magda287 29.06.05, 08:57 Jak odzyskać podatek zapłacony podczas pracy zagranicą, a konkretnie w Danii??? Najniższy podatek wynosi tam aż 39%, a więc jest bardzo duzo w porównaniu z najniższym w naszym kraju tj. 19%. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e. Re: JAK ODZYSKAĆ PODATEK.......???? IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.06.05, 20:39 i tak rozliczenie roczne zrobisz w polsce to sobie odliczysz nadplacony podatek e Odpowiedz Link Zgłoś
kaneel Re: JAK ODZYSKAĆ PODATEK.......???? 30.06.05, 19:04 Wiem jak odzyskuje sie podatek z Holandii.Co do Danii nie jestem pewna,ale wyddaje mi sie,ze dziala to podobnie: musisz znalezc firme ktora zajmuje sie posrednictwem pracy z zagranica, poniewaz on sie tym zajmuja. Te firmy maja zagraniczne formularze (odpowiedniki PITow). Nie sa one skomplikowane tak jak polskie, ale trudno je zdobyc. Ceny uslug tych firm wahaja sie, warto dokladnie poszukac i wybrac najtansza. Polecam sprawdzenie Kadr Polskich, tylko nie gwarantuje, ze zajmuja sie zwrotami z Danii, wezma 150zl. Na zwrot pieniedzy czeka sie ok 6-7 miesiecy, szybciej jest gdy sie poda numer zagranicznego konta (w Twoim przypadku dunskiego,jesli takie posiadasz). Wybierajac sie do takiego biura musisz zabrac ze soba dokumenty, paszport, cos w rodzaja jaarographu, czyli rozliczenia ile zarobilas, ile podatku zaplacilas (powinnas je dostac od pracodawcy), sofi numer i kase... ;) Odpowiedz Link Zgłoś