Gość: pOLAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 22:50 A co nas oni obchodza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ha:D Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.dabrowa.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 09:17 To po co piszesz komentarz pod artykulem, ktory Cie nie obchodzi?? bardzo logiczne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.bondi.pl 16.05.04, 11:03 Byłem w edynburgu 2 maja,ładnie miasto sympatyczni ludzie ale żeby odrazu mieć prace to trzeba mieć niesamowite szczęście.Ja zrezygnowałem po dwóch dniach,spanie w namiocie żeby było taniej,jedzenie przywiezione z kraju. Wszędzie życzą gud luck i robią swoje. Ale do odważnych świat należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omarus Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.zeelandnet.nl 16.05.04, 15:08 a ja bylem w edynburgu w piatek. pojechalem na rozmowe kwalifikacyjna i przypadkiem chodzac po miescie spotkalem tych dwoje osobnikow. jechali na rowerach i sie zastanawiali co dalej zrobia - niezle jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Bufon To oni rowery maja ! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 16.05.04, 21:56 Oni maja rowery ! Powinni o tym w GW napisac. To ja sie martwilem, ze 12km piechota zapychaja a oni sa "zmotoryzowani". Mialem im nawet podpowiedziec, zeby sobie rower z Polski zabrali. Jakis podszykowany Romet napewno by im sie tu przydal. Ciekawe czy kupili nowki czy tez zdobyli uzywane. Tak czy siak w kieszeni maja o te kilka funtow mniej. (chyba, ze sie jakis rodak za nimi ujal i pozyczyl / wynajal ?) omarus, a czy oni kaski mieli ? Bo to niebezpiecznie jezdzic bez kaskow. Niech podjada do Halfordsa i sobie jakies kupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omarus Re: To oni rowery maja ! IP: *.zeelandnet.nl 16.05.04, 22:23 rowery calkiem , calkiem. wydaje mi sie ze wynajete bo nikt nie wspominal o rowerach. nie sadze zeby je podprowadzili jakims tubylcom wiec raczej sa w plecy za wynajecie. kaskow nie uzywali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Reading Re: Go to Highlands... IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.05.04, 10:25 co to za podpierdolka??? wrocilem wczoraj ze szkocji 10 dni zajebioza. Fort William, Edinburgh ,Island of Skye.. Hostele sa juz od £10 a wypozyczenie rowery od £15 tylko ze za 4godz he he... Szukac pracy to nie w Edinburgh tylko w Highlands tam zaczyna sie niedlugo sezon... mialem dweie propozycje w pubie i hotelu.. ten dziennik A&K to poraszka totalna bzdura.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmak Re: Go to Highlands... IP: *.rzeszow.mm.pl 18.05.04, 11:55 Hłe, hłe!!! Jaka robota chłopcze? ja tam byłem dwa tyg. i z ciekawości sprawdzałem czy można znaleźć pracę i co ? i kicha! Specjalnie przeznaczyłem na to dwa dni - potraktowałem to jako ciekawe doświadczenie... Odradzem te "góry". Ale fakt, że hostele tanie i ogólnie jest super! (ale tylko dla turysty). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angol Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 22:41 i co? gdzie sa nowe odcinki????? JA CHCE WIECEJ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omarus Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.zeelandnet.nl 18.05.04, 00:07 no wlasnie, czekam i czekam a tu nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmak Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.rzeszow.mm.pl 18.05.04, 11:57 może już wrócili do PeeLu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 18.05.04, 13:23 się coś urwał 'dziennik z anglosaksów' nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:45 Nie jest tak łatwo...wszyscy namawiają jedzcie, zarabiajcie a wydawajcie w Polsce...za duzo POlaków a miejsc pracy coraz mniej..wygląda to tak jakby Brytyjczycy i inne nacje wcale nie pracowali tylko czekali na tlumy Polaków!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woncek Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.06.04, 22:00 Bardzo mnie rozbwil reportaz o Polakach w Edenie:) Jezeli moglbym cos zaproponowac to nie powinni roznosic cv i wypelniac aplikacji bo nie za bardzo maja tam co wpisac (bardzo wazne sa referencje). Niech ida sobie do jobcentre na foot of the walk albo kolo st Andrew square i tam od razu sobie podzwonia za darmo. A-ha i 250 funtow za pokoj to wcale nie tak tanio. Kurcze pomozcie im. Niech poszukaja w real foods, w forescie albo w elephancie. 150 za pokoj to powinien byc maks. Trzymam za nich kciuki i jak cos to jest praca w Jaques Bistro na Brunstfield jako dishwasher co prawda ale niech spytaja o Mike'go:) Zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Anglosaksy w praktyce (odc. 6) IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.04, 00:55 W bawarii pracy pelno! www.polonia-muenchen.net Odpowiedz Link Zgłoś