Gość: Pierwszy_w_UE IP: *.243.81.adsl.skynet.be 16.12.04, 14:05 Zobaczcie na stronie: www.europa.eu.int/epso/competitions/planned_en.cfm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: genacvale Re: NOWE KONKURSY NA A*7 oraz B*3 !!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.205.95.* 16.12.04, 17:17 taaaaak...... rzeczywiscie, tak im szybko poszlo z A*5, (A8), wszyscy zadowoleni i w skowronkach, czyli a niech tam, nic nie ma do roboty wiec zrobmy nowy konkurs! zupelnie tych baranow epsowskich nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
rybka78 dzięki :) A co to wlasciwie jest B3 w por do A? 16.12.04, 17:55 Dzięki za cynk, pokażę mężowi :) A nie wiecie, czy są przewidywane konkursy na A7, ale nie EPA, tylko Ekonomia? I na ile różni się tak naprawdę praca na stanowisku B3 od stanowisk "A"? Administrator to niby bardziej samodzielna praca niż asystent, bardziej ambitna etc, ale czy jest jakaś istotna różnica między asystentami (czyli B) z "wyzszej półki" a administratorami z niższej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurokratka Re: dzięki :) A co to wlasciwie jest B3 w por do IP: *.88-201-80.adsl.skynet.be 20.12.04, 20:45 Podstawowa roznica to ilosc pieniedzy. Na B jest ich znacznie mniej i mniejsze perspektywy zeby ich wiecej sie zrobilo. Poza tym to zalezy od DG. W niektorych to co ci zaproponuja nie ma znaczenie i bedziesz wykonywac prace A i stanowiski takie jak koledzy z A. ALE sa DG gdzie z B jest sie obywatelem B czyli klapa. Ale super ze jest konkurs bo chce miec bardziej stala posade w koncu a tu akurat potrzebni ludzie z doswaidczeniem co mi bardzo odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: dzięki :) A co to wlasciwie jest B3 w por do IP: *.aster.pl 20.12.04, 22:57 tak, ale z jakim doświadczeniem, co to znaczy mieć 6-letnie doświadczenie w dziedzinie Europejska Administracja Publiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka78 Re: dzięki :) A co to wlasciwie jest B3 w por do 21.12.04, 09:18 Co do zarobkow B3, to sprawdzalam i sa wyzsze niz dla A8 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurokratka Re: dzięki :) A co to wlasciwie jest B3 w por do IP: *.cec.eu.int 21.12.04, 12:10 to zle sprawdzalas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Info DLA NIE ZORIENTOWANYCH IP: *.241.81.adsl.skynet.be 21.12.04, 14:03 Urzednik B*3 zarabia brutto (bez dodatkow) 2976 euro. Perspektywy sa jednak "swietlane" gdyz B*3 stanie sie w 2006 roku urzednikiem AST 3 i ma szanse dojsc do AST 11. Siatka plac od stopnia 5 do 11 dla AST pokrywa sie z siatka plac Administratorow (od AD 5 do AD 11). Administratorzy moga zajsc jednak wyzej, od AD 12, przez AD 13 (szef Unitu) do AD 16 (dyrektor generalny i Barroso ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rybka78 Re: DLA NIE ZORIENTOWANYCH 21.12.04, 14:12 Dzięki :) Zdaje się, że patrzyłam właśnie na siatkę płac dla AST, bo sprawdzałam to w nowych Staff Regulations. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: DLA NIE ZORIENTOWANYCH IP: *.aster.pl 07.01.05, 21:32 To na jaki się zgłaszacie na B czy A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: DLA NIE ZORIENTOWANYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:57 oczywiście na A - bezporównania wyższy prestż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoświadczona Re: DLA NIE ZORIENTOWANYCH IP: *.aster.pl 08.01.05, 12:06 tak tylko na A (przynajmniej na ten konkurs, który teraz ogłoszono) trzeba mieć przynajmniej 6-letnie doświadczenie po uzyskaniu dyplomu magistra, lub 7-letnie po otrzymaniu licencjata, a jak ja mam magistra, ale dopiero 4-letnie doświadczenie po otrzymaniu dyplomu, czyli nie spełniam kryteriów na żaden konkurs .... szkoda Odpowiedz Link Zgłoś