Dodaj do ulubionych

WIĘCEJ TESTÓW NA SERWERZE, PRZYSYŁAJCIE

IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 28.04.05, 15:36
Dzięki uprzejmości milgros_1 na serwerze są kolejne testy, sporo się
uzbierało ! Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś, to proszę przysyłać, będę wszystkie
zamieszczać, na adres jkajszczak@supermedia.pl Pzdr Aśka
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzik:) Re: WIĘCEJ TESTÓW NA SERWERZE, PRZYSYŁAJCIE IP: *.range81-152.btcentralplus.com 17.05.05, 17:54
      a co to za serwer? moge prosic o jakies namiary?
      thx
      • jan.kulczyk Re: WIĘCEJ TESTÓW NA SERWERZE, PRZYSYŁAJCIE 18.05.05, 03:32
        Waaaaśnie... namiary....:)
      • Gość: Aśka Re: WIĘCEJ TESTÓW NA SERWERZE, PRZYSYŁAJCIE IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 18.05.05, 10:17
        www.kajszczak.sm.pl/epso
        jeśli macie inne testy niż te, które są tam umieszczone, przyślijcie - zawieszę
        na serwerze :) Pzdr Aśka
        • milagros_1 doslalam testy dla informatykow- niemiecki 23.05.05, 13:57
          Znalazlam testy po niemiecku dla informatykow z roku 2002, zeskanowalam i
          wyslalam na serwer.
          • jan.kulczyk Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki 23.05.05, 16:32
            MNie to co prawda na nic, ale wielkie dzięki od informatyków!!!

Keep up the good work!
            (the bad work will keep itself up ;)
          • Gość: mz Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki IP: *.csk.pl 24.05.05, 18:00
            A na który serwer, bo nie mogę znaleźć.
            • jan.kulczyk Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki 24.05.05, 18:04
              > A na który serwer, bo nie mogę znaleźć.

Może pomogłoby przeczytanie wątku, do którego się właśnie wpisałeś? Nie jest taki długi, raptem kilka wpisów.
              • Gość: mz Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki IP: *.csk.pl 24.05.05, 18:12
                Ostatnie pliki na "kajszczaku" datowane są na 02 maja, sądziłem że cos jest nowszego, datowane po 23 maja, tak jak informacja od "millagros" (odnośnie testu dla informatyków).
                • milagros_1 Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki 24.05.05, 23:13
                  Ja nie sprawdzalam, ale dopiero co wysyłalam niemieckie testy-skany a Joasia
                  miała je wstawić...nie ma ich??
                  • Gość: mz Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki IP: *.csk.pl 28.05.05, 08:57
                    Nie ma. Help Milagros, skontaktuj się z Joasią- PLEASE!!!!!
                    • Gość: Aśka Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki IP: *.supermedia.pl 30.05.05, 10:48
                      Sorry, miałam kłopot z dostępem do serwera. Postaram sie dzisiaj umieścić
                      niemieckie testy.
                    • Gość: Aśka Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki IP: *.supermedia.pl 30.05.05, 11:27
                      Testy już są.
                      • Gość: k. Re: doslalam testy dla informatykow- niemiecki IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 30.05.05, 12:11
                        czesc, a sa tam moze jakies dla tlumaczy? bo widzialam tylko dla ekonomistow,
                        informatykow i sekretarek ;))
                        • milagros_1 testy c.d. 30.05.05, 16:07
                          Dzieki Asiu, ze umiescilas te testy. Juz mialam je przesylac drugi raz. Na
                          razie nie mam nic innego, ale jak cos bedzie wisialo na temporary dysku to
                          przesle na pewno. Ale dobrze by bylo aby inni ktorzy pracuja w instytucjach
                          europejskich sie w to wlaczyli.
                          • Gość: k. Re: testy c.d. IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 30.05.05, 16:27
                            wlacze sie bardzo chetnie, ale skad je wziac...
                          • Gość: Zbychus dzięki Milagros IP: *.gl.digi.pl 31.05.05, 09:30
                            wielkie dzieki za testy. teraz wiem ze moge sie spodziewac wszystkiego, czyli
                            zadna nauka nie wchodzi w gre, a trzeba liczyc na obecną wiedze ;)

mam tylko jedno pytanie, czy wsrod tych testów nie bylo tez pytan na test
                            pisemny D ??? ewentualnie jakiego typu zadania są na teście D dla
                            inżynierów/fizyków/chemików itp....

pozdrawiam serdecznie

zbychus
                          • Gość: Aśka Re: testy c.d. IP: *.supermedia.pl 31.05.05, 09:30
                            Po za Tobą i jeszcze jedną osobą nikt testów nie przysłał, chociaż wydaje mi
                            się że krążą jeszcze jakieś między ludźmi (tak wynika z tekstów na forum). Być
                            może jest nieczytelny apel o przysyłanie....:) Pozdrawiam Aśka
                            • milagros_1 pewnie i kraza...... 31.05.05, 12:02
                              Apel jest jak najbardziej czytelny. Ludziom sie na ogol nie chce nic zrobic dla
                              innych albo sa tak zadufani, ze skoro oni to maja za soba to reszte olewaja.
                              Niech kombinuja sobie sami robaczki....Tymczasem u mnie testy chodzily na
                              temporary dysku i kazdy mogl sobie je zgrac. Na razie niczego nowego nie ma
                              oprocz tego co przeslalam, ale jak bedzie cos do dosle...
                              A teraz moje uwagi natury ogolnej, dawno tu nie bylam.....
                              Ludzie z Polski w duzej mierze niewiele wiedza o EPSO i charakterze tych testow
                              i nie bardzo maja sie jak dowiedziec. Teraz moze jest na stronie EPSO wiecej
                              testow przykladowych ale kiedys byly w sieci bardzo ogolne i niekonkretne.
                              Moze latwiej jest ludziom z branz prawniczo ekonomicznych- wiem, ze organizuje
                              sie jakies szkolenia w roznych uczelniach w Polsce, sa prywatne firmy, czasem
                              oglaszaja to nawet w sieci. Dotyczy to rowniez tlumaczy czy sekretarek- duza
                              ich ilosc na listach rezerwowych swiadczy, ze potrzeby Unii w tym zakresie sa
                              duze....wiec i informacja jakby wieksza.
                              W innych branzach malo kto o tym wie. Ponadto jak widac z zawartosci list
                              rezerwowych EPSO, nie ma potrzeby zatrudniania duzej ilosci przedstawicieli
                              wielu zawodow w urzedach czy instytutach zwiazanych z KE- z branzy nauk
                              rolniczych, technicznych czy informatykow z krajow akcesyjnych. Preferuje sie
                              formy stypendiow, czasem mozna pobyt przedluzyc. Testy dla bylych demoludow sa
                              od niedawna. Nie znam czlowieka z bylych demoludow, ktory pracuje na stale w
                              JRC po testach.Kiedys sie o to pytalam, ale mnie zbluzgano a odpowiedzi nie
                              uzyskalam.
                              Zatrudnianie na etatach official/permanent positions rozpoczelo sie po 1 maja
                              2004 zgodnie z obowiazujacymi przepisami i znamienne jest to, ze stosowne
                              rozporzadzenie o zatrudnieniu weszlo w zycie w dniu akcesji a wiec formalnie
                              ludzie z ex-demoludow nie mieli prawa byc zatrudnieni na stale w ogole. Owszem,
                              sa ludzie z Polski na stanowskach temporary czy auxilliary.Maksymalny okres
                              zatrudnienia to 6 lat.
                              Wczesniej oczywiscie testy EPSO byly, byly tez testy jakby posrednie,
                              wewnetrzne-umozliwiajace ludziom juz bedacym z JRC na zdobycie stalego
                              zatrudnienia lub zmiany kategorii z B na A. Ogladalam je w intranecie i nie
                              byly zbyt trudne.

Niestety z stwierdzam z zalem, ze to forum nie jest dla tych ktorzy startuja do
                              instytucji unijnych i nie jest im zyczliwe. To w duzej mierze grupa dyskusyjna
                              ludzi, ktorzy juz tam pracuja, znaja sie osobiscie i tworza zreszta stosowny
                              klimat, nie bede mowila jaki bo chyba wiele osob to wyczuwa. Nazwa forum
                              Europracownicy jest mylaca. A nie daj Boze zaplacze sie tu jakis delikwent,
                              ktory chcialby w Europie dorobic na pracy fizycznej.....
                              pozdrawiam Aske i innych ludzi ktorzy nie mysla tylko o sobie i podbijaniu
                              wlasnego ego.......
                              • Gość: Aines Re: pewnie i kraza...... IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 31.05.05, 14:29
                                Tak jak obiecalam przesle Wam to co mam. Materialy dla tlumaczy ale ogolne
                                testy przydadza sie wszystkim. Niestety bardzo duzo pracuje i wracam do domu w
                                poznych godzinach nocnych. Dlatego nie mam czasu ani sily zeskanowac ich.
                                Skaner mam zamkniety w szafie bo mi sie nie miesci na widoku, wiec nie jest to
                                takie latwe. Wprawdzie mowialm, ze zrobie to w ten weekend ale mi sie udalo.
                                mam teraz bardzo duzo roboty w pracy i nawet po godzinach zostaje, ale OBECUJE,
                                ze przesle. Poki co wejdzcie sobie na strone epso i tam sa przykladowe teksty
                                do tlumaczenia. Moja sa naprawde bardzo podobne. Ja nie zrobilam konkursu i tez
                                sie bede starac i na ile moge podziele sie materialami z innymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka