more-than-a-woman 21.02.05, 22:00 Chciałabym znaleść pracę w hotelarstwie. Mam doświadczenie w branży fotograficznej(fotolaborantka). Macie może jakieś wzorcowe Cv i list motywacyjny do branży hotelarsko - gastromomicznej? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kira Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. IP: *.speed.planet.nl 22.02.05, 11:25 wejdz na strony itc, nie pamietam dokladnie adresu chyba www.itcpraca.pl oni tam maja wzory CV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:42 CURRICULUM VITAE Supplied by Linguistics SP Cracow for ISS Ireland I apply for a position: Availability: (to come to Ireland): NAME: DATE OF BIRTH: AGE: NATIONALITY: POLISH ADDRESS: TELEPHONE: E-MAIL: SEX: MALE / FEMALE: MARITAL STATUS: SINGALE / MARRIED LEVEL OF ENGLISH: NONE BASIC COMMUNICATIVE GOOD FLUENT LICENCES (if applicable - copies of licences) : EMPLOYMENT HISTORY : 1.Employer: Date: Position: 2.Employer: Date: Position: EDUCATIONAL HISTORY: COURSES: ADDITIONAL INFORMATION & SKILLS: - l hereby agree for using the personal data included in my job application as required by the recruiting process including transfer to potential employers abroad (according to the Polish law of August 29, 1997 on the protection of personal data Dz. U. Nr 133 póz. 833). Hereby l confirm that l was informed about the free access to my data in Agency's data base as well the right to ask for changes. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 22.02.05, 15:57 > l hereby agree for using the personal data included in my job application as > required by the recruiting process including transfer to potential employers > abroad (according to the Polish law of August 29, 1997 on the protection of > personal data Dz. U. Nr 133 póz. 833). Hereby l confirm that l was informed > about the free access to my data in Agency's data base as well the right to > ask for changes. A to sie Angole usmieja gdy zobacza taka wstawke na CV :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod > MARITAL STATUS: SINGALE / MARRIED 23.02.05, 00:42 "SINGLE", by the way :))) No i polska ustawa o ochronie danych osobowych faktycznie przyda się tu jak cholera ;) Myślę jednak, że Twoje cv wg powyższego wzoru ma dużą szansę trafić w prostej linii do ... kosza :\ Po pierwsze będą kilogramy identycznych - szanse na wybranie właśnie Ciebie są wtedy jak w totolotku. Po drugie, ważniejsze - jeśli faktycznie chcesz zmienić swoją profesję, to powinnaś pokazać przyszłemu pracodawcy, że masz jakieś kwalifikacje w tym kierunku. Przy tak suchym cv jak powyżej rekruter odczyta tylko, że fotolaborantka chce pracować w hotelu. Well, so what ?? Może lepiej byłoby napisać tzw. skills-based cv - niezależnie od stanowiska o jakie się starasz, podkreślić Twoje umiejętności czy predyspozycje, które wyróżniają Cię z tłumu podobnych. Wtedy wyróżni się nie tylko Twoje cv, ale przede wszystkim Ty jako kandydatka. Niestety zajmuje to więcej czasu, ale sądzę, że na koniec dnia bardziej się opłaca. Adres z niezłymi poradami to cv- masterclass.com - już same artykuły i anty-przykłady wystarczą Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
more-than-a-woman Re: > MARITAL STATUS: SINGALE / MARRIED 23.02.05, 18:30 No tak, choc chciałam to napisać w liście motywacyjnym. Do wyjazu przygotowuję się od października 2004. Byłam na wykładzie pt."Wszytkie drogi prowadzą do ... Angli" zorganizowanym przez Wojewódzki Urząd Pracy. Tak dowiedziałam się o rejestracji w Home Office, najniższej stawce brutto, pod jakim adresem www można spradzić ile pracodawca może ściągnąć z wypłaty za accomodation...etc. Zapisałam się do ProfiLingua i mam zajęcia po 1,5 h. dwa razy w tygodniu. (level upper intermediate) Aaaa.... I zatrudniłam się, jako kelnerka w krakowskiej restauracji z gruzińskiem jedzeniem. (w celu nabycia praktyki i poznania branży gastronomicznej). Rozmawiania z obcokrajowcami Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 02:13 Czemu nie chcesz pracowac w branzy fotograficznej? na przyklad: company.monster.co.uk/tmpjessopsuk/ hm? :) Odpowiedz Link Zgłoś
more-than-a-woman Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 10:54 Bo nie wierzę w takie szczęcie ;-/ Dziękuję za linka. Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 12:45 no kurcze! :) Juz mi tu "wymalowac" dwa CV! Jedno na "hotelarstwo" a drugie na "foto" ;) Nie twierdze, ze od razu sie praca znajdzie "w dziedzinie" ale warto sprobowac i tu i tu :) db.riskwaters.com/public/showPage.html?page=14208 a prosze tu: db.riskwaters.com/public/showPage.html?page=93968 Obecnie nic tam nie ma ale Kodak tez maja swoj link do "vacancies": wwwuk.kodak.com/UK/en/corp/employment/ mam nadzieje, ze linki beda dzialaly. :) Odpowiedz Link Zgłoś
more-than-a-woman Re: Proszę o pomoc w napisaniu Cv po angielsku. 23.02.05, 18:33 Wow. Dziękuję :)))) To miłe, jak ktoś w Ciebie wierzy. I już maluję Cv x 2. (branżowe i jedzeniowo - hotelarskie). Odpowiedz Link Zgłoś