Dodaj do ulubionych

Pataks Foods w Leigh z ITC

IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 27.10.04, 19:54
Jedzie moze ktos w przyszlym tygodniu do pracy w tejze firmie z ITC?
Ewentualnie moze ktos tam juz byl i moze powiedziec jak ta msie pracuje?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Meg Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:02
      Poczytaj sobie na tej stronie, o ITC dużo już było:)
      • Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 27.10.04, 20:09
        czytalem czytalem... jedni chwala, inni narzekaja... z reguly ci ktorzy mieli
        mniej szczescia odradzaja ta firme...
        Mam przed soba umowe na 6 miesiecy... za 5.25Ł/h w ww. firmie jako pracownik
        produkcji (mowa byla o pakowaczu... wiec nie wiem czy tak byc powinno). Nie
        wiem czy podpisywac czy nie...
        • Gość: Jagienka Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.range81-153.btcentralplus.com 27.10.04, 20:43
          haha moja tesciowa tam mieszka:)
          • Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 27.10.04, 20:52
            Jak ja spotkam, to mam ja pozdrowic, czy zrzucic ze schodow? ;)
            • jagienkaa Re: Pataks Foods w Leigh z ITC 27.10.04, 21:33
              dobre pytanie:)
              a co do Leigh to bardzo nieciekawa dziura, chociaż blisko do Manchesteru i
              Liverpoolu. Bardzo drogie jest piwo i inne takie przyjemności (chociaż życie
              nocne kwitnie).
              • Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 27.10.04, 21:56
                uuuu w sumie z tym piwem to chyba najgorsza wiadomosc... :( centrum rozrywki to
                sie tam nie spodziewam :) byleby mozna bylo gdzie wypasc na piwko, poskakac i
                pogadac.
                (bardzo drogie to piwo?)
                Pozdrawiam
                • jagienkaa Re: Pataks Foods w Leigh z ITC 28.10.04, 14:09
                  pamiętaj że tutaj puby są otwarte do 23:00 lub 24:00 (jest ich za to bardzo
                  dużo w centrum), nocne kluby (chyba jest 1 czy 2 w Leigh) do 1 najwyżej do 2 w
                  nocy! No a piwo to jeszcze niedawno było nawet za £2.50 ale ostatnio można
                  dostać taniej (robią różne promocje).
                  Ja w Leigh jestem średnio raz na miesiąc odwalić teściową:) a Pataks-fabryka w
                  ogóle to jest za wielkim supermarketem (b.dobry i tani!) ASDA.
                  A i jeszcze tutejsi ludzie mają fajny akcent: pub/mum/Sunday czytają tak jak
                  się pisze, a nie [pab/mam/sandej] ;)
                  Poza tym z plusów to jest to że do/z Leigh kursuje dużo autobusów w różne
                  miejsca. I mają swoją drużynę piłkarską (beznadziejną Leigh RMI chyba 2nd
                  division) i rugby (właśnie awansowali do Rugby League).
                  Pewnie niedługo o Tobie usłyszę. moja teściowa zna wszystkim w Leigh i Atherton
                  i uwielbia raczyć mnie hasłami: 'wujek sąsiadki ma znajomą w pracy której
                  babcia była Polką':)
                  • Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.10.04, 15:08
                    Wielkie dzieki :D Naprawde mi rozjasnilas conieco... widze ze nie bedzie tam
                    zle.
                    W takim razie do "uslyszenia" (poprzez tesciowa ;) ) albo do zobaczenia.
                    Jeszcze raz wielkei dzieki.
                    • jagienkaa Re: Pataks Foods w Leigh z ITC 28.10.04, 15:16
                      nie ma za co, jak coś to wal śmiało, znam to miasto już z 6 lat...
                      co do zrzucenia ze schodów to mam taką jedną kandydatkę w Leigh - bratowa
                      mojego męża, straszna jędza;)
                      • Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 31.10.04, 10:26
                        Podrzuce jej zatrute hinduskie zarcie z pataksa a pozniej zepchne ze
                        schodow... ;)
                        W srode rano wyjezdzam... zastanawiam sie jakie warunki tam zastane... glownie
                        chodzi mi o mieszkanie...
                        • jagienkaa Re: Pataks Foods w Leigh z ITC 31.10.04, 16:18
                          ok mamy deal:)
                          a tak z ciekawości jak się dostaniesz do leigh? i wiesz już gdzie będziesz
                          mieszkać?

• Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 31.10.04, 23:15
                            Jedziemy aktokarem z Krakowa... zatem albo zawioza nas do samego Leigh, albo do
                            Manchesteru a stamtad jakims transoprtem na miejsce... szczerze mowiac nie mam
                            wiekszego pojecia... podobnie co do mieszkania... Z tego co mam w umowie to
                            mieszkanie zapewnia nam Pataks za 48Ł tygodniowo... wiec pewnie jest jakis
                            hotel robotniczy, albo jakies baraki... sie okarze :D
                          • Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.rmplc.co.uk / 195.188.243.* 15.11.04, 18:00
                            No i jestem...
                            faktycznie ludzie tu jakos dziwnie mowia... narazie mam spore problemy ze
                            zrozumienie coniektorych...
                            Ale najwazniejsze... widocznie mialem sporo szczecia z ITC, bo trafilo mi sie
                            calkiem calkiem... 44h tygodniowo na nocki (5£ na reke) plus 12h nadgodzin za 10
                            £/h wiec jest zajebiscie... Szkoda tylko ze robota w nocy i nic czlowiek w
                            sumie nie zwiedzi... bo jak nie praca, to spanie...
                            Pozdrawiam
                            • jagienkaa Re: Pataks Foods w Leigh z ITC 15.11.04, 20:54
                              kochany w tamtych okoloicach nie ma co zwiedzać:)chyba że Pennington Park (na
                              przeciw któreho mieszka teściowa) powodzenia życzę...
            • Gość: Meg Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:34
              Yasiu,dobrze by było gdyby dali Ci adres Twojego przyszłego pracodawcy.Mógłbyś
              bezpośrednio zapytać jakie będziesz musiał wypełniać obowiązki.
              Myślę,że nie wystarczy samo określenie:pracownik produkcji.
              Umowa o pracę powinna zawierać:
              -jasno! określony rodzaj pracy, jaką masz wykonywać,
              -miejsce, w którym będziesz ją wykonywał,
              -termin rozpoczęcia zatrudnienia,
              -wynagrodzenie
              Heyo Yasiu!

• Gość: Yasiu Re: Pataks Foods w Leigh z ITC IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 27.10.04, 21:52
                dane niby mam co do miejsca pracy, stawka 5,25Ł nie jest moze zbyt wysoka...
                ale pisze ze do tego dochadzi dodatek zmianowy... cokolwiek to znaczy.
                Na necie znalazlem potwierdzenie isnienia takowej fabryczki w Leigh (produkcja
                przetworow i innych pierdulek sporzywczych indyjskiej kuchni) zatem adres,
                ktory mi podali sie w pelni zgadza... w tej wstepnej umowie pisza, ze konkretne
                dane (tj. godziny pracy, miejsce zakwaterowania, itp.) okreslaja indywidualne
                umowy pomiedzy pracodawca a mna...
                Dziwi mnie troche fakt... ze jako pracodawca, nie jest wyszczegulniona firma
                Pataks, tylko DKM Labour Solutions (czyli podejrzewam ze kolejna agencja
                pracy... tyle ze w Anglii).
                P.S.
                Praca miala dotyczyc posady "pakowacza" :) (to by bylo mysle bardziej konkretne
                okreslenie... niz pracownik produkcji... ale podejrzewam, ze jak nie na
                pakowaniu to skoncze na linii produkcyjnej... w kazdymbadz razie "ambitnej"
                pracy sie nie spodziewam)
                Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka