Dodaj do ulubionych

Wylot do Stanow

IP: *.131-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.08.13, 19:53
Hej, jesli ktos byl ostatnio w Stanach, prosze o info. Jesli ma sie wize i leci sie do Stanow, czy trzeba jeszcze dodatkowo rejestrowac lot itd. na jakiejs stronie rzadowej USA? Czy wystarczy sama wiza i bilet lotniczy? Czy ktos z was lecial na bilet open (bez okreslonej daty powrotu)? Czy sa z tym problemy przy wjezdzie do USA? Jak w ogole wyglada procedura wjazdu do USA po wyladowaniu? Dzieki serdeczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: kreska Re: Wylot do Stanow IP: *.ec.europa.eu 21.08.13, 12:23
      wystarcza sama wiza
      o bilet w zasadzie nie pytaja z tamtej strony
      mozliwe duze kolejki do emigracji nawek do 5 godzin ale to zalezy od dnia i godziny przylotu i miejsca
      jak nie masz wizy sluzbowej to ci zdejma odciski palcow
      • Gość: lecaca Re: Wylot do Stanow IP: *.126-182-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.08.13, 19:56
        Bardzo dziekuje! Czy mozesz mi jeszcze podpowiedziec z doswiadczenia, czy na lot do Stanow wystarczy byc na lotnisku 2 godziny przed odlotem, czy lepiej wczesniej (2,5 lub moze nawet 3 godziny wczesniej)? Mam lot o 8 rano i zastanawiam sie, czy wystarczy byc na miejscu o 6 rano.

Aha, i jeszcze te "kolejki do emigracji":
        czy w samolocie daja jakis dokument do wypelnienia, ktory potem biora urzednicy od "emigracji"? w ogole na czym polega rozmowa z takim urzednikiem?
        I tak sobie mysle, ze jak sie leci z Belgii lub Holandii, to moze te kolejki nie beda takie duze? Chyba, ze na ta rozmowe ida wszyscy, tzn. nie tylko ci, ktorzy maja wizy (jak Polacy), ale tez inni, ktorzy nie potrzebuja wiz (bo korzystaja z tzw. visa waiver programme)...
        • Gość: kreska Re: Wylot do Stanow IP: *.29.247.196.coditel.net 21.08.13, 21:39
          Na rozmowe ida wszyscy pomieszani. Inne kolejki i bardzo szybkie sa dla obywateli USA.
          W samolocie daja ci dokumemty do wypelnienia.
          Radze byc na lotnisku dwie godziny wczesniej bo juz w Brukseli jest urzednik emigracyjny USA i zadaje jakies podstawowe pytania.
          Jesli chodzi na emigracje w USA to nie bardzo ci moge doradzic bo ja jezdze na sluzbowej wizie ale kiedys lecialam z kolega tez byl na sluzbowej ale mial wczesniejsze pieczatki z roznych ciekawych krajow w Afryce i ja Bliskim wschodzie i wzieli go na 20 minutowa dodatkowa rozmowe popytac co w tych krajach robil.
          • Gość: lecaca Re: Wylot do Stanow IP: *.146-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.08.13, 20:41
            Kreska, dzieki, wlasciwie nie mam juz zadnych pytan o lot, raczej jest juz to dla mnie jasne. Natomiast mam inne praktyczne pytanie. Zabieram ze soba maly telefon komorkowy. Czy w Stanach moge kupic jakas lokalna karte sim, ktora bedzie pasowac do europejskiej nokii, tak zeby tanio dzwonic i byc uchwytnym pod amerykanskim numerem komorkowym? Czy te karty sim sa tam takie same i pasuja do naszych komorek? I czy u nich sa jakies takie bardzo tanie sieci komorkowe, typu np. siec carrefour w polsce czy w belgii? chodzi mi o to, zeby przez kilka dni nie korzystac z mojego proximusa, to by kosztowalo fortune. bylabym wdzieczna za szybka odpowiedz, jesli zagladasz na forum w weekend. dzieki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka