zwn51 08.04.06, 15:19 Pewnie z wiosną nasili sie indywidualne mucie aut. Piszcie jakie szampony, pasty itp środki sa dobre a jakie was rozczarowały? Link Zgłoś Obserwuj wątek
skyddad Re: Wiosenne porządki 08.04.06, 15:39 Mylem cala zime i nawet raz bylo pucowanie auto wyglada jak nowe po niedawnym deszczu. Uzywam do mycia Wash Super Polish,jest to pasta ktora sie wciera gabka w nadwozie i odrazu polewajac woda.Oczywiscie wpierw usuwajac z nadwozia piasek i inne swinstwa.To robie co 2 tygodniePolerowanie wykonuje najpierw Rubing w plynie do metalicow oczywiscie polerowanie maszynowe i druga warstwa to jest Hard Wax czyli twardy Wax na koncu rowniez polerowanie maszynowe.daje piekny szklisty wyglad swiezego lakieru minimum pol roku.Woda sie skrapla. Wazny jest Rubing uzywam firmy Sonax, natomiast Hard Wax najtanszy na rynku z Biltemy www.biltema.se/ wpisz pod rubryka Hitta rätt produkt! numer 36-617 i otrzymasz wszystko o tym produkcie jest naprawde tani ale naprawde dobry i nawet przewyzsza renomowane marki. Rubing marki Sonax: sonax.com/Pzdr.Sky. Link Zgłoś
zwn51 Re: Wiosenne porządki 08.04.06, 22:08 Pięknie, o to chodziło, podaj jeszcze w jakim sklepie (sieci) to można kupić?. Najczęściej sprzedawcy (jak pytac o określony produkt) robią b.duże oczy. Z. Link Zgłoś
skyddad Re: Wiosenne porządki 08.04.06, 22:15 Sprzedawcow dzielimy na dwie grupy; ludzi madrych i ludzi glupich.'Madry sprzedawca daje pelna odpowiedz ja nie mama ale ma ten i prosze tutaj telefon lub adress.Glupi nie ja niemam ja nic nie wiem. Efekt jest taki,ze pozniej klient omija tego drugiego gdyz ten nic nie wie i sam nie wiele ma.Natomiast do pierwszego zawsze przyjdzie gdyz wie ze sie przynajmniej dowie oraz a nuz ma. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
skyddad Re: Wiosenne porządki 08.04.06, 22:23 zwn51 , Wyroby firmny Sonax pochodza z Niemiec i widzialem w bardzo wielu stacjach benzynowych.Jak zobaczysz to kup odrazu oba rodzaje Hard Wax i Rubing tej samej firmy.Sonax jest droga marka. Firma Biltema ma swoje sklepy w Szwecji ,Finlandi,Norwegi i chyba juz pierwsze sa w Dani.Byc moze sie przymierza na Polske tez.Biltem tylko jest posrednikiem i sprzedaje,posiada bardzo duze powierzchnie handlowe i obecnie wprowadzila duzy asortyment sprzetu do budowy, akcesoriow do komoputerow,chemniczne, akcesoria samochodowe no i duzio akcesori do lodzi zeglarskich i motorowych,moze w nie najwyzszym gatunku oczywiscie te ostanie.Jeddne z najlepszych gatunkowo sklepow zeglatrskich jest siec amerykanska w Europie o Nazwie Watski. www.watski.se/www/index.asp Pzdr.Sky. Link Zgłoś
zwn51 Re: Wiosenne porządki 10.04.06, 09:17 Dziekuje, to jest dobra wypowiedz. A innych cos mało! Link Zgłoś
skyddad Re: Wiosenne porządki 10.04.06, 11:39 Inni nie konserwuja osobiscie lecz oddaja do firmy raz na cztery lata ,wtedy jak sprzedaja. Pzdr.Sky¨. Link Zgłoś