Dodaj do ulubionych

Do kierowców autobusów (First, Stagecoach,itp.)!!

04.08.05, 16:24
Witam.

Proszę o kontakt na jarko19@gazeta.pl
Chciałem się dowiedzieć więcej o pracy u takiego dużego przewoźnika.

Po pierwsze,primo, najważniejsze: prowadzą jeszcze nabór???

Po drugie, primo ;) Jak jest z płacą?

3) Czy pomagają załatwić formalności?

4) Jakiego standardu są mieszkania/pokoje jakie pomagają znaleść i ile
wychodzą opłaty miesięczne za te mieszkania/pokoje?

5) Czy pracuje sie tylko w liniach miejskich lub podmiejskich? Nie ma jakichs
ogolno krajowych linii (ala`intercity)?

6) Czy pytają o preferencje kierowcy do np. kursów długich albo krótkich i
zgodnie z nimi wrzucają na odpowiedni autobus i linie??

7) Da się pracować nie tylko na jedną zmiane (nie cierpie monotonii)??

8) Jak wygląda sprawa urlopów, ile dni i czy trzeba się naprosić żeby dali?

Proszę o odpowiedź i o e-mail w razie następnych pytań mnie nurtujących.

pozdrawiam
jarko
Obserwuj wątek
    • loco.cook Re: Do kierowców autobusów (First, Stagecoach,itp 04.08.05, 23:24
      Witam, mieszkam na przedmiesciach Londynu. Kursujá tu przewanie busy firmy
      Arriva i First, nabory sa na pewno prowadzone bo na kazdym busie jest
      ogloszenie. Na Arrivie pisza, ze mozna zarobic z nadgodzinami 500 funtow
      tygodniowo!!! nawet jesli mialbys sam oplacac mieszkanie(ok 50 funtow
      tygodnowo) to sa to naprawde ogromne pieniadze
      • jarko19 Re: Do kierowców autobusów (First, Stagecoach,itp 05.08.05, 18:16
        Czesc
        Dzięki za odzew.
        Szkoda,że rzaden z kierowców się nie wypowiedział no, ale może nie wchodzą na
        grupe.

Pewnie, że 500/week to niezla kasa, pytanie tylko jaka jest stawka za godzine i
        o ile nadgodzin chodzi, bo nie tylko kasa dla mnie się liczy w ewentualnym
        wyjeździe na obczyzne.

50 funtów za mieszkanie w londynie?? Chyba literówka Ci sie strzeliła i miałeś
        na myśli 500??

A ciekawe jakie mają Arriva i First wymagania co do poziomu znajomości języka
        angielskiego.
        Dla przykładu, napisałem wczoraj maila do przewoźnika Irlandzkiego czy nie
        rektrutują kierowców z Polski, odpisali, że owszem, ale tylko z Excelent
        english :/
        Jak to rozumieć?? Chyba tylko jak grzeczne: nie chcemy obcokrajowców w naszej
        firmie.
        Dodam, że mój angielski jest na poziomie upper-intermediate (czasem w testach
        wypadne jako advanced), próbować odpisywać i ewentualnie dokumentować poziom
        języka??

Nie ukrywam, że lepiej by było pracować w Irlandii,ze względu na walute, Euro
        jest bardziej mobilne.
        • Gość: arek Re: Do kierowców autobusów (First, Stagecoach,itp IP: *.cable.ubr05.king.blueyonder.co.uk 05.08.05, 22:25
          pracuje jako kierowca autobusu miejskiego. jesli chodzi o zarobki - to jest to
          wielkie rozczarowanie. po odliczeniu podatku, ubezpieczenia, i pokoju (jak
          nory) zostaje 150 funtow tygodniowo. Bez nadgodzin oczywiscie, jesli uda sie
          zlapac overtime to mozna troche dorobic ale tu jest juz tylu kierowcow z
          polski, ze trudno o nadgodziny
          • jarko19 Re: Do kierowców autobusów (First, Stagecoach,itp 05.08.05, 22:54
            Cześć
            Wreszcie jakiś adresar postu.

Ale możesz podać w jakiej firmie jeździsz i gdzie???!!

I coś wiecej na temat:
            3) Czy pomagają załatwić formalności?

8) Jak wygląda sprawa urlopów, ile dni i czy trzeba się naprosić żeby dali?

Jeśli możesz to napisz jaką masz konkretnie stawkę za godzine.
            • Gość: arek Re: Do kierowców autobusów (First, Stagecoach,itp IP: *.cable.ubr05.king.blueyonder.co.uk 05.08.05, 23:32
              6 funtow na godzine brutto. pracuje w w birmingham. z urlopami nie ma
              problemu. jesli nie starcza ci platnego, to zawsze mozesz wziac bezplatny. beda
              jedynie problemy z urlopem swiatecznym bo wszyscy chca jechac do domu, a
              wszystkich niestety nie puszcza
              • jarko19 Re: Do kierowców autobusów (First, Stagecoach,itp 05.08.05, 23:37
                6 brutto to i tak wielu pewnie Ci zazdrości.

Mam jeszcze kilka pytań, ale to może jeśli Ci to nie przeszkadza to na maila,
                więc prosił bym o Twój adres.

Nie napisałeś w jakiej firmie jeździsz. Czy jakiś duży przewoźnik czy może
                lokalna firma.

Pozdrawiam.
          • vsn First GLS 06.08.05, 13:40
            ja widze to wszystko troszke inaczej niz przedmowcy. Bylem przez pol roku
            kierowca w FIRSTie w Glasgow. IOdezwij sie na maila. Pozdrawiam!
            • jarko19 Re: First GLS 09.08.05, 09:43
              Heyah.

Napisałem maila do Ciebie, ale cosik odpowiedzi nie widac, wiec sie przypominam
              na forum.
              Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam
              Jarko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka