Gość: Iwona IP: *.siec.brzeznica.net / *.75.53.7.debica53.ptc.pl 02.03.05, 23:15 Zna ktoś kogoś uczciwego, kto pomogłby załatwić pracę w Szwecji oczywiście za prowizję do sprzątania. Bardzo proszę o odpowiedź!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bagarmosen Re: Szwecja - praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 05:17 jesli chcesz sprzątac na własna rękę to musisz perfekt znac język szwedzki - to jest podstawa!Jesli nawet odkupisz takie sprzatanie to jeszcze nie wiadomo czy wlaściciele wpuszczą ciebie do domu albo okaże sie że zaplacilas za nieaktualne adresy.Podejmując prace u pośredniczki nie zarobisz tyle ile byś chciala - Litwinki sprzątaja za 30 kr. za godzine a posredniczka od właścicieli bierze 80 kr za godzine-więc sobie policz! Znając język szwedzki masz dostęp do ogłoszeń w gazetach ,do tablic ogłoszeniowych które się znajduja przy wejściach do metra(mówie o Sztokholmie) ,bedziesz mogla zadzwonić i się domowić w sprawie pracy -jesli nie ,to jak to sobie inaczej wyobrażasz?Natomiast językiem angielskim nie porozumiesz się z ludżmi starszymi , którym taka pomoc jest potrzebna.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Szwecja - praca IP: *.siec.brzeznica.net / *.75.53.7.debica53.ptc.pl 03.03.05, 09:13 Dzięki za informacje, a nie orjantujesz sie jak to jest z nauką języka, ile czasu potrzeba mi aby opanować go w takim stopniu, aby był wystarczający do tego typu pracy?? Mam koleżankę, która właśnie pracuje tam, załatwiła to za pośrednictwem , i jest zadowolona to znaczy chyba dobrze zarabia , języka nie znała jak wyjeżdzała, a teraz zna tylko takie podstawy języka angielskigo, które niezbędne jej są do tej pracy. Jednak na jej pomoc liczeć nie mogę twierdzi cały czas pracują tam te same osoby, no i więcej nie potrzebują!! Prosze o pomoc, jakieś kontakty ! Odpowiedz Link Zgłoś
madness14 Re: Szwecja - praca 03.03.05, 09:54 Znam jedna osobe. Jest ona z mojej rodziny. Pracuje, mieszka w Szwecji. Jezeli chcesz sie czegos wiecej dowiedziec to pisz na moj adres e-mail : magdla1990@wp.pl. Moge pomoc ale niczego nie obiecuje bo moge jedynie spytac tej osoby [ktora jest w Szwecji] o jakies dobre lokum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madness14 Re: Szwecja - praca 03.03.05, 09:56 Aha i zle podalam adres e-mail : magdula1990@wp.pl ten jest okay! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Szwecja - praca IP: *.siec.brzeznica.net / *.75.53.7.debica53.ptc.pl 03.03.05, 16:10 Dzieki Magdula, wysłałam Ci maila na pocztę i czekam na wieści. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś