Dodaj do ulubionych

EPA - wyniki juz sa

IP: 109.128.132.* 12.07.10, 14:36

Dostalam 105.689/140, zeby pojsc dalej trzeba bylo miec 106.514/140.
czy ktos byl podobnie blisko pass marka? co z tym zrobic? brakuje mi
mniej niz 1 pkt....
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.pg.com 12.07.10, 14:38
      a mnie sie udalo :) ale ulga i radosc :)
    • Gość: EPA2 Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.ec.europa.eu 12.07.10, 14:45
      Mi brakuje 1 pkt.. :( Odwolujesz sie?
      • Gość: EPA Re: EPA - wyniki juz sa IP: 109.128.132.* 12.07.10, 14:53
        kurcze, nie wiem... jak udowodnic ze z pisemnego czy ustnego powinnam
        dostac niecaly 1 pkt wiecej? to wszystko jest strasznie malo
        obiektywne. np dlaczego za czesc "c" 8/10 a nie 9/10? w koncu jestem
        native speakerem... skladnie sie nie spodobala? jakis blad
        ortograficzny sie wkradl?
        • Gość: lse Re: EPA - wyniki juz sa IP: 158.143.107.* 12.07.10, 15:16
          Obawiam się, że odwoływanie nic nie da. Ja niestety też się nie dostałem... Ale
          nie mam nawet punktu zaczepienia by się odwołać... Też dostałem np. 8/10 w
          części c) ale jak udowodnić, że powinienem był dostać 9 czy 10? Subiektywizm
          oceny EPSO pozwala im zrobić wszystko co chcą, a my jako petenci nie jesteśmy w
          stanie tego podważyć.
          • Gość: 8/10 Re: EPA - wyniki juz sa IP: 136.173.162.* 12.07.10, 15:25
            Nie zdziwilabym sie, gdyby kazdy dostal 8/10 z czesci c (abstrahujac
            od osob, kt. oblaly, bo bardzo "szwankowala" ich ortografia albo
            ogolnie rzecz ujmujac znajomosc jezyka polskiego) - w ten sposob ta
            czesc egzaminu - bedaca taka naprawde formalnoscia, bez zadnego
            znaczenia faktycznego - stalaby sie w sumie nieistotna w ogolnym
            rozliczeniu.
          • Gość: przykro mi Re: EPA - wyniki juz sa IP: 212.76.47.* 12.07.10, 15:37
            ze ci sie nie udalo, ale pamietajcie, ze zawsze ocena bedzie w jakims stopniu
            subiektywna... lacznie z tym nowym assesment center - tam to dopiero beda niezle
            jaja...
            co do testu c wszyscy chyba dostawal te 8 punktow... moze 10 bylo zarezerwowane
            dla mickiewicza ;)
    • Gość: Znamtenbol Re: EPA - wyniki juz sa IP: 193.17.244.* 12.07.10, 15:23
      Nie ty pierwsza zostalas wyeliminowana przez ulamek punkta,
      niektorym noga sie podwinela przez 0,13 (!) punkta. Life is brutal.
    • buwybaw Re: EPA - wyniki juz sa 12.07.10, 17:41
      Jak oni w ogole wyliczaja tysieczne punkta?
      • Gość: . Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.139-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.07.10, 18:39
        ZDALAM! :)
        • Gość: pola Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.access.telenet.be 12.07.10, 23:47
          Odwolujcie sie! Drazcie punkty z pisemnego! Uwaga na krotki okres odwolan!
      • Gość: musialo Re: EPA - wyniki juz sa IP: 212.76.47.* 13.07.10, 00:19
        zosytac anulowane jakies pytanie na tescie i tak je "zneutralizowali"
        • Gość: Ja Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.76.248.31.coditel.net 13.07.10, 10:17
          Szczerze wspolczuje tym ktorzy odpadli przez ulamki punkta. ale z
          tym 8/10 to nie jest tak. ja tez oblalem, ale dostalem 10 a kiedy
          indziej 9.5. Mickiewiczem nie jestem i po prostu napisalem memo. Nie
          mam pojecia skad te roznice.
          • buwybaw Re: EPA - wyniki juz sa 13.07.10, 11:33
            Dokladnie, wiele osob napisalo po prostu streszczenie a nie memo! A sa pewne
            twarde zasady jak sie pisze memo, i jesli ich sie nie przestrzegalo to
            otrzymywalo sie mniej punktow (za brak odpowiedniej formy); nawet jesli jezyk
            polski byl perfekcyjny.
            • Gość: EPA Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.ec.europa.eu 13.07.10, 11:52
              po francusku instrukcja byla taka zeby napisac "une brève note" wiec
              sorry ale nie masz zadnych twardych zasad co do "brève note" i wiem
              od zdajacych wczesniej ze ich formy sie roznily strasznie (niektorzy
              pisali w punktach, inni dwie strony, inni 3 paragrafy itp). buwybaw
              zdales i ci gratuluje ale nie bron epso bo wszyscy wiedza ze to
              ruletka a caly konkurs jest nieprzejrzysty, zle skonstruowany, nie
              odzwierciedlajacy twoich kompetencji no i niesprawiedliwy, zwlaszcza
              gdy o powodzeniu decyduje roznica pol punkta, ktora np zalezy od
              humoru osoby sprawdzajacej notatke po polsku.
              • buwybaw Re: EPA - wyniki juz sa 13.07.10, 12:48
                Nigdy nie bronilem i nie bronie epso.
                Po prostu ja uwazam ze konkurs byl zorganizowany przejrzyscie i z zasadami.
                Rowniez uwazam ze konkurs w dobry sposob sprawdza kompetencje.
                Konkurs jest z natury "niesprawiedliwy" bo zawsze ktos musi przegrac zeby ktos
                mogl wygrac; takie sa zasady.

W mistrzostwach swiata FIFA o wygraniu tez decyduje tylko jedna bramka strzelona
                w kilka sekund przy meczu trwajacym conajmniej 90 minut. Czy to znaczy ze
                Hiszpania niesprawiedliwie zostala mistrzem swiata??? Czy ktos wygrywajac
                eurowizje otrzymujac 250 punktow a drugi 249, to czy zwyciezca wygrywa
                niesprawiedliwie?

Tez bylobymi smutno gdybym nie przeszedl dalej, ale decydujac sie na konkurs w
                epso bralem pod uwage fakt, ze w konkursach tak juz jest. Takie sa zasady i
                nalezy je zaakceptowac przystepujac to konkursow.
                • Gość: n Re: EPA - wyniki juz sa IP: 195.177.83.* 13.07.10, 12:54
                  Bawyubaw,

Rozumiem Twoje argumenty, ale prosze Cie, nie przesadzaj. Jestes
                  kandydatem z wewnatrz, tak? Wierz mi, nawet jesli w Twoim przypadku tak
                  bylo, to w moim oraz paru innych na mikro komisja zdecydowanie nie byla
                  kompetentna i zadawala pytania dyskredytujace kandydatow z zewnatrz.
                  Praktycznie to tak, jakbyscie mieli kolejny wewnetrzny konkurs.
                • Gość: epso Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.ec.europa.eu 13.07.10, 12:56
                  "Po prostu ja uwazam ze konkurs byl zorganizowany przejrzyscie i z
                  zasadami. Rowniez uwazam ze konkurs w dobry sposob sprawdza
                  kompetencje."

No to jestes chyba jedyny :) epso ma tak zla opinie ze probuje
                  zreformowac te konkursy ale nawet to mu nie wychodzi. a dyrektor
                  epso tak sie zle o tych konkursach wyraza i na nie skarzy ze dziw ze
                  tam jeszcze siedzi...
                  • Gość: proepso Re: EPA - wyniki juz sa IP: 193.17.244.* 13.07.10, 13:30
                    Prosze mi podac przyklad 100% przejrzystych i sprawiedliwych
                    egzaminow.... Takowych po prostu nie ma! Poczynajac od egzaminow
                    maturalnych, poprzez egzaminy na wyzsze uczelnie po rekrutacje
                    pracownikow do firm prywatnych, wszedzie jest duza doza
                    subiektywnosci.
                    Z tym faworyzowaniem kandydatow z wewnatrz prosze nie przesadzac,
                    nie kazdy z nich zdaje, a wiekszosc laueratow to mimo wszystko
                    kandydaci z zewnatrz.
                    Do momentu orala konkurs epso jest akurat wybitnie obiektywny,
                    wszystko odbywa sie anonimowo i decyduja tylko punkty, ok, czasem
                    ich ulamek, ale such is life.
            • Gość: w moim Re: EPA - wyniki juz sa IP: 212.76.47.* 13.07.10, 12:07
              jednak bylo klasyczne memo (wyobraz sobie, ze tez wiem jak to sie robi, hehe), a
              jednak ponad 8 punktow nie przeskoczylem - wiec ostroznie z podobnemi opiniami.
          • Gość: EPA Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.ec.europa.eu 13.07.10, 12:17
            dzieki za hint, tez napisalam to w formie memo, wiec widze ze jest
            przynajmniej jakis punkt zaczepienia. pozdrawiam.
    • Gość: . Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.ec.europa.eu 13.07.10, 17:31
      Pytanie, do tych ktorzy zdali - czy dostaliscie info o przydziale o
      merit group czy wszyscy sa w jednej grupie?
      • Gość: ciekawa Re: EPA - wyniki juz sa IP: *.201-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.01.11, 20:05
        Odgrzebuje ten watek bo jestem ciekawa czy ktos sie w koncu odwolywal i czy mu sie to udalo?? Zwlaszcza ci ktorym brakowalo mniej niz jeden punkt - sporo chyba takich bylo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka