Dodaj do ulubionych

egz na B -dokumenty potwierdzające doświadczenie

IP: *.stat.gov.pl 21.09.05, 11:54
Epso domaga się:
"(...) evidence of professional experience (with translations in English,
French or German) clearly indicating the starting and finishing dates and the
exact nature of the duties carried out."

Zatem:
świadectwo pracy od byłego pracodawcy?
zaświadczenie od obecnego pracodawcy (tu niestety może paść niewygodne
pytanie a po co mi to)
A może coś zupełnie innego?
Obserwuj wątek
    • tomi_22 Re: egz na B -dokumenty potwierdzające doświadcze 21.09.05, 12:06
      Swiadectwo pracy, lub papier od bylego pracodawcy o przebiegu twojej pracy z
      podpisami lub mozesz takze pokazac umowy jakie miales.

Co do obecnego, to napisz do ADMINU, ze nie mozesz poprosic pracowdacy o cos
      takiego bo jest to "krepujace", a w zamian przedstawiasz im OBECNA twoja umowe
      z tymze pracodawca. Dodaj, ze swiadectwo pracy od obecnego mozesz doniesc po
      uzyskaniu pracy w BXL/Luxie. Zrozumieja.
      • Gość: Pytek Re: egz na B -dokumenty potwierdzające doświadcze IP: *.stat.gov.pl 21.09.05, 12:17
        Prezentowanie mojego pierwszego świadectwa pracy jest trochę żenujące ze wzlędu
        na uposażenie, ale cóż ...
        • tomi_22 Re: egz na B -dokumenty potwierdzające doświadcze 21.09.05, 12:20
          Oni sie z choinki nie urwali i wiedza jaka jest srednia krajowa u nas, wiedza.

Wstyd to krasc i dac sie zlapac ;P
    • Gość: Mi Re: egz na B -dokumenty potwierdzające doświadcze IP: *.214.60.107.coditel.net 21.09.05, 17:48
      Ale dlaczego po ang, fra i niem, czyzby UE miala tylko 3 jezyki oficjalne, bo o
      ile sobie przypominam to bylo ich 20. Moze jeszcze trzeba tlumaczyc przysiegle
      i postawic sobie apostile za 60PLN w MSZ kazdy?
      • Gość: byly_eurokrata Re: egz na B -dokumenty potwierdzające doświadcze IP: *.netcologne.de 21.09.05, 18:09
        Takie wypowiedzi to typowe pienactwo. Ze wgzledow praktycznych, bo ang. niem. i
        francuski to sa wewnetrznie tzw. vehicle languages, w administracji nie
        wszedzie jeszcze pracuja ludzie w nowych panstw czlonkowskich. Wyobraz sobie,
        ze jestes polakiem, pracujesz w HR, przychodzi do ciebie Lotysz i daje ci
        papierek wg. ktorego ma 5 lat doswiadczenia zawodowego i sie upiera, ze jego
        jezyk jest pelnoprawny.
        Nikt w administracji nie wymaga tlumaczen przysieglych czy uwierzytelnionych.
        Chodzi o krotkie streszczenie tresci danego pisma, ktore mozna zrobic samemu.
        Wiec nie ma co robic burzy w szklance wody
        • madalini Re: egz na B -dokumenty potwierdzające doświadcze 21.09.05, 20:47
          Jestes pewny ze nie wymagaja tlumaczen przysieglych i wystarczy wlasne robocze
          tlumaczenie? Potwierdz, to wazne!...

Jesli tak jest, to jestem w stanie ich zrozumiec.
          • Gość: byly_eurokrata Re: egz na B -dokumenty potwierdzające doświadcze IP: *.netcologne.de 21.09.05, 21:26
            To wszystko zalezy od danej komorki, wiec trudno tak generalnie powiedziec. W
            mojej instytucji mieli osobe znajaca polski, wiec nic nie trzeba bylo
            tlumaczyc, ale ona tez w sumie nie zalatwiala wszystkich spraw.
            Ja na przyklad zaswiadczenie o uregulowanym stosunku do sluzby wojskowej
            przetlumaczylem sobie odrecznie i bylo ok, chociaz przedkladalem jej pani z
            Finlandii. Jak ktos tu stwierdzil, w organach unijnych stosuje sie zadada
            domniemywania prawdomodnosci. Kto majac na widoku posade urzednicza bedzie
            falszowac zaswiadczenie z bylej pracy? Musialby byc kompletnym idiota, zeby
            ryzykowac, a takie rzeczy predzej czy pozniej zawsze wychodza.
            A poza tym takie tlumaczenie przysiegle tez o niczym nie swiadczy, bo jak ktos
            chce koniecznie zrobic przekret, to sobie takie tlumaczenie kupi.
            A jak to jest tak wazne dla ciebie, to zapytaj sie wprost "czy wymagacie
            panstwo tlumaczenia przysieglego" i bedziesz wiedziec na 100%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka