hummer 10.06.10, 19:39 Mi nigdy nie odechciało się jej ruszać. Pewnie wyjątkiem jestem. A może żem zasłabły w konwenansach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Bryła świata :) 10.06.10, 20:21 Ha! Ja nie próbuję ruszyć bryły świata. Ona próbuje ruszyć mnie. Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 09:48 humbak napisał: > Ha! Ja nie próbuję ruszyć bryły świata. Ona próbuje ruszyć mnie. Ale trzymasz się dzielnie Odpowiedz Link
humbak Re: Bryła świata :) 11.06.10, 09:49 Owszem, mimo żem chudyt, dupsko mam ciężkie;P Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 09:55 humbak napisał: > Owszem, mimo żem chudyt, dupsko mam ciężkie;P Coś w rodzaju Wański-Wstańki? Najważniejsze to mieć punk oparcia o potem i góry można przenosić. Odpowiedz Link
humbak Re: Bryła świata :) 11.06.10, 10:16 Te, Archie! Jak przeniesiesz dźwignią coś co się kiwa, co? Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 10:28 humbak napisał: > Te, Archie! Jak przeniesiesz dźwignią coś co się kiwa, co? Zawsze wobec czegoś się kiwa. Jak ruszysz to coś to i kiwadło się ruszy Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 16:21 humbak napisał: > Ruszy, ale nie przemieści stale. A jest coś stałego w przyrodzie? Odpowiedz Link
humbak Re: Bryła świata :) 11.06.10, 17:06 Jak się tylko rozbuja to się nie liczy. Zapytać kolesie rwących ciężary Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 17:21 humbak napisał: > Jak się tylko rozbuja to się nie liczy. Zapytać kolesie rwących ciężary Należałoby rwać na biegunie jeśli chodzi o prędkość liniową Na równiku prędkość 'rozbujania' Ziemi wokół swej osi to prawie 1700 km/h. Prędkość kołowa jest taka sama jak na biegunie - w ciągu godziny stojący "stabilnie" sztangista obraca się o 15 stopni. Jeśli przyjąć jeszcze, że Ziemia zmienia swoje położenie względem Słońca o około 30 km na sekundę. Mamy problem ze stałością Przez 3 sekundy sztangista przenosi sztangę o 90 km. -- Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz? Odpowiedz Link
humbak Re: Bryła świata :) 11.06.10, 17:26 No nieeeeeee... żadnej zmiany układu odniesienia. Nie jestem w stanie. Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 17:28 humbak napisał: > No nieeeeeee... żadnej zmiany układu odniesienia. Nie jestem w stanie. Wszystko zależy od układu - Kaczyński ma rację i cały czas rusza Odpowiedz Link
humbak Re: Bryła świata :) 11.06.10, 17:32 Tia... wszystko przez tego Żyda z biura patentowego Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 17:34 humbak napisał: > Tia... wszystko przez tego Żyda z biura patentowego Akurat ten wyłączył światło z układu Odpowiedz Link
hummer Re: Bryła świata :) 11.06.10, 09:53 humbak napisał: > Jak widać, jednak z uśmiechem na twarzy Bo to jest forum do zabawy, a nie do narzekania Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Bryła świata :) 11.06.10, 10:49 Ulubiona zabawka na tym forum => nożyczki Odpowiedz Link
hummer A mi to zwisik :) 11.06.10, 11:25 blind_as_a_bat napisał: > Ulubiona zabawka na tym forum => nożyczki Czuj się jak u siebie w domu. Odpowiedz Link
trzecikot Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 14:43 A wystarczyło zwyczajnie zacząć: "Na innym forum zobaczyłem fajne pytanie, więc zadam wam je z prośbą o niebanalne odpowiedzi" Nie byłoby klopsa Odpowiedz Link
humbak Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 15:18 Iiiii tam. I tak większość tutejszych choćby ukradkiem zagląda tam. Odpowiedz Link
hummer Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 16:34 tytanya napisała: > I jak widać odwrotnie też. I bardzo dobrze Odpowiedz Link
humbak Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:07 Eee... chyba nie. Ich tam je sporo więcej ludziów... tłuszcza :] Odpowiedz Link
tytanya Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:16 Gdyby nie zaglądali, to by nie wiedzieli o wątku hummera. No cóż, piszę i tu i tam, więc sama nie wiem czy ja jestem tłuszczą, czy nie, ale w zasadzie mogę być. Odpowiedz Link
humbak Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:21 Chodzi mię o to że tam je ludzi więcej i mniejsza część dziabie, lub obserwuje oba. A ja też psuję na obu. Tłuszcza nie musi być negatywnym określeniem;P Odpowiedz Link
tytanya Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:25 Wyobraź Pan sobie, Panie Humbaku,że wiem i dlatego napisalam,że nią mogę być. humbak napisał: Tłuszcza nie musi być negatywnym określeniem;P Odpowiedz Link
humbak Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:33 Apeluję o wyrozumiałość. Naprawdę jestem w fatalnym stanie. Chyba pójdę wcześniej spać. Uprażyło mnie w robocie i drodze powrotnej. Odpowiedz Link
tytanya Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:44 Staram się,ale obawiam się, że mój stan nie lepszy. I nawet jeszcze spać pójść nie mogę, bo muszę wyskoczyć do pracy, a tu temperatura + 35 w cieniu. Odpowiedz Link
hummer Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:47 tytanya napisała: > Staram się,ale obawiam się, że mój stan nie lepszy. > I nawet jeszcze spać pójść nie mogę, bo muszę wyskoczyć do pracy, a > tu temperatura + 35 w cieniu. Temperaturę zawsze podaje się w cieniu. U mnie jakieś 36*C. Niewielka różnica. Ale ponoć noc ma być chłodna. Więc pocieszenie. Odpowiedz Link
tytanya Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:51 Nie no zobacz! Nie wpadłabym na to bez Ciebie. hummer napisał: Temperaturę zawsze podaje się w cieniu. Odpowiedz Link
hummer Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:54 tytanya napisała: > Nie no zobacz! Nie wpadłabym na to bez Ciebie. Niektórzy podawali dziś, że mają po 45-50 *C. Odpowiedz Link
tytanya Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 17:59 Za chwilę tyle będę miała, bo wychodzę i słońca nijak nie uniknę. No to pa. Odpowiedz Link
hummer 100 lat i takie zmiany :) 11.06.10, 18:05 tytanya napisała: > Za chwilę tyle będę miała, bo wychodzę i słońca nijak nie uniknę. > > No to pa. A parasolka od słońca Trzym się. Odpowiedz Link
hummer Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 16:20 trzecikot napisał: > A wystarczyło zwyczajnie zacząć: "Na innym forum zobaczyłem fajne pytanie, więc > zadam wam je z prośbą o niebanalne odpowiedzi" Wbrew pozorom, te dwa wątki różnią się drastycznie. Jeden jest o "nie chce mi się", a drugi o "chce mi się". A cały krzyk przypomina ten forum.gazeta.pl/forum/w,28,112666911,112667103,Re_Polska_jest_najwazniejsza_.html Gat potraktowała ten wątek normalnie, jako zainspirowany. Bez żądania tantiemów. Zwykle ludzie piszą bla, bla i uważają by się za bardzo nie odsłonić. A wystarczy trochę sprowokować i wiemy już z kim można iść na piwo, a z kim nie. Ludzka natura przekorną bywa i skrytą. Odpowiedz Link
gat45 Niezupełnie tak 11.06.10, 16:47 hummer napisał: > > Wbrew pozorom, te dwa wątki różnią się drastycznie. > Jeden jest o "nie chce mi się", a drugi o "chce mi się". > Rzczywiście różnią się, ale wcale nie tak, jak piszesz. Jeden jest pytaniem do wszystkich o pełną gamę postaw, drugi jest opisem postawy autora ze zwyczajowym JA na początku, w środku i na końcu. Jak zwykle ))) EOT - co w moim wydaniu oznacza, że więcej tego tematu nie będę tutaj ciągnąć. Odpowiedz Link
hummer Re: Niezupełnie tak 11.06.10, 17:00 gat45 napisała: > hummer napisał: > > > > > > Wbrew pozorom, te dwa wątki różnią się drastycznie. > > Jeden jest o "nie chce mi się", a drugi o "chce mi się". > > > > Rzczywiście różnią się, ale wcale nie tak, jak piszesz. > > Jeden jest pytaniem do wszystkich o pełną gamę postaw, drugi jest > opisem postawy autora ze zwyczajowym JA na początku, w środku i na > końcu. Jak zwykle ))) Postawiłaś tezę, jakby się wszystkim się odechciało ruszać bryłę świata. Co jest moim zdaniem uogólnieniem zbyt dużym, by przejść nad nim bez słowa komentarza. Zabrakło punktu e) - dalej ruszam. Może innymi słowami, bardziej ogólnie, ale nie dopuszczasz innej możliwości niż postawiona w tezie. Dopisek pod testem wyboru, co prawda stawia tezę, jako nie tak kategoryczną. Ale przecież nie o to Ci chodziło? Przecież o kwestiach wiary się nie dyskutuje. > EOT - co w moim wydaniu oznacza, że więcej tego tematu nie będę > tutaj ciągnąć. Trudno. Odpowiedz Link
hummer Re: Niezupełnie tak 11.06.10, 17:37 I na potwierdzenie swoich słów zacytuję jednego forumowicza "Podświadomość pracuje". Odpowiedz Link
hummer Re: A mi to zwisik :) 11.06.10, 16:32 humbak napisał: > Hummer, nie ciachaj... To nie ja tu ciacham. Gdyby to ode mnie zależało ujawniłbym wszystkie posty (no może poza niektórymi). W końcu piszą tu inteligentni ludzie. Chyba nie wstydzą się swoich wypowiedzi? To, że posiada się takie, a nie inne uprawnienia, nie oznacza, że trzeba z nich korzystać. Tak jak w życiu, wszystko jest dla ludzi. To, że ktoś ma większe uprawnienia raczej mówi o zaufaniu innych do tej osoby, że ich nie użyje, a nie, że będzie ich używać. Na tym forum nie ma też osób zabanowanych. W końcu to Forum dla Wszystkich. Ciachnięto kilka postów w innym wątku. Kobiety preferują bardziej wysublimowany język. Od bluzgów są np. TV i FK. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: A mi to zwisik :) 12.06.10, 01:33 Taziuto, grand_bleu 25.02.10, 19:49 Odpowiedz Wiesz, dlaczego nie piszę na Twoim forum? Dlatego, że moderatorem tu jest Hummer. I nie, nie chodzi mi o zmianę tego stanu, chcę, żebyś Ty o tym wiedział. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hummer Re: A mi to zwisik :) 12.06.10, 01:49 blind_as_a_bat napisał: > [b]Taziuto, > grand_bleu 25.02.10, 19:49 Odpowiedz > Wiesz, dlaczego nie piszę na Twoim forum? Dlatego, że moderatorem > tu jest Hummer. I nie, nie chodzi mi o zmianę tego stanu, chcę, > żebyś Ty o tym wiedział. Jak widać nie wszystkim to przeszkadza A poza tym, nawet Taziuta w tamtym wątkiem nie wiedział, co ma jedno z drugim wspólnego Odpowiedz Link
grand_bleu Hummer 13.06.10, 13:00 Napisałam tamte słowa w złości, złość mi przeszła... przepraszam Cię za nie. Miłego popołudnia Odpowiedz Link
hummer Re: Hummer 13.06.10, 19:31 grand_bleu napisała: Witaj Paczulo. > > Napisałam tamte słowa w złości, złość mi przeszła... przepraszam Cię > za nie. Nie ma za co. Lubię ludzi z ikrą. Jak coś napiszą to dlatego, że tak sądzą w danej chwili. Dalej starają się ruszać bryłę świata. Cenię to bardzo. Nawet jeśli słowa są krytyczne. > Miłego popołudnia Wzajemnie. Odpowiedz Link
hummer Masz już prawa do plagiatu :) 12.06.10, 14:17 Czy jeszcze oczekujesz nań? Przepisałeś/aś czyjąś wypowiedź bez zgody na cytat w pełni. Plagiat Odpowiedz Link
gat45 Dobrze jest być świadomym znaczenia słów 12.06.10, 19:21 których się używa. A contrario, lepiej nie używać nieznanych. Taka dobra rada, dla której zerwałam zobowiązanie, że już się w tym wątku nie dopiszę. Doceń życzliwość. Odpowiedz Link
hummer Re: Dobrze jest być świadomym znaczenia słów 12.06.10, 20:28 gat45 napisała: > których się używa. A contrario, lepiej nie używać nieznanych. Też tak myślę Można bez zgody autora przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, lecz trzeba podać autora i dzieło. Jest to tzw. prawo cytatu. * Prawo bezpłatnego przytaczania urywków rozpowszechnionych utworów lub drobnych utworów w całości, przysługuje w zakresie uzasadnionym: - wyjaśnieniem lub analizą krytyczną (jeśli na przykładzie fragmentu jakiegoś utworu wyrażamy własną opinię), - prawami gatunku (np.: tworząc karykaturę cudzego utworu wykorzystujemy jej elementy, jednak uzasadnione jest specyficzną formą karykatury), - nauczaniem (np.: fragmenty występujące w podręcznikach albo czasopismach popularnonaukowych). (art. 29. ust.1. ustawy) * Twórca ma prawo do wynagrodzenia w przypadku, gdy rozpowszechnia się drobne utwory lub fragmenty większych utworów w podręcznikach, wypisach i antologiach w celu naukowym i dydaktycznym (art. 29 ust.2. i ust.21 ustawy)" Raz, że przedmówca zacytował coś nie podając dokładnego namiaru na cytowaną rzecz. Autor i godzina takimi namiarami nie są. Skopiować tekst potrafi i ośmiornica. Dwa wykorzystał czyjś tekst (w całości), bez czyjejś zgody w nieznamym nam bliżej celu. Nie padło od niego ani be, ani me. Ot zwykły spam. I zwykła kradzież intelektualna. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Dobrze jest być świadomym znaczenia słów 12.06.10, 23:09 Forum dla Wszystkich Re: Wiem, Paczulo hummer 25.02.10, 21:49 Odpowiedz Nie łażę za Wami. Gdyby nie posty państwa na Forum o Moderacji o nękaniu państwa przez moderatorów Forum o Feminizmie to nigdy bym nie zajrzał na forum gdzie tak biją. Można prowadzić długie pogawędki, na forum o Feminizmie. Czasami jeden celny jak torpeda post przerwie to wszystko. przykład forum.gazeta.pl/forum/w,212,107778769,107812255,Re_Plec_mozgu_a_urawnilowka_plci.html Faktycznie jest to nękanie. Odpowiedz Link
hummer Re: Dobrze jest być świadomym znaczenia słów 12.06.10, 23:12 Nie ma to jak Gal Anonim Wszystko spisze. Odpowiedz Link
hummer Swoją drogą brzmi to, jak ultimatum 13.06.10, 00:17 gat45 napisała: > których się używa. A contrario, lepiej nie używać nieznanych. > > Taka dobra rada, dla której zerwałam zobowiązanie, że już się w tym > wątku nie dopiszę. Doceń życzliwość. Doceniam, pani prezydent vel królowa Odpowiedz Link