Dodaj do ulubionych

nieprzyjęcie oferty pracy

17.04.05, 12:08
Czy ktoś nie przyjął jakiejś propozycji pracy po rozmowie kwalifikacyjnej a
mimo to otrzymał później jeszcze inne zaproszenia na rozmowy? Oczywiście z
innych instytucji niż ta gdzie odmówił? Mam propozycję ale nie jestem do
końca zdecydowana. Zastanawiam się czy jak im podziękuję to mnie wpiszą na
jakąś "czarną listę tych co to wybrzydzają" i konieć z pracą w Brukseli.
Obserwuj wątek
    • eurydyka222 Re: nieprzyjęcie oferty pracy 17.04.05, 12:46
      Hehe:) Z tego co wiem, to NIE! Ja tez odmowilam...Czrnej listy nie ma!
    • Gość: nowy Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.05, 18:59
      Ja tez odmowilem i raczej nie znalazlem sie na czarnej liscie, chociaz na zadna
      rozmowe nie zostalem zaproszony... hmm, moze to dlatego, ze nie wyslalem
      nigdzie swojego CV ;)
    • milagros_1 Re: nieprzyjęcie oferty pracy 17.04.05, 19:04
      A co- każą nosić mikrofonik, czy też odkurzać teczuszki. A może parzyć
      herbatkę? Bardzo jest koleżanka pewna siebie....pozwolę sobie zauważyć
      • lucie.obispo Re: nieprzyjęcie oferty pracy 17.04.05, 20:25
        No widzisz i tym się różnimy. Nie narzekam na procedury związane z selekcją
        kandydatów, ale też nie biorę wszystkiego co mi zaproponują. Dobrze jest mieć
        możliwość wyboru, bo i tu w kraju nie jest źle tylko chciałam spróbować czegoś
        innego. Widocznie w świecie super wykształconych naukowców jest to trudniejsze
        i trzeba brać co przychodzi. To ja wolę byc sekretarką!!!
        • Gość: MMM Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: *.w83-194.abo.wanadoo.fr 18.04.05, 20:29
          Sluchajac obispo zostaniesz tylko sprzataczka.
    • Gość: ms Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: 213.78.236.* 17.04.05, 20:12
      Ja nie wiem nic poza tym, ze jak bylem na oral exam (A8 EPA), caly panel
      przesluchujacy zgodnie stwierdzil, ze "jesli juz dostaniesz jakakolwiek oferte,
      to z niej nie rezygnuj, bo to moze miec bardzo zle skutki". Wiecej nic nie
      powiedzieli, ale ja bym raczej im uwierzyl, bo wygladalo na to ze mowia
      serio.
      • lucie.obispo Re: nieprzyjęcie oferty pracy 17.04.05, 20:27
        Dzięki to mi w jakimś stopniu pomoże podjąć decyzję, bo jeszcze się ciągle
        waham.
    • Gość: essere1 Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: *.ipt.aol.com 17.04.05, 20:26
      Kiedys o tym pisalem... moja kolezanka jest urzedniczka i pracuje w takim
      wloskim EPSO (organizuje i przeprowadza konkursy) w jednym z regionow. Zanim nie
      spokornialem przez brak ofert, wydawalo mi sie, ze bede mogl wybrzydzac.
      Absolutnie mi tego zabronila i powiedziala, ze nalezy wziasc, co jest: problemem
      w tym "businessie" jest DOSTAC prace, a nie ZMIENIC, jak sie ja juz ma. No i we
      WLoszech odmowa jest bardzo zle widziana. Na ile podobnie jest w Unii, nie wiem
      - ja w kazdym razie zrewidowalem poglad. Jesli jednak chcesz pracowac w Unii, to
      przyjmij oferte. Jesli jest to tylko jedna z roznych alternatyw, to spokolnie
      grymas:)
      • lucie.obispo Re: nieprzyjęcie oferty pracy 17.04.05, 20:32
        Praca w Unii nie jest dla mnie jedyną alternatywą, ale dobrze wiedzieć, że
        jednak na to patrzą. Musze się zastanowić, zważywszy na to, że nie chodzi tu
        tak bardzo o miejsce które mi proponują, może być, ale o terminy. Może jednak
        nie należy grymasić;)
        • Gość: stuzia Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: *.idea.pl 17.04.05, 21:01
          A ile ofert dostalas? Bo w mojej sytuacji bylo tak, ze do tej pory dostalam
          6 "ofert" a wlasciwie potwierdzen, ze mnie chca (na 11 rozmow, kat. C). 3
          czysto sekretarskie a trzy na "clerka", bardzo rozwojowe (nawet mozliwosc
          upgradeowania na B). No i wybralam ta the best (na nia musialam czekac, bo HoU
          miala mi potwierdzic do tygodnia pozniej- stres na maksa) ale w razie odmowy
          mialam 2gi wybor...

Troszke ryzykowne tak zupelnie odmowic ale to zalezy co zostawisz za soba i jak
          bardzo Ci zalezy na pracy dla UE...Wyobraz sobie sytuacje co by bylo gdyby juz
          Ci nikt nie odpowiedzial. Ale moze beda inne konkursy, na inne posady.
          • Gość: Sil Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 17.04.05, 21:13
            Mnie się też wydaje, że trzeba się jakoś "zabezpieczać" i tak kombinować, żeby
            nie zostać zupełnie na lodzie. toteż gdybym miała tylko tę jedną propozycję,
            nie odrzucałabym jej. Czasem trzeba w życiu zaryzykować, żeby posunąć się do
            przodu. Trochę czasu i energii poświęciliśmy, żeby przebrnąć przez konkursy,
            więc rezygnować teraz, gdy już doszło się tak daleko? Nie byłoby Ci żal? Jeśli
            miałaś więcej rozmów, poczekaj na wyniki wszystkich, zanim cokolwiek odrzucisz,
            a jeśli tylko jedną- bierz.
    • Gość: aga6000 Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: *.68.240.124.brutele.be 17.04.05, 21:31
      Droga Lucie,
      powinnas dowiedziec sie przede wszystkim czy jestes przypisana do wlasnie tej
      instytucji, ktorej jak na razie piszesz chcesz odmowic. Jesli jestes do tej
      instytucji przypisana, i odmowisz, bardzo mozliwe, ze nie otrzymasz od nich
      innej propozycji. Mozliwe rowniez ze dalej pozostaniesz na ich liscie
      rezerwowej i w zwiazku z tym nie bedziesz mogla otrzymywac propozycji z innych
      instytucji. Na pewno nie trafisz na czarna liste, ale mozesz zostac
      przetasowana na liscie, w najlepszym wypadku instytucja ktorej odmowilas
      wymieni cie na innego kandydata. Wiele tez zalezy od tego jakie znasz jezyki,
      jesli masz kombinacje francuski-angielski predzej czy pozniej ktos sie z listy
      wylowi, bo takich sekretarek brakuje.
      Jesli rzeczywiscie chodzi tylko o terminy, a nie o sam profil stanowiska, to
      probowalabym na twoim miejscu cos im zasugerowac bo moze uda sie cos przesunac
      na twoja korzysc w czasie. Pamietaj, ze tak jak ktos pisal latwiej potem
      zmienic stanowisko po 9 miesiecach stazu niz je dostac. Poczytaj ile osob pisze
      codziennie o wysylaniu cv i o tym ze pozostaje one bez odpowiedzi.
      I tak na koncu, ja odmowilam i bardzo tego zaluje.
      Powodzenia i rozwagi w podejmowaniu decyzji !
      • Gość: Sil Re: nieprzyjęcie oferty pracy IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 17.04.05, 21:34
        Aga6000, piszesz, że odmówiłaś. Ale czy udało Ci się po odmowie znaleźć pracę
        winstytucjach, czy już nie?
        • Gość: adm Formalnej czarenej listy nie ma IP: *.cec.eu.int 18.04.05, 08:51
          natomiast jakby kto pytal jaka jest szansa na ponowne zaproszenie, po
          odmowie.....-)
          prace mozna zmienic juz po stazu, czyli po 9 miesiacach, a wtedy to juz
          naprawde mozna sobie wybierac i przebierac OD WEWNATRZ....co calkowicie zmienia
          postac rzeczy w stosunku do ZEWNATRZ......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka