IP: *.stalprodukt.com.pl / *.stalprodukt.pl 24.02.05, 14:34
Witam,
Zastanawiam się czy warto wyjechać do pracy w Tesco, zarobki 920F miesięcznie
netto, miejsce w pokoju 2 osobowym 280F/miesiąc. W Polsce pracuję w dużej
firmie w dziale exportu, zarabiam ok. 1600 zł netto, żona (bez pracy), małe
dziecko, mieszkanie u teściów. Znam bdb niemiecki, niestety słabo angielski
(byłaby okazja do nauki tego języka), mam wyższe wykształcenie. Zdaję sobie
sprawę, że przez 2-3 lata będe zdany na pracę w Tesco, natomiast później, gdy
nauczę się angielskiego to może znajdę lepszą pracę. Żona jest przeciwna,
natomiast ja jestem za. Co zrobiliście na moim miejscu. Pracowałem już w
Austrii więc zam tamtejsze "koszty życia", natomiast nie wiem jak to wygląda
w Londynie. Ile można z tego zaoszczędzić. Nara
Obserwuj wątek
    • coobin Re: tesco 24.02.05, 16:33
      Zarabiając 1600zł netto w Polsce dałbym sobie spokój z wyjazdem zwłaszcza jesli słabo znasz angielski a do tego pracujesz na porządnym stanowisku w Polsce, nie wpspoinając o tym ze masz żonę i dziecko. Gdybyś nie miał pracy wtedy tak ale w tym przypadku zastanów się dobrze zanim wyjdziesz. Pozdrawiam
      • grazia.eni Re: tesco 24.02.05, 16:55
        A ja uważam, że powinieneś spróbować. Jeżeli oczywiście te 900 funtów, to
        prawda i praca jest pewna. Mój mąż wyjechał w kwietniu. Teraz dojechaliśmy my.
        Chyba, że chcesz mieszkać z teściami do enerytury. Bo, nawet jak weźmiesz
        kredyt na mieszkanie, to i tak będziesz musiał tu przyjechać, żeby go spłacić.
        Pozdrawiam. Grażyna
    • Gość: zl Re: tesco IP: *.server.ntli.net 24.02.05, 21:16
      Ja pracuje w Cafe w Tesco (ale nie dla Tesco ;) . Generalnie w uk praca w tesco
      to obciach. Jednakze wsrod wszystkich sieci supermarketow sa najrzetelniejsi.
      Podstawowa stawka jaka ci placa na poczatku to jest ok 5,5. Po 6 miesiacach
      dostajesz podwyzke (ok.6/h). i po kolejnych 6 miesiacach kolejna. Ponadto
      oczywiscie otrzymujesz jakies znizki i inne przywileje. Takze nie slyszalam od
      pracowanikow Tesco zeby jakosc szczegolnie narzekali. ...Nie wiem na jakie
      realia trafisz w Londynie. Ile uda ci sie zaoszczedzic zalezy tylko od ciebie -
      280 za pokoj 2 osobowy w Londynie to malo - ale upewnij sie jak daleko bedziesz
      mial do pracy(komunikacja miejsca dosc droga) i czy rachunki dodatkowo bedziesz
      musial placic... na twoim miejscu - wyprowadzilabym sie od tesciow! jezeli
      wyjedziesz do uk to z pewnoscia bedziesz chcial sprowadzic tam zone z dzieckiem.
      a anglia nie jest dobrym miejscem na wychowanie dziecka! ..ale, zawsze cos za
      cos .. pzdry ..
    • Gość: zl Re: tesco IP: *.server.ntli.net 24.02.05, 22:08
      ..jeszcze jedno - pracuje w cafe ktora serwuje posilki pracownikom tesco.. oto
      przykladowe ceny: sniadanie (6 items)=67p..lunch (comfort classic)=1,34F..
      snack=srednio 1F.. takze calkiem tanio!! ..jezeli bedziesz sam sobie
      przygotowywal posilki to tez nie wyjdzie cie duzo- jesli tylko bedziesz robil
      zakupy w tesco ;)..pozdrawiam ..jak bedziesz mial jakies pytania to pisz:
      cool_misti@interia.pl
      • Gość: Alex Skad wiesz ze Cie wezma????? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:39
      • Gość: Ania Re: tesco IP: *.magma / *.magma-net.pl 05.03.05, 02:23
        Jak załatwic prace w Tesco nie w Londynie, np. gdzies dalej na północ, bedąc w
        Polsce?

Dzieki
        • sylwek07 Re: tesco 05.03.05, 11:17
          skontaktowac sie z Tesco w Polsce
      • Gość: dada Re: tesco IP: *.w3.cache / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:23
        Dlaczego piszesz, że Anglia nie jest dobra na wychowywanie dziecka??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka