Dodaj do ulubionych

Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie

IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 13.01.05, 11:39
Ostrzegam przed ta firma wszystkich udajacych sie do Bradford. Normalna
praktyka jest tutaj oszukiwanie i wykorzystywanie pracownikow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 13.01.05, 11:45
      Potwierdzam, bylam zatrudniona (zwabiona przez ta firme) przez niejakiego
      Mariusza. Okantowal mnie na samym poczatku - jeszcze prrzed wyjazdem z Polski.
      Kupilam bilet na przejazd (jest to obligatoryjne w tej firmie - aby kupic w
      firmie rekrutacyjnej) jakies 150 zl drozej od ceny nominalnej. Podobnie z
      zakwaterowaniem: warunki skandaliczne (brudno, szczury). Jest przymus
      organizowania przez Mariusza. Chcesz pracowac - mieszkaj u Pakistanczyka
      (pozniej jak slyszalam dziela sie kasa). Postawilam sie i zostalam bez pracy i
      domu. Ostrzegam rowniez: jak najdalej od Mariusza i Horizon Recruitment
      Bradford.
      • Gość: Grzes Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 13.01.05, 12:15
        Ja rowniez bylem zatrudniony przez tego goscia - uwaga na niego - straszny
        ss...syn. Trzyma z Pakistanczykami i straszy ludzi. Musialem wyjechac z
        Bradford, zeby dal mi spokoj.
        • Gość: Grzes Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: 195.200.128.* 23.02.05, 10:56
          Przestan oczerniac horizon i podawac jakies informacje wyssane z palca, ja
          pracuje przez horizon i jestem bardzo zadowolony, co do mieszkania to nikt nie
          karze mieszkac tobie ani nikomu innemu u pakistanczyka, wystarczy wziac gazete
          i poszukac mieszkania, zakwaterowanie ktore udostepnia agencja jest dobre na
          start i w porownaniu z hotelem jest 10 razy tansze ,znam kilkadziesiat osob
          ktore pracuja dla horizonu i sa zadowolone,(agencja taka jak setki innych z ta
          roznica ze zalozy ci konto i zapewni kwatere na poczatek)sa inne agencje w
          ktorych mozna pozniej szukac pracy jezeli ktos jest bardziej rozgarniety od
          szympansa, horizon jest napewno dobra agencja na start a pozniej wszystko
          zalezy od ciebie, ale niestety jak ktos sie slimakiem urodzil to kanarkiem nie
          zdechnie. W takim wypadku pozostaje miec zal do calego swiata i wypisywac
          jakies farmazony. Szkoda tylko ze dwie czy trzy osoby piszace caly czas z tych
          samych kompow i to znajdujacych sie w Bradford (czyli tak do konca nie zostali
          oszukani i nie wrocili do polski) wypisuja jakies pierdy i niszcza wizerunek
          agencji ktora jak kazda ma jakies plusy i minusy.( ale nikt nie zmusza cie abys
          sie z nia wiazal do konca zycia) Aha to ze pracuja w niej polacy jest raczej
          udogodnieniem dla glombow ktorzy przyjezdzaja tu bez znajomosci jezyka i
          uwazaja ze beda prowadzani za raczke i zarobia kupekasy. Jezeli niezbyt dobrze
          radziles sobie z praca i otoczeniem w kraju lepiej dobrze zastanow sie nad
          przyjazdem na obczyzne bo zazwyczaj jest ciezej. Pozdrowienia niedorajdy
          zyciowe ktore ciagle narzekaja,marudza,nie potrafia krytycznie spojrzec na
          swoja osobe i koloryzuja zaduzo w swoich opisach nie zdajac sobie sprawy z tego
          jaka przykrosc moga komus wyrzadzic. Ostrzezenie przed fajansem.
    • Gość: Jaś Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:23
      w ciągu 3 kwadransów 3 osoby oszukane przez tego samego gościa trafiły do jednego wątku i to spod jednego IP.a to ci zrządzenie losu. pfff....
      • Gość: incognito Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 13.01.05, 12:40
        a to dlatego ze oszukanych przez Horizon polakow jest masa i ludzie mieli tak
        dosc calego tego horizonu ze wzieli sie niego, wszescy naraz polecam
        www.horizonrecruitment.pl
        • Gość: incognito Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 15.02.05, 13:05
          nie dajcie sie nabierac na Horizon, znowu ludzi robia w bambuko, obiecuja prace
          w polsce, ludzie przyjezdzaja i staja z rana przed biurem Horizonu bo
          pracy "chwilowo" nie ma, zal tych nieszczesnikow, i znow podobno ma przyjechac
          partia swiezych do roboty, w nadziei ze cos znajda, tymczasem musza mieszkac u
          Pakistanczyka za calkiem spore jak na Bradford pieniadze, 2-3 razy wyzej niz
          noramlnie w niespecjalnych warunkach, Horizon dostaje oczywiscie czesc kasy od
          Pakistanczykow;
          • Gość: grzes Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: 195.200.128.* 23.02.05, 11:11
            i poszukac mieszkania(badz przejsc sie na uniwerek i poczytac ogloszenia),
            zakwaterowanie ktore udostepnia agencja jest dobre na
            uwazaja ze beda prowadzani za raczke i zarobia kupe kasy. Jezeli niezbyt dobrze
            jaka przykrosc moga komus wyrzadzic. Gdzie uzyskales te informacje o zyskach
            Horizonu z kwater chyba wywrozyles z kart czarodzieju. Co to za bzdura z tymi
            biletami autobusowymi, Mam nadzieje ze w przyszlosci wypowie sie kilka osob
            zadowolonych ze wspolpracy z ta agencja i utrze nosa wielce oszukanym. Znam
            wiele osob ktore wynajmuja prywatne domki i sa na kontraktach w duzych firmach
            a dostali je wlasnie przez horizon ale przeciez nie moze sie udac kazdemu nikt
            tak naprawde nie ma recepty na sukces wszystko zalezy od ciebie a horizon
            zapewnia ci lepszy badz gorszy start. Jezeli jestes taki bystry to zaproponuj
            jakas lepsza agencje ktora zapewni ci kwatere jak w Hiltonie zarobki jak w
            Vegas i da ci sto ofert pracy zebys mial wybor. (
      • Gość: Marcin Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.01.05, 13:24
        Ciekaw jestem czy gdyby Ciebie ktos oszukal to czy nie probowal bys sie
        zrewanzowac...?
        • Gość: incognito Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 14.01.05, 13:00
          to jest wlasnie ostrzezenie dla naiwnych
          polacy z horizo obiecuja robote w polsce, kup od nich bilet zamiszkaj w
          mieszaniu zaprzyjaznionego pakistanczyka za "tanie pieniadze" i bez kaucji, w
          rzeczywistosci wychodzi drozej, dziwne bo judzie ktorzy wyniesli sie od
          pakistaczykow stracili szybko prace, a naiwni popracuja tydzien, zwolnienia a
          na ich miejsce zatrudnia sie kolejnych przywiezionych zPolski, tych tez na
          tydzien i zwolninieni i tak w kolo, bezrobotni wydaja pieniadze przywiezionoe z
          Polski na mieszkanie i slysza w agencji sorry no job now, mayby tomorrow,
          please be patient, be optimistic; a ludzie czekaja taki czekaja po pare
          tygodzni, nawet wielu nie odrobilo pieniedzy wlozonych w wyjazd; tym bardziej
          ze horion te 50funtow dla home office obcina przewaznie z pierwszej wyplaty tak
          ze do reki wyjdzie jakies 120 funtow za tydzien i dalej stoppotrafia tez zgubic
          papiery ktore maja wyslac do Home Office, papiery leza u nich tygodniami zanim
          oni zauwaza ze maja je wyslac; nie pobierahja pieniedzy na poczatku za
          zalatwienie to prawda ale maja mase pieniedzy za bilety i mieszkania na tym
          plega dzialalnosc tej agencji, dlatego oszukani wzielismy sie za nich ipiszemy
          ostrzezenai, horion w Polsce oglasza sie w gazecie wyborczej
          • Gość: incognito Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 17.01.05, 12:23
            ciag dalszy..
            a wiec w Horizon okrada sie z godzin, zwlaszcza z nadgodzin, praca w niedziele
            powinna byc 2razy lepiej platna niz w srodku tygodnia, a jest za te samo
            stawke; jak ktos sie kloci to uslyszy wyp.....dlalaa do Polski jak ci sie nie
            podoba, tutaj jest 10 chetnych na twoje miejsce; a jak sie pracuje 1 dzien w
            tygodniu to stracza tylko na mieszknie i njtansze jedzenie, nawet pieniedzy nie
            ma zeby gdzies dalej w anglie pojechac i poszukac innej roboty, tak to zalatwia
            nas Horizon, a zwlaszcza polaczki z horizonu
            • Gość: g Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: 195.200.128.* 23.02.05, 15:53
              Gosciu IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk napisz cos wiecej o swojej
              histori bardzo mnie zaciekawila,opisz poziom angielskiego i kto dokladnie
              powiedzial ci ze jest 10 na twoje miejsce i zebys wypierd... bo na twoje
              miejsce jest 10. Z tego co napisales moge wywnioskowac jedynie ze zjadasz
              troche literki piszac po polsku, moze pare istotnych szczegolow tez ci umknelo.
              Napisz czy znalazles prace przez inna agencje, a moze dalej pracujesz dla
              niewdziecznego horizonu. Z tego co widze nadal jestes w anglii.
      • Gość: Mariusz Staszkiewi Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.force9.co.uk 28.01.05, 18:29
        Nie jestem specem od komputerow, i z mila checia poznalbym ten adres IP.
        Pozdrawiam

• Gość: fatemeh Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.bilk.ac.uk / *.bilk.ac.uk 28.01.05, 14:40
      Wszystko zalezy od tego z jakiej pozycji startujesz. Jesli jedziesz "w ciemno"
      bez odpowiedniego przygotowania w Polsce mozesz rzeczywiscie poczuc
      rozczarowanie. Ja do Horizon Recruitment trafilam przez znajomego Anglika,
      ktory pracuje w lokalnym Urzedzie Miasta i ktory to urzad czesto zatrudnial
      pracownikow tymczasowych wlasnie za posrednictwem Horizon Recruitment. Przed
      wyjazdem odwiedzalam fora dyskusyjne takie jak londynek.net, grupy dyskusyjne
      na Google'u, strony www Gazety Wyborczej (choc te drukowane byly najpelniejszym
      kompendium), tak aby wiedziec czego wymagac od siebie i pracodawcy oraz jakiej
      pensji sie spodziewac i za jaka praca. Wyladowalam jako tzw. admin za 5,5 funta
      brutto/godzina. Mialam z pewnoscia o tyle latwiej, ze na miejscu mialam gdzie
      spac. W Bradford jest sporo Polakow, 2 polskie kluby, koledz i uniwersytet z
      duza iloscia zagranicznych studentow - wytrwaly szukacz z pewnoscia znajdzie
      lokum przed przyjazdem korzystajac z internetu, telefonu badz poczty. Ja do
      zarzucenia Horizon mam nastepujace rzeczy: sa bardzo powolni w zalatwianiu
      spraw administracyjnych i nie pozwalaja ich zalatwiac (WRS, NIN) i lubia
      ubierac w duza ilosc slow to co mozna przekazac bardzo konkretnie w 5 minut. No
      i na samym poczatku zrobili mi maly numerek zmieniajac sposob platnosci z
      gotowkowego na czekowy kiedy nie mialam jeszcze konta bankowego nie informujac
      mnie, ze czeki maja waznosc 6-miesieczna i ze nie musze ich od razu spieniezac
      w punkcie pobierajacym 4%-owa prowizje. Plusem jest to, ze maja uklad z bankiem
      (najpierw byl to HSBC, obecnie Barclays) i zagraniczny pracownik nie ma
      problemow z zalozeniem rachunku.
      Wszystko naprawde zalezy od nastawienia i przygotowania, nie nalezy jechac
      myslac ze na miejscu jakis dobry duch wszystko nam zalatwi. Dla agencji liczy
      sie kazdy pracownik, zwlaszcza tymczasowy, bo od kazdej przepracowanej przez
      nas godziny maja zarobek.
    • Gość: Kathrin Bradford IP: *.79.101.82.adsl.griffin.net.uk 15.02.05, 16:07
      pomijajac nawet te agencje to Bradford jest paskudnym miejscem, mieszkam tu od
      kilku miesiecy, co prawda pracuje w normalnej firmie, aczkolwiek miasto jest
      paskudne. Jesli jednak ktos z Was potrzebuje jakichs wskazowek chetnie pomoge.
      Jesli ktos jest zainteresowany prosze o podanie maila, a postaram sie
      skontaktowac z dana osoba mailowo najpierw.
      pozdrawiam
      • Gość: incognito Re: Bradford IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 16.02.05, 11:39
        dalej Horizon oszukuje ludzi, znow ma przyjechac kloejny transport naiwnaikow
        do roboty, ktorzy beda musiel mieszkac u Pakistanczyka w domu a Pakistanczyk
        dzieli sie kasa z Horizonem, mieszkanie u niego bedzie 2-3 razy drozsze niz
        normalnie, nie dajcie sie nabierac
        • Gość: Grzes Re: Bradford IP: 195.200.128.* 23.02.05, 10:55
          i poszukac mieszkania, zakwaterowanie ktore udostepnia agencja jest dobre na
          uwazaja ze beda prowadzani za raczke i zarobia kupekasy. Jezeli niezbyt dobrze
          jaka przykrosc moga komus wyrzadzic.
        • Gość: g Re: Bradford IP: 195.200.128.* 23.02.05, 15:43
          Gdzie uzyskales te informacje o zyskach
          Horizonu z kwater chyba wywrozyles z kart czarodzieju. Co to za bzdura z tymi
          biletami autobusowymi, Mam nadzieje ze w przyszlosci wypowie sie kilka osob
          zadowolonych ze wspolpracy z ta agencja i utrze nosa wielce oszukanym. Znam
          wiele osob ktore wynajmuja prywatne domki i sa na kontraktach w duzych firmach
          a dostali je wlasnie przez horizon ale przeciez nie moze sie udac kazdemu nikt
          tak naprawde nie ma recepty na sukces wszystko zalezy od ciebie a horizon
          zapewnia ci lepszy badz gorszy start. Jezeli jestes taki bystry to zaproponuj
          jakas lepsza agencje ktora zapewni ci kwatere jak w Hiltonie zarobki jak w
          Vegas i da ci sto ofert pracy zebys mial wybor. (I caly czas to samo ip)
      • lato76 Re: Bradford 16.02.05, 12:36
        Nosze się z zamiarem wyjazdu do Anglii do pracy i myślałem, że przez takie agencje jak horizon będzie bezpiecznie, bo maja certyfikat i wogóle, podaje mail proszę o jakieś pewne oferty pracy lub pomoc w jej znalezieniu
        Z góry dzięki
        lato76@gazeta.pl
      • Gość: Piotr M Re: Bradford IP: 81.168.187.* 26.02.05, 14:08
        Witam serdecznie.Katrin podam Ci adres mailowy : violinkam@op.pl lub nr gg
        2797920 i wole na gg porozmawiac. Dziekuje
    • Gość: bibi Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: 213.25.153.* 23.02.05, 11:32
      o rany, o mały włos a byłabym też dała się tak nabrać - koleś dzwonił do mnie
      parę razy, ale tak się składało, że zawsze w nieodpowiednim momencie i kiedy w
      końcu sama do niego zadzwoniłam, okazało się że wyjechał już do Anglii,
      strasznie żałowałam, ale teraz widz, że zupełnie nie ma czego...
      • Gość: irl. Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: 83.71.7.* 23.02.05, 21:24
        Oni jakis czas temu strasznie sie chwalili, ze oni i tylko oni moga prace zalatwic, ze zadna firma w Anglii nie przyjmie czlowieka, ot tak, z ulicy, a jak ktos sie zglosi do Horizon, to wszystkko mu zalatwia.
        Chodzilo o kierowcow wozow ciezarowych z Polski.
        Postanowilem sprawdzic: Zadzwonilem do kilku firm transportowych z okolic Bradford. Przedstawilem sie i zapytalem o prace. Dodalem, ze mam kat ABCE i rok doswiadczenia. Wszedzie uslyszalem odpowiedz, zebym osobiscie sie zglosil i prace moge od zaraz zaczynac. Oczywiscie, moj angielski jest nienaganny, jestem absolwentem fil. ANG.
        Chcialem tylko sprawdzic, czy firma przyjmie czlowieka z ulicy.
        Wiec ludzie, nie dajcie sie nabrac jakims tam oszustom-Polaczkom, beda wam odciagali od wyplaty i w ten sposob napychaja sobie kieszenie.
        A wy robicie na nich !
        • Gość: fatemeh Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.bilk.ac.uk / *.bilk.ac.uk 24.02.05, 14:20
          To ze Agencja sie czyms chwali to jedno... a to ze ktos sie na to daje nabrac to
          drugie :)
          Agencje pracy tymczasowej nie zyja z tego ze 'odciagaja' pieniadze z naszych
          wyplat! Za kazda przepracowana przez nas godzine dostaja okreslona kwote, ktora
          fakturuja firmie w ktorej pracujemy razem z nasza stawka godzinowa. Wiem co
          mowie bo pracowalam za posrednictwem tego typu Agencji rowniez w Polsce...
          Stawka za godzine jest oficjalna informacja podawana przed podpisaniem ichniej
          umowy o wspolpracy. Pracownicy dostaja rowniez platne dni wolne o czym moglam
          sie przekonac skladajac odpowiedni wniosek o urlop...
          • Gość: incognito Re: Horizon Recruitment Bradford - ostrzezenie IP: *.ngfl.ac.uk / *.cipe.legend.net.uk 05.03.05, 13:35
            a wiec po postach szumu sie narobilo, Grzes chce poznac mnie blizej, i nie moze
            ustalic mojego IP, widzisz jaki ze mnie nieudacznik, nawet porzadnego IP nie
            mam; wiec moje CV, przyjechalem do Bradford w ubieglym roku, zwiabiony przez
            Horizon obietnica natychmiastowej pracy, po przyjezdzie musialem czekac bo cos
            nie wypalilo i pracy nie bylo, w koncu sie znalazla po jakichs 2 tygodniach,
            przez Horizon, po kilku tygodniach praca sie skonczyla i mialem miec
            natychmiast znaleziona druga, codzienne odwiedziny w biurze dawaly zapwnienie
            ze praca bedzie zaraz, nic nie maja, w koncu zdenerwowany poszedlem do Agencji
            Relay Recruitment a ci znalezli mi prace po 3 dniach, do dzisiaj przez nich
            pracuje i jestem zadowolony; od tamtego czasu Horiozon jak widze sciagal nowych
            ludzi i nie zalatwial im roboty tak jak obiecywal, jest to dzialanie dla mnie
            neizrozumiale, bo dlaczego nie znajduje roboty ludzim ktorzy tu sa tylko sciaga
            nowych? ponadto jak zobaczylem warunki w Pakistanskim domu to dosc szybko za
            mniejsze pieniadze znalazlem sobie inne mieszkanie; zal mi tylko ludzi ktorzy
            stali pod Hotrizonem i mieli nadzieje ze znajda im prace; chociaz podobno po
            tych postach Horizon zaczal znajdowac roboty, wiec moze posty pomogly i ludzie
            beda pracowali, mam nadzieje ze na dluzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka