Dodaj do ulubionych

Opinia na temat Irlandii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:39
Bardzo proszę o wszelkie informacje dotyczące pracy,życia i cen w
Irlandii ,bedę baaardzo wdzięczna za wszelkie informacje ,dodam że wybieram
się tam w najbliższym czasie w "ciemno" ,do tej pory pracowałam we Włoszech w
barze jakie mam szanse na tamtejszym rynku pracy ? Niestety nie znam języka
angielskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: @@@ Re: Opinia na temat Irlandii IP: 193.95.186.* 03.09.04, 15:52
      szanse bez znajomosci jezyka to masz raczej marne...
      dobra rada - nie jedz!
      • eirinn Re: Opinia na temat Irlandii 03.09.04, 16:38
        Marne to słabo powiedziane. Po prostu żadne. Irlandia jest zawalona po pachy
        Polakami, Litwinami, nawet Rosjanami bez języka i bez zawodu. A nawet Ci z
        jakimś językiem mają kupę problemów. Ciekawe jak sobie wyobrażasz rozmowę z
        pracodawcą na przykład na temat zakresu Twoich obowiązków? Daję Ci słowo
        honoru, że po polsku sobie tego nie załatwisz.
        • pia.ed Re: Opinia na temat Irlandii 03.09.04, 20:47
          Pol roku temu sledzilam topik "Praca w Irlandii" na www.o2.pl
          Szczytem marzen dla panow bylo chodzenie z plakatem reklamowym po ulicach
          Dublina.
          Praca byla tak cenna, ze po trzech miesiacach przekazywali ja kolegom
          sciagnietym z Polski!
          Teraz na pewno jest lepiej, niestety ci panowie przestali pisac na topiku...
          • Gość: ewa Re: Opinia na temat Irlandii IP: 83.70.174.* 03.09.04, 21:18

Niestety, to co wyzej juz zostalo napisane to prawda.
            O prace tu jest bardzo trudno ... ja sama jestem tu juz 6 tygodni i pracuje
            dorywczo ( sprzatanie ). I nie wyobrazam sobie, ze moglabym dostac nawet i ta
            prace nie znajac jezyka.
            Przemysl jeszcze raz ten wyjazd, popytaj sie znajomych, moze znajdziesz kogos
            kto tu jest i moglby ci pomoc. Sprobuj przejzec ogloszenia na irlandzkich
            stronach. Np. www.fas.ie , www.jobs.ie.
            • Gość: gość xyz Re: Opinia na temat Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:03
              To co wyżej jest napisane to prawda ,przemyśl to wszystko -z drugiej strony
              nic nie ryzykujesz próbujac .Jak piszesz masz doswiadczenie w barze we Włoszech
              to proponowałabym Ci tam zostać -wielu Polaków marzy ,żeby mieć jakąkolwiek
              pracę i docenić to co masz stracić jest bardzo łatwo -nie piszesz nic o swojej
              rodzinie -co oni na takie zmiany ? A może jeszcze jesteś panienką więc czas
              powiedzieć "tak" bogatemu Makaroniarzowi i nie szukać przygód ....
              Wiem monotonnia jest straszna ,ale trzeba dostrzec dobre strony tego co
              masz,zastanów się będziesz sama bez znajomych, wiesz jacy są nasi Ziomkowie za
              parę euro utopili by Cię w łyżce wody ,pomyśl ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka