Dodaj do ulubionych

Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa?

26.10.05, 15:56
No walsnie, szukam takich osob :)
Obserwuj wątek
    • Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.cec.eu.int 03.11.05, 10:36
      ja slucham amerykanskiego;)
      • tomi_22 o kogo widze... 03.11.05, 11:50
        Znalazlas silownie? ;P
    • logoo Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 03.11.05, 13:01
      Ja sluchalem Paktofoniki i Kaliber44 - czyli Magika. Troche Grammatik. Jak
      widzisz nie siegam zbyt gleboko w otchlanie hip-hopu, ale i tak mojej zonie
      wydaja sie to calkiem odjazdowe preferencje muzyczne jak na urzednika i w
      dodatku w moim wieku (upper 30s).
      Jestem natomiast otwarty na ciekawe sugestie tego, co sie dzieje obecnie w
      nurcie.

Respekt!
      • tomi_22 Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 03.11.05, 14:14
        A Peja???

W modzie teraz jest nie Respekt, a... Pozdro 600 ;P
      • Gość: byly_eurokrata Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.netcologne.de 03.11.05, 20:25
        Hej logoo, to jestesmy w podobnej sytuacji. Pamietam pare lat temu, jak
        wracajac z pracy do domu w garniturze wstapilem do mediamarktu i spytalem sie
        sprzedawce-malolata, czy maja juz film "Blokersi" na DVD, a jemu tak szczena
        opadla, ze przez chwile, nie wiedzial, co ma powiedziec. Skonczylo sie tak, ze
        malolat obiecal, ze specjalnie dla mnie sie o ten film postara i rzeczywiscie
        go zalatwil.
        Grammatik jest ok, Peja troche przynudza z tym ciaglym udowadnianiem swoim
        ziomalom, ze "sie nie zmienil" i "wie co to bieda".
        Na Vivie ciagle leci teraz Lerek, takie ciele, ktore swoja egzystencje
        zawdziecza malolatkom, ktore na niego leca, bo taki ladny i zadbany. Ale
        np. "Przez chwile" Nowatora jest w sumie calkiem niezle, przynajmniej cos
        innego niz w kolko to sama tematyka blokowisk. Ale prawdziwi hip-hopowcy sie od
        niego odzegnuja, ze niby za komercyjny.
        No ale tak generalnie wole polski hip-hop niz amerykanski czarny rap, ktory
        dopiero jest monotematyczny i monotonny.
        a tak w ogole Eminem rulez, ale to inny watek
        • logoo Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 04.11.05, 10:51
          To sa wlasnie stereotypy. Ja w garniturze kupilem za jednym wejsciem Prodigy,
          Soundgarden, Dave Matthews Band i III Symfonie Goreckiego (wszystkim polecam!).
          I niech mnie teraz szufladkuje smarkacz za lada :). Co do amerykanskiego hip-
          hopu to kiedys byl (graja nadal) taki sklad jak Fun Loving Criminals - bardzo
          przyjemna muza w sumie.
          Przyjemnie jest czasem nie dorosnac...
          Pozdrawiam,
          • Gość: byly_eurokrata stereotypy IP: *.netcologne.de 04.11.05, 16:37
            logoo napisał:

> To sa wlasnie stereotypy
            Z kupowaniem kawalkow hiphopowych w garniturze to jeszcze pol biedy, ale ja
            np. osobiscie ani nie lubie prowadzic samochodu ani mnie tematy motoryzacyjne w
            ogole nie ruszaja. Podczas mojego angazu w pewnej w miare prestizowej
            instytucji miedzynarodowej w Polsce moi sasiedzi za cholere nie mogli
            zrozumiec, jak czlowiek, ktory przeciez jako tako zarabia, moze nie miec
            samochodu. Jakie domniemania zaczeli snuc (alimenty, uzaleznienie od hazardu,
            itp.). W ich swiecie fakt, ze "nie mam samochodu, bo nie chce miec", za zadne
            skarby sie nie miescil. To sa dopiero stereotypy.
    • Gość: ania Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.cec.eu.int 03.11.05, 15:15
      ja slucham.. ale raczej tego starszego, jakos te mlode gniewne kawalki o
      gettach w Polsce nie kreca..
      • Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 05.11.05, 23:49
        Czesc Tomi!:) Znalazlam silownie i to taka super!:P Chodzimy tam razem, ja i
        moj maz diabetyk:))
        Ciesze sie, ze watek muzyczny tak sie rozwinal! Ja osobiscie nie moglabym zyc
        bez muzyki - uwielbiam wlasnie amerykanski hip hop (nie zgadzam sie, ze jest
        monotematyczny, byly eurokrato!:)) oraz r'n'b. Szukam tu caly czas bratnich
        dusz, ale niestety ciezko je znalesc w "urzedniczym srodowisku";)
        Moze ktos poleci jakies fajnie imprezy w Brukseli? Ja juz sprawdzilam 3 kluby i
        chetnie poznam jeszcze:) A moze nawet ustawilibysmy sie wieksza grupa na maly
        bounce?;))
        P.S. Peja rzeczywiscie ciagle nudzi o biedzie - smieszny jest:)
        Jesli chodzi o polski hip hop to szanujemy Ostrego, Pezeta i Tede.
        I 18L - zartowalam!!!hahah:))
        • Gość: byly_eurokrata Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.netcologne.de 06.11.05, 00:17
          Ty babydoll, o malo przez ciebie sie goraca herbata nie poparzylem czytajac, ze
          lubisz 18L! ;-) dopiero potem przeczytalem "haha".

Peja pare lat temu byl autentyczny, on byl glownym bohaterem "blokersow". Ale
          teraz robi sie powoli nie do wytrzymania. Pezet i Tede sa jak najbardziej ok.

Niestety wielu urzednikow zgrywa sie tutaj na "wyzsze sfery", wiec trudno
          bedzie zebrac sklad do wyjscia.

Co do imprez w Brukseli to podobno miedzynarodowa slawe ma "Le Demence". Niby
          jest to raczej gejowska impreza, ale takie kluby sa zawsze trendsetterami.
          Osobiscie jakos nigdy tam nie dotarlem, ale wiem, ze ludzie z Niemiec, z
          Holandii i nawet z Francji i z Anglii tam jezdza.
          • paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 00:34
            > Niestety wielu urzednikow zgrywa sie tutaj na "wyzsze sfery", wiec trudno
            > bedzie zebrac sklad do wyjscia.

skad niektorzy po alatwienie zasilku dla inwalidy pakera chodza na imprezy ;P

>
            > Co do imprez w Brukseli to podobno miedzynarodowa slawe ma "Le Demence". Niby
            > jest to raczej gejowska impreza, ale takie kluby sa zawsze trendsetterami

to nie klub a impreza w fuse ;)

jak cie interesuja takie klimaty zobacz jeszcze la rocca w lierze - hy hy dla
            cukrzykow ;P
            • Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 06.11.05, 00:47
              Paw Dady - nie zalatwialam zadnego zasilku, tylko pytalam o silownie, dlatego
              rozgorzala ta cala dyskujsa, w ktorej i tak ja nie bralam udzialu. Ale ten
              watek byl dawno temu i teraz jest nie na temat.
              Fajnie, "wszyscy" moga bawic sie w la rocca:P
              • paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 00:52
                Gość portalu: BabyDoll napisał(a):

> Paw Dady - nie zalatwialam zadnego zasilku, tylko pytalam o silownie,
                nie wspominalem tu o tobie ale skoro mecza cie wyrzuty sumienie juz jest
                poostep ;o)

> Ale ten
                > watek byl dawno temu i teraz jest nie na temat.
                > Fajnie, "wszyscy" moga bawic sie w la rocca:P

nie wiem czy wszyscy zwykle ci za zaplaca wejsciowke ;P
                • Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 06.11.05, 01:19
                  Dziwne, jak moga mnie meczyc wyrzuty sumienia - dlatego, ze chodze na
                  silownie?? A Ciebie nie mecza, przez to, ze piszesz nie na temat? :P
                  Taki mily bezstresowy watek, ale zawsze znajdzie sie ktos, kto skieruje rozmowe
                  na niewlasciwe tory..
                  Wrocmy do tematu - nie pisz nic, wystarczy Twoj nick - jest jak najbardziej w
                  temacie:)
                  • tomi_22 dajcie se siana 06.11.05, 11:42
                    To jest watek o hip hopie... To czy ktos kantuje na zasilkach i pakuje
                    wstrzeliwujac sobie insuline mozemy rekatywowac w osobnym ;P Kto jest za?
                    • paw_dady siano=kasa ? ;) 06.11.05, 13:03
                      tomi_22 napisał:

> To jest watek o hip hopie... To czy ktos kantuje na zasilkach i pakuje
                      > wstrzeliwujac sobie insuline mozemy rekatywowac w osobnym ;P Kto jest za?

yo yo ziomie

policja odkryla niedawno w Polsce goscia zaopatrzonego w duza ilosc nowego
                      narkotyku - INSULINA. goscia spalowano jako dilera ;P

zreszta kto jak kto lae paw-dady w warku o hophopie jezd zawsze na miejscu
                  • Gość: paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 06.11.05, 12:56
                    > Taki mily bezstresowy watek, ale zawsze znajdzie sie ktos, kto skieruje
                    rozmowe
                    >
                    > na niewlasciwe tory..

fuse jest jak najbardziej na temat

> Wrocmy do tematu - nie pisz nic, wystarczy Twoj nick - jest jak najbardziej w
                    > temacie:)

no prosze chyba zmienie na snoop doggy EPS ;P
          • Gość: BabyDoll Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: 80.91.155.* 06.11.05, 00:36
            Dzieki za wskazowke co do klubu! Ale czy graja tam "czarna muzyke", bo takich
            szukam. Ja polecam Louise Gallery - klub ma fajny elegancki wystroj, jest duzy,
            a piatki graja tam zwykle hip hop i rnb (butterfly party).
            Masz racje, ciezko znalezc osoby na wspolne imprezowanie, sam gatunek muzyczny
            nie jest zbyt popularny i rzeczywiscie wiekszosc uwaza, ze "ponizej poziomu" -
            co oczywsicie jest nieprawda!:) Przeciez praca w Komisji i hip hop nie
            wykluczaja sie nawzajem!
            Sama przezylam taka sytuacje: stoje w srod polskich urzednikow w piatek
            wieczorem i rozmawiamy o koncertach. Ludzie mowia, ze ida na U2, na Abbe, a ja
            na to, ze ja ide na 50 Centa - padla odpowiedz " a, to nie znam":)) Ale sie
            usmialismy!!
            Apropos: koncert 50 Centa w Brukseli byl super!! Pelna kultura wsrod ludzi
            (byli nawet rodzice z malym dziecmi!) a 50 i ekipa postarali sie o na prawde
            niezly show!
            • tomi_22 Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 11:41
              50 Cent alias BETON jest de best. Nie ma takiego 2 co by mial tak "puste"
              spojrzenie ;P
              • paw_dady Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? 06.11.05, 13:04
                tomi_22 napisał:

> 50 Cent alias BETON jest de best. Nie ma takiego 2 co by mial tak "puste"
                > spojrzenie ;P

tu chodzi o to obwod bicepsa i zlote lancuchy blyszczace wokol sie na
                motojachtach w TV. Swiat niedostepny epsom ;)
                • Gość: byly_eurokrata Re: Kto z was slucha Polskiego Hip Hopa? IP: *.netcologne.de 06.11.05, 13:39
                  Paw, musze ci wyjatkowo przyznac racje: wiekszosc epsow ma wzorce
                  drobnomieszczanskie, dla nich szpan to dom z ogrodkiem na przedmiesciu i wyjazd
                  na zakupy Volvem. I prosze bardzo, jak im sie to podoba. Mnie osobiscie smieszy
                  tylko to zalosne wywyzszanie sie, ze oni teraz sa czyms lepszym, niz taki
                  dresiarz z bloku.
                  A propos dresiarz, polecam zbior opowiadan "Ballada o dobrym dresiarzu" Marka
                  Kochana. Jest to jedna z ciekawszych pozycji polskich na rynku w tym tym roku
                  (ok, wiem ze EPSY dobrowolnie czytaja tylko swoje wyciagi z konta). Ciekawe
                  mozna tam znalezc odniesienia do tzw. elyt i tzw. dolow spolecznych. Espom
                  szczegolnie polecam opowiadanie "Cukiernica" o zalosnym pedzie do zacierania
                  swojego pochodzenia i zgrywania sie na creme de la creme (-->"młode małżeństwo
                  z Cukiernicy po babci gotowe jest na każdą mistyfikację, by wtopić się w
                  zasiedziałe warszawskie mieszczaństwo").
                  • tomi_22 zaraz zaraz 06.11.05, 13:49
                    Nie ma to jak dobry Hip Hop w Volvo z audio - High Performance ;P

Poza tym, no coz, jak to powiedzieli w NIEMIECKIM MOTORVISION:
                    "Jak masz wypadek, to lepiej zebys wtedy byl w Volvo"

To chyba "cos" znaczy nie? Jak tam, eurokrato byly? Mieszkasz w Reichu to chyba
                    wiesz, ze to zrodlo opinii jest dobre...
                    • Gość: byly_eurokrata Re: zaraz zaraz IP: *.netcologne.de 06.11.05, 13:52
                      Hehe, Tomi, jak wiadomo jestem troche dziwakiem. I jak opisywalem juz w tym
                      watku, nie mam samochodu, bo mimo wysilkow reklamy, presji znajomych, rodziny
                      itp. za cholere nie potrafie sie zafascyonowac samochodami. Dlatego dyskusje
                      typu o wyzszoci volvo na mercedesem/bmw interesuja mnie tyle, co zatrzasniete
                      drzwi w acapulco...;-)
                      • tomi_22 Re: zaraz zaraz 06.11.05, 14:21
                        A ja z 2 strony jestem fanem motoryzacji ;P I wierz, mi, Volvo nie jest autem
                        na jakie mam ochote. Volvo jest wyborem z rozsadku. Jak bede juz stary,
                        lysiejacy i z przerosnieta prostata, to sobie zalatwie auto jakie chce - DB9 ;P
                    • paw_dady n owidzita tomi 06.11.05, 14:10
                      tomi_22 napisał:

> Nie ma to jak dobry Hip Hop w Volvo z audio - High Performance ;P

ja kupilem szona pola i palac slucham will be burning...
                      • tomi_22 Mr Bombastick? 06.11.05, 14:22
                        hyhyhy...
                        • Gość: paw_dady mista lova lova IP: *.240.81.adsl.skynet.be 06.11.05, 16:27
                          brzmi lepiej ale jakby co it wasn't me ;P
                  • paw_dady dres a ciemna strona mocy... 06.11.05, 14:08
                    Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a):

> Paw, musze ci wyjatkowo przyznac racje: wiekszosc epsow ma wzorce
                    > drobnomieszczanskie, dla nich szpan to dom z ogrodkiem na przedmiesciu i
                    wyjazd
                    >
                    > na zakupy Volvem. I prosze bardzo, jak im sie to podoba. Mnie osobiscie
                    smieszy
                    >
                    > tylko to zalosne wywyzszanie sie, ze oni teraz sa czyms lepszym, niz taki
                    > dresiarz z bloku.

ehnm jak to wyjatkowo no wiesz? ;)

co do dresow - dla mnie sa 2 kategorie
                    real dres - tak i co daje w morde chce byc bogaty
                    Myslowitz kiedys speiwal o takich. zeby bylo smiesznie wiekszosc takich dresow
                    jest agresywna bo tka naprawde fascynuje ich ulozony swiat epsoff, mazenia o
                    Volvo o domku na przedmiesciu sa czescia tego planu. jednak brak parspektyw
                    wywoluje poczucie odrzucenia to frustracje, frustracja gniew a to juz ciemna
                    strona mocy

role model dres - np .50 USD . duzy napakowany przystojny gosciu otoczony sexi
                    laseczkami, ktory w realu zarabia miliony, kreujac sie na gangsta i jak sie
                    domyslam epsy sa zafascynowane tym drugim obrazkiem zapominajac o realnych
                    dresachc, ktore wcale lagodne ani fajne nie sa...

> A propos dresiarz, polecam zbior opowiadan "Ballada o dobrym dresiarzu" Marka
                    > Kochana. Jest to jedna z ciekawszych pozycji polskich na rynku w tym tym roku
                    > (ok, wiem ze EPSY dobrowolnie czytaja tylko swoje wyciagi z konta).

taa a potem mowia, ze tylko paw jest zlosliwy ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka