Gość: iwek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:35 Czy ktoś słyszał, lub korzystał z pomocy zakonnic prowadzących schronisko dla młodych Polek w Paryżu-Bagneux. Przełożona siósrt to siostra Miriam. Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pola Re: "schronisko dla młodych Polek" w Paryżu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.06.05, 21:06 Ja bylam w tym Foyer w wakacje gdy szukalam pracy jako au-pair.One sa na 100% wiarygodne,rto polska misja katolicka U tych siostr pokoje kosztuja chyba 11 Euro doba ale gdy decydujesz sie na dluzszy okres to mniej.Dodatkowo siostry tez po,agaja znalezc prace dodatkowa. Siostra Miriam (francuska)Glowna przelozona nie jest zbyt mila 9taki ma styl)ale reszta siostr na pewno zawsze pomoze.Oto ich adres: Foyer Maksymilian Kolbe 97,rue de Verdun 92220 Bagneux France www.polonia.org/paryz.htm chwileciszy.fm.interia.pl/Zycie/A%20dlaczego%20nie%20ja.html 3 wers pod zdjeciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: "schronisko dla młodych Polek" w Paryżu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.06.05, 21:07 www.polonia.org/paryz.htm chwileciszy.fm.interia.pl/Zycie/A%20dlaczego%20nie%20ja.html 3 wers od gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwek Re: "schronisko dla młodych Polek" w Paryżu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:45 Bardzo dziękuję CI Polu za "odzew", jestem trochę spokojniejsza. Gdybyś jeszcze coś wiedziała na temat pomocy sióstr przy szukaniu wakacyjnej pracy, to proszę napisz Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: "schronisko dla młodych Polek" w Paryżu 06.06.05, 22:25 ja, kupę lat temu (dokładnie jakies 10). Było OK: niedorogo i sympatycnzie Kiedys było tez drugie foyer - dla chłopców?, w centrum paryza, bodajze gdzies przy stacji Dupleix - tez korzystałam, tez OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwek Re: "schronisko dla młodych Polek" w Paryżu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:43 bardzo dziękuję za "odzew" , kamień spada mi z serca - ta wyjeżdżjąca do Paryża, to moja córka studentka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś