Gość: Lila Róż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 14:29 Znowu natknelam sie na wielbicielke prozy Allende (w dodatku wielbicielka jest moją przełozoną:))...o co chodzi?! na czym polega fenomen popularnosci tej jarmarcznej literatury?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Isabel Allende? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 14:52 Aż "jarmarcznej"? Chyba napisała kilka dobrych ksiązek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Róż Re: Isabel Allende? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 14:54 Tak, jedną: "Dom dusz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Isabel Allende? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 14:57 Napisała też kilka innych minn "Paulę", "Opowieści Ewy Luny"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Róż Re: Isabel Allende? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 14:59 ale tylko jedną dobrą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOCJALISTAKOMUNIST Re: Isabel Allende? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.04, 16:56 Pinochet coś napisał ? Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Isabel Allende? 02.04.04, 22:44 hmm... jarmarczna to chyba jednak za duzo powiedziane. Być może czytanie kolejnych książek nie ma sensu, bo może są pisane na jedno kopyto, ale "Dom dusz" naprawdę mi się podobał. Chociaż krytycy psioczą.Np. ostatnio przy okazji recenzji filmu, ktoryś z nich napisał, że film powstał na podsatwie bardzo słabej książki. Pani Allende nie jest może wielką pisarką, ale chyba też nie taką najgorszą. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Isabel Allende? 03.04.04, 19:55 Czytalam Corke Fortuny. Autorka opisuje zycie w czasach goraczki zlota, poczatki SF, problemy jakie ludzie musieli wtedy pokonywac aby przezyc, ukazuje rasizm, a ty - jarmarczne. ????? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: Isabel Allende? 05.04.04, 11:18 jak dla mnie po napisaniu DOMU Duchów mogłaby przestać pisać :-! Odpowiedz Link Zgłoś
maszmaszu Re: Isabel Allende? 05.04.04, 22:27 Sma nie jestem w stanie tego zrozumieć- dla mnie to tylko nędzne popłuczyny po prawdziwych realistach magicznych(Marquez, Borges, Carpentier, Rulfo, czy Asturias), w dodatku krażące cały czas wokół tych samych wątków i motywów.Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś