Dodaj do ulubionych

pociągiem do U.K.

IP: *.chello.pl 18.06.05, 12:08
może ktoś wie cokolwiek o połączeniach kolejowych z anglią. w archiwum nie
znalazłem nic na ten temat. a może to być niezła alternatywa dla autokaru. za
każdą odpowiedź z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Polaczenie. Re: pociągiem do U.K. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.06.05, 14:17
      Najlepsze polaczenie to Warszawa _ Londyn o 15:30 ale zaznaczam hulajnoga:)
      Ludzie co jeszcze byscie chcieli.
      Najprosciej, najtanie i najszybciej to Airplane. Czasami wstyd sie przyznawac ze
      jest sie Polakiem.:(
      • Gość: asda Re: pociągiem do U.K. IP: *.server.ntli.net 19.06.05, 15:04
        nie badz przemadrzaly, niektorzy nie moga latac bo sie boja albo wzgledy
        zdrowotne wchodza w gre. czasami wstyd sie przyznawac ,ze jest sie polakiem jak
        taki wymadrzalec mowi/pisze glupoty i sie chwali ,ze jest polakiem
        • Gość: Inny Re: pociągiem do U.K. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.06.05, 15:50
          Jak sie boja latac, to niech tylka stad nie ruszaja bo potem sa problemy wlasnie
          z takimi Polakami tam jak o chleb na ulicy prosza.
          • Gość: asda Re: pociągiem do U.K. IP: *.server.ntli.net 19.06.05, 15:59
            chyba procentowo wiecej problemow sprawiaja ci ,ktorzy przylecieli, niz dostaja
            sie tu innego rodzaju srodkiem lokomocji
          • Gość: głowa do góry Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:28
            Koleś wiesz kto to jest Dennis Bergkamp?
      • Gość: ??? Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:20
        Widzę, że tobie wstyd być Polakiem, bo w języku polskim mamy słowo samolot a
        nie airplane. Na przyszłość nie bądź taki do przodu, bo cię w tyle może
        zabraknąć....
    • Gość: ??? Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:06
      Warszawa-Bruksela--------------> EuroCity by PKP koszt ok 600PLN
      Bruksela-London ---------------> EuroStar www.eurostar.com koło 112
      funtów

Możliwe lecz nieopłacalne cenowo też o tym kiedyś myślałem...........
      • Gość: kasia Re: pociągiem do U.K. IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.05, 18:18
        w wakacje jest oferta Intercity, Warszawa ---> Bruksela ok 120 PLN, stamtad
        Eurostar do Londynu za ok 50 funtów jeśli jesteś <26. Pozdrawiam
        • Gość: ??? Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:43
          Dzięki za poprawkę, ja sprawdzałem dla siebie, a mam odrobinkę więcej niż 26
          lat i jakieś pół roku temu
      • Gość: Ralph Warszawa - Bruksela - Londyn IP: *.server.ntli.net 20.06.05, 00:33
        Da się dużo taniej.

Jeżeli z wyprzedzeniem się kupi bilet na Kiepurę (Warszawa-Bruksela), i wymęczy
        kasjerkę, że chce się bilet promocyjny, to można zapłacić nawet tylko 130zł za
        tzw. "sliperetkę", czyli szeroki wygodny rozkładany fotel. O tyle niedobrze, że
        promocyjnych biletów jest niedużo i przynajmniej na początku kasjerki nie
        przyznawały się do ich istnienia. Nie wiem czy ta promocja jeszcze jest
        kontynuowana, ale myślę że powinna, była już raz przedłużana.

Bilety na Eurostar Bruksela-Londyn można kupić nawet za 29 funtów (ok. 180zł),
        tylko trzeba jechać w mało popularnym terminie (w niedzielę wieczorem zapomnij o
        takich cenach) oraz prosić o najtańszy możliwy bilet. Sprawdzone - wczoraj
        wieczorem przejechałem się z prędkością 300km/h na trasie Londyn-Bruksela za 29
        funtów.

Podsumowując - jeżeli ma się trochę szczęścia i dobrze dobierze termin wyjazdu,
        to można dojechać do Londynu pociągiem za ok. 310zł. Rewelacja!
        Oczywiście nie ma to jak samolot :P

Miłej podróży!
    • igorhostman Re: pociągiem do U.K. 20.06.05, 14:34
      dzięki wszystkim za odpowiedzi. z tymi dogodnymi terminami to jest tak, że nie
      zawsze jest czas na dobranie takiego terminu wyjazdu gdy są bilety w dorej
      cenie. to samo z samolotami. tanie bilety trzeba dużo wcześniej rezerwować. na
      1-1.5 przed odlotem te bilety już nie są tanie. pozdrawiam
    • igorhostman Re: pociągiem do U.K. 20.06.05, 14:37
      dzięki wszystkim za odpowiedzi. z tymi dogodnymi terminami to jest tak, że nie
      zawsze jest czas na dobranie takiego terminu wyjazdu gdy są bilety w dorej
      cenie. to samo z samolotami. tanie bilety trzeba dużo wcześniej rezerwować. na
      1-1.5 tygodnia przed odlotem te bilety już nie są tanie. pozdrawiam
    • rafalcik Re: pociągiem do U.K. 21.06.05, 08:52
      mozna statkiem ze swinoujscia ok 80 GBP
      • igorhostman Re: pociągiem do U.K. 21.06.05, 14:09
        dzięki za info o statku. a może wiesz coś więcej. dokąd płynie w anglii. z kiam
        się kontaktować aby zarezerwować bilet. i czy to są tylko pasażerskie przewozy
        czy można zabrać samochód?
        • Gość: rafalcik Re: pociągiem do U.K. IP: *.hilton.com 22.06.05, 12:11
          mozna wziac samochod, prom plynie do Felixstowe w Suffolk 75 km od centrum
          Londynu, wiecej info na www.felixstoweferry.com.uk ,
          powodzenia
          jezeli nie wezmiesz samochodu ze soba , to jest felixstowe station 3 km on
          portu gdzie mozesz wziac pociag bezposrednio do Londynu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka