Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku.

21.02.05, 22:00
Chciałabym znaleść pracę w hotelarstwie.
Mam doświadczenie w branży fotograficznej(fotolaborantka).
Macie może jakieś wzorcowe Cv i list motywacyjny do branży hotelarsko -
gastromomicznej?
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: kira Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. IP: *.speed.planet.nl 22.02.05, 11:25
      wejdz na strony itc, nie pamietam dokladnie adresu chyba www.itcpraca.pl oni
      tam maja wzory CV
      • Gość: gość Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:42
        CURRICULUM VITAE

Supplied by Linguistics SP Cracow for ISS Ireland

I apply for a position:

Availability: (to come to Ireland):

NAME:
        DATE OF BIRTH:
        ADDRESS:
        TELEPHONE:
        E-MAIL:
        SEX: MALE / FEMALE:
        MARITAL STATUS: SINGALE / MARRIED

LEVEL OF ENGLISH:

NONE BASIC COMMUNICATIVE GOOD FLUENT

LICENCES (if applicable - copies of licences) :

EMPLOYMENT HISTORY :
        1.Employer:
        Date:
        Position:

2.Employer:
        Date:
        Position:

EDUCATIONAL HISTORY:

COURSES:

ADDITIONAL INFORMATION & SKILLS:
        -

l hereby agree for using the personal data included in my job application as
        required by the recruiting process including transfer to potential employers
        abroad (according to the Polish law of August 29, 1997 on the protection of
        personal data Dz. U. Nr 133 póz. 833). Hereby l confirm that l was informed
        about the free access to my data in Agency's data base as well the right to ask
        for changes.

• xiv Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 22.02.05, 15:57

> l hereby agree for using the personal data included in my job application as
          > required by the recruiting process including transfer to potential employers
          > abroad (according to the Polish law of August 29, 1997 on the protection of
          > personal data Dz. U. Nr 133 póz. 833). Hereby l confirm that l was informed
          > about the free access to my data in Agency's data base as well the right to
          > ask for changes.

A to sie Angole usmieja gdy zobacza taka wstawke na CV :))))
        • kierunek_zachod > MARITAL STATUS: SINGALE / MARRIED 23.02.05, 00:42
          "SINGLE", by the way :)))

No i polska ustawa o ochronie danych osobowych faktycznie przyda się tu jak
          cholera ;)

Myślę jednak, że Twoje cv wg powyższego wzoru ma dużą szansę trafić w prostej
          linii do ... kosza :\
          Po pierwsze będą kilogramy identycznych - szanse na wybranie właśnie Ciebie są
          wtedy jak w totolotku. Po drugie, ważniejsze - jeśli faktycznie chcesz zmienić
          swoją profesję, to powinnaś pokazać przyszłemu pracodawcy, że masz jakieś
          kwalifikacje w tym kierunku. Przy tak suchym cv jak powyżej rekruter odczyta
          tylko, że fotolaborantka chce pracować w hotelu. Well, so what ??
          Może lepiej byłoby napisać tzw. skills-based cv - niezależnie od stanowiska o
          jakie się starasz, podkreślić Twoje umiejętności czy predyspozycje, które
          wyróżniają Cię z tłumu podobnych. Wtedy wyróżni się nie tylko Twoje cv, ale
          przede wszystkim Ty jako kandydatka. Niestety zajmuje to więcej czasu, ale
          sądzę, że na koniec dnia bardziej się opłaca. Adres z niezłymi poradami to cv-
          masterclass.com - już same artykuły i anty-przykłady wystarczą
          Powodzenia !
          • more-than-a-woman Re: > MARITAL STATUS: SINGALE / MARRIED 23.02.05, 18:30
            No tak, choc chciałam to napisać w liście motywacyjnym.
            Do wyjazu przygotowuję się od października 2004. Byłam na wykładzie
            pt."Wszytkie drogi prowadzą do ... Angli" zorganizowanym przez Wojewódzki Urząd
            Pracy. Tak dowiedziałam się o rejestracji w Home Office, najniższej stawce
            brutto, pod jakim adresem www można spradzić ile pracodawca może ściągnąć z
            wypłaty za accomodation...etc.

Zapisałam się do ProfiLingua i mam zajęcia po 1,5 h. dwa razy w tygodniu.
            (level upper intermediate)
            Aaaa.... I zatrudniłam się, jako kelnerka w krakowskiej restauracji z
            gruzińskiem jedzeniem. (w celu nabycia praktyki i poznania branży
            gastronomicznej).

Rozmawiania z obcokrajowcami
    • deadeasy Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 02:13
      Czemu nie chcesz pracowac w branzy fotograficznej?

na przyklad:

company.monster.co.uk/tmpjessopsuk/
      hm?
      :)
      • more-than-a-woman Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 10:54
        Bo nie wierzę w takie szczęcie ;-/
        Dziękuję za linka.
        • deadeasy Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 12:45
          no kurcze! :)
          Juz mi tu "wymalowac" dwa CV! Jedno na "hotelarstwo" a drugie na "foto" ;) Nie
          twierdze, ze od razu sie praca znajdzie "w dziedzinie" ale warto sprobowac i tu
          i tu :)

db.riskwaters.com/public/showPage.html?page=14208
          a prosze tu:

db.riskwaters.com/public/showPage.html?page=93968
          Obecnie nic tam nie ma ale Kodak tez maja swoj link do "vacancies":

wwwuk.kodak.com/UK/en/corp/employment/
          mam nadzieje, ze linki beda dzialaly.
          :)
          • more-than-a-woman Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 18:33
            Wow.
            Dziękuję :))))
            To miłe, jak ktoś w Ciebie wierzy.
            I już maluję Cv x 2. (branżowe i jedzeniowo - hotelarskie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka