Gość: Gość IP: 217.11.143.* 25.10.04, 10:46 Jakie szanse i na jakie zarobki może liczyć inżynier - projektant instalacji elektrycznych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jagienka Re: Inżynier duże doświadczenie IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.10.04, 10:50 a ile masz doswiadczenia i jak Twoj angielski? Inzynier elektryk w dobrej firmie z kilkuletnim doswiadczeniem, poza Londynem zarabia ok £35 000 rocznie. W Londynie pewnie ok £40 000. Szanse sa calkiem spore jesli masz dobry angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Inżynier duże doświadczenie IP: 217.11.143.* 25.10.04, 11:04 10 lat - projekty dużych obiektów biurowych, hotele i centrum handlowe. Te 40 tys. rocznie nie rzuca na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Inżynier duże doświadczenie 25.10.04, 11:09 do tego zwykle dorzucają różne dadatki, jak samochód, ubezpieczenie prywatne, emerytura itp. Ja myślę że to średnia zarobków, na pewno są firmy gdzie można więcej zarobić (jak i mniej). Patrzyłeś na internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: Inżynier duże doświadczenie IP: 217.11.143.* 25.10.04, 12:31 Patrzyłem. Najczęściej jak dowiadują się że ktoś jest z Polski to oferują pracę typu kreślarz CAD. Trudno znaleźc pracę zgodną z rzeczywistymi kwalifiacjami ( Polak nie zostanie prowadzącym projektantem ) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Inżynier duże doświadczenie 26.10.04, 22:40 wiesz wydaje mi się że nawet jakbyś został przyjęty do polskiego biura projektowego z Twoim doświadczeniem to nie zostałbyś Project Manager od ręki! Przecież trzeba nabrać też doświadczenia w firmie, muszą Cię poznać, Ty też musisz się wdrożyć. Tutaj inaczej wygląda praca inżyniera niż w Polsce, nie ma Inspektorów Nadzoru, pieczątek itp. Chciałbyś tak od ręki zostać Project Managerem np w Atkins bez znajomośći tutejszego prawa, kolejności załtwiania? no i dodatkowo jezyk musi być super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: Inżynier duże doświadczenie IP: 204.79.89.* 27.10.04, 05:03 A moze rozejzyj sie za praca w innych krajach. Moze ciut bardziej egzotycznych. Zwykle to sie troche bardziej oplaca niz praca w UK Sprobuj: workabroad.monster.com/ www.careerbuilder.com/JobSeeker/Jobs/jobfindil.asp?sc_cmp2=JS_HP1_QSB_Intl Odpowiedz Link Zgłoś