Dodaj do ulubionych

visite médicale - badanie medyczne - zaproszenie

04.11.04, 16:53
mam pytanie do osob, ktore juz zaproszono na badania:
W jaki sposob wyslano do was zaproszenie? E-mailem? Poczta zwykla? Poleconym?
Jesli poczta, to ile szlo zaproszenie i na ile wczesniej je otrzymaliscie?
Czy mieliscie cynk o terminie przed otrzymaniem formalnego zaproszenia?

No i jesli dzisiaj powiedzieli mi w unicie, ze kieruja do ADMIN prosbe o
zaproszenie na badania, to kiedy moge sie spodziewac badan? Na moje "moze
koniec listopada?" mila Pani przebakiwala cos o "lub poczatek grudnia" jako
prawdopodobnej dacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: visite médicale - badanie medyczne - zaprosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:02
      Telefon z informacja o checi zaproszenia na interview jakos polowa wrzesnie.

Informacja wyslana do Admin przez HoU - poczatek października.
      Mail z zaproszeniem na badania i interview otrzymany 29 pazdiernika.

Data zaproszenia - poczatek grudnia.
      Mysle ze male szanse na listopadowe terminy badan - chyba ze ktos wypadnie i
      powstanie okienko. Teraz rozdaja juz terminy grudniowe. A jak zaproszenie
      poczeka w Adminie az nabierze mocy urzedowej, to i na styczen masz szanse sie
      zalapac.
      • Gość: Tito Re: visite médicale - badanie medyczne - zaprosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:45
        xxx - a w ktorej to instytucji bo ja tez czekam na termin medical
    • Gość: Epsiaczka Re: visite médicale - badanie medyczne - zaprosze IP: *.aster.pl 04.11.04, 18:46
      Nie wiem, czy coś ci to pomoże (bo ja tłumaczka), ale ja (Rada mnie werbuje)
      dostałam najpierw (tydzień temu) zaproszenie do "pracy" mailem, pisali tam też
      o 2-dniowych badaniach i prosili o określenie, kiedy mogę przyjechać.
      Odpowiedziałam, że fajnie, dzięki, raczej mogę przyjechać listopad (podałam dwa
      weekendy z przylegającymi do nich czwartkami i piątkami). No to ta pani
      odpowiedziała, że ten drugi weekend i że wkrótce skontaktują się ze mną ich
      medical services. Ja na to: dzięki, dzięki, to ja proszę teraz w pracy usilnie
      o urlop i potwierdzam, jak tylko będę wiedziała, że mogę. No to czekam na to
      info z medical services (i w pracy usilnie załatwiam urlop). Po trzech dniach
      mnie tknęło i pytam ich: czy te MS się ze mną aby nie skontaktują dopiero, jak
      potwierdzę, że przyjeżdżam (mam urlop)? A oni: a i owszem, musi pani najpierw
      potwierdzić (jak najprędzej) i my przyślemy dokumenty zw. z badaniami. To im
      wczoraj wreszcie mogłam potwierdzić, no to podziękowali i potwierdzili, że mogę
      już kupować bilet, bo to już pewne, ale jeszcze się wstrzymałam z biletem bo
      nie wiedziałam o której godzinie te badania i czy jak przylecę o 9.00 do Brux
      (no bo ja TAM mam być badana i zatrudniana) to nie będzie za późno.
      Dzisiaj dostałam wreszcie maila z MS - badania zaczynają się o 16 w czwartej,
      potem spotkanie z jakimś gościem z HR Rady (ale nie interview), następnego dnia
      rano (8.40, trzeba przez 12 h pościć, dobrze, bo to piątek ( :), badanie krwi,
      prześwietlenie, wzrok.
      I tyle.
      Pozdr.
      • Gość: Agrest do Epsiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 19:35
        Czy mogłabyć podać listę dokumentów, które trzeba przywieźć na rozmowę/spotkanie? Mam dostać maila dopiero w przyszłym tygodniu, a chciałabym już zacząć załatwiać te zaświadczenia... Dzięki z góry!
        • Gość: Epsiaczka Re: do Epsiaczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 21:24
          Jak tylko dostanę, to oczywiście. Ale na razie dostałam tylko w załączniku w
          mailu od Medical Service formularz do wypełnienia na potrzeby badań medycznych
          (nie jest potrzebny żaden dodatkowy dokument, wystarczy wiedza nt. zdrowia
          twojego i rodziny). Chyba dostanę jeszcze jakiś mail z personalnego, to zaraz
          dam znać jeśli tam coś będzie na ten temat.
          • Gość: Sofi Re: do Epsiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:12
            DOCUMENTS REQUESTED TO COMPLETE THE APPLICATION FILE

to be sent to Mrs. Marina DENRUYTER or to Mrs. Olimpia DA SILVA
            EUROPEAN COMMISSION
            DG ADMIN.A.4
            MO34 7/130
            Rue Montoyer 34
            B-1040 BRUSSELS
            Tel. : (32)2-296.23.81 or 295.16.54

or to be presented on the day of your medical examination

Before being able to make an offer of employment, the unit “Officials and
            Temporary Agents: Recruitment and Administrative Status” needs the following
            documents :

 birth certificate ;

 document proving your nationality (copy of the relevant parts
            of your passport or identity document) ;

 recent extract of your police file or certificate of good
            conduct as established for entry to the Civil Service by the authorities of
            your country (not applicable to UK and Irish nationals resident in those
            countries) ;

 educational qualifications (university level);

 references from your previous employers confirming the duration
            and the occupation rate of your employment and the level of responsibility +
            letter of employment and salary slip from your current employer;

 2 identity photographs;

 an update copy of your CV

and, if appropriate :

 marriage certificate and/or divorce or legal separation
            judgements ;

 birth certificate of child(ren) ;

 official declaration of your position concerning military
            service.

PLEASE BRING ALL ORIGINALS OR CERTIFIED COPIES AND A COPY OF
            EACH DOCUMENT

N.B. : All these documents should be provided in the form of certified copies
            of the originals (if sent by post).

For the medical examination, you should :

not eat after 20:30 hours the previous evening. However, it is
            recommended to drink only water until the examination, where you will be
            requested to provide a urine sample ;

produce an identity document (i.e. passport) and a photograph ;

bring with you any important medical documents in your possession, such
            as :

o a blood group card
            o X-rays
            o any laboratory analyses
            o if appropriate, bring glasses and/or contact lenses, hearing
            aids
            o your vaccination records
            • Gość: Agrest Re: do Sofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:18
              Sofi, wielkie dzięki! :-)))
              • Gość: heathcliff Re: do Sofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:56
                Również przyłączam się do podziękowań. Sofi, you are simply the best! Twoje
                posty są niezastąpione :-)
            • Gość: juna Re: do Epsiaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:28
              Ja się przyłączam do podziękowań!!!
    • an_bu zaproszenie na badanie medyczne 05.11.04, 17:09
      "podbijam" watek, moze ktos jeszcze sie wypowie?
      ilu z nas jest po rozmowie i pozytywnej odpowiedzi, ale bez terminu badan?
      bartek, tito?
      a w "moim unicie wszyscy na urlopach... grrr
      • integration Re: zaproszenie na badanie medyczne 07.11.04, 15:33
        ja jestem w takiej sytuacji, ale odpowiedz mialem w ostatni czwartek, wiec na
        razie sie nie martwie. Choc marzy mi sie termin listiopadowy...
    • otti PYTANIE 05.11.04, 19:29
      a na co im moj salary slip from your current employer?? A co w przypadku gdy
      ktos byl lub jest freelancerem (szcz. w odniesieniu do tlumaczy jest to calkiem
      mozliwe)?? co wtedy nalezy im przedlozyc?
      • Gość: Agrest Re: PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:18
        No, właśnie, mam ten sam problem - tylko umowy o dzieło.
        • otti Re: do Agresta 06.11.04, 16:17
          hei, troche nie na temat ale chcialam przy okazji zapytac, jakie wyksztalcenie
          bylo wymagane aby moc startowac w waszym konkursie. Wiem, ze znajde to info w
          OJ ale interesuje mnie, jak to wyglada z praktycznej strony. Czy tylko lingw.
          stosowana wchodzila w gre, czy tez mogla byc jakas filologia. Odpowiedz jesli
          mozesz na priva. Z gory dzieki
          • Gość: Agrest otti - mail wysłany n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:59
            • otti Re: otti - mail wysłany n/t 07.11.04, 15:35
              wielkie dzieki agrescik
      • Gość: Pablos Re: PYTANIE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 11:56
        Dobre pytanie. Jako freelancer (wyłącznie) od 10 lat, mam ten sam problem.
        Zapytam wprost, jak już dostanę listę wymaganych dokumentów.
        • otti Re: do pablo 06.11.04, 16:12
          hei, jak bedziesz cos wiedzial daj prosze znac na forum.
          • Gość: Pablos Re: do pabloS IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 16:31
            Naturellement ;-)
          • integration vaccination 07.11.04, 15:32
            Sofi napisala:

"bring with you any important medical documents in your possession, such
            as :

o a blood group card
            o X-rays
            o any laboratory analyses
            o if appropriate, bring glasses and/or contact lenses, hearing
            aids
            o your vaccination records"

Czy te "vaccination records" sa konieczne? Gdzie je uzyskac - w przychodni
            dzieciecej? Czy "blood group" moze byc napisana na ksiazecze dawcy krwi?

I czy warto w ogole tlumaczyc te wszystkie dokumenty?
            • an_bu Re: vaccination 07.11.04, 15:48
              juz ktos tu pisal, ze w ogole go o te dokumenty nie pytano. Ja bym sie nie
              przejmowala, a juz na pewno niczego nie tlumaczyla. Tym bardziej, ze wg adm w
              przychodni gdzie robi sie badania sa juz polskie pielegniarki :)
            • Gość: Sofi Re: vaccination IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 18:56
              Bartek olej to !
              Chyba ze masz w szufladzie na wierzchu.

Zreszta zeby oznaczyc grupe krwi trzeba zrobic dwa badania (drugie dla
              potwierdzenia wyniku pierwszego) - przynajmniej jakis czas temu tak bylo i to
              podobnoi za sprawa WHO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka