Gość: pank IP: *.chello.pl 18.06.05, 12:08 może ktoś wie cokolwiek o połączeniach kolejowych z anglią. w archiwum nie znalazłem nic na ten temat. a może to być niezła alternatywa dla autokaru. za każdą odpowiedź z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polaczenie. Re: pociągiem do U.K. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.06.05, 14:17 Najlepsze polaczenie to Warszawa _ Londyn o 15:30 ale zaznaczam hulajnoga:) Ludzie co jeszcze byscie chcieli. Najprosciej, najtanie i najszybciej to Airplane. Czasami wstyd sie przyznawac ze jest sie Polakiem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: pociągiem do U.K. IP: *.server.ntli.net 19.06.05, 15:04 nie badz przemadrzaly, niektorzy nie moga latac bo sie boja albo wzgledy zdrowotne wchodza w gre. czasami wstyd sie przyznawac ,ze jest sie polakiem jak taki wymadrzalec mowi/pisze glupoty i sie chwali ,ze jest polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Re: pociągiem do U.K. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.06.05, 15:50 Jak sie boja latac, to niech tylka stad nie ruszaja bo potem sa problemy wlasnie z takimi Polakami tam jak o chleb na ulicy prosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: pociągiem do U.K. IP: *.server.ntli.net 19.06.05, 15:59 chyba procentowo wiecej problemow sprawiaja ci ,ktorzy przylecieli, niz dostaja sie tu innego rodzaju srodkiem lokomocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głowa do góry Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:28 Koleś wiesz kto to jest Dennis Bergkamp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:20 Widzę, że tobie wstyd być Polakiem, bo w języku polskim mamy słowo samolot a nie airplane. Na przyszłość nie bądź taki do przodu, bo cię w tyle może zabraknąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:06 Warszawa-Bruksela--------------> EuroCity by PKP koszt ok 600PLN Bruksela-London ---------------> EuroStar www.eurostar.com koło 112 funtów Możliwe lecz nieopłacalne cenowo też o tym kiedyś myślałem........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: pociągiem do U.K. IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.05, 18:18 w wakacje jest oferta Intercity, Warszawa ---> Bruksela ok 120 PLN, stamtad Eurostar do Londynu za ok 50 funtów jeśli jesteś <26. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: pociągiem do U.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:43 Dzięki za poprawkę, ja sprawdzałem dla siebie, a mam odrobinkę więcej niż 26 lat i jakieś pół roku temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Warszawa - Bruksela - Londyn IP: *.server.ntli.net 20.06.05, 00:33 Da się dużo taniej. Jeżeli z wyprzedzeniem się kupi bilet na Kiepurę (Warszawa-Bruksela), i wymęczy kasjerkę, że chce się bilet promocyjny, to można zapłacić nawet tylko 130zł za tzw. "sliperetkę", czyli szeroki wygodny rozkładany fotel. O tyle niedobrze, że promocyjnych biletów jest niedużo i przynajmniej na początku kasjerki nie przyznawały się do ich istnienia. Nie wiem czy ta promocja jeszcze jest kontynuowana, ale myślę że powinna, była już raz przedłużana. Bilety na Eurostar Bruksela-Londyn można kupić nawet za 29 funtów (ok. 180zł), tylko trzeba jechać w mało popularnym terminie (w niedzielę wieczorem zapomnij o takich cenach) oraz prosić o najtańszy możliwy bilet. Sprawdzone - wczoraj wieczorem przejechałem się z prędkością 300km/h na trasie Londyn-Bruksela za 29 funtów. Podsumowując - jeżeli ma się trochę szczęścia i dobrze dobierze termin wyjazdu, to można dojechać do Londynu pociągiem za ok. 310zł. Rewelacja! Oczywiście nie ma to jak samolot :P Miłej podróży! Odpowiedz Link Zgłoś
igorhostman Re: pociągiem do U.K. 20.06.05, 14:34 dzięki wszystkim za odpowiedzi. z tymi dogodnymi terminami to jest tak, że nie zawsze jest czas na dobranie takiego terminu wyjazdu gdy są bilety w dorej cenie. to samo z samolotami. tanie bilety trzeba dużo wcześniej rezerwować. na 1-1.5 przed odlotem te bilety już nie są tanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
igorhostman Re: pociągiem do U.K. 20.06.05, 14:37 dzięki wszystkim za odpowiedzi. z tymi dogodnymi terminami to jest tak, że nie zawsze jest czas na dobranie takiego terminu wyjazdu gdy są bilety w dorej cenie. to samo z samolotami. tanie bilety trzeba dużo wcześniej rezerwować. na 1-1.5 tygodnia przed odlotem te bilety już nie są tanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rafalcik Re: pociągiem do U.K. 21.06.05, 08:52 mozna statkiem ze swinoujscia ok 80 GBP Odpowiedz Link Zgłoś
igorhostman Re: pociągiem do U.K. 21.06.05, 14:09 dzięki za info o statku. a może wiesz coś więcej. dokąd płynie w anglii. z kiam się kontaktować aby zarezerwować bilet. i czy to są tylko pasażerskie przewozy czy można zabrać samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalcik Re: pociągiem do U.K. IP: *.hilton.com 22.06.05, 12:11 mozna wziac samochod, prom plynie do Felixstowe w Suffolk 75 km od centrum Londynu, wiecej info na www.felixstoweferry.com.uk , powodzenia jezeli nie wezmiesz samochodu ze soba , to jest felixstowe station 3 km on portu gdzie mozesz wziac pociag bezposrednio do Londynu Odpowiedz Link Zgłoś