Gość: XY IP: *.243.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 19:50 czy mógłby mi ktoś przetłumaczyc co to znaczy: a defaut de'un conge notifie au moins 3 mois avant son echeance, le bail sera reconduit de plein droit our la meme duree et aux memes conditions Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sofi Re: Pomocy!!! IP: *.243.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 19:57 W przypadku nie zachowania 3 m-cznego terminu wypowiedzenia umowy (najmu) przed uplywem jej terminu, umowa ta ulega przedluzeniu na tych samych warunkach i na ten sam okres. Sorry - moze wyszlo maslo maslane, ale mam nadzieje ze zrozumiesz, o co chodzi. To bylo na szybko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Pomocy!!! IP: *.243.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 20:10 Dzieki za odpowiedz. Umowa najmu, ktora teraz posiadam konczy sie 15 pazdziernika a ja nie zglosilem wlascicielowi ze chce zrezygnowac, to czy teraz moge miec problemy z rozwiazaniem umowy? Czy powyzszy przepis daje wlascicielowi prawo roszczenia o ponowne zawarcie umowy (przedluzenie), czy juz jak? Czy jesli sie bede upieral, to moze mi np. zabrac gwarancje?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz-to-mialem Re: Pomocy!!! IP: 83.222.38.* 26.09.05, 20:28 No... moze byc groznie. Ja tez kiedys zapomnialem o tym drobnym szczegole. Jedyne co mi sie udalo wtedy wynegcjowac, to to, ze mieszkalem jeszcze przez 3 miesiace od momentu formalnego zgloszenia checi zakonczenia umowy (gwarancja nie przepadla, chociaz wyszlo mniej wiecej na jedno Odpowiedz Link Zgłoś
arktur Re: Pomocy!!! 26.09.05, 20:55 rany.. jak mozna cos podpisywac nie rozumiejac :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz-to-mialem Mozliwe stary, ze tego nie zrozumiesz... IP: 83.222.38.* 26.09.05, 21:49 ... ale ja nie podpisuje niczego czego bym nie zrozumial. Bywa czasem po prostu, ze czlowiek schowa w szafce kwit, ktory podpisal 2 lata temu i zapomni co i kiedy ma zalatwic za te 2 lata (minus 3 miesiace). No, ale taki ideal jak ty, to pewnie takich rzeczy nie kuma, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
swist33 Re: Mozliwe stary, ze tego nie zrozumiesz... 26.09.05, 21:52 jest jeszcze mozliwosc znalezienia kogos na Twoje miejsce (mieszkanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Mozliwe stary, ze tego nie zrozumiesz... IP: *.241.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 23:10 tak ale wlasciciel wcale nie musi sie na to zgadzac-najlepiej jak najszybciej listem poleconym napisz wlascicielowi prawde,a ak nie to mozesz isc do juge de paix,ale pewnie i tak bedziesz stratny-a-to jest wlasnie prawo belgijskie chroniace obie strony Odpowiedz Link Zgłoś