IP: *.243.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 19:50
czy mógłby mi ktoś przetłumaczyc co to znaczy:
a defaut de'un conge notifie au moins 3 mois avant son echeance, le bail sera
reconduit de plein droit our la meme duree et aux memes conditions
Obserwuj wątek
    • Gość: Sofi Re: Pomocy!!! IP: *.243.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 19:57
      W przypadku nie zachowania 3 m-cznego terminu wypowiedzenia umowy (najmu) przed
      uplywem jej terminu, umowa ta ulega przedluzeniu na tych samych warunkach i na
      ten sam okres.

Sorry - moze wyszlo maslo maslane, ale mam nadzieje ze zrozumiesz, o co chodzi.
      To bylo na szybko :)
      • Gość: xy Re: Pomocy!!! IP: *.243.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 20:10
        Dzieki za odpowiedz.
        Umowa najmu, ktora teraz posiadam konczy sie 15 pazdziernika a ja nie zglosilem
        wlascicielowi ze chce zrezygnowac, to czy teraz moge miec problemy z
        rozwiazaniem umowy? Czy powyzszy przepis daje wlascicielowi prawo roszczenia o
        ponowne zawarcie umowy (przedluzenie), czy juz jak? Czy jesli sie bede upieral,
        to moze mi np. zabrac gwarancje??????
        • Gość: juz-to-mialem Re: Pomocy!!! IP: 83.222.38.* 26.09.05, 20:28
          No... moze byc groznie. Ja tez kiedys zapomnialem o tym drobnym szczegole.
          Jedyne co mi sie udalo wtedy wynegcjowac, to to, ze mieszkalem jeszcze przez 3
          miesiace od momentu formalnego zgloszenia checi zakonczenia umowy (gwarancja nie
          przepadla, chociaz wyszlo mniej wiecej na jedno
    • arktur Re: Pomocy!!! 26.09.05, 20:55
      rany.. jak mozna cos podpisywac nie rozumiejac :|
      • Gość: juz-to-mialem Mozliwe stary, ze tego nie zrozumiesz... IP: 83.222.38.* 26.09.05, 21:49
        ... ale ja nie podpisuje niczego czego bym nie zrozumial. Bywa czasem po prostu,
        ze czlowiek schowa w szafce kwit, ktory podpisal 2 lata temu i zapomni co i
        kiedy ma zalatwic za te 2 lata (minus 3 miesiace).

No, ale taki ideal jak ty, to pewnie takich rzeczy nie kuma, nie?
        • swist33 Re: Mozliwe stary, ze tego nie zrozumiesz... 26.09.05, 21:52
          jest jeszcze mozliwosc znalezienia kogos na Twoje miejsce (mieszkanie)
          • Gość: anbxl Re: Mozliwe stary, ze tego nie zrozumiesz... IP: *.241.81.adsl.skynet.be 26.09.05, 23:10
            tak ale wlasciciel wcale nie musi sie na to zgadzac-najlepiej jak najszybciej
            listem poleconym napisz wlascicielowi prawde,a ak nie to mozesz isc do juge de
            paix,ale pewnie i tak bedziesz stratny-a-to jest wlasnie prawo belgijskie
            chroniace obie strony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka