piesek_leszek1 26.10.05, 15:56 No walsnie, szukam takich osob :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.cec.eu.int 03.11.05, 10:36 ja slucham amerykanskiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
logoo Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 03.11.05, 13:01 Ja sluchalem Paktofoniki i Kaliber44 - czyli Magika. Troche Grammatik. Jak widzisz nie siegam zbyt gleboko w otchlanie hip-hopu, ale i tak mojej zonie wydaja sie to calkiem odjazdowe preferencje muzyczne jak na urzednika i w dodatku w moim wieku (upper 30s). Jestem natomiast otwarty na ciekawe sugestie tego, co sie dzieje obecnie w nurcie. Respekt! ____________ logoo Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 03.11.05, 14:14 A Peja??? W modzie teraz jest nie Respekt, a... Pozdro 600 ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.netcologne.de 03.11.05, 20:25 Hej logoo, to jestesmy w podobnej sytuacji. Pamietam pare lat temu, jak wracajac z pracy do domu w garniturze wstapilem do mediamarktu i spytalem sie sprzedawce-malolata, czy maja juz film "Blokersi" na DVD, a jemu tak szczena opadla, ze przez chwile, nie wiedzial, co ma powiedziec. Skonczylo sie tak, ze malolat obiecal, ze specjalnie dla mnie sie o ten film postara i rzeczywiscie go zalatwil. Grammatik jest ok, Peja troche przynudza z tym ciaglym udowadnianiem swoim ziomalom, ze "sie nie zmienil" i "wie co to bieda". Na Vivie ciagle leci teraz Lerek, takie ciele, ktore swoja egzystencje zawdziecza malolatkom, ktore na niego leca, bo taki ladny i zadbany. Ale np. "Przez chwile" Nowatora jest w sumie calkiem niezle, przynajmniej cos innego niz w kolko to sama tematyka blokowisk. Ale prawdziwi hip-hopowcy sie od niego odzegnuja, ze niby za komercyjny. No ale tak generalnie wole polski hip-hop niz amerykanski czarny rap, ktory dopiero jest monotematyczny i monotonny. a tak w ogole Eminem rulez, ale to inny watek Odpowiedz Link Zgłoś
logoo Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 04.11.05, 10:51 To sa wlasnie stereotypy. Ja w garniturze kupilem za jednym wejsciem Prodigy, Soundgarden, Dave Matthews Band i III Symfonie Goreckiego (wszystkim polecam!). I niech mnie teraz szufladkuje smarkacz za lada :). Co do amerykanskiego hip- hopu to kiedys byl (graja nadal) taki sklad jak Fun Loving Criminals - bardzo przyjemna muza w sumie. Przyjemnie jest czasem nie dorosnac... Pozdrawiam, ____________ logoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata stereotypy IP: *.netcologne.de 04.11.05, 16:37 logoo napisał: > To sa wlasnie stereotypy Z kupowaniem kawalkow hiphopowych w garniturze to jeszcze pol biedy, ale ja np. osobiscie ani nie lubie prowadzic samochodu ani mnie tematy motoryzacyjne w ogole nie ruszaja. Podczas mojego angazu w pewnej w miare prestizowej instytucji miedzynarodowej w Polsce moi sasiedzi za cholere nie mogli zrozumiec, jak czlowiek, ktory przeciez jako tako zarabia, moze nie miec samochodu. Jakie domniemania zaczeli snuc (alimenty, uzaleznienie od hazardu, itp.). W ich swiecie fakt, ze "nie mam samochodu, bo nie chce miec", za zadne skarby sie nie miescil. To sa dopiero stereotypy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.cec.eu.int 03.11.05, 15:15 ja slucham.. ale raczej tego starszego, jakos te mlode gniewne kawalki o gettach w Polsce nie kreca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 05.11.05, 23:49 Czesc Tomi!:) Znalazlam silownie i to taka super!:P Chodzimy tam razem, ja i moj maz diabetyk:)) Ciesze sie, ze watek muzyczny tak sie rozwinal! Ja osobiscie nie moglabym zyc bez muzyki - uwielbiam wlasnie amerykanski hip hop (nie zgadzam sie, ze jest monotematyczny, byly eurokrato!:)) oraz r'n'b. Szukam tu caly czas bratnich dusz, ale niestety ciezko je znalesc w "urzedniczym srodowisku";) Moze ktos poleci jakies fajnie imprezy w Brukseli? Ja juz sprawdzilam 3 kluby i chetnie poznam jeszcze:) A moze nawet ustawilibysmy sie wieksza grupa na maly bounce?;)) P.S. Peja rzeczywiscie ciagle nudzi o biedzie - smieszny jest:) Jesli chodzi o polski hip hop to szanujemy Ostrego, Pezeta i Tede. I 18L - zartowalam!!!hahah:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.netcologne.de 06.11.05, 00:17 Ty babydoll, o malo przez ciebie sie goraca herbata nie poparzylem czytajac, ze lubisz 18L! ;-) dopiero potem przeczytalem "haha". Peja pare lat temu byl autentyczny, on byl glownym bohaterem "blokersow". Ale teraz robi sie powoli nie do wytrzymania. Pezet i Tede sa jak najbardziej ok. Niestety wielu urzednikow zgrywa sie tutaj na "wyzsze sfery", wiec trudno bedzie zebrac sklad do wyjscia. Co do imprez w Brukseli to podobno miedzynarodowa slawe ma "Le Demence". Niby jest to raczej gejowska impreza, ale takie kluby sa zawsze trendsetterami. Osobiscie jakos nigdy tam nie dotarlem, ale wiem, ze ludzie z Niemiec, z Holandii i nawet z Francji i z Anglii tam jezdza. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 00:34 > Niestety wielu urzednikow zgrywa sie tutaj na "wyzsze sfery", wiec trudno > bedzie zebrac sklad do wyjscia. skad niektorzy po alatwienie zasilku dla inwalidy pakera chodza na imprezy ;P > > Co do imprez w Brukseli to podobno miedzynarodowa slawe ma "Le Demence". Niby > jest to raczej gejowska impreza, ale takie kluby sa zawsze trendsetterami to nie klub a impreza w fuse ;) jak cie interesuja takie klimaty zobacz jeszcze la rocca w lierze - hy hy dla cukrzykow ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 06.11.05, 00:47 Paw Dady - nie zalatwialam zadnego zasilku, tylko pytalam o silownie, dlatego rozgorzala ta cala dyskujsa, w ktorej i tak ja nie bralam udzialu. Ale ten watek byl dawno temu i teraz jest nie na temat. Fajnie, "wszyscy" moga bawic sie w la rocca:P Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 00:52 Gość portalu: BabyDoll napisał(a): > Paw Dady - nie zalatwialam zadnego zasilku, tylko pytalam o silownie, nie wspominalem tu o tobie ale skoro mecza cie wyrzuty sumienie juz jest poostep ;o) > Ale ten > watek byl dawno temu i teraz jest nie na temat. > Fajnie, "wszyscy" moga bawic sie w la rocca:P nie wiem czy wszyscy zwykle ci za zaplaca wejsciowke ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 06.11.05, 01:19 Dziwne, jak moga mnie meczyc wyrzuty sumienia - dlatego, ze chodze na silownie?? A Ciebie nie mecza, przez to, ze piszesz nie na temat? :P Taki mily bezstresowy watek, ale zawsze znajdzie sie ktos, kto skieruje rozmowe na niewlasciwe tory.. Wrocmy do tematu - nie pisz nic, wystarczy Twoj nick - jest jak najbardziej w temacie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 dajcie se siana 06.11.05, 11:42 To jest watek o hip hopie... To czy ktos kantuje na zasilkach i pakuje wstrzeliwujac sobie insuline mozemy rekatywowac w osobnym ;P Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady siano=kasa ? ;) 06.11.05, 13:03 tomi_22 napisał: > To jest watek o hip hopie... To czy ktos kantuje na zasilkach i pakuje > wstrzeliwujac sobie insuline mozemy rekatywowac w osobnym ;P Kto jest za? yo yo ziomie policja odkryla niedawno w Polsce goscia zaopatrzonego w duza ilosc nowego narkotyku - INSULINA. goscia spalowano jako dilera ;P zreszta kto jak kto lae paw-dady w warku o hophopie jezd zawsze na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 06.11.05, 12:56 > Taki mily bezstresowy watek, ale zawsze znajdzie sie ktos, kto skieruje rozmowe > > na niewlasciwe tory.. fuse jest jak najbardziej na temat > Wrocmy do tematu - nie pisz nic, wystarczy Twoj nick - jest jak najbardziej w > temacie:) no prosze chyba zmienie na snoop doggy EPS ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 06.11.05, 00:36 Dzieki za wskazowke co do klubu! Ale czy graja tam "czarna muzyke", bo takich szukam. Ja polecam Louise Gallery - klub ma fajny elegancki wystroj, jest duzy, a piatki graja tam zwykle hip hop i rnb (butterfly party). Masz racje, ciezko znalezc osoby na wspolne imprezowanie, sam gatunek muzyczny nie jest zbyt popularny i rzeczywiscie wiekszosc uwaza, ze "ponizej poziomu" - co oczywsicie jest nieprawda!:) Przeciez praca w Komisji i hip hop nie wykluczaja sie nawzajem! Sama przezylam taka sytuacje: stoje w srod polskich urzednikow w piatek wieczorem i rozmawiamy o koncertach. Ludzie mowia, ze ida na U2, na Abbe, a ja na to, ze ja ide na 50 Centa - padla odpowiedz " a, to nie znam":)) Ale sie usmialismy!! Apropos: koncert 50 Centa w Brukseli byl super!! Pelna kultura wsrod ludzi (byli nawet rodzice z malym dziecmi!) a 50 i ekipa postarali sie o na prawde niezly show! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 11:41 50 Cent alias BETON jest de best. Nie ma takiego 2 co by mial tak "puste" spojrzenie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 13:04 tomi_22 napisał: > 50 Cent alias BETON jest de best. Nie ma takiego 2 co by mial tak "puste" > spojrzenie ;P tu chodzi o to obwod bicepsa i zlote lancuchy blyszczace wokol sie na motojachtach w TV. Swiat niedostepny epsom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.netcologne.de 06.11.05, 13:39 Paw, musze ci wyjatkowo przyznac racje: wiekszosc epsow ma wzorce drobnomieszczanskie, dla nich szpan to dom z ogrodkiem na przedmiesciu i wyjazd na zakupy Volvem. I prosze bardzo, jak im sie to podoba. Mnie osobiscie smieszy tylko to zalosne wywyzszanie sie, ze oni teraz sa czyms lepszym, niz taki dresiarz z bloku. A propos dresiarz, polecam zbior opowiadan "Ballada o dobrym dresiarzu" Marka Kochana. Jest to jedna z ciekawszych pozycji polskich na rynku w tym tym roku (ok, wiem ze EPSY dobrowolnie czytaja tylko swoje wyciagi z konta). Ciekawe mozna tam znalezc odniesienia do tzw. elyt i tzw. dolow spolecznych. Espom szczegolnie polecam opowiadanie "Cukiernica" o zalosnym pedzie do zacierania swojego pochodzenia i zgrywania sie na creme de la creme (-->"młode małżeństwo z Cukiernicy po babci gotowe jest na każdą mistyfikację, by wtopić się w zasiedziałe warszawskie mieszczaństwo"). Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 zaraz zaraz 06.11.05, 13:49 Nie ma to jak dobry Hip Hop w Volvo z audio - High Performance ;P Poza tym, no coz, jak to powiedzieli w NIEMIECKIM MOTORVISION: "Jak masz wypadek, to lepiej zebys wtedy byl w Volvo" To chyba "cos" znaczy nie? Jak tam, eurokrato byly? Mieszkasz w Reichu to chyba wiesz, ze to zrodlo opinii jest dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: zaraz zaraz IP: *.netcologne.de 06.11.05, 13:52 Hehe, Tomi, jak wiadomo jestem troche dziwakiem. I jak opisywalem juz w tym watku, nie mam samochodu, bo mimo wysilkow reklamy, presji znajomych, rodziny itp. za cholere nie potrafie sie zafascyonowac samochodami. Dlatego dyskusje typu o wyzszoci volvo na mercedesem/bmw interesuja mnie tyle, co zatrzasniete drzwi w acapulco...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: zaraz zaraz 06.11.05, 14:21 A ja z 2 strony jestem fanem motoryzacji ;P I wierz, mi, Volvo nie jest autem na jakie mam ochote. Volvo jest wyborem z rozsadku. Jak bede juz stary, lysiejacy i z przerosnieta prostata, to sobie zalatwie auto jakie chce - DB9 ;P Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady n owidzita tomi 06.11.05, 14:10 tomi_22 napisał: > Nie ma to jak dobry Hip Hop w Volvo z audio - High Performance ;P ja kupilem szona pola i palac slucham will be burning... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady mista lova lova IP: *.240.81.adsl.skynet.be 06.11.05, 16:27 brzmi lepiej ale jakby co it wasn't me ;P Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady dres a ciemna strona mocy... 06.11.05, 14:08 Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a): > Paw, musze ci wyjatkowo przyznac racje: wiekszosc epsow ma wzorce > drobnomieszczanskie, dla nich szpan to dom z ogrodkiem na przedmiesciu i wyjazd > > na zakupy Volvem. I prosze bardzo, jak im sie to podoba. Mnie osobiscie smieszy > > tylko to zalosne wywyzszanie sie, ze oni teraz sa czyms lepszym, niz taki > dresiarz z bloku. ehnm jak to wyjatkowo no wiesz? ;) co do dresow - dla mnie sa 2 kategorie real dres - tak i co daje w morde chce byc bogaty Myslowitz kiedys speiwal o takich. zeby bylo smiesznie wiekszosc takich dresow jest agresywna bo tka naprawde fascynuje ich ulozony swiat epsoff, mazenia o Volvo o domku na przedmiesciu sa czescia tego planu. jednak brak parspektyw wywoluje poczucie odrzucenia to frustracje, frustracja gniew a to juz ciemna strona mocy role model dres - np .50 USD . duzy napakowany przystojny gosciu otoczony sexi laseczkami, ktory w realu zarabia miliony, kreujac sie na gangsta i jak sie domyslam epsy sa zafascynowane tym drugim obrazkiem zapominajac o realnych dresachc, ktore wcale lagodne ani fajne nie sa... > A propos dresiarz, polecam zbior opowiadan "Ballada o dobrym dresiarzu" Marka > Kochana. Jest to jedna z ciekawszych pozycji polskich na rynku w tym tym roku > (ok, wiem ze EPSY dobrowolnie czytaja tylko swoje wyciagi z konta). taa a potem mowia, ze tylko paw jest zlosliwy ;P Odpowiedz Link Zgłoś