Dodaj do ulubionych

juz tydzien w Brukseli

07.03.05, 15:18
witam Was wszystkich
poruszona watkiem milkniecia tych juz zapracowanych postanowilam sie odezwac..

prace rozpoczelam 1 marca..

oprocz formalnosci zwiazanych ze startem NIC nie musialam jeszcze robic!
identyfikator, bank, wjazd na parkingi, PMO (procedury z wyplata), prywatnie
do tego jeszcze internet i telefon zalatwilam.. zjadlam lunch z
wspolpracownikami i zglosilam chec nauki francuskiego..
i tyle.. siedze sobie przed kompkiem, pisze do roznych osob od szkolen, z
adminu, lecz wszystko dotyczy formalnosci, nie pracy..

na dodatek funkcjonuje tu cos takiego jak flexible time of work, 7.5 godziny
dziennie, teoretycznie jesli nie wychodzisz na lunch, to mozesz przyjsc na
9.30 i wyjsc o 17.00 w tym czesto ze dwa wyjscia na kawke (spac po nich juz
nie moge, ale chodze, bo przeciez nie bede siedziec w biurze jak gbur, kiedy
caly team idzie)..

zyc, nie umierac.. to tak dla tych co sa przerazeni, ze praca stanie sie ich
zyciem ;) jak to powiedzial moj teamleader- Twoja sprawa jak dlugo pracujesz:
jest praca, ktora trzeba wykonac i jesli dajesz rade- nie ma problemu, jak
nie dajesz- znaczy, ze dostales za duzo pracy ;)

obowiazkiem jest byc w biurze od 9.30 do 12.00 i od 14.45 do 17.00 reszte z
tych 7.5 ustawiasz jak ci pasuje..

najlepsze jest to, ze na poczatku kwietnia mam pierwsza misje.. ciekawe jak
sobie poradze zwazajac, ze nikt na razie niczego ode mnie nie wymaga, jedyne
czego sie naucze to to, co sama wyciagne od wspolpracowikow- wiercac im
dziury w brzuchu..
jeszcz sie odezwe..
Ania

Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: juz tydzien w Brukseli IP: *.localdomain / 213.25.181.* 07.03.05, 15:29
      Gratuluję.Zazdroszczę. I tak sobie myślę że ja też coraz bardziej CHCĘ DO
      BRUKSELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aerinn Re: juz tydzien w Brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:44
      Bajecznie.... Gdzie to się tak miło pracuje? Gratulacje!
      • ella111 Re: juz tydzien w Brukseli 07.03.05, 15:58
        U mnie tez jest bardzo milo, chociaz mam co robic. Ale jestem z tego
        zadowolona, a wychodze tez o 17 :-)
      • Gość: ansil Re: juz tydzien w Brukseli IP: *.cec.eu.int 07.03.05, 15:59
        hmm.. nie jestem pewna, czy powinnam na to pytanie odpowiedziec.. jeszcz ktos
        przyjdzie i kaze mi cos robic.. ;)

a tak na serio, to ja sie troszke tym martwie, ze nikt tak kompletnie nie
        zwraca uwagi na to co robie.. nie to zebym byla jakas nadgorliwa, ale moja
        pierwsza misja rusza za niecaly miesiac, lece jako audytor (na szczescie z
        dwoma podobno najbardziej kompetentnymi osobami w dziale) do innego panstwa a
        wiem na ten temat tyle co nic.. I jeszcze ja mam pisac z niej raport.
        ...
        wlasnie udalo mi sie wyrwac segregatory z jednej zrealizowanej juz misji, zeby
        sobie zobaczyc jak to wyglada, ha, niewiele rozumiem... ciekawe, czy ktoras z
        tych osob co juz zaczely czula sie na poczatku takim glabkiem jak ja..
        • ella111 Re: juz tydzien w Brukseli 07.03.05, 16:01
          nic sie nie martw, w koncu sama nie jedziesz, no i jeszcze masz 3 tygodnie zeby
          sie troche zorientowac w sytuacji :-)
          • Gość: Sil Re: juz tydzien w Brukseli IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 07.03.05, 16:24
            Na Twoim miejsu nie martwiłabym się brakiem obowiązków w pracy, bo to pewnie
            chwilowe- jeszcze z utęsknieniem będziesz te chwile wspominała. Przynajmniej
            tak wynika z moich, co prawda na razie pozaunijnyc, doświadczeń. Pozdrawiam i
            powodzenia!
    • Gość: Sofi Ansil gdzie ty masz tak dobrze ? IP: *.cec.eu.int 07.03.05, 16:29
      Moze dolacze, bo chyba nie wszedzie tak jest
      • epsotek Re: Ansil gdzie ty masz tak dobrze ? 08.03.05, 10:05
        No wlasnie. Ja tez chce do takiego spokojnego timu (pisz. teamu). Nie jestem
        audytorem wiec moze mam szanse :)

A tak sobie mysle, ze maja (podobno) otworzyc w Warszawce agencje do spraw
        granic (lub cos w tym stylu) to moze poczekam z tym lobbowaniem, przeniose sie
        na pol roku do jakiejs polskiej sluzby granicznej a potem bede swietnym
        kandydatem do pracy w Polsce za Brukselska stawke :)
        • rybka78 agencja w wwie 08.03.05, 10:17
          zgadza sie z tą agencją - chyba wczoraj czytalam gdzies w necie, ze wlasnie
          nasze szanse bardzo bardzo wzrosly i decyzja juz praktycznie zapadla - do tej
          pory sprzeciwiala sie Francja (ktozby inny), ale sobie odpuscili i teraz jedynie
          Austria popiera kandydature Budapesztu, a wszyscy inni nas albo sa neutral. Zly
          nius: maja tam zatrudnic jedynie 55 osob... Ale zawsze cos :)
        • Gość: ansil Re: Ansil gdzie ty masz tak dobrze ? IP: *.cec.eu.int 08.03.05, 13:18
          epsotek napisal

> No wlasnie. Ja tez chce do takiego spokojnego timu (pisz. teamu). Nie jestem
          > audytorem wiec moze mam szanse :)

a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze ja jestem audytorem, jak i reszta
          kawkujacej zalogi.. tak to sie pokrecilo- z c4/c5 prosto do audytu :)
          choc dzisiaj juz troszke popracowalam, ale tylko na wlasne zyczenie..
          • Gość: gosc Re: Ansil gdzie ty masz tak dobrze ? IP: *.eea.eu.int 04.04.05, 14:54
            jak to zrobilas z c na a?? az dziwne

• Gość: gosc Re: Ansil gdzie ty masz tak dobrze ? IP: *.eea.eu.int 04.04.05, 14:55
          epsotek to tak nie jest:) nie da rady pracowac w polsce i miec brukselska
          stawke, pensje pomniejsza o nizsze koszty utrzymania+ o expatrication
          allowances, no bo bedziesz u siebie w kraju pracowal....
          troche sprawiedliwosci jest ;-)
      • Gość: an_bu Re: Ansil gdzie ty masz tak dobrze ? IP: *.cec.eu.int 08.03.05, 10:24
        no wlasnie, ja tez bym baaardzo chciala wiedziec... tez zaczelam 1 marca i od
        tamtej pory jeszcze nie udalo mi sie wyjsc z biura przed 19.00 (z piatkiem
        wlacznie, przez co o malo nie odpuscilam sobie spotkania w Bernardzie :))
        pocieszam sie, ze przynajmniej nie jest nudno ;))
        • Gość: Sil Pytanie do Ansil IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 03.04.05, 19:24
          Pisałaś, że załatwiałaś sobie internet. Można wiedzieć, gdzie, co i za ile?
          • Gość: ansil Re: Pytanie do Ansil IP: *.241.81.adsl.skynet.be 10.04.05, 11:09
            przepraszam, ze dopiero teraz, ale nie bylo mnie w brukseli
            internet mamy z belgacomu, placowki sa praktycznie w kazdym centrum handlowym..
            umowa na rok, " adsl go" + jakis przyspieszacz (w sumie niepotrzebny) +
            abonament na telefon taki, ze lepiej nie dzwonic- to wszystko za okolo 40 euro..
            lacze 2,3 krotnie szybsze niz najlepsza opcja neostrady w polsce, ale limit 10
            gb/miesiac..
            Internet zamowilam dzien po przyjezdzie, wiec malo zorientowana bylam, teraz
            wiem, ze sa chyba lepsze oferty, lepiej popytac ludzi w okolicy w ktorej mieszkasz..
            • Gość: Sil Re: Pytanie do Ansil IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 10.04.05, 11:18
              A ile płaciłaś za samo podłączenie? I jak długo czekałaś? Przyznam, że póki co
              wszyscy polecają mi właśnie Belgacom, więc chyba ta oferta nie jest taka zła...
              Dzięki za informacje.
              • Gość: ansil Re: Pytanie do Ansil IP: *.241.81.adsl.skynet.be 10.04.05, 11:33
                za podlaczenie nic nie placilam, taka promocja byla..
                do tego byla jeszcze opcja- instalujesz sobie wszystko na kompie sama- masz 2
                miesiace za darmo..
                co do limitu- za 5 euro dostajesz nastepny pakiet 5 gb i ilosc pakietow jest
                nieograniczona..
                najwieksza wada byl czas oczekiwania -3 tygodnie, ale to moze dlatego ze w
                tamtym czasie bylo duzo promocji..
                • Gość: Sil Re: Pytanie do Ansil IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 10.04.05, 12:09
                  Czy to jest ten pakiet ADSL Go?
                  • Gość: ansil Re: Pytanie do Ansil IP: *.241.81.adsl.skynet.be 10.04.05, 12:43
                    tak, to srednia opcja..
                    jest jeszcze light i chyba plus, czy cos takiego..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka