Dodaj do ulubionych

AD/4/04 - no i jak wyniki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:03
żeby zaczynać od siebie: test zdałam, wstydziłabym się, jakbym nie zdała,
teraz ulubiona część konkurencji: kompletowanie dokumentacji ;o/
Obserwuj wątek
    • Gość: Emma Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.cec.eu.int 13.09.05, 12:17
      Ja nie wiem jaki wstyd nie zdac?
      Czy ty uwazasz ze ci co nie zdali to gorsi?
      Gwarantuje ci ze nie.
      Ja akurat tez zdalam ale to czy ktos zdal czy nie zdal tego testu to nie ma nic
      wspolnego ze zdolnosciami osoby.
      Takie moje zdanie.
      • judytak Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 13.09.05, 12:59
        wstydziłabym się, jakbym nie zdała, bo skoro w ostatnim czasie już kilka takich
        samych pozdawałam (na A5, na A9), to jakbym tego nie zdała, to by oznaczało, że
        przebimbałam

pisałam w pierwszej osobie, liczbie pojedynczej, nie wiem, czy zauważyłaś?

nie mówiłam, że to wstyd, nie mówiłam, że ktoś jest gorszy czy lepszy, ani
        tego, że to ma cokolwiek wspólnego z innymi zdolnościami, niż ze zdolnością
        zdawania testów :o)

ja na ten przykład mimo, że dłuższy czas już figuruję na pewnej liście
        rezerwowej, pracy jeszcze nie mam, i znów: nie uważam, że to jest ogólnie rzecz
        biorąc powód do wstydu, ale też nie poczytuję tego sobie za powód do chwały, a
        czasami, jak mam gorszy dzień, to się z tego wstydzę

takie moje prawo ;oP
      • Gość: Hala Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.supermedia.pl 14.09.05, 12:32
        Hej Mona odezwij się jak ci poszło? umieram z ciekawości zresztą nie tylko ja
        reszta gęsiowiczow też.
        pozdr Hala
        • mona811 Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 14.09.05, 16:26
          Witam,
          Niestety z przykrością informuję, iż zgodnie z moimi przewidywaniami oblałam
          część c uzyskując jedynie 16 pkt. Z a i b miałam jakieś 80% poprawnych
          odpowiedzi. Jest mi strasznie przykro z tego powodu tym bardziej, że sporo
          czasu poświęciłam na przygotowania... No ale cóż, such is life, wszystkiego
          mieć nie można, next time:-))) itd.. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy trzymali
          za mnie kciuki i przeżywali ze mną ten egzamin.
          Pozdr. serdecznie
          Mona
          • Gość: Ala Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.cec.eu.int 14.09.05, 16:31
            A mnie czesc C uratowala bo A i B to raczej wiecej niz 65 procent nie mialam.
            Podejrzewam wlasnie ze na C tym razem wiele osob sie potknela bo nie bylo to
            takie latwe.

A moze wiecie ile bylo minimum zeby wejsc do puli?

• marekggg Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 14.09.05, 20:02
            ja tez nie zdalem, z C mialem 19, z B mialem 0 - ale to jakies dziwne skoro z A
            mialem 36 - chyba sie gdzies walnalem w kolmne albo numerze pytania przy
            przepisywaniu. raz zdasz, raz nie. A5 juz zdalem, wiec mnie to jakos nie boli.
            Ale niestety do konkretnej pracy jeszcze daleko.
            glowa do gory.
          • Gość: Hala Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.supermedia.pl 15.09.05, 10:42
            Ojej to rzeczywiście szkoda, mam nadzieję , że następnym razem pojdzie Ci
            lepiej nie poddawaj się. Wiesz już czego się spodziewać, po prostu musisz dużo
            czytać w języku angielskim cokolwiek nawet babskie pisma, romanse(polecam Jane
            Austin) słownictwo koszmarne ale nauka języka gwarantowana i gazety codzienne
            no i oczywiscie profesjonalne wydawnictaw zwiazane z twoja pracą. Szybkość
            czytania ze zrozumieniem to podstawa zdania C. No i trochę matematyki z
            procentami.
            Pozdrawiam Cie serdecznie nie martw się do następnego razu Hala
    • tomi_22 jeszcze nie EPSO a juz... 13.09.05, 12:19
      uwaza, ze jest lepsza... W nagrode randka z Pawiem...
      • judytak Re: jeszcze nie EPSO a juz... 13.09.05, 13:01
        a mógłbyś mi wskazać, gdzie_ja_napisałam, że jestem lepsza?
        • Gość: ruda Re: jeszcze nie EPSO a juz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:02
          o, proszę, zapomniałam się przelogować ;o)

pozdrawiam
          Judyta
          • Gość: Emma Re: jeszcze nie EPSO a juz... IP: *.cec.eu.int 13.09.05, 13:13
            Ruda moze ja za bardzo zareagowalam.
            To bylo moje pierwsze podejscie i do samego egzaminu bylam przekonana ze dla
            mnie taka preselection to pestka.
            Po egzaminie zdecydowanie nabralam pokory.

Porownujac test z poprzedniego EPA i ten z 15 lipca uwazam ze byl
            duuuuuuuuuuuzo trudniejszy.
            • Gość: ruda Re: jeszcze nie EPSO a juz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:30
              ja tam nie uważam, że pestka ;o)
              i rzeczywiście było trudniej, niż wtedy
              ale łatwiej, niż "reasoning" na A9 (logicznie)

z drugiej strony, absolutnie żadnego doświadczenia nie mam, jak taki "esej" ma
              wyglądać, więc w tym temacie nie mam żadnych oczekiwań, może zdam, może nie
              (w 2003 pisałam na tłumacza, a na A9 była tylko wielka porcja "reasoningów")
        • tomi_22 Re: jeszcze nie EPSO a juz... 13.09.05, 13:12
          Pojmowanie swiata nie ogranicza sie do "doslownosci" ale na szerszym spojrzeniu
          na temat - tu mamy wiec "wstydzila bym sie gdzynym nie zdala". Piszac to
          sugerujesz, ze Ci co nie zdali moga sie wstydzic tak jak bys ty sie wstydzila.

Ale skoro zdalas, to uwazasz, ze tamat cie nie dotyczy i spokojnie piszesz o
          tym co by bylo jak by...
          • Gość: Lalka przestancie sie klocic IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.05, 13:38
            super, ze zdaliscie, bo test byl naprawde trudny,mam porownanie, bo zdawalam
            juz trzeci raz, i dopiero teraz zdalam testy.....
            wiem wiem, od razu dodam, ze jestem "blondynka", to pewnie dlatego tyle razy mi
            sie nie udalo...
            ale jeszcze dluga droga przed Wami (tak jak i przede mna)
            dostac stolek w Brukseli:-)
            pytanie: wysylacie tez polskie dokumenty, czy tylko tlumaczenia?
            • Gość: mczapl Zdawalnosc IP: 212.190.72.* 13.09.05, 15:06
              wcale nie powinnas czuc jakiegolwiek dyskomfortu, ze za trzecim razem zdalas.
              Wsrod eururzednikow standardem (wsrod starych panstw, nowe jeszcze maja zbyt
              krotki staz), by zdac egzaminy dopiero za drugim lub trzecim podejsciem.
              Dopiero gdybys nie zdala za dziesiatym razem, to moznaby posadzic, ze jestes
              blondi.
              • Gość: Lalka Re: Zdawalnosc IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.05, 13:57
                moj znajomy z Niemiec zdawal az 6 razy
                i tez mi mowil, ze to normalka ...
                wlasciwie to jestem zapisana na jeszcze
                dwa konkursy, takze w sumie bede 5 razy zdawac;-)
          • Gość: Kubus Ruda! Pozdrawiam serdecznie :) IP: *.hh.dial.de.ignite.net 13.09.05, 13:44
            Wciaz trzymam kciuki za Ciebie i wszystkich oczekujacych, zeby te kolejne
            zdawania okazaly sie niepotrzebne! Ale gratukuje kolejnego podejscia i
            wytrwalosci. A tym kolega o "szerszym spojrzeniu na temat" sie nie przejmuj :)))
            Odezwe sie na priva
            Kubus
            • tomi_22 Re: Ruda! Pozdrawiam serdecznie :) 13.09.05, 13:49
              a co? gryze?
              • Gość: byly_eurokrata Dane statystyczne IP: *.netcologne.de 14.09.05, 08:02
                Czy dostaliscie od EPSO informacje, ile osob faktycznie przystapilo do egzaminu?
            • Gość: ruda Re: Ruda! Pozdrawiam serdecznie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:35
              dzięki :o)
              mam czym się przejmować w realu, więc daruję sobie kolegów w necie ;o)
              czekam na prywatę
              judytak@gazeta.pl
          • Gość: ruda Re: jeszcze nie EPSO a juz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:33
            zły, kto źle myśli
            ja osobiście nigdy nic nie sugeruję, piszę dokładnie to, co mam na myśli
            i owszem spokojnie piszę, co by było gdyby :o)
    • lkc Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 14.09.05, 20:56
      90% z A, 90% z C i brak jednego punktu do minimalnej ilości z B... czyli "we
      regret to inform you, etc." ALe pocieszam się ze dopiero pierwszy raz zdawałam.
      Nie wiem tylko dlaczego oblałam część B, skoro A poszła tak ładnie. Nie
      szkodzi - poczekam na następną okazję. Powodzenia dla wszystkich którzy zdali w
      dalszych etapach :-)
      • Gość: Emma do Ikc IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 09:12
        Wiesz co.
        Ja w taki wynik to nie bardzo wierze. To znaczy nie wieze ze z A i C ma sie 90
        procent a z najlatwiejszej czesci oblewa.
        Albo wciskasz kit albo jak pisales czesc B to cie glupawka przejela.
        • Gość: dori Pytanko.... IP: *.pool8023.interbusiness.it 15.09.05, 09:18
          Wybaczcie pytanie "zielonej" i nie obrzucajcie kamieniami: to ile trzeba miec
          %, aby zdac???
          • Gość: Emma Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 09:25
            Pytanko jest ok.
            Nie wiem dokladnie bo zdalam i tym co zdali nie daja wyniku.
            Ale wedlug mojego szacunku mialam mniej wiecej z A - max 65% B - max 75% i z C
            max 65 a raczej 60%.
            Ale tez jestem ciekawa ile trzebabylo miec wszystkiego razem.
            • marekggg Re: Pytanko.... 15.09.05, 09:54
              wszedzie masz pass mark. ja mialem:

Test a): 36 /60 (pass mark 30)
              Test b): 0 /20 (pass mark 10)
              Test c): 19 /40 (pass mark 20)

troche mnie zdiziwl wynik b, ale moze sie walnalem w czyms, chociaz w to nie
              wierze, bo pytania byly wrecz latwe i potem je sprawdzalem z kolezanka.
              • Gość: Emma Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 10:08
                Passmark nie wystarcza zeby wejsc do puli najlepszych.
                Mozesz miec i po 70 procent w kazdego i nadal nie zdac.
                • marekggg Re: Pytanko.... 15.09.05, 10:57
                  wiem ze polacy mieli problem z wejsciem do puli na A5. ja nie mniej nie jestem
                  w polskiej puli, wiec moze by i pass mark wystarczyl. ale bardziej mnie
                  intryguje 0 z testu B. ale nie mam zamiaru dociekac o co chodzi, bo i tak w C
                  nie mam nawet pass mark.
                  • Gość: Lalka do marekggg IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.05, 11:15
                    mozesz poprosic EPSO o kopie twojego arkusza z odpowiedziami, to bedziesz
                    wiedzial co sie stalo, pisales, ze nie jestes z polskiej listy,
                    jak sie mam dwa obywatelstwa, ma to tez jakis wplyw na dalszy proces
                    kwalifikacyjny? zdajesz konkurs dla nowych krajow, a wpisuja cie na liste
                    starych???nie zrozumialam
                    • marekggg Re: do marekggg 15.09.05, 11:21
                      moze poprosze epso o kopie, ale i tak nie ma co bo C jest pod pass mark. mam
                      tylko jedno obywatelstwo a to slowackie, wiec jestem z nowych krajow. co do
                      tych podwojnych - nie ma pojecia jak to dziala, w kazdym razie znam takich co
                      mieli podwojne, ale sie podszywaja zawsze pod to ktore da im wiecej korzysci -
                      przy stypendiach pod polskie, przy konkursach przed 2005, w innych konkursach
                      pod polskie znow itp.
                      • Gość: ruda podwójne obywatelstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:40
                        kiedy zgłaszasz się na dany konkurs, deklarujesz jedno obywatelstwo
                        według własnego wyboru, który ci się wydaje korzystniejsze
                        dalej w tym konkursie będziesz już takim obywatelem

w jednych konkursach "pule" są dzielone na kraje, w innych nie
                        (w tym, o którym mowa w tym wątku, pule są dzielone)
                        • marekggg Re: podwójne obywatelstwo 16.09.05, 10:53
                          wiem ze tak jest. ale bardzo mnie smieszy i dziwi jak niektory z podwojnym
                          obywatelstwem w polsce opowiadaja o swojej polskosci oraz o tym jak promuja
                          polske i polakow za granica ale jak tylko moga to o tym zapominaja. rowniez to
                          dziala w druga strone - jak nie maja szans z drugim obywatelstwem, to sie
                          podszywaja pod polskie, chociaz czesto gardza rodakami.
                          • Gość: Emma Re: podwójne obywatelstwo IP: *.cec.eu.int 16.09.05, 11:57
                            Marekggg,

A mnie to wogole nie dziwi ze ludzie robia tak jak im wygodniej.
                            W koncu jak sie sam o siebie nie zatroszczysz to inni tylko tylek wypna.

• marekggg Re: podwójne obywatelstwo 16.09.05, 12:49
                              wiem, akurat ze w takim razie sie dziwie ze z jednej strony sa takimi wielkimi
                              patriotami a przy kazdej okazji jezeli akurat nie pasuje to o tym zapominaja
                              albo o tym milcza.
                              • Gość: byly_eurokrata Re: podwójne obywatelstwo IP: *.netcologne.de 16.09.05, 21:17
                                Nie przesadzaj z tym patriotyzmem. W dobie globalizacji wiele osob ma podwojne
                                albo nawet potrojne obywatelstwo przez urodzenie i pochodzenie. I pomysl
                                pare "krokow" do przodu: urodzi ci sie dziecko w Belgii, tam sie wychowa,
                                bedzie chodzic do szkoly, zeby nie wiem jak czesto wozic to dziecko do polski
                                do dziadkow na wakacje itd. ono automatycznie bedzie sie bardziej utozsamialo z
                                Belgia niz z Polska. Jesli do tego dojdzie belgijski malzonek, to takie dziecko
                                bedzie mialo dwa obywatelstwa. I co, musi byc patriota w mickiewiczowsko-
                                romantycznym znaczeniu? Moim zdaniem wystarczy, jak bedzie darzylo Polske
                                sympatia. A ze dzieku dwom paszportom bedzie mialo korzysci, to jego prawo. Nie
                                mozna na takie sprawy patrzec ze swojego - sorry za antycypacje - zasciankowego
                                podworka, tzn. z sytuacji, gdzie cale zycie mieszkalo sie w Polsce.
                                A tak nawiasem, mieszkam od kilkunastu lat w Niemczech, tutaj tylko nazisci
                                mowia "jestem dumny z faktu, ze jestem Niemcem". Pojecie "patriotyzmu" w
                                zasadzie w swiadomosci przecietnego obywatela nie istnieje i panstwo jakos
                                funkcjonuje.....
                                • marekggg Re: podwójne obywatelstwo 17.09.05, 10:31
                                  z tym co napisalesz sie zupelnie zgadzam.
                                  nie wiem co to znaczy w moim wypadku "zasciankowy" - ja spedzilem 1/3 zycia za
                                  granica - dla mnie jest polska krajem obcym, bo sie tutaj nie urodzilem a
                                  mieszkam dopiero od 10 lat.
                                  co do tego patrioty - nie mam pojecia jaki to jest w znaczeniu mickiewicza, bo
                                  nie czytalem, ale chodzi mi o cos zupelnie innego - z jednej strony patriota
                                  prawie jak z LPR-u a kiedy tylko moze, to sie z niego wypiera (jezeli mu to
                                  akurat jest na reke) - po prostu taka hipokryzja jakas.
                                  • Gość: byly_eurokrata Re: podwójne obywatelstwo IP: *.netcologne.de 17.09.05, 11:14
                                    OK, male nieporozumienie. Myslalem, ze jestem jakims narodowcem z Polski, ktory
                                    przez cale zycie nosa z tego kraju na dluzej niz na 2 tygodnie nie wystawil i
                                    dla ktorego osoby w podwojnym obywatelstwem to prawie zdrajcy narodowi ;-).

Do dzisiaj pamietam akcje co gorliwszych przedstawicieli strazy granicznej,
                                    ktorzy odmawiali "wypusczenia" z Polski osob ze starej emigracji, ktore
                                    wjechaly do Polski na obcym paszporcie, bo stary im sie skonczyl i nowego
                                    jeszcze sobie nie wyrobili. Przymuszanie obywateli do "przyznawania sie do
                                    polskosci" do niczego nie prowadzi. Albo ktos chce albo nie.
                                    • marekggg Re: podwójne obywatelstwo 17.09.05, 11:36
                                      czasami mam wrazenie ze te zielone ludziki na granicach to maja nas.ane w glowie.
                          • Gość: ruda Re: podwójne obywatelstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:53
                            jakoś nie widzę nic dziwnego ani zdrożnego w tym, jeśli ktoś czuje się związany
                            z dwoma (lub więcej) krajami
                            ja też tak się czuję
                            dla moich dzieci będzie to stan naturalny (innego nie znają)
                            oczywiście chętnie "promuję" jednych i drugich gdziekolwiek, i nikim nie
                            gardzę :o)

poza tym, jak mnie proszą o podanie jednego obywatelstwa, to podam jedno, niby
                            co innego miałabym robić?!
                            jeśli potem, np. w rozmowie ktoś mnie pyta o szczegóły, to opowiem o
                            szczegółach, i tyle
                            jeśli mnie proszą o podanie wszystkich posiadanych obywatelstw (takie
                            formularze też się zdarzają), to podaję dwa
                            proste, praktyczne, nie przeideologizowane życie...
                            • marekggg Re: podwójne obywatelstwo 19.09.05, 11:00
                              wyjasnilem wyzej....
          • Gość: Ewik Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 14:36
            Trzeba bylo miec 70 punktow zeby przejsc do kolejnego etapu
            • Gość: Emma Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 15:38
              Jezeli jest tak jak mowisz to znaczy ze jest nas w puli mniej niz 310.
              Super.
              • Gość: Ewik Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 16:17
                No chyba nie mniej niz 310 bo tyle kandydatow bylo ich (EPSO) zalozeniem po
                pierwszym etapie. Wystarczylo miec 60 punktow zeby zdac, ale trzeba bylo miec
                az 70 (albo tylko 70) zeby przejsc do kolejnego etapu. Wniskuje ze lista jest
                pelna (inaczej ci co zdali tyle ze nieco gorzej byli by zaproszeni do
                przeslania dokumentow).
                • Gość: Emma Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 16:27
                  Oj chyba nie bo:
                  A - max 60
                  B - max 40
                  c- max 40

czyli total - 140

czyli mozna wyciagnac wniosek ze wystarczylo miec ogolnie 50% zeby wejsc a
                  szansa ze dokladnie tylko 310 ludzi ten dokladny warunek spelnila to raczej
                  jest 50%. Albo inaczej jaka jest szansa ze dokladnie 310 osob spelnilo ten
                  warunek?

czyli bardzo prawdopodobne ze nawet nie maja 310 osob.

NO chyba ze moja logika jest niepoprawna. Moze mnie ktos poprawi.
                  • Gość: Ewik Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 16:38
                    Test a)60 (pass mark 30)
                    Test b)20 (pass mark 10)
                    Test c)40 (pass mark 20)
                    Suma 120 (50% z tego 60 punktow zdany egzamin), najlepsza 310-ka kwalifikowala
                    sie od 70+
                    Jestem pewna bo mam znajomych, ktorzy nie przeszli z 69.5 a zdali.
                    • Gość: Emma Re: Pytanko.... IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 17:03
                      Masz racje.
                      Nie wiedzialam ze B to po pol punkta liczyli.
    • mona811 Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 15.09.05, 11:55
      European public administration - EPSO/AD/04/04-PL
      Pre-selection tests: correct answers
      Test A Test B Test C
      Question European public administration
      Question EU Question Verbal & Numerical
      1 B 41 C 1 A
      2 A 42 C 2 D
      3 B 43 D 3 B
      4 C 44 A 4 B
      5 B 45 C 5 A
      6 B 46 D 6 D
      7 A 47 B 7 B
      8 A 48 A 8 C
      9 C 49 D 9 D
      10 B 50 C 10 C
      11 C 51 B 11 D
      12 A 52 B 12 C
      13 B 53 B 13 B
      14 A 54 C 14 A
      15 D 55 A 15 C
      16 C 56 C 16 C
      17 A 57 D 17 B
      18 B 58 A 18 D
      19 A 59 B 19 B
      20 B 60 D 20 A
      21 D 61 A 21 B
      22 C 62 D 22 B
      23 A 63 B 23 D
      24 C 64 A 24 A
      25 C 65 C 25 B
      26 B 66 A 26 A
      27 A 67 A 27 B
      28 D 68 B 28 B
      29 A 69 C 29 B
      30 B 70 D 30 C
      31 D 71 C 31 B
      32 D 72 A 32 C
      33 D 73 B 33 C
      34 A 74 B 34 A
      35 A 75 A 35 A
      36 D 76 C 36 D
      37 B 77 B 37 B
      38 D 78 C 38 A
      39 C 79 B 39 D
      40 D 80 A 40 D
      • Gość: Emma Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 13:38
        Tak patrzac na te wyniki to wydaje mi sie ze z C mialam 21 na 40.
        To sie nazywa pech czy szczescie?
        • mona811 Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 15.09.05, 13:39
          a jaki wynik CI podali w liście "pożegnalnym"??
      • mpbc Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 15.09.05, 13:45
        A skąd masz odpowiedzi?
        • mona811 Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 15.09.05, 13:55
          z EPSO, poprosiłam o nie
        • Gość: Emma Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.cec.eu.int 15.09.05, 13:56
          No ktos tu podal.
          Ale list mialam nie pozegnalny bo weszlam do puli wiec zdalam.
          A jakbym miala dwa punkciki mniej to bym nie zdala.
          • marekggg Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? 15.09.05, 14:31
            czyli tym razem nie bylo zadnej puli tak jak na A5 - jezeli ktos ma pass mark
            to przechodzi
      • Gość: ruda Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:44
        jestem pod wrażeniem :o)
        chyba będę musiała odgrzebać te arkusze i posprawdzać
        • Gość: nowy testy IP: *.aster.pl 16.09.05, 20:53
          A może byście też jak już wiecie, że przeszliście dalej to byście zeskanowali i
          przesłali nam testy z A, bo mamy tylko B, w razie czego podaję adres:
          renusek@interia.pl
          dzięki
        • Gość: ruda Re: AD/4/04 - no i jak wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:55
          sprawdziłam i melduję
          test a) 29 poprawnych odpowiedzi
          test b) 33
          test c) 30
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka