Dodaj do ulubionych

Humbaku drogi

17.01.13, 21:11
Ponoć przemysł chemiczny w RP stworzyło PO

forum.gazeta.pl/forum/w,28,141862774,141863526,Za_PO_powsta_Grupa_Azoty_.html
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Humbaku drogi 18.01.13, 12:55
      Jakkolwiek lubię Izę nie czuję się odpowiedzialny za jej wypowiedzi. Dziwi mnie też że uważasz PRL za lepszego zarządzającego niż III RP za PO. Zwłaszcza biorąc pod uwagę ogrom zaniedbań poprzedniego systemu. Spójrz na zacofanie naszego przemysłu i stan infrastruktury transportu rzecznego.
      • hummer Re: Humbaku drogi 18.01.13, 20:00
        humbak napisał:

> Jakkolwiek lubię Izę nie czuję się odpowiedzialny za jej wypowiedzi. Dziwi mnie
        > też że uważasz PRL za lepszego zarządzającego niż III RP za PO. Zwłaszcza bior
        > ąc pod uwagę ogrom zaniedbań poprzedniego systemu. Spójrz na zacofanie naszego
        > przemysłu i stan infrastruktury transportu rzecznego.

Transport rzeczny za PRL hulał. We Wrocławiu była szkoła marynarska żeglugi śródlądowej.
        • humbak Re: Humbaku drogi 18.01.13, 20:55
          Twoja wypowiedź kompletnie nie koresponduje z moją. Odra straciła wiele, a Wisła jak była nieuregulowana, tak jest. Skutek jest taki że najbardziej ekonomiczna i przyjazna dla atmosfery forma transportu leży i kwiczy. Nasz największy armator rozpycha się na rynku niemieckim, bo Polski niemal nie istnieje.
          • hummer Re: Humbaku drogi 18.01.13, 23:14
            humbak napisał:

> Twoja wypowiedź kompletnie nie koresponduje z moją. Odra straciła wiele, a Wisł
            > a jak była nieuregulowana, tak jest. Skutek jest taki że najbardziej ekonomiczn
            > a i przyjazna dla atmosfery forma transportu leży i kwiczy. Nasz największy arm
            > ator rozpycha się na rynku niemieckim, bo Polski niemal nie istnieje.

Wisła jest daleko.
            Około 5 godzin jazdy samochodem. Odrę mam pod nosem i czuję tę rzekę.
            Wrocław szkolił marynarzy na całą Europę. Nie tylko na Odrę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka