Dodaj do ulubionych

EPSY a podatki

IP: *.gl.digi.pl 19.04.05, 10:00
Mam pytanko, do zatrudnionych ( lub oczekujących ;)

z tego co wiem podatek od zarobków płaci się "unijny". Jaka jest jego
wysokość ( liniowy 25 % ??? ) i od jakiej podstawy się go płaci ( czy od
dodatków -dziecko, gospodarstwo, zamieszkanie też się płaci ) oraz czy są
jakieś ulgi ?

dz z góry za wszelkie informacje.

zbychus
Obserwuj wątek
    • Gość: tomi Re: EPSY a podatki IP: 194.154.219.* 19.04.05, 10:27
      ulgi, ulgi, i jeszcze raz ulgi + masa dodatkow. Jak juz tu bedziesz to
      pamietaj - BADGE rzecza SWIETA jest. Kazda rozmowe w sprawie kupna czegokolwiek
      proponuje zacynac od rozmowy - Jestem pracownikiem EU, chce kupic to i
      tamto. :))) A jak lubisz wrazenia to gadaj normalnie a potem mow kim jestes.
      Mile zaskoczenie :) Zwlaszcza jak potrafia zejsc z ceny z 600 euro do 200 :)))
      w Luxie przynajmniej :)))
      • Gość: sekretarz Re: EPSY a podatki IP: *.cec.eu.int 19.04.05, 10:46
        nie ma zadnych ulg od podatku, placi sie ryczltowo na rzecz wspolnot, chyba sa
        jakies progi ale nie znam ich, ja place od 2400 EUR podstawy 95EUR/m-c i
        koniec, na koniec roku niczego sie nie rozlicza, ani nie sklada zadnych zeznan!
        • Gość: Sofi Poszukaj na forum lub w EIB IP: *.cec.eu.int 19.04.05, 11:19
          tam jest zalaczony PDF ze skala podatkowa dla pracownikow instytucji.
          Tyle juz bylo o tym dyskuzji, ze hej, ludziom sie nie chce zalaczac po raz
          piaty.

Skala progresywana, nic sie nie rozlicza na koniec roku bo wszystko robi ADMIN.
          Jak maz dziecko to masz jakas ulge podatkowa oprocz allowances, ale to tez
          liczy ADMIN - ciebie to nie interesuje.
          Od allowances sie nie placi - a jaki bylby sens, jakby sie budzet sam
          opodatkowywal ???
        • milagros_1 sekretarz a podatki 19.04.05, 11:51
          czy jestes tym samym sekretarzem co z mojego watku o naukowcach??? Jesli to ty
          to chyba juz rozumiem twoje zrodlo frustracji....:((((
          • Gość: tomi Re: sekretarz a podatki IP: 194.154.219.* 19.04.05, 11:55
            podaj ten watke, bo pachnie mi ciekawie ;)))
          • Gość: adm Re: sekretarz a podatki IP: *.cec.eu.int 19.04.05, 12:11
            o, spektrometria atomowa !!
            • Gość: tomi do adm IP: 194.154.219.* 19.04.05, 12:13
              oz ty cholero mala. Ja ci dam naukowca!!! Nie lepiej nazwac sie WUJEK DOBRA
              RADA??? hahaha...
              • Gość: adm tomi! IP: *.cec.eu.int 19.04.05, 12:31
                tomi, czemu sie przezywasz;;;;;:-(((...nie jestem mala
                (poczytales wskazany watek? ;-))))
                • Gość: tomi adm! IP: 194.154.219.* 19.04.05, 13:55
                  oj tam, zaraz przezywam :))) glowa do gory, nie mam zlych zamiarow.

gdzie ten watek jest. pls podaj mi go.
                • Gość: zbychus Toni - policz pls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:09
                  Znalezłem wątek, w którym Toni robiłeś "wyliczanki" ze swojego kalkulatorka.
                  bardzo bym prosił o jeszcze jedno wyliczenie B*3 + żona + dziecko.

pzdr

zbychus
                  • Gość: adm policzone IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 10:13
                    3569 na reke, po zaplaceniu podatku-138E, i ZUSu -ok 350E(zdrowotne i
                    emerytalne)
                    • Gość: Zbychus dzięki serdeczne IP: *.gl.digi.pl 21.04.05, 10:04
                  • epsoelka a mogłbyś ten link podać ? Ela 20.04.05, 10:17
                    • Gość: adm to jest intranet IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 10:22
                      dostepny tylko z komisji
                      • epsoelka Re: to jest intranet 20.04.05, 10:34
                        A jak ten intranet szacuje grade C plus dziecko (bez męża)?
                        • Gość: adm Re: to jest intranet IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 10:36
                          dziecko bez meza...hmmm, no intranet szacuje ze to nie jest poprawne....
                          (ZARTUJE!!!!) zaraz zobacze ;-)
                          (ps brak meza nie ma znaczenia przy posiadaniu dziecka ma sie prawo i do
                          dodatku na gospodarstwo i na dziecko ;-)
                          • epsoelka Re: to jest intranet 20.04.05, 10:38
                            uffff... Dobrze że ten intranet taki tolerancyjny :))
                          • Gość: adm c z jednym dzieckiem IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 10:41
                            2.341,61 -podstawowa
                            +197,27 -dod na gosp
                            +275,97 -dod na dzicko
                            +16,06 -dod szkolny
                            +450,38 - expatr allow.
                            -228,31- zus
                            -39,81 -zus
                            -2,34 -zus
                            -95,05 -podatek
                            = 2.915,78 -zostaje na reke
                            • epsoelka Dziękuję bardzo :) 20.04.05, 10:42
                              • Gość: adm Re: Dziękuję bardzo :) IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 10:49
                                nie ma za co jakbym mogla dalabym wiecej, ale mam tylko instrument do
                                liczenia....;-(
                                • epsoelka Re: Dziękuję bardzo :) 20.04.05, 10:51
                                  Więc ja Ci dziękuję za wykorzystanie instrumentu liczącego.
                                • Gość: daisy26 Re: Dziękuję bardzo :) IP: *.crowley.pl 20.04.05, 10:58
                                  a czy mogę o coś zapytać na priva??mój adresik: daisy78@gazeta.pl
                                  • Gość: adm Re: Dziękuję bardzo :) IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 11:02
                                    a masz jakas JESZCZE bardziej ciekawa sytuacje niz dziecko bez meza??? o
                                    rany......nie smiem myslec co to moze byc ;-))))))

ok napisze ;-)
                                    • Gość: adm daisy sprawdz skrzynke IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 11:15
                                      • Gość: daisy26 Re: daisy sprawdz skrzynke IP: *.crowley.pl 20.04.05, 11:29
                                        odpisałam już!! :) pzdr
                                        • wpi05500 Re: daisy sprawdz skrzynke 20.04.05, 13:38
                                          A jak wygląda kwestia podatków w Polsce - jakoś nie chce mi się wierzyć, że
                                          polski fiskus odpuści sobie tyle grosza...
                                          • Gość: Sofi odpusci sobie IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 14:11
                                            • Gość: tomi Re: odpusci sobie IP: 194.154.219.* 20.04.05, 14:47
                                              Jesli jestes zagranica dluzej niz 180 dni to nie placisz podatku w PL. Dlatego
                                              99% stazy, praktyk i innego badziewia jest zawierana np na okres 5 mies. max.

Nie jestem pewnien, ale chyba trzeba do US w PL wyslac pisemko...
                                              • Gość: adm podatki polskie IP: *.cec.eu.int 20.04.05, 15:15
                                                litosci to juz bylo walkowane na tym forum...albo i nie...?
                                                jestesmy zwolnieni z podatkow krajowych na podstawie protokolu dolaczonego do
                                                traktatu akcesyjnego- nie deklarujemy w ogole dochodow tutejszych w polsce, w
                                                razie pytan z urzedu skarbowego, admin co roku produkuje we wszystkich jezykach
                                                pisemko co i jak, do przedstawienia ew w polsce, jezeli zajdzie potrzeba
                                                ps jestesmy tez zwolnienie na podstawie polskiej ustawy, ktora zostala
                                                zaaktualizowana i nas objela ;-)))
                                                • Gość: octi Re: podatki IP: *.242.81.adsl.skynet.be 20.04.05, 21:23
                                                  jak to dobrze ich nie placic :-)
                                                  • Gość: adm octi to nie tak IP: *.cec.eu.int 21.04.05, 10:19
                                                    octi litosci nie uzywaj takich skrotow myslowych, zaraz ktos pomysli ze w ogole
                                                    nie placimy...nie placimy w Polsce BO PLACIMY TUTAJ!!!!!! chodzilo o to czy
                                                    mamy placic podwojnie........
                                                  • essere1 Re: octi to nie tak 21.04.05, 10:35
                                                    To my tam zarabiamy? A ja naiwny myslalem, ze to honorowy wolentariat:)
                                                    Adm... mozesz krociutko do mnie skrobnac na priva?
                                                  • Gość: adm do essere IP: *.cec.eu.int 21.04.05, 10:40
                                                    nie, nie zarabiamy, ale udajemy, zeby wiecej takich epsaiwnych sciagnac.... a
                                                    potem bedziemy ich jesc;-)
                                                  • essere1 Re: do essere 21.04.05, 10:44
                                                    :) Czyli z ta restauracja to nie taka chybiona idea, nie?:) Tylko, ze EPSY z
                                                    2003 juz powoli staja sie lykowate;) Nie wspominajac, o Pre-Epsach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka