Dodaj do ulubionych

expatriation allowance

IP: *.cec.eu.int 04.08.05, 17:36
Czy ktos z was mial moze jakies problemy z tytulu expatriation allowance, w
tym sensie ze przez jakis czas pracowal/studiowal za granica, po czym wrocil
do Polski, i nie chciano mu/jej tego allowance przyznac po rozpoczeciu pracy
w bxl?
Bede wdzieczny za wasze uwagi.
Obserwuj wątek
    • ella111 Re: expatriation allowance 05.08.05, 08:43
      Ja nie. Myslalam ze nie dostane a dostalam.
      • logoo Re: expatriation allowance 05.08.05, 13:16
        Ja rowniez nie mialem problemow, jednak od mojego powrotu do PL do chwili
        rekrutacji minelo 5 lat.
        • ella111 Re: expatriation allowance 05.08.05, 13:48
          a ja bylam caly czas zameldowana w Brukseli, tylko w rzeczywistosci mieszkalam
          we Francji.
          • Gość: Sofi Ze pozwole sobie zacytowac: "I to jest wlasnie ... IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 14:32
            ... jak epsy rozumieja pytania".

Ktos zapytal: "Czy kto mial jakies problemy z ..?"

Odpowiedzi:
            "Ja nie"
            "Ja tez nie"

Ludzie, jak wyscie te testy z logiki pozdawali ???!!!
            • Gość: tomi sorry musialem IP: *.217.134.144.coditel.net 05.08.05, 14:35
              buhahahahahahahahahahahahaha!!!

Naprawde szanowne gremium forumowe przepraszam, ale to mnie rozwalilo.

Sofi, jak ci piwo postawic???
            • ella111 Re: Ze pozwole sobie zacytowac: "I to jest wlasni 05.08.05, 14:39
              no Ty Sofi to sie za to bardzo na temat wypowiedzialas... na pewno takich
              wypowiedzi oczekiwal autor pytania.
              • Gość: Sofi Wiesz, w sumie tez moglam IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 14:44
                napisac: "Ja nie", ale to by bylo malo oryginalne, a przeciez wszyscy mnie
                kojarza z tego, ze wale siekiera miedzy oczy. Nie ma zmiluj ...:)

dzieki, tomi. Cos czuje ze bedziemy sie musieli poznac. Nie planujecie zahaczyc
                o Bxl kiedys ?
                Co do moich wyjazdow do Lux-ville - na razie nic mi o tym nie wiadomo.
                • tomi_22 Re: Wiesz, w sumie tez moglam 05.08.05, 14:49
                  A prosze bardzo :)

Napisz do mnie na prv. Gazetowego - dalsze ustalenia tam, bo mnie/nas tu ZJEDZA!
                • bruxelek Re: Wiesz, w sumie tez moglam 05.08.05, 14:51
                  Czy jeżeli nikt nie miał problemów z expatriation allowance to nikt nie powinien
                  odpowiadać Przemkowi? Zdaje się, że swoje pytanie zakończył zwrotem: "Bede
                  wdzieczny za wasze uwagi". Tak więc odpowiedzi typu "mieliśmy taką samą sytuację
                  i nie było problemow więc się nie martw" są jak najbardziej na miejscu (choć
                  daleko im do "przydatności" rad Tomiego)

No ale jak ktoś się chce przyczepić to coś wymyśli. I przywali siekierą... ;)
                • Gość: przemek Re: Wiesz, w sumie tez moglam IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 14:51
                  prosze o pomoc - a nie dziwaczne komentarze - o co Ci chodzi Tomi? Jak mozesz
                  mi pomoc ?
                  • Gość: tomi mi chodzi IP: *.217.134.144.coditel.net 05.08.05, 14:54
                    o ten pociag co nie chodzi.

Po postu padlem jak zobaczylem ze niektorzy maja problem z rozumieniem
                    tekstu... Tego ucza w klasach 1-3 a potem rozwijaja w 6-8, w ostatecznosci w
                    liceum/technikum.

To dlatego, bo na mnie krzycza a sami sa nie lepsi :)

• bruxelek Re: mi chodzi 05.08.05, 14:58
                      "Mi chodzi o ten pociag co nie chodzi"

Ach Tomi!!!! Jakże się wszyscy wzruszyliśmy sensem twej wypowiedzi. No kto
                      pomógł na tym Forum więcej od Ciebie?

NO KTO POMÓGŁ NA TYM WĄTKU WIĘCEJ OD CIEBIE?.

Ach te konkrety, sens, (o debilnych odzywkach nie wspominając)
                      • tomi_22 Re: mi chodzi 05.08.05, 15:00
                        Alez ja tylko sie usmiechnolem jak zobaczylem co Sofi napisala. I tyle. Co
                        smiac sie nie mozna???

Nie bede sie licytowal kto pomogl bardziej bo to glupie.

Zauwazylem ze zrobila sie niezla nagonka na mnie. Super. Podoba mi sie. Czekam
                        na wiecej postow pod moim adresem...

PS
                        Ja mam zasade, jak widze g...wno to nie tykam bo smierdzi. Niektorzy maja inne
                        zasady. Gratuluje :)
                        • bruxelek Re: mi chodzi 05.08.05, 15:02
                          Tomi. Świetna zasada. Gdy uważasz, że coś jest g.wno to nie tykaj.
                          • tomi_22 Daj juz spokoj 05.08.05, 15:03
                            Bo to bez sensu. Zasmialem sie, przeprsilem - czytaj watki ponizej.

Ja mam dosc :)
                        • Gość: zenek Re: mi chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:07
                          Przeciez to 'PS' jest zywcem zerzniete od jeszcze jednego siewcy zametu, ktory
                          ostatnio przepadl jak kamfora. Szkoda, ze Ty podobnie jak ten lysy z bphpbk nie
                          przestrzegasz tej zasady, wrecz naodwrot rokladajac pozostalosci przemiany
                          materii na czastki pierwsze.
                          • tomi_22 Re: mi chodzi 05.08.05, 20:48
                            Bla bla bla...
            • logoo Re: Ze pozwole sobie zacytowac: "I to jest wlasni 05.08.05, 14:48
              Nie poznaje kolezanki, styl a'la paw lub tomi w ostatecznosci ;).
              Udzielenie odpowiedzi (nawet jesli z logiki wynika ze jest ona nieadekwatna)
              moze pomoc pytajacemu w utwierdzeniu sie w przekonaniu, ze jest traktowany w
              sposob odmienny od innych osob znajdujacych sie w podobnej do niego sytuacji.
              Czy gdyby - zgodnie z logika - pozostawic ten watek bez odpowiedzi, osoba
              pytajaca na pewno utwierdzilaby sie w przekonaniu, ze widocznie jest jedyna
              traktowana w ten sposob, czy moze uznalaby, ze moga byc osoby, ktore takze
              mialy problemy, a nie jedynie chcialo im sie odpisac.
              • Gość: Sofi Styl miewam swoj i niepowtarzalny ... IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 14:51
                co, ci ktorzy mnie znaja moga potwierdzic :)

• logoo Re: Styl miewam swoj i niepowtarzalny ... 05.08.05, 15:22
                  Potwierdzam, mimo ze znamy sie tylko z widzenia, Sofi. Co zreszta znaczy
                  niepowtarzalny styl? Miala go i Ksiezna Diana i Genowefa Pigwa. To nic nie
                  wyjasnia :)
                  • Gość: Sofi Znamy sie z widzenia ? No prosze ... IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:27
                    Musze chyba rozwiklac te zagadke ... a zobaczymy sie dzisiaj ?
                    W takim badz razie informacja dla tych, z ktorymi nie mialam przyjemnosci sie
                    poznac: do ksieznej mi daleko ...
                    Mam nadzieje ze do Pigwy rozniez ...
                    • logoo Re: Znamy sie z widzenia ? No prosze ... 05.08.05, 15:31
                      Moze sie zobaczymy, jak sie nie zatracisz w tancach :).
                      Pozdrawiam,

• Gość: Sofi Dzisiaj nie bedzie z kim sie zatracac ...:( A za IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:34
                        tracac to ja dopiero zamierzam sie zaczac ...
              • tomi_22 do logoo 05.08.05, 14:52
                Ej, ja sobie wypraszam, ja nie robie uwag takich. Ja tepie debilne tematy i
                zachowania oraz mowie prawde. To dla wyjasnienia.

Zobacz, kolega PYTA, ZADAJE PYTANIE oczekujac odpowiedzi, a w odpowiedzi ma to
                co napisala Sofi. Powiedz mi czy to rozwiazuje jego problem??? Chyba nie.
                • bruxelek Do Tomi, 05.08.05, 14:53
                • bruxelek Do Tomi, 05.08.05, 14:54
                  Odpowiedzi były pomocne (oczewiście nie twoje). Więc tęp debilne teksty zanim
                  wciśniesz ikonę "wyślij" na forum.
                  • Gość: tomi do bruxelek IP: *.217.134.144.coditel.net 05.08.05, 14:55
                    mi sie wydaje ze jakis czas temu sobie wyjasnilismy co nieco.

A ty robisz sie nieprzyjemny. Moze to twoj styl??? Ok, niech i tak bedzie,
                    twoja sprawa.

BTW - ja nie znikne...
                    • bruxelek Re: do bruxelek 05.08.05, 14:59
                      Nie chcę abyś zniknął. Chcę byś na Forum Epso pisał równie sensownie co na Forum
                      Luxemburskim :)

• tomi_22 tu masz racje 05.08.05, 15:02
                        Fakt, to moge zrobic i czesto robie. Ok, moze mialem okres ze pisalem troche
                        zbyt uszczypliwie i zbyt dosadnie. Ale znizylem ton, ale niektorym nadal to
                        przeszkadzalo. Czemu? Nie wiem.

Nie chodzi mi o ciebie - to pewne.

A teraz sie zasmialem. Mam przeprosic??? Ok, przepraszam.
                        • bruxelek Re: tu masz racje 05.08.05, 15:03
                          Ok. To jak kiedyś dotrę do Luxa to się wybiorę na piwo :)

Pozdrowionka
                          • tomi_22 Re: tu masz racje 05.08.05, 15:04
                            Licze na to!!! A potem pospiewamy "hej skokoly" :)
                            • bruxelek Re: tu masz racje 05.08.05, 15:05
                              OK. W czasie "sokołów" ja płacę za kolejkę :)
                              • Gość: . Tnij wasc ;) IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:06
                              • Gość: . Chce zobaczyc mine przemka, jak IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:07
                                znajdzie 30 postow w odpowiedzi na swoje zapytanie.

Nie jest zle ! Moglo byc 30 o tresci "Ja nie"
                                • logoo Re: Chce zobaczyc mine przemka, jak 05.08.05, 15:16
                                  Mysle, ze 30 postow "ja nie" nie rozwiazaloby problemu przemka, ale bardziej by
                                  mu pomoglo niz milczenie, ktore mogloby go dezorientowac.
                • Gość: Sofi Wiecie co, moze ja IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 14:55
                  niedzisiejsza jestem albo po polsku nie rozumiem ...

Przestaje kumac, o co chodzi.
                  A kolega, jesli ma problem z interpretacja "centre of interest", to polecam
                  lekture Staff Regulations. Jak juz przetrawi, to bedzie wiedzial, jak
                  zakombinowac, zeby jego centre of interest wypadlo w znacznej odleglosci od Bxl
                  tudziez Lux.

Jakby nie wiedzial jak znalezc, to zapuszca searcha na
                  www.europa.eu.int "tocen100*.pdf".
                  • Gość: adm ja przepraszam IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:20
                    ze pozwole wtracic sie merytorycznie to tej ciekawej dyskusji ale moz komus to
                    pomoze ;-)

exp all nie ma nic wspolnego z tym czy mieszkales w Polsce czy po za nia, byle
                    nie w belgii: wysokosc exp all nie zalezy od miejsca pochodzenia ktore ci
                    ustala - sie je ma albo nie; natomiast wysokosc rocznej doplaty na bilety do
                    domu tak - im dalej tym lepiej; to samo z dniami dodatkowego urlopu - np
                    Warszawa to 1402 km i 5 dni dodatkowgo urlopu;
                    dla osob ktore przed zatrudnieniem mieszkaly w belgii- tu jest kilka
                    mozliwosci, zalezy jak dlugo i jaki mialy staus: + lub - dwa lata, studia,
                    praca, status dyplomatyczny, itp
                    sluze szczegolowa konsultacja dzis w old oak ;-)), miedzy 18 a 20.30 ;-),
                    stolik na prawo od wejscia
                • logoo Re: do Tomi'ego 05.08.05, 15:07
                  Tomi, napisales "Zobacz, kolega PYTA, ZADAJE PYTANIE oczekujac odpowiedzi, a w
                  odpowiedzi ma to co napisala Sofi. Powiedz mi czy to rozwiazuje jego problem???
                  Chyba nie."

Chcac Cie przeprosic, jesli moja uwaga Cie dotknela, odpowiadam na pytanie:
                  Masz racje, to nie rozwiazuje jego problemu, ale w jakis sposob naprowadza go
                  na pewien tok rozumowania, taki mianowicie, ze skoro inni nie maja tego samego
                  problemu bedac w tej samej sytuacji, to powinien jednak podjac trud
                  wyjasnienia, dlaczego on jeden akurat go ma. Czy taka konstatacja ma dla niego
                  jakas wartosc, czy nie, tego nie wiemy, ale to juz rzecz drugorzedna. Ja dalem
                  mu mozliwosc porownania jego sytuacji i mojej. Co on z tym zrobi, jego sprawa,
                  mam nadzieje, ze mu to jednak pomoze.

A na koncu pytanie, czy nieumiejetnosc powstrzymania sie od pokazania komus
                  jakim to jest nieukiem - nie swiadczy przypadkiem najskuteczniej o osobie
                  strofujacej?

• bruxelek Do Przemka 05.08.05, 15:13
      Właściwie to sorry, że na twoim wątku stoczyłem małą bitewkę z Tomim. Troszkę
      zagmatwaliśmy jego treść. Mam nadzieję, że jeszcze się odezwą jakieś osoby z
      doświadczeniami bojowymi w tym zakresie.

A czy Ty masz problemy i potrzebujesz konkretnej pomocy czy też tylko
      przygotowujesz się do wyjazdu i chcesz być przygotowany na różne sytuacje?

Pozdrawiam

Brux.
      • tomi_22 Re: Do Przemka II 05.08.05, 15:21
        Ja tez pokornie przepraszam, w sumie moglismy na privach.

Zycze Ci zeby ktos sie tu odezwal co odpowie na twoje pytanie.
      • Gość: adm uwaga probuje odpowiedziec przemkowi ! IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:21
        ze pozwole wtracic sie merytorycznie to tej ciekawej dyskusji ale moz komus to
        pomoze ;-)

exp all nie ma nic wspolnego z tym czy mieszkales w Polsce czy po za nia, byle
        nie w belgii: wysokosc exp all nie zalezy od miejsca pochodzenia ktore ci
        ustala - sie je ma albo nie; natomiast wysokosc rocznej doplaty na bilety do
        domu tak - im dalej tym lepiej; to samo z dniami dodatkowego urlopu - np
        Warszawa to 1402 km i 5 dni dodatkowgo urlopu;
        dla osob ktore przed zatrudnieniem mieszkaly w belgii- tu jest kilka
        mozliwosci, zalezy jak dlugo i jaki mialy staus: + lub - dwa lata, studia,
        praca, status dyplomatyczny, itp
        sluze szczegolowa konsultacja dzis w old oak ;-)), miedzy 18 a 20.30 ;-),
        stolik na prawo od wejscia
        • Gość: Sofi Slusznie i naukowo :) a czemu IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:25
          az dwa razy ?
          Przyznaje sie bez bicia ze exp all z odlegloscia nie ma nic wspolnego, ale tak
          jakos mi utkwila cyferka 1402 w glowie (bo ja tylko cyferki kumam).

Napisz mu jeszcze po czym ma cie poznac, bo zdaje sie ze dzisiaj wszyscy
          bedziemy na prawo od wejscia.
          • Gość: adm poradzi sobie IP: *.cec.eu.int 05.08.05, 15:44
            z rozpoznawaniem mnie;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka