Dodaj do ulubionych

Praca tancerki w Japonii ??????????????????

IP: 195.136.61.* 20.03.05, 12:53
Mam wyjechać jako tancerka do show samby do nocnego klubu w tokyozarobki
jakie proponuje mi właściciel klubu to "Basic Salary is $550 dollars/ month
plus Food allowance of $240 dollars. Total $740, plus tips from the shows and
from the customers +presents from customers will equal to about $1000 ~ 3000
dollars. Plus a chance to get to know Hi-level people here."
Czy ktoś miał do czynienia z taką ofertą lub zan osobę która costakiego
robiła ?? Jeśli ktś będzie w stanie udzielić odpowiedzi udzielę dodatkowych
informaci.
Z góry dziękujęza pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: leon Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.xdsl.tiscali.nl 20.03.05, 16:43
      hi
      ja bym zaryzykowal , czy mezczyzn rowniez potrzebuja ?
      A co do stawek ,mam orientacje jak wyglada to Szwajcarii , 1200 CHF - 500
      mieszkanie ,zostaje 700 + to uskrobiesz z napojow .Z kazdego drinka masz procent
      • Gość: axx Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.155.popsite.net 20.03.05, 17:20
        Jezeli masz piekny duzy biust to wszystko przed toba. Japonczycy i nie tylko
        lubia to. W innych technikach sie podszkolisz. Powodzenia.
        • Gość: Aida Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.rev.home.ne.jp 08.05.05, 20:39
          heh duzy biust? W Japonii wystarczy ze masz wogole biust w przeciwienstiwe do
          Japonek ktore na codzien nosza push-up wielkosci poduszek powietrznych w
          samochodzie zeby odroznic sie figura od czesci meskiej spoleczenstwa.
          Powiedzialabym raczej ze blondynki sa popularne.. czasem nadal w malych
          miastach ludzie podchodza zeby dotknac twoich wlosow
    • Gość: gigi Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 20.03.05, 23:00
      "tancerka".....hehehe dobre sobie.A te "prezenty od klientow do 3000 $" to
      myslisz ze za ladne oczy dostaniesz? Rozwaz to sobie DOKLADNIE
      • karolina234 Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? 21.03.05, 11:38
        Witaj
        Ja też zetknęłam się z taką ofertą. Kto ma być Twoim pracodawcą? Czy ta oferta
        była w jakimś biurze pośrednictwa pracy? Ja miałabym pewne obawy ze wyladuję w
        jakimś domu publicznym. Pozdrawiam!
        • Gość: NIA Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:28
          Tak ofertę tą znalazłam w ogłoszeniu w gazecie,okaało się ze pośredniczy w tym
          pewna agencja, organizująca wyjazdy do różnych krajów...
          Moim pracodawcą ma być włąsciciel klubu nocnego.
          Również mam obawy że wylądujęw jakimś domu publicznym ,dlatego pytam...
          Czy ktoś ma doświadczenia związane z pracą w japonii w tym lub podobnym
          zawodzie ??
          • Gość: ewelina Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:48
            dziewczyno, czy z Toba wszystko w porzadku, kto tancerce bedzie placic takie
            pieniadze? Chyba ze chcesz byc prostytutka! Ale nie wydaje mi sie. Uwazaj,
            trzymaj sie cieplo!
        • Gość: z USA Mialabys PEWNE obawy??? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 22.03.05, 07:17
          Ja cie od razu zapewniam, ze bez watpienia wyladujesz w jakims domu publicznym!
    • sylwek07 Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? 21.03.05, 20:31
      jesli chcecie sie dowiedziec o pracy w Japonii to wychodzi w tym tygodniu nowe
      pismo praca za granica i zycie za kolo 3 zl i tam bedzie napisane o tym..
      • Gość: gość Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: 157.25.152.* 17.04.05, 00:30
        przeczytaj książkę P. Coelho "jedenaście minut". tam jest świetnie opisane jak
        młoda dziewczyna przyjeżdża na podobny kontrakt do europy i pracuje w klubie
        samby. tak mi się wydaje, że wsządzie tak to wygląda...
    • prado5 Polska gejsza :))). 22.03.05, 07:45
      Gość portalu: Ania napisał(a):

"Basic Salary is $550 dollars/ month plus Food allowance of $240 dollars.
      Total $740, plus tips from the shows and from the customers +presents from
      customers will equal to about $1000 ~ 3000 dollars. Plus a chance to get to
      know Hi-level people here."

Aniu, to night club o zabarwieniu burdelowym. Japonia jest droga
      i nie wyzywisz sie za 240 dolarow allowance. Nie piszesz o mieszkaniu.
      Bedziesz naciskana aby sypiac z klientami. Zwroc uwage na rozrzut
      tipow od 1000 do 3000. Prezenty tez nieokreslone. Hi-level people :))).
      O niczym to nie swiadczy i nie przenosi sie na pieniadze.
      Tak naprawde to kazdy placacy klient jest dobry. High level albo
      medium level. Podanie tego w ofercie jest zbyteczne. Chce ciebie tanio
      zainteresowac czyms trudno wymiernym. Szansa poznania...?
      Pare lat temu byla glosna sprawa angielskiej "tancerki" znalezionej
      zamordowanej w Japonii. Pokop w necie i przy okazji poczytasz
      o "night clubs" w Japonii. Badz ostrozna.
    • Gość: x-men Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.crowley.pl 23.03.05, 20:06
      abstrachując od tego czym masz się zajmować przemyśl jedną rzecz . Japonia to
      najdroższy kraj na świecie (nie według mnie tylko według oficjalnych rankingów
      cen artykułów podstawowych jak żywność). Jako student japonistyki spędziłem w
      Tokyo 5 miesięcy i powiem ci że przy cenach jakie tam panują to przy tej kasie
      umrzesz z głodu. No chyba że dorobisz od tyłu jeśli wiesz co mam na myśli...
      • niekumaty Student japonistyki abstrahuje :))). 23.03.05, 23:55
        Gość portalu: x-men napisał(a):

"...abstrachując..."

Z wyjatkiem abstrahowania zgadzam sie z postem powyzej.
        Bedziesz przymierala glodem I o to wlasnie chodzi :))).
      • Gość: Ewelina Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.05, 08:18
        Pracowała w tokyo , ale jako hostessa. Ceny nie sa aż tak kolosalne, dla
        zaznajomionych sa sklepy za tzw. 100 jenów wszystko (ok 3 zł)kupisz tam od
        chleba po skarpetki- takie mini supermarkety.n Ale wracając do pracy, na pewno
        masz zapewnione zakwaterowanie, bo ceny apartamentów sa rzeczywiście olbrzymie
        w Tokyo. Niestety bedziesz mieszkać z 3 lub 4 dziewczynami w pokoju- to norma.
        Te zarobki, które opisałaś sa jak najbrdziej możliwe. Ale szczerze powiem ,że
        nie spotkałam się tam z zadną tancerką, która tańczyłaby w staniku. Sa jednak
        przeróżne kluby, sa dziewczyny, które zatańcza w 3,4 klubach na noc ( po 5
        min ) obejda klientów i zbiora olbrzymie tipy, ale sa tez takie , które pracują
        w jednym klubie i tańczą na minutki w oddzielnych pokoikach. Wtedy ta praca z
        regółyjest łąćzona z pracą hostessy ( dziewczyna stara się zwabić klienta do
        oddzielnego pokoju ). klient nie ma prawa jej dotykac. Co do samych
        Japończyków, to Europejczycy przy nich to napalone psy. Praca więc nawet
        striptiserki różni się od pracy w Polsce chocby. Mysle jesdnak, że nie warto
        jechać do Tokyo by tam pracować w tym zawodzie ( gdzie indziej zarobi się
        więcej) a tam rzeczywiście nie jest łatwo zmienic pracę. Z reguły jak nie
        będzie Ci się podobac, promotor bedzie szukał przez jakiś tydzień a potem
        odesle do domu. Oczywiście powinnas mieć płacony przelot, nie spotkałam się z
        przypadkiem by nie dali biletu powrotnego. Japo ńczycy tak naprawde sa bardzom
        uczciwi i dla nich dużym dyshonorem byłaby wizyta piolicji ( zresztą takie
        kluby zatrudniają z regóły nielegalnie). Polecam jednak wyjazd jako hostessa,
        nic własciwie nie robisz, siedzisz ubrana przynajmniej i tez duzo zarabiasz.
        TRylko jako hostessa pracujesz nielegalnie, ale to klub ryzykuje nie ty.
        pozdrawiam, zycze powodzenia. A Tokyo jest wyjebiste, zwłaszcza Shinjuku!
        • Gość: tatiana707 Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: 212.87.241.* 14.04.05, 12:33
          chcialabym zeby skontaktowal sie ze mna ktos kto byl w japonii jako hostessa
          lub tancreja dzieki bardzo z gory zalezy mi tatiana707@op.pl
    • Gość: Japan Boss Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 24.03.05, 01:25
      ....Będziesz tańczyła jak Ci powiem...albo będziesz przymierała głodem....
      a do domu daleko....

• Gość: tomek z sydney Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.ipt.aol.com 25.03.05, 06:56
      Ja mieszkalem w Japonii 2 lata. Moja zona jest Japonka. Nie jedz. Placa za mala
      jak na tamtejsze ceny. Duze ryzyko.
    • Gość: Krzys Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.sympatico.ca 26.03.05, 09:36
      O ile dobrze pamietam , to w Warszawie jest taka organizacja "La Strada " ,
      ktora zajmuje sie handlem kobietami ( tzn. walka z tym handlem ).
      La Strada juz nieraz przestrzegala w mediach polskie dziewczyny przed wyjazdem
      do Japonii .Nawet w kanadyjskiej prasie czytalem o dziewczynach z Europy
      Wschodniej , w tym o polkach , ktore pracuja w sexie w Japonii .
      Jesli znasz angielski , ewentualnie inne jezyki , poszukaj w internecie
      wrzucajac np. haslo : East European women in Japan , zreszta wlasnie znalazlem
      na szukarce google link : www.sos-sexisme.org/English/east.htm.
      W kazdym razie nie jedz , zycie prostytutki jest nie tylko trudne , ale i
      niebezpieczne , to zawod ,gdzie jest najwiecej zabojstw .
    • Gość: Siwy Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:59
      Jesteś IDIOTKĄ. Pracować to będziesz ale w BURDELU. I pożegnaj sie z rodziną bo
      już ich pewnie nie zobaczysz.
      Boże jacy ludzie są głupi.... :-(
      Ręce opadają.
    • Gość: Grażyna 30 Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.aster.pl 27.03.05, 17:19
      Nie jedź. Krótko- oto moja rada. Japonia jest za daleko, inna kultura i napewno
      trudniej tam szukać pomocy w razie jakiś niemiłych niespodzianek. Praca czeka
      również w Europie więc poszukaj czegoś blizej. Tu chociaż możesz wrócić stopem,
      może Ci pomóc rodzina, znajomi jeżeli coś pójdzie nie tak. Do Japonii nikt za
      tobą nie poleci (chyba że ma tyle kasy na bilet), a Tobie też bedzie trudniej
      wykombinować dużą sume na bilet jezeli pracodawca nie będzie uczciwy.
      Naprawdę nie warto ryzykować.
    • Gość: Alicja Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.ppp.dion.ne.jp 31.03.05, 06:34
      Czesc Aniu
      Ja wlasnie jestem w japonii w Tokio. Tez mialam problemy z podjeciem decycji
      czy wyjechac do Japonii. Powiem tyle ze przyjechalam tu przez agenta i byla to
      zla decyzja. Wziol odemnie tyle szmalu ze hej i niewiadomo ile jeszcze wezmie.
      Wiem ze nastepnym razem napewno przyjade bez niego. Z praca tutaj niema
      problemu. MOzna sobie ja znalezc na wlasna reke. Prwie kazdy klub placi za
      twoje apartamenty. NIestety wyzywienie sama oplacasz. Raczej niewierze w to ze
      oni ci pokryja koszty wyzywienia (mnie tez obiecali a teraz sama sie utrzymuje)
      A lesli zopstaniesz w klubie 3 mies to zapalca ci tez za bilet lotniczy. No i
      jeszcze podejrzewam ze mialabys wize turystyczna. Teraz wszystkie kluby w Tokio
      tzresa sie bo imigration i policja zaczyna kontrolowac kluby. Dziewczyny z
      turystyczna wiza na 24h do ciupy a potem deportacja do POlski. NIc
      przyjemnego. Ja sama pracuje w niepewnosci, ale coz, za takie pieniadze chyba
      sie oplaca. Co do prezentow ro faktycznie czasem mozna od Japonczyka dostac cos
      cennego, moze cie tez wziac na zakupy i to wcale nie tak ze chca cos wiecej,
      zalezy od Japonczyka. Trzeba dobrze trafic. POstaram sie napisac ci cos wiecej
      nastepnymm razem, bo moze bedziesz miala jakies pytania,pozdrawiam i
      powowdzenia,
      Alicja
      • Gość: jaśka Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:30
        Kochane dzieczyny, które byłyście lub jesteście w Japoni!
        skontaktujcie się ze mną, proszę!!!!
        jaskakwiecien@wp.pl
        • Gość: cvs Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 02:26
          biorąc pod uwagę wiarygodność ogłoszeń zamieszczanych w "Nauka i Praca za
          granicą" czy też w "Gazecie Wyborczej" ............. hmmmmmm aż strach się bać
    • Gość: lengyel_ Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.hkcable.com.hk 17.04.05, 06:26
      w takich przybytkach jest wiele filipinek, nawet znam jedna co byla na szkoleniu
      4 miesiecznym w Manili przed takim wyjazdem (w koncu zrezygnowala...),
      oczywiscie 555 $ dostaiesz za taniec na podescie czy przy rurze, ale i tak
      wiekszosc takich dziewczyn i tak konczy typowym kurestwem (wtedy rzeczywiscie
      dostaniesz te 3000$), a tak pozatym to japonce sa baaardzo perwersyjni!! jesli
      to lubisz to polecam;)
    • Gość: Aida Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.rev.home.ne.jp 08.05.05, 20:36
      Basic Salary is $550 dollars/ month
      plus Food allowance of $240 dollars. Total $740,

Ja bylam w Japonii jako hostessa kilka razy i to co napisalas na gorze jest
      totatlnym zdzierstwem! Kluby nie placa mniej niz 1500 dolarow miesiecznie plus
      bonusy i jedzenie.. jezeli ktos ci propoune 550 to znaczy ze agencja zdziera z
      ciebie 1000 dolarow. Praca jest wporzadku, jezeli naturalnie trafisz do klubu o
      wysokim standarcie, wtedy masz gwarancje ze nikt nawet cie nie dotknie. Ogolnie
      spiewasz karaoke, przez kilka godzin dyskutujesz na temat " taaaaak, Japonia
      jest wspaniala,niesamowite?! Pracujesz 22 godziny na dobe? Tak.. sushi bylo
      naprawde pyszne! " I tak dalej.. Japonczycy sa strasznie niesmiali naiwni itd
      Powiesz im ze w Polsce nie wynaleziono jeszcze apartow cyfrowych to taki
      Japonczyk przyniesie ci aparat nastepnego dnia myslac ze zbawia swiat i
      propaguje rozwoj cywilizacji..
      Trzeba jedynie uwazac na agencje itd

write2aida@gazeta.pl
    • Gość: Aida Re: Praca tancerki w Japonii ?????????????????? IP: *.rev.home.ne.jp 08.05.05, 20:41
      aha jeszcze jedno.. jak mozesz jechac to nie do Tokio, w Yokohamie, Saitamie
      itd praca hostessy jest zupelnie bezpieczna, tu nikt nie robi nalotow na kluby
      tu nikt cie nie sprawdza na ulicy ( wiem - mam juz 3 kontrakty za soba i wiele
      znajomych ktore przeszly przez wiele klubow w tym takze tych w Tokio ) .
      Jedynie Tokio jest taka wielka nagonka.

Jak jedziesz na wize turystyczna dowiedz sie czy chociaz zalatwiaja zaproszenia
      do Japonii, jezeli nie to sobie daruj. Bez zaproszenia ani rusz.. prawo
      emigracyjne sie zmienia w Japonii..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka