fiona8 25.01.05, 21:16 Czy moze ktos podzielic sie swoimi doswiadczeniami w szukaniu pracy w Holandii? (posiadam wyksztalecenie wyzsze ekonomiczne) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulasia13 Re: praca w Holandii 25.01.05, 21:54 Owszem, ja sie podziele, ale niestety nie mam nic optymistycznego do powiedzenia. Mam wyksztalcenie wyzsze pedagogiczne, znam bardzo dobrze holenderski (mam egzamin panstwowy) i angielski, mam pozwolenie na pobyt i prace. Od dwoch miesiecy szukam pracy, ale dotychczas dostalam tylko oferty sprzatania. Jeszcze nie mam porownanego dyplomu, tzn. co on jest tutaj warty- poziom wyksztalcenia itp. Moze jak to bede miala, to cos sie ruszy. Moze ten zastoj jest tez spowodowany specyfika pracy jakiej szukam- zawody pedagogiczne (chociaz powiedzialam, ze moge robic wszystko, byleby nie fizycznie, ale powiedziano mi, ze bez doswiadczenia zawodowego, nie ma szans) Moze w twoim przypadku bedzie inaczej, nie wiem. Powiem jednak, ze wiekszosc Polakow, o ktorych slyszalam (nie mowie, ze wszyscy) wykonuje niezbyt ambitne zawody i z tego co slyszalam, to nie jest latwo nam sie tu przebic. Nie wiem jakiej pracy ty chcesz szukac? Odpowiedz Link Zgłoś