Dodaj do ulubionych

Zmiana nazwiska

IP: 62.233.185.* / 62.233.185.* 14.11.04, 11:22
Wczoraj troszeczke sie przeraziłam, ale mam nadzieję, ze to nic nie znaczy i
nie jest za pozno. Zmieniłam nazwisko i zawiadomiłam o tym EPSO. Odpisali mi,
że dobrze, zmienią i za chwile będzie widoczne. Kiedy jednak zaglądałam do
swojego profilu i CV ciągle było tam tylko stare nazwisko. Pojawiła sie
możliwość modyfikacji danych kontaktowych więc dodałam sobie aktualny numer
telefonu, ale z nazwiskiem nic. Wczoraj zupełnie przypadkiem trafiłam na
listy laureatów. Wogóle trudno cokolwiek znaleźć na stronie EPSO. Zobaczyłam,
że figuruję tam pod moim nowym nazwiskiem, ale nie ma nawet w nawiasie mojego
starego nazwiska. Jak ktokolwiek ma mnie znaleźć jesli tylko na tej liscie
jestem pod nowym nazwiskiem. Nikt do tej pory sie ze mną nie kontaktował w
sprawie pracy. Dopiero niedawno dostałam wiadomość o konieczność wprowadzenia
danych do electronicznego CV. Rozumiem, że procedura rekrutacyjna dopiero
teraz sie na dobre zacznie i niezbędne jest do tego posiadanie CV w wersji
elektornicznej na stronie. Mam nadzieję, ze przez to niedopatrzenie nie
zostałam juz na dobre pominięta w rekrutacji. Pozostaje mi tylko jak
najszybciej wyjaśnić ta pomyłkę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sofi Re: Zmiana nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:23
      O rany, ale wy wszyscy panikujecie.
      Jak beda chcieli cie znalezc to i tak cie znajda. I wez pod uwage, ze po to
      przy wpisywaniu cie do bazy nadali ci candidate No., ze moc cie potem
      zidentyfikowac.
      Zreszta ja mialam bardzo podobna sytuacje: na liscie jestem pod panienskim,
      cala korespondencje z EPSO i z ADMINem prowadze uzywajac obecnego nazwiska i
      jakos nie mieli problemu z identyfikacją. Za 2 tygodnie jade na 4 interwiuły i
      jest OK. Dalam sobie spokoj z wyjasnianiem tych zawiłych kwestii, bo wolę tego
      dopilnować raz a porządnie, czyli przy podpisywaniu kontraktu (przeciez beda
      mieli wszystkie moje odpisy z rejestrow i paszport, wiec chyba wniosek co do
      tego, jak sie nazywam, tez bedzie prosty).
      A co do tego, dlaczego tak uparcie tytuluja cie panienskim: w Belgii nie ma
      zwyczaju zmiany nazwiska przy wychodzeniu za maz - moze stad to sie bierze.
      • Gość: Maltaire Re: Zmiana nazwiska IP: 62.233.185.* / 62.233.185.* 14.11.04, 14:55
        ba! ale jak nie będą mogli mnie znaleźć to oleją i wezmą kogoś innego zamiast
        marnować czas na szukanie mnie. Nie wiem jak to wygląda ale wolę to wyjaśnic.
    • Gość: Andrzej Re: Zmiana nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:42
      A przepraszam, po co w ogole robilas to cale zamieszanie z nazwiskiem??? To
      przeciez ma dopiero znaczenie, kiedy juz podpisujesz umowe. A teraz, po co ci
      ta zmiana nazwiska? Jak nie masz co robic i zajmujesz sie takimi drobiazgami to
      sie teraz sama martw o konsekwencje. Moja zona wyszla za mnie krotko przed
      obrona mgr i wiesz co, nie powiadomila w ogole o zmianie nazwiska uczelni, bo
      po co? Ma dyplom na panienskie i jest OK. Jezu, kobieto, ty nie masz czym sie
      zajmowac.
      • Gość: Maltaire Re: Zmiana nazwiska IP: 62.233.185.* / 62.233.185.* 14.11.04, 17:36
        to przeciez ważne
        • Gość: Andrzej Re: Zmiana nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:38
          Dlaczego to wazne zmienic nazwisko w trakcie rekrutacji, kiedy najwazniejsze
          zeby wszystko gladko poszlo? Nie rozumiem. Dlaczego nie mozesz poczekac? Wiesz
          jaka jest administracjia i EPSO.
    • Gość: Maltaire Re: Zmiana nazwiska IP: 62.233.185.* / 62.233.185.* 14.11.04, 17:40
      Ważne chyba zeby o tym zawiadomić wszystkich zainteresowanych.
      • Gość: Andrzej Re: Zmiana nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:44
        Naprawde nie chce sie z toba przekomarzac. Ale uwazam ze Epso i Admin nie sa
        zainteresowane tym, ze zmienilas stan cywilny. Jak pojedziesz na interview i
        przyjdzie do podpisywania papierow to podasz drugie nazwisko informujac, ze
        teraz bedziesz tak sie u nich nazywac. Teraz nie ma znaczenia, ze zmienilas
        nazwisko, a wrecz lepiej bylo nie wprowadzac zamieszania. Mysle ze juz nie ma
        co gdybac, bo juz po wszystkim. Teraz musisz to jakos odkrecic. pozdr.
        • Gość: Maltaire Re: Zmiana nazwiska IP: 62.233.185.* / 62.233.185.* 14.11.04, 18:14
          Mysle ze jesli sie zmienia nazwisko to nalezy powiadomic wszystkie instytucje z
          ktorymi sie ma do czynienia.
          • Gość: Andrzej Re: Zmiana nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 18:16
            Mysle ze nie:)))
            Niektore trzeba powiadomic szybko a inne pozniej.
    • pszemcio Re: Zmiana nazwiska 14.11.04, 23:16

Nie masz sie co martwic. Poki co uzywaj starego nazwiska. I tak przy rekrutacji
      nalezy przedlozyc swoje akty stanu cywilnego : urodzenia, slubu, rozwodu itp.
      take it easy,
      pozdr
      • rybka78 Re: Zmiana nazwiska 18.11.04, 16:20

A tak w ogóle to dziwne, ze na liscie EPSO jestes pod obecnym - mnie dali pod
        panienskim i napisali, ze to jedyny "consistent approach" i ze to w moim
        wlasnym interesie.. A tu proszę..
        • paw_dady Re: Zmiana nazwiska 18.11.04, 18:19
          rybka78 napisała:

>
          > A tak w ogóle to dziwne, ze na liscie EPSO jestes pod obecnym - mnie dali pod
          > panienskim i napisali, ze to jedyny "consistent approach" i ze to w moim
          > wlasnym interesie.. A tu proszę..

widzisz Marx stwiedzil: na pewnym etapie rozwoju sily wytworcze rozsadza
          stosunki produkcji. Wlasnie mamy przyklad - wystarczy centralny server danych
          np. baza LDAP, replikatory do klientow i wszystko zmienisz w 5 min i bedzie OK.

a tak technologia ot umozliwia ale stosunki produkcji wciaz feudalne ;P
          • Gość: asiunia Re: maltaire... IP: *.pt.lu 18.11.04, 22:33
            domyslam sie, ze to Ty sie kryjesz pod tym nikiem Dorotko... daj sobie wkoncu
            spokuj z tym cholernym nazwiskiem. Myslisz, ze to kogos interesuje na forum
            albo w EPSO, albo jeszcze gdzies indziej??? Skoncentruj sie lepiej na szukaniu
            pracy skoro jestes bezrobotna (wczesniej czy pozniej trafisz do BRUX albo LUX
            bez wzgledu na to jakie masz, mialas albo bedziesz miala nazwisko). A jesli
            uwazasz, ze to naprawde teraz takie wazne w kazdej instytucji to nie szukaj
            porad i wskazowek na forum tylko rob cos z tym piwem, ktore sama nawazylas...
            • Gość: Mal Re: maltaire... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:13
              dobra, juz załatwione :P
              temat zamkniety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka