Dodaj do ulubionych

NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIORY

IP: *.proxy.aol.com 21.07.04, 11:24
Szukam kolezanki, ktora tak jak ja, chcialaby pojechac na winobranie do
Niemiec lub Francji. Interesuja mnie taz inna praca w tych krajach lub w
Holandii. Znam niemiecki i slabo angielski. Czy ktos, kto zna jakies miejsca
i jedzie zabierze mnie ze soba? Szukam rowniez kogos kto nie boi sie jechac
do Holandii "w ciemno". Slyszalam, ze to piekny kraj, chcielabym popracowac i
troch pozwiedzac. Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.katowice.pik-net.pl 21.07.04, 11:57
      Wybieramy sie z kolezanka na zbiory winogron do niemiec na poczatku
      wrzesnia.Chetnie sie z toba wybierzemy.Znam tylko rejony winnic, ale nie mamy
      konkretnch namiarow.b.bronisz@ wp.pl
      Pozdrawiam Beata
      • Gość: PATRYCJA Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.proxy.aol.com 22.07.04, 16:55
        Beata wyslalam Ci eMail, ale nie wiem czy doszedl. Myslalam, ze chcesz jechac
        do Francji, ale jesli do Niemiec to jeszcze lepiej. Daj mi jakos znac, czy
        dostalas dostalas eMail. Najlepiej wyslij sms-a to moj nr 0048502972125
        Pozdrawiam. Patrycja
    • Gość: anka Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.proxy.aol.com 22.07.04, 12:53
      Witaj. Kiedy chcesz wyjechac? Ja moge dopiero w pazdzierniku. Nie wiem czy Ci
      to odpowiada i tylko Holadia.
      POZDRAWIAM
      • Gość: zosia Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.arkonskie.v.pl 22.07.04, 20:07
        moja corka pojechala do holandii.Gdyby miala paszport niemiecki praca bylaby od
        razu a z polskim paszportem nie chca zatrudniac.Nadal tam jest i ciagle
        szuka.nie warto jechac w ciemno.
        • Gość: Patrycja Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.proxy.aol.com 26.07.04, 10:47
          Zosiu, wiem, ze o prace jest nie latwo, ale ja chce jechac dopiero w
          pazdzierniku. Teraz jest duzo studentow. W tej chwili nie zdecydowalabym sie na
          wyjazd w ciemno.
          • Gość: photo77 Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.cable.wanadoo.nl 27.07.04, 22:55
            jestem w holandii od sierpnia zeszlego roku,w rejonie Haga-Rotterdam.Jest tu
            duzo studentow,ale przyjezdzaja,szukaja pracy-glownie po szklarniach bo tu taki
            rejon.I oni akurat nie sa problemem.Problemem jest strach wlascicieli szklarni-
            rzad ich straszy gigantycznymi karami za zatrudnianie na czarno,wiec biora
            polakow na niemieckich paszportach,eksportowanych masowo ze slaska lub
            opolszczyzny.Poza tym ciezko o miejsce do spania.Teraz jest pelnia sezonu-
            pomidory,papryka,ogorki,gerbery,roze.A pazdziernik to tylko orchidee,roze i
            pare innych kwiatow.Generalnie praca w tej branzy:lato-sezon-duzo
            przyjezdnych. pozostaly okres-nie ma sezonu-malo przyjezdnych
            • Gość: Patrycja Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.proxy.aol.com 28.07.04, 13:05
              Wiec odradzasz wyjazd. Znam Holandie tylko z opowiadan. Moja przyjaciolka
              mieszkala tam przez 2 lata i pranowala (na czarno naturalnie). Byla
              zachwycona. Niestety bylo to przed pieciu czy siedmiu laty. Od tamtej pory na
              pewno wiele sie zmienilo - szkoda.
              Jesli nie mam szansy na prace na czarno, to moze wiesz jak zalatwic prace
              legalna. Mimo przeciwnosci chcialabym i tak wyjechac wlasnie tam. Slyszalam
              (nie tylk od mojej kumpeli), ze to kraj bez zachamowan, rasistowskich pogladow
              i chamstwa. Jestem w tej chwili w Niemczech. Tu nie ma chamstwa, ale wszyscy
              to sztywniacy, podpieprzecze i sa bardzo, bardzo wscibscy (oczywiscie nie
              wszyscy sa tacy, zdarzaja sie tez wyjatki - jak wszedzie). Tak jest w malych
              miejscowosciach - gdze w chwili obecnej mieszkam. W duzych miastach jest
              troche inaczej, ale to i tak nie TO.
              • Gość: photo77 Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.cable.wanadoo.nl 28.07.04, 22:56
                tak,holandia to wolnosc-miekkie narkotyki,prostytucja ale poza tym holendrzy sa
                bardzo skapi.Co sie tyczy twoich szans-szklarnie sobie daruj bo to nie ma
                sensu,ale dziewczyny sprzataja domy,opiekuja sie dziecmi i wychodza na tym
                lepiej niz ja w tym szklarniowym mikroklimacie,i wlasnie wrzesien to swietna
                pora na start w takiej pracy.i na pewno mozesz sprobowac
                a co sie tyczy legalnej pracy-podobno mozna sobie to jakos w polsce zalatwic
                ale siedze bez zjazdu od stycznia wiec nie wiem jak w polsce jest po wejsciu do
                ue i nie wiem jak to zrobic.druga opcja:jestes w holandii,szukasz
                pracy,znajdujesz szefa ktory chce cie,idziecie do biura i biuro decyduje o twym
                losie ale to loteria

• Gość: marijka3 Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 01:19
      hej, chetnie sie wybiore na winobranie do Niemiec lub Francji.
      Znam dobrze angielski. Jestem z Krakowa.Chcialabym juz zaczac cos
      organizowac.Moj nr gadu to 2576159.
    • Gość: Gosc Re: NIEMCY FRANCJA - WINOBRANIE HOLANDIA - ZBIO IP: *.customer.m-online.net 30.08.04, 17:50
      Bawaria - pelno pracy, ciagle brakuje ludzi do roboty
      forum.polonia-muenchen.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka