Dodaj do ulubionych

Praca w Irlandii

IP: *.bas1.srl.dublin.eircom.net 05.07.04, 20:59
JESTEM WIRLANDII OD PRZESZLO DWOCH LAT I WIDZIALEM JACY LUDZIE PRZYJEZDZALI
DO TEJ PORY ,ALE PO 1 MAJA NASTSPIL ZMASOWANY NALOT IDIOTOW W DOSLOWNYM SLOWA
ZNACZENIU CO PONIEKTORZY NAZYWAJA ICH DESPERATAMI BILET W JEDNA STRONE 200
EURO W KIESZENI I MYSL ZE ZA KAZDYM ROGIEM JEST PRACA. oWSZEM TEJ PRACY JEST
NAPRAWDE DUZO ALE TRZEBA CHCIAZ TROCHE JEZYKA A CI PRZYJEZDZAJA BEZ
ZNAJOMOSCI PODSTAW I TACI LUDZIE MYSLA ZE COS OSIAGNA LUDZIE TROCHE GLOWY
PRAWDA JEST TAKA ZE WIEKSZASC Z NICH WROCI DO DOMU Z PODKULANYM OGONEM ALBO
ZOSTANIE NACIAGNIETA PRZEZ KOLEGOW POLAKOW TO BARDZO POLPULARNE POWIEDZENIE
ZE OD POLAKOW TRZEBA SIE TRZYMAC JAK NAJDALEJ TAKE WSZYSTKIM PRZYBYLYM DO
KRAJU MLEKIEM I MIODEM PLYNACJ ZYCZE POWODZENIA I STRZEZCIE SIE POLACZKOW
KTORZY CHCA WAM POMOC W ZNALEZIENIU PRACY ZA JEDYNE 20 EURO. PIOTR JEZELI
KTOS MA JAKIES UWAGI NIECH NAPISZ CZARNECKI251@POCZTA.ONET.PL POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Praca w Irlandii IP: *.ucc.ie 21.07.04, 13:50
      Praca brak!! Wybijcie sobie z glowy te mity. Widze tych polskich studentow i
      innych pod FAS w Cork. Siedza 3 tygodnie i nic. Brak zajecia. Jest nas tu
      TYSIACE!!
      • Gość: olka Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:14
        wraz z chłopakiem i dwoma znajomymi chcemy pojechac do Irlandii w charakterze
        pracy chlopaki jezyk angielski znaja dosyc dobrze ze mna troszke gorzej ale
        mysle ze jestem wyzej niz komunikatywny problem jest taki ze jedziemy w ciemno:)
        napiszcie ile kaski powinnismy wziasc ze soba od osoby!!!i czy warto szukac
        pracy po upływie 2-och tyg pobytu czy lepiej sie zawijac do domku??dzieki
        pozdrawiam
    • Gość: Romek Re: Zgadzam sie z Admem. Pracy brak. IP: *.ucc.ie 21.07.04, 13:54
      Drogo jak cholera. Cork caly zapchany Polakami. Jest nas w koncu 40 milionow. I
      studentow mamy od cholery. Liczcie sie z tym ze na prace bedziecie czekac 3-4
      tygodnie.
      • Gość: Bogna Re: Zgadzam sie z Admem. Pracy brak. IP: *.as1.sla.galway.eircom.net 23.11.04, 18:01
        A ja szukam Polakow do pracy w Cork i LImerick i malo mi sie zglasza?

Jak ktos zainteresowany to niech zadzwoni na 0876949099, musicie miec choocby
        podstawy angielskiego.
        • Gość: mikolajka Re: Zgadzam sie z Admem. Pracy brak. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 23.11.04, 22:00
          Bogna o jakiej pracy piszesz?W hotelu pod Limeric pracuje Marcin z
          Torunia.Pojechał z firmy krakowskiej/sporo to go kosztowało/.mikolajka2@o2.pl
        • Gość: APAS Re: Zgadzam sie z Admem. Pracy brak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:42
          Ja byłbym zainteresowany, ale dodzwonić się nie mogę... Numer dobry? Podaj może
          maila...
          Pozdrawiam
        • Gość: NRG Re: Zgadzam sie z Admem. Pracy brak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:35
          Jestem bardzo zainteresowany na okres wakacjii.Prosze o jakies info na
          patrikb@o2.pl
          • Gość: jali 26 Re: Zgadzam sie z Admem. Pracy brak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:35
            a ja znam realia zycia i wiem ze za darmo to nic nie ma...wiec chetnie zaplace jakiemus UCZCIWEMU rodakowi w irlandii za
            zalatwienie pracy i pierwsze wprowadzenie w tamtejsze klimaty,jestem mlody silny i mam kwalifikacje, moje GG 7523223 lub
            jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi:)
        • Gość: luli Re: Zgadzam sie z Admem. Pracy brak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:42
          To słuszna prawda na polakow nie ma co liczyc na nich sie tylko przejedziesz
          sama tak miałam i sie przekonałam po pierwszym dniu niestety człowiek jest zbyt
          ufny
    • Gość: Eva Beznadzieja i jestem glodna IP: *.ucc.ie 21.07.04, 13:57
      0 pracy , 0 pieniedzy. 0 komorki. co ja tu robie to jest koszmar. Ja chce do
      domu!! Tez jestem w Cork. Jaka ja bylam naiwna ze tu przyjechalam!!
      • jolanta.f Beznadzieja 21.07.04, 14:03
        No dobra, ja rozumiem, ze trzeba chociazby troche otrzezwic osoby, ktore jada
        ze te granice niemalze w amoku.
        Ale... Eva vel Romek, te kolejne wpisy takie jakies niemal prostackie sa. A od
        osoby, ktora siedzi przy kompie w University College Cork, o czym swiadczy
        adresik IP przy poscie, ja osobiscie wymagalabym troche wiecej.
    • Gość: papryczka Re: Praca w Irlandii IP: 212.160.106.* 21.07.04, 15:21
      Byłam w rlandii w zeszłym roku i obserwowałam rodaków szukających pracy. Już
      wtedy była tam ich masa. W większości osoby te nie były w stanie z nikim się
      porozumieć, a CV przygotowywali im znajomi lub nieznajomi za 5 Euro sztuka...
      Ja pracę znalazłam jeszcze w Polsce, ale nie przez pośredników, ale przez
      internet. Istnieje strona www.rollercoaster.ie na której ogłaszają się osoby
      szukające pomocy do dzieci. Tam znalazłam pracę na pierwsze dwa tygodnie.
      Kiedy skończyłam, zaczęłam jak inni chodzić od knajpy do knajpy i roznosić CV.
      Pracę znalazłam po 3 dniach mimo natłoku konkurencji. Szef wyraźnie mi
      powiedział, że to tylko dlatego, że mówię a nie dukam. Nie jestem w stanie
      zrozumieć takich ludzi, którzy nie znając słowa po angielsku szukają pracy. Nie
      wspomnę o tym, że watro wiedzieć wcześniej jakie są wymogi. Ja nie dostałabym
      pracy bez stałego adresu ( może to być nawet hostel - muszą wystawić list
      poświadczający, że u nich mieszkasz ). Trzeba też załatwić sobie numer PPS ( o
      ile pamiętam ), myślę, że to do tej pory funkcjonuje.
      Trzeba pamiętać, że wyjazd do pracy za granicę to inwestycja nie tylko
      finansowa ( choć niektórzy i o tym nie myślą ), ale też intelektualna. Trzeba
      starać się poznać realia i zająć się zawczasu pewnymi sprawami. A ten owczy pęd
      tylko zaszkodzi wizerunkowi Polaka jako pracownika. Znajomi, którzy mieszkają w
      Irlandii cały czas mi donoszą, że coraz więcej osób mówi o tym, jak Polacy
      kradną, koczują na dworcach i sto tysięcy innych rewelacji.Kolejne osoby
      dowiadują się, że "Polaka nie chcemy ".Przykre, ale prawdziwe.
      Pozdrawiam wszystkich szukających i życzę sukcesów - ale tylko tym, którzy
      sobie na nie zapracowali.
    • Gość: KrzysiekIrlandia Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:26
      Jade z kumplem do irlandii samochodem. Szukamy jednej lub dwoch osob chetnych
      ktorzy zloza sie na podroz (wiele atrakcji po drodze.....holandia :) i
      przeprawa promem 13 godzinna :) .Planowany wyjazd ok 20 wrzesnia. Mozemy
      rozwazyc wspolne lokum w irlandii albo rozstac sie po dotarciu do celu (Cork).
      Moj numer gg to 1998206. adres mailowy- wielgask@yahoo.com
      • Gość: Bolek Re: Praca w Irlandii IP: *.lan.net.pl 24.01.05, 21:30
        Dla mnie to faja jesteś buahaha
        Choc sporo prawdy jest w tym co mówisz o ludziach szukających tam pracy...
        Ale wierze Ci, bo takie głupie teksty typowo pasują mi do 15 latka hehe
        i się nie chwal tyle pacanie
      • Gość: jali 26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:38
        a ja znam realia zycia i wiem ze za darmo to nic nie ma...wiec chetnie zaplace jakiemus UCZCIWEMU rodakowi w irlandii za
        zalatwienie pracy i pierwsze wprowadzenie w tamtejsze klimaty,jestem mlody silny i mam kwalifikacje, moje GG 7523223 lub
        jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi:(
    • Gość: To jest banalne... Re: Praca w Irlandii IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:15
      Znalezc prace w Irlandii (dla osobistego przykladu podam Dublin) to jest proste
      jak konstrukcja cepa. Nie mam nawet 18 lat, a i tak przebilem wszystkich
      studencikow i Polaczkow (jedno i to samo). Trzeba umiec sie sprzedac, klamac i
      oszukiwac. To podstawa zeby przezyc na Zachodzie. Jak nie to spier... . I
      wiecej nie wracac do tego kraju! Ogolnie wszystkich lamerkow zachecam do
      szczerego klamania ludziom w twarz i bezczelnego tupetu do radosnych
      Irlandczykow. To dobrzy ludzie, ale frajerzy i latwo daja sie nabrac, ze majac
      14 lat pracowalem w restauracji jako kelner (tak podalem w swoim CV). Niech mi
      nikt nie mowi, ze w Dublinie nie da sie znalezc w pracy w 1 tydzien majac 200
      euro w kieszeni. To jest tylko mowa tych mieczakow, co potrafia znalezc prace
      tylko przez agencje posredniczace. To sa nieudacznicy. Prawdziwi pionierzy, to
      ci ktorzy przyjechali z niczym, w Irlandii zrobili COS, ba! i maja nawet dokad
      wrocic za rok, pol roku, za miesiac. Pracowalem gdzie chcialem i za ile
      chcialem. To jest zycie.
      • Gość: malaberta Re: Praca w Irlandii IP: 194.133.123.* 04.09.04, 11:31
        Cóż, skoroś w żywe oczy kłamał pracodawcy, to nie ma najmniejszego powodu, żeby
        i teraz tobie wierzyć.
      • Gość: jali 26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:37
        jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi
      • Gość: bez pracy obecnie Re: Praca w Irlandii IP: *.godula.net 21.04.05, 22:29
        hahaha kłamać to ty potrafisz , ale chyba nic innego poza tym, bzdury wypisywać
        tez jest sztuka :)
    • Gość: Gosc Re: Praca w Irlandii IP: *.dial.pl 29.09.04, 09:41
      Trudno mi to ocenic.
      Dostalem przypadkowo propozycje pracy w jednej z majacych w Dublinie swoja
      siedzibe (Blanchardstown Corporate Park) firm z tzw. gornej polki sektora IT.
      Zarobki na poczatek nie sa zniewalajace. Bazowa rocznie 21.000EUR brutto;
      oczywiscie masa dodatkowych bonusow (np. program firmowej emerytury itd.).
      Firma zalatwia wszelkie sprawy zwiazane z moja praca tam oraz oplaca przelot,
      zakwaterowanie przez tydzien. W Irlandii do tej pory nie bylem. Mieszkanie
      (pokoj) obok firmy (ca. 5 min.) znalazlem przez internet za 350EUR/m-c, bylo
      tez tansze, ale nie zdazylem.
      Zludzen nie mam - po prostu jade. Licza sie perspektywy.
      Osobiscie dziwie sie ludziom, ktorzy bez obejrzenia chocby paru zdjec miejsca,
      do ktorego maja zamiar sie udac, jada w ciemno. Informacja jest w zasiegu reki,
      zatem trzeba ja po prostu brac.
      • Gość: zolkie@o2.pl Gratuluje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:40
        Fajna FUCHA wydaje się! Gratuluje!!! Tez wybieram sie za granice z narzeczoną.
        Jestem swiezo po studiach ekonomicznych. Mozesz mi poradzić jak znależć podobną
        robotkę, trezba miec jakies doswiadczenie?? Wysylam maile i nic zadnej
        odpowiedzi. no ale jestem cierpliwy. Na pewno sie w ciemno nie rusze, mimo ze
        kuci bo jezyk znam dobrze;-) Jak myslisz czy znajomosci podstaw HTML, bieglej
        offica i autocada wystarczą zeby znalesc robotke? Dzieki z gory za pomoc i
        powodzenia w Irlandii
        • Gość: kalina Re: Gratuluje IP: *.bas502.dsl.esat.net 29.09.04, 17:07
          pytanie nie do mnie, ale odpowiem - uwazam, ze z dobra znajomoscia jezyka,
          skonczonymi studiami mozna znalezc prace. patrza tu jednak na doswiadczenie
          takze - wlasnie wczoraj dostalam prace, swietna, poniewaz mialam 1,5 roku
          doswiadczenia w firmie o podobnym profilu.pracy szukalam na www.irishjobs.ie -
          wyslalam cv do agencji - polecam headhunt international - to oni znalezli mi
          prace. wyslali na dwie rozmowy, druga sukces i zaczynam w poniedzialek.
          oczywiscie nie pobieraja zadnych oplat, wielu Polakow panikuje na dzwiek slowa
          agencja. nie ma sie czego obawiac. wysylaj jak najwiecej cv. angielski musi
          bbyc jednak bardzo dobry.
          • Gość: Gosc do zolkie@o2. Re: Gratuluje IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 18:10
            THX za dobre slowo i zyczenia. Powiem tak, liczy sie wszystko, kazde
            doswiadczenie, IT, jezyki, rownie wazny jest upor i umiejetnosc przekonywania.
            A-ha i wejdz na europa.eu.int/eures - zamiesc tam swoje dane, o ile nie
            zrobiles tego wczesniej. Ja to zrobilem w pewien poniedzialek, w srode
            poinformowano mnie o ofertach i wyslalem cv, nastepnego dnia przyszla zwrotka,
            ze cv odebrano. W piatek dostalem telefon, czy od poniedzialku nie moglbym
            przejsc przez telefoniczne interview. Nastepne bylo we wtorek, testy jezykowe z
            kilku jezykow, ktore znam zaczely sie w czwartek, trwaly do nastepnego
            poniedzialku (weekendy wolne). Potem spotkanie w Warszawie - test pisemny z
            angielskiego i techniczny. Po tygodniu prosba o wypelnienie osobistego
            formularza www i wskazanie dwoch referencji. Wreszcie kontrakt. Calosc ponad 2
            m-ce.
            Uwazam, ze wszystko jest wazne. Nigdy nie uczylem sie angielskiego. Znam inne,
            jestem filologiem ale nie anglista, biegly komp, samouk html, konstrukcja
            komp'ow itd. W PL nic szczegolnego, zatem tutejsza bryndza nie powinna dziwic.
            Powodzenia
            • Gość: jali26 Re: Gratuluje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:39
              jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi,,,
    • Gość: lidia Re: Praca w Irlandii IP: *.pool82104.interbusiness.it 29.09.04, 17:12
      za 4 miesiace jade do irlanbdi w ciemno.mowie b.dobrze po wlosku ,angielski
      jako tako.jakie mam szanse na prace.
      • Gość: kalina Re: Praca w Irlandii IP: *.bas502.dsl.esat.net 29.09.04, 17:19
        sproboj znalezc prace gdzie twoim atutem bedzie jezyk wloski - call center
        poszukuja takich ludzi z jeszcze jednym jezykiem. jesli wchodzisz na strony z
        praca wpisuj 'italian' jako slowo kluczowe.
        • dyplomata To nie call girls 29.09.04, 17:37
          Gość portalu: kalina napisał(a):

> sproboj znalezc prace gdzie twoim atutem bedzie jezyk wloski - call center
          > poszukuja takich ludzi z jeszcze jednym jezykiem. jesli wchodzisz na strony z
          > praca wpisuj 'italian' jako slowo kluczowe.

no nie opowiadaj bajek call center to nie call girls. Do call center trzeba
          ludzi z porzadnym jezykiem a nie z baru.
          • Gość: kalina Re: To nie call girls IP: *.bas502.dsl.esat.net 29.09.04, 17:45
            a skad ja moge wiedziec ze dziewczyna nauczyla sie jezyka w barze?? pisze ze
            zna dobrze jezyk wiec jej odpowiadam. nie mysle ze opowiadam bzdury...
      • Gość: magda Re: Praca w Irlandii IP: *.welnowiec.net 24.01.05, 01:43
        trzymam kciuki napewno ci sie uda podziwiam za odwage i
        spontanicznosc....powodzenia magda z katowic
    • Gość: lidia Re: Praca w Irlandii IP: *.pool82104.interbusiness.it 29.09.04, 17:56
      jestem we wloszech 12 lat.tak sie sklada ze jezyk znam prefekt.z powodow
      personalnych chce wyjechac do irlandi.dlatego b.prosze o rade
      • Gość: jali 26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:39
        jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi...
    • Gość: mariusz Re: Praca w Irlandii IP: *.ornet.biz / *.crowley.pl 24.11.04, 01:23
      Tylko nie Graftonnnnnn wyjechalismy z nimi do niby legalnej pracy pracujemy w
      firmie budowlanej ale nie najlepiej sie uklada . prosilismy grafton o pomoc
      wielokrotnie bo nie ma umow o prace nie jest wiadomo do konca czy pracujemy
      legalnie a oni umywają rece miejcie to na uwadzeeee
      • Gość: Konrad Re: Praca w Irlandii IP: 212.17.39.* 25.11.04, 10:07
        Mariusz,wcale nie musiales podpisywac umowy zeby pracowac legalnie.Jezeli
        pracodawca chcial od Ciebie Twoj PPS numer to mozesz byc zatrudniony jako self -
        employed.Po okresie 2 miesiecy zobowiazany jest Ci dostarczyc tzw. C45 z
        wykazem Twoich zarobkow i odciagnietego podatku.Jezeli placi Ci czekiem to
        najprawdopodobniej jestes zatrudniony na tej zasadzie.Sam tak pracowalem.Zaleta
        tego systemu jest duzy zwrot podatku,nie mam pojecia jak to dziala ale w
        zeszlym roku za 4 miesiace pracy dostalem ponad 2000 zwrotu.Najlepiej zrobisz
        jesli zapytasz bezposrednio czy Twoja sytuacja tak wlasnie wyglada i kiedy sie
        mozesz spodziewac otrzymania tego kwestionariusza.Irlandczycy (z mojego
        doswiadczenia tak wynika) podchodza do tego bardzo swobodnie i trzeba im nieraz
        o tym przypomniec.Sam czekam na C45 z poczatku roku i ciezko mi sie doprosic bo
        juz od maja nie pracuje w tamtej firmie.
        A co do Graftona to agencja jako calosc jest srednia .Zalatwiaja prace, nie ma
        problemow z wyplatami, swoja dzialke biora bo trudno zeby bylo inaczej.Jednak
        niejaka pani krysia z biura w centrum chyba uwaza ,ze zlapala pana boga za nogi
        i traktuje Polakow ,zwlaszcza nie znajacych jezyka per noga.Ja na szczescie nie
        mam problemu z angielskim ale chyba niejedna osoba doswiadczyla zlosliwosci i
        zarozumialosci tej pani.Juz od dawna chcialem o tym napisac.To jedna z tych
        osob, ktorym z taka latwoscia przychodzi potepianie i odsadzanie od czci swoich
        rodakow i ktorej wybijajaca sie cecha jest niezrozumiale dla mnie poczucie
        wyzszosci w stosunku do ciezko zasuwajacej wiekszosc polskiej diaspory.A ja
        pracujac obecnie w miedzynarodowym towarzystwie widze,ze nie jestesmy tacy zli
        jak niektorzyby marzyli abysmy byli.Wiekszosc Polakow radzi sobie za granica,
        lepiej lub gorzej ale ciagnie do przodu.I chwala nam za to, a wszystkim ktorym
        to nie w smak .... w oko.Pozdrawiam
        • Gość: jali 26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:38
          jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi;)
        • Gość: obecnie be zpracy Re: Praca w Irlandii IP: *.godula.net 21.04.05, 22:40
          Dzieki Konrad za szczegółowy opis, jak to wygląda wszystko, pozdrawiam
      • Gość: pysia Re: Praca w Irlandii IP: *.crowley.pl 28.01.05, 13:48
        hej, mógłbyś powiedzieć jak najszybciej znaleźc pracę w firmie budowlanej?
        szukam takowej dla 2 facetów. Mają prawo jazdy.
    • Gość: kaczor4444 Re: Praca w Irlandii IP: 83.71.105.* 24.11.04, 05:05
      Pracuje w sklepie w centrum Dublina od polowy roku.Codziennie rozmawiam z
      Polakami.Uwazam, ze znajomosc jezyka to wazne ale bardzo wiele zalezy od tego
      czy naprawde sie chce.Pracy szukalem 3,5 tyg i bylo juz bardzo zle.Wiele ludzi
      naprawde dobrze zna angielski ale brakuje im informacji.Ludzie, ktorzy sie
      juz "ustawili" nie zabardzo dziela sie informacjami i trzeba pamietac, ze ich
      obserwacja potencjalnych miejsc pracy czesto ogranicza sie do kilku witryn
      podczas drogi z pracy do domu,to do tych, ktorzy sa o krok od przyjazdu.Dchodze
      wiec do wniosku ze potrzeba czegos w rodzaju gieldy informacji (mieszkania,
      praca, niezbedene informacje, rozrywka...)
      W relacjach z rodakami zalecam jednak szczegolna ostroznosc.
      Zycze wszystkim powodzenia.mkkaczor@tlen.pl
    • Gość: Marcin Re: Praca w Irlandii IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.11.04, 12:12
      Jest praca w Irlandii dla elektrykow.
      Wymagany j. angielski w stopniu komunikatywnym oraz doswiadczenie w zawodzie.
      Szczegoly:marcin@global-appointments.com
      • Gość: jali 26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:33
        a ja znam realia zycia i wiem ze za darmo to nic nie ma...wiec chetnie zaplace jakiemus UCZCIWEMU rodakowi w irlandii za zalatwienie pracy i pierwsze wprowadzenie w tamtejsze klimaty,jestem mlody silny i mam kwalifikacje, moje GG 7523223 lub jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi:)
    • Gość: magdalena Re: Praca w Irlandii IP: *.welnowiec.net 24.01.05, 01:37
      irlandia moj chlopak tam jest i jak slysze ze naplywa tam coraz wiecej polakow
      to....mam coraz wieksze obawy ze on tam kogosn pozna !!!!!!!!!!!!!!!!!co robic
      pomozcie....jest tam od 4 miesiecy
      • Gość: Olga Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:43
        Daj spokoj, wszedzie moze kogos poznac, dlaczego akurat w Irlandii.
    • Gość: jali 26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:35
      jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi:)
    • Gość: jali26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:40
      jacek.litwiniuk@vp.pl CZEKAM tylko na powazne odpowiedzi///
      • Gość: wkurzony Re: Praca w Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:34
        do Jali26.
        Te !! przestan juz z tymi realiami...... zajmujesz miejsce!
        • Gość: jali26 Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:33
          na TE to tramwaj staje buraku...a jesli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to kompa nie mecz bo pradu szkoda...hehehehe!
          • Gość: anty moron Re: Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 19:40
            jesteś młody silny i zapewne z Ciebie niezły burak...zrywaj się stąd, nic nie
            załatwisz...
    • Gość: obywatel Re: Praca w Irlandii IP: 213.94.208.* 28.03.05, 18:02
      Mieszkam i pracuje w Irlandii. Zainteresowanych zapraszam na mojego bloga:
      www.obywatel.blog.onet.pl Byc moze znajda tam Panstwo przydatne dla
      siebie informacje :-)
    • Gość: miki1984r@interia. Re: Praca w Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:25
      CZESC,JESTEM STUDENTEM ZNAM J.ANG W STOPNIU KOMUNIKATYWNYM I WYBIERAM SIE NA
      WAKACJE DO IRLANDII.CZY WIESZ MOZE GDZIE I CZY WOGÓLE MOZNA SIE TAM UBIEGAC O
      PRACE-MOZE MASZ JAKIES NAMIARY.DZIEKI I SERDECZNIE POZDRAWIAM:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka