Dodaj do ulubionych

co z tym FRONTEXEM?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:23
Wie ktoś?
We wrześniu miałam medicala i dwie rozmowy w Brux, które olałam, bo
stwierdziłam, że dla mnie to skórka za wyprawkę.
Ale aplikowałam do frontexu w wawie (blisko mam) i od tej pory cisza.
Czy ktoś dostał odpowiedż (oprócz potwierdzenia otrzymania aplikacji,
oczywiście)?
Jeśli tak, to oznacza, że nie ma na co czekać.
Anybody?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: co z tym FRONTEXEM? IP: *.chello.pl 05.10.05, 11:35
      hej, olales tzn. wogole nie pojechales do BRU i nie poszles na rozmowy np w
      Olafie bo pamietam ze tam tez cie chyba zapraszali? jesli byles w olaf to jak
      bylo?
      • Gość: bromba Re: co z tym FRONTEXEM? także do tomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:44
        Tak, miałam mieć w OLAFie i DG AGRI (co mnie kompletnie nie interesuje). W
        ogóle nie pojechałam.
        A co, źle zrobiłam?
        Powiem Wam tak:
        Mam rodzinę, 2 dzieci w wieku szkoły podstawowej, dom, pracę i zarabiam średnio
        5 tys. miesięcznie.
        Sądzicie, że źle zrobiłam?
        • tomi_22 Re: co z tym FRONTEXEM? także do tomi 05.10.05, 11:49
          Zle zrobilas nie jadac, bo zawsze mozesz nie przyjac stanowiska, a tak sama i
          to na wlasnie zycznie podcielas sobie galaz na ktorej siedzisz.

To co kto lubi, to i tak potem sie okazuje, ale powinnas byla jechac.

CO do dzieci, wiesz, Polska edukacja taka super znowu nie jest, a ta w szkole
          europiejskiej jest duuuzo lepsza, a i jezyki sie poznaje.

Jesli chodzi o zarobki, to BXL jest duzo tansz w porownianiu z PL, nawet jesli
          chodzi o koszty utrzymania sie w porownianiu do kasy jak masz.

Tak wiec, MOIM i tylko moim zdaniem zlym pomyslem bylo nie pojechanie na
          zaproszenie, tylko to. Reszta to twoja i tylko twoja sprawa.
          • Gość: bromba Re: co z tym FRONTEXEM? także do tomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:52
            tak sądzisz? widzisz, akurat wszyscy z mojego otoczenia jakos tak sceptycznie
            podeszli do tego ("gdzie sie pchasz dziewczyna, źle ci tutaj itd.), więc dałam
            sobie spokój.
            Może jestem za bardzo wpływowa? Hę.
            Fakt, ze jak startowałam do competitions to nikomu ani słowa nie powiedziałam
            (oprócz męża, of korz).
            Sądzisz, że mogłabym zadzwonić do tej niuni, co mi organizowała te rozmowy i
            poprosić o re-schedule?
            • tomi_22 uuu, to fajnych masz znajomych... 05.10.05, 11:57
              Wiesz, a jaka masz pewnosc ze ci nie zazdroszcza? Jak sama wiesz, praca EPSA
              nie jest jakas wybitna, ale zalezy kto co robi i jakie ma plany. Wazne jest
              jedno, zabezpieczona jestes do konca swoich dni. Tak wiec doradcom lokalnym
              podziekuj - no chyba ze jaja sobie robisz...

Co do re-schedule. Nie mam zielonego pojecia, nic ci nie powiem, bo nie wiem.
              Ale moze zaloz nowy watek z takim zapytaniem. Ktos tu w Adminie pracuje i moze
              cos ci doradzi.

• Gość: bromba Re: uuu, to fajnych masz znajomych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:03
                dzięki, zapytam o re-schedule w innym wątku.
                Choć już mi "jazda" na pracę w Brux jakoś minęła.

pozdrawiam
            • Gość: kasia Re: co z tym FRONTEXEM? IP: *.chello.pl 05.10.05, 12:02
              bromba, a jestes na A czy C ?
              • Gość: bromba Re: co z tym FRONTEXEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:04
                Jestem C.
        • Gość: Texas Re: co z tym FRONTEXEM? także do tomi IP: *.cec.eu.int 05.10.05, 12:48
          Sadze, ze zle zrobilas olewajac rozmowy. Nikt nie broni zrezygnowac z
          interview, ale wypada poinformowac wczesniej o swojej decyzji.
          W przeciwnym razie jest to brak szacunku wobec osob (np.Head of Unit),
          ktorzy "blokuja" ten czas w swoich kalendarzach i czekaja czy osoba raczy sie
          pojawic czy nie.
          Z tak niepowaznym podejsciem do ustalen nie wiem czy Bruksela to rzeczywiscie
          dobre miejsce dla Ciebie.

Pzdr:)
          • Gość: bromba Re: co z tym FRONTEXEM? do Texas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:58
            nawet nie wiesz, jak masz rację.
            Nigdy nie pracowałam na etacie, nie wiem, co to praca od-do, nie wiem, co to
            szef nad głową i pewnie z dyscyplina u mnie też nie bardzo.
            Ok, Brux to nie miejsce dla mnie.
            Wolę móc wstać od kompa i poganiać z psem po łące.

Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: ruda Re: co z tym FRONTEXEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:35
      a gdzie miałaś te rozmowy, których nie miałaś?

(o fronteksie nic nie wiem, jest nowe ogłoszenie o deputy director A13...)
    • tomi_22 gratuluje... 05.10.05, 11:37
    • kttosia już Ci mówie 05.10.05, 11:39
      tez straciłam cierpliwość i wysłałam maila z pytaniem o ciąg dalszy, oto
      lakoniczna odpowiedz jaką otrzymałam
      "The next stage will be this autumn and all the applicants will be informed".
      Najwyrażniej przez jesień rozumieją okres miedzy 21.09 a 20.12 takze czekaj
      cierpliwie
      • Gość: bromba Re: już Ci mówie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:46
        dzięki.
        więc czekamy.
        oni mają zabójcze tempo.
        • Gość: kasia Re: już Ci mówie IP: *.chello.pl 05.10.05, 11:47
          hej, byles wogole w BRU i w olaf czy nie pojechales wcale??? dzieki za odpowiedz
          • Gość: bromba Re: już Ci mówie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:49
            właśnie pisałam, że w ogóle nie pojechałam tam.
            W Brux byłam wcześniej na oralu.
            • tomi_22 Re: już Ci mówie 05.10.05, 11:58
              Nie pisz, ze bylas na "oralu" bo ci spokoju nie dadza, a beda sie dopytywac i
              polewac ;P
              • Gość: kasia Re: już Ci mówie IP: *.chello.pl 05.10.05, 12:05
                bromba , startowalas na C czy A ?
                • Gość: bromba Re: już Ci mówie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:07
                  C
    • Gość: kasia Re: co z tym FRONTEXEM? IP: *.chello.pl 05.10.05, 12:07
      acha, no to szkoda moze ale rozlaka z Polska tez moze nie wszystkim odpowiadac
      wiec cie rozumiem, ja tez mimo wszystko troche boje sie tam jechac
      • Gość: EMILA Re: co z tym FRONTEXEM? IP: *.cec.eu.int 05.10.05, 14:51
        NO nie wiem czy z pensjii C w Bxl da sie zyc jak z 5000 na reke w Polsce.
        Poza tym pewnie jest jeszcze maz zarabiajacy.

Nie sluchaj sie doradcow. Sama przemysl sprawe.
        • Gość: adm do bromby IP: *.20-136-217.adsl.skynet.be 05.10.05, 18:08
          na C to zmienia postac rzeczy: najpierw chcialam ci napisac ze bedziesz miala
          wieksza konkurencje niz do BRXLI - nie ty jedna wpadlas na genialny pomysl zeby
          nie ruszajac sie z domu zamienic polska pensje na brukselska...ale, jezeli
          chdzi o C, to podobno lista polskich C jest wyczerpana/na wyczerpaniu...:-)
          pozostaje miec nadzieje ze nie beda zatrudniac samych temporary agent- jak to w
          agencjach ma miejsce w 90%...bo wtedy konkurs ci sie nie przydy i bedziesz
          konkurowac ze wszystkimi chetnymi na rynku...moze rozwiazniem byloby zachaczyc
          sie jednak w BRXLI- uzyskac status funkcjonariusza, a nastepnie sie
          przenosic.....gdzie chcesz...wiesz juz ile wynosi pensja C z doswiadczeniem i
          rodzina?
          • Gość: bromba Re: do bromby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:23
            witaj adm, tak pi razy drzwi - 2500 euro?
            Właśnie rozważaliśmy, czy to nam jakoś specjalnie podniesie stopę życiową.
            Wydaje się, że nie.
            Co innego osoby samotne, które jeszcze nie ustawiły się w zyciu.
            Co to znaczy, że lista C jest wyczerpana? Że zatrudnli wszystkich czy że już
            nie ma gdzie ich zatrudniać?
            jak nie pójdę do Forntexu to też nie umrę.
            • Gość: adm Re: do bromby IP: *.20-136-217.adsl.skynet.be 05.10.05, 22:08
              3780 z dodatkami, netto, jezeli masz doswiadczenie zawodowe, + 2000 rocznie na
              podroz do kraju,
              wyczerpana tzn ze wiekszosc juz zatrudniono
              powodzenia
            • Gość: Sofi Coz pozostaje mi jedynie IP: *.244.81.adsl.skynet.be 05.10.05, 22:33
              powiedziec: brawo dla tej pani.

Wiesz ja tez w Polsce na pensje nie narzekalam, ale jak przyszlo podejmowac
              decyzje o wyjezdzie, to akurat ta polska pensja byla w tym wszystkim najmniej
              wazna
              • dorrit Re: Coz pozostaje mi jedynie 06.10.05, 12:16
                Sofi, a co bylo dla Ciebie wazne przy podejmowaniu decyzji (masz rodzine?)?
                • Gość: adm piwo IP: *.cec.eu.int 06.10.05, 12:18
                  sofi przyjechala bo ...piwo :-)
                  sorry juz spadam jak sofi chce wyczerpujaca wytlumaczyc...:-)
                • Gość: Sofi Re: Coz pozostaje mi jedynie IP: *.cec.eu.int 06.10.05, 12:26
                  a) to ze stac mnie bedzie na miotly z silnikiem powyzej 2.5 (to specjalnie dla
                  adm)

A teraz na powaznie:
                  a) przewidywalna w miare pewna przyszlosc
                  b) w miare przewidywalne warunki pracy
                  c) urlop ktory istnieje nie tylko na paierze
                  d) fajna szkola dla dziecka (tak - mam 4-latka, chodzi do szkoly europejskiej)
                  e) mozliwosc pogodzenia rodziny i pracy
                  f) rownowaga miedzy zyciem prywatnym a sluzbowym

A generalnie Polska juz bylam zmeczona i nadal uwazam, ze to skorumpowany
                  zacianek Europy, ktory chcialabym raczej omijac.
                  • Gość: Sofi Dobra, przyznam sie , jak bylo naprawde IP: *.cec.eu.int 06.10.05, 12:29
                    Decyzje podjal moj maz (jego pytajcie na jakiej podstawie).

Ja tylko zdalam egzaminy - i to tez chyba przypadkiem.
                    • dorrit Sofi 06.10.05, 12:37
                      Wyczuwam, ze z decyzji jestes zadowolona - gratuluje, tym bardziej, ze egzaminy
                      pewnie byly trudne (??). Pisalas tu o nich (to sobie wyszukam...)?
                      Pozdrawiam!
                  • Gość: bromba do Sofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:54
                    Sofi, pozwól, że zapytam: i co teraz robi twój mąż?
                    A co do tego, że Polska to ciemny zaścianek - to niestety cała prawda. Ludzie
                    tu są beznadziejni,co nie znaczy, że tam są inni - może mniej zajęci innymi,
                    bardziej skoncentrowani na sobie i nic ich nie dziwi.

Jeśli pracowałabym gdzies na etacie nad głową z durnym szefem i całym
                    dobrdoziejstwem etatowego inwentarza, to pewnie też bym coś chciała z tym
                    zrobić. Ugh, kto powiedział, że życie ma byc łatwe?
                    ;-)
                    • Gość: Sofi Re: do Sofi IP: *.cec.eu.int 06.10.05, 13:59
                      > Sofi, pozwól, że zapytam: i co teraz robi twój mąż?

- na razie ciezko oczekiwac zeby cos robil, bo dolaczyl do mnie ledwie miesiac
                      temu.
                      - uczy sie FR, ma ochote zaczac tez NL, a co bedzie robic dalej, to przyszlosc
                      pokaze.
                      Nie bede sie wytreszczac co do planow, bo potem jakis kolejny wariat na forum
                      powie, ze sie chwale (jakby bylo czym). Tutaj nawet jak podajesz zwykla
                      informacje, to ostatnio ci sie obrywa.

• Gość: adm chwalipieta IP: *.cec.eu.int 06.10.05, 14:11
                        no i co sie babo chwalisz ze meza masz! i ze sie jezykow uczy...
                        ty...

;-)))))
                        • Gość: Sofi Bo ty sie chwalisz ze masz lepszego, ot co ! IP: *.cec.eu.int 06.10.05, 14:14
                          • Gość: adm no nie publicznie IP: *.cec.eu.int 06.10.05, 14:36
                            a mam NAJlepszego:-)
                            • Gość: bromba do roboty epsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:38
                              pojechaliśta tam, to siedźta i róbta, a nie gadacie głupoty na forum

;-D

• paw_dady bromba czemu piszesz ze Polszcze 06.10.05, 22:30
                                ludzie ch..owe i rozumiesz epsuff? moze ch..owe to w Poznaniu ale nie w Polsce.

One, zanczy epsy wyjechali do stawka za godzine pracy horrendalnie wysoka i to
                                jest wlasciwie jedyny powod wyjazdu. darmowe *czytaj sponsorowane kursy), 0
                                odpowiedzilnosci pare tabelek wkleisz i posty wyslesz pojdziesz na piwo.

Kasa za nic brzmi jak bajka - ty ja tez wysnilas.
                                • Gość: bromba Re: bromba czemu piszesz ze Polszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:00
                                  ALE O CO CI WŁAŚCIWIE CHODZI, bo nie kumam?

• Gość: paw_dady Re: bromba czemu piszesz ze Polszcze IP: *.245.81.adsl.skynet.be 07.10.05, 21:10
                                    moze przeczytaj ze zrozumieniem.
                      • Gość: dianette Re: do Sofi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.10.05, 20:37
                        Sofi chyba wpominalas, ze pracowalas dla kogos z Wielkiej Piatki, a moze juz to
                        jest tylko Wielka Czworka... Nie dziwie sie, ze dalas sobie spokoj.
                        Al i tak Cie podziwiam, ze znalazlas czas na macierzynstwo...
                        • stuzia Re: do Sofi 06.10.05, 21:52
                          Sofi ma dosc madre stanowisko. Ja jestem na C, mniej odpowiedzialnie ale mamy
                          podobnie w zyciu prywatnym (maz bez pracy na miejscu (jeszcze!) i 3 letnie
                          dziecko w komisyjnym przedszkolu).

No wiec uczymy sie tego zycia tutaj. Mi sie podoba. Mezowi pewnie jeszcze
                          bardziej sie spodoba jak sie nauczy jezykow i jak znajdze prace:-))).

Nie mniej jednak: punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, dlatego kazdy musi
                          sam chciec tutaj przyjechac.

• Gość: Sofi he, he ... jak zaczynalam to bylo jeszcze Big 6 IP: *.243.81.adsl.skynet.be 06.10.05, 22:19
                          Tylko please zaraz wyjdzie ze jestem zaczynajaca sie marszczyc czterdziecha -
                          nic z tych rzeczy.

Poza tym to nie ja znalazlam czas na macierzynstwo tylko moj maz na
                          tacierzynstwo i mysle ze to jego bardziej nalezy podziwiac, bo jak obserwuje
                          lokalne towarzystwo, to dla wiekszosci jest to jakas ujma na honorze. Nie
                          rozumiem, ale maja prawo miec swoje zdanie.
                          • Gość: dianette Re: he, he ... jak zaczynalam to bylo jeszcze Big IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.10.05, 17:44
                            Podziwiam was dziewczyny. U mnie jest tak, ze oboje z mezem pracujemy
                            (mieszkamy w Niemczech) i nie wiem jak bysmy pogodzili rodzicielskie obowiazki.
                            W przyszlym roku stuknie mi 30-stka wiec powinnam zaczac o tym myslec.
                      • paw_dady Sofi jestes lewy eps 06.10.05, 22:31
                        Gość portalu: Sofi napisał(a):

> > Sofi, pozwól, że zapytam: i co teraz robi twój mąż?
                        >

> Nie bede sie wytreszczac co do planow, bo potem jakis kolejny wariat na forum
                        > powie, ze sie chwale (jakby bylo czym). Tutaj nawet jak podajesz zwykla
                        > informacje, to ostatnio ci sie obrywa.

znaczy nie masz sie czym chwalic? ty jakis lewy eps jestes no jak numerki i ten
                        wzrok sasiadow ze wsi oooo to jest jzu cos ;P
                        • Gość: sOFI kURCZE NO COS MI MOWILO ZE WCISNIESZ IP: *.243.81.adsl.skynet.be 06.10.05, 22:58
                          TU SWOJE 3 GROSZE
                          witam
                          • Gość: paw_dady jesli juz to 3 eurocenty IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 06.10.05, 23:39
                            a to zes lewy eps to potwierdz: no ktoe kurde wysyla posty nie z darmowej kafei
                            internetowyj medzy 9-17? ;o)
                            • Gość: Sofi potwierdzam ze moze nietypowy a nie lewy IP: *.242.81.adsl.skynet.be 07.10.05, 21:24
                              • paw_dady Re: potwierdzam ze moze nietypowy a nie lewy 07.10.05, 21:53
                                he he wszyscy sa rowni wiec lewi na odszczal ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka