Dodaj do ulubionych

HOLANDIA -PRACA

16.11.05, 23:00
Universitas Staż Projekt, ul. Wita Stwosza 28, 50-149 Wrocław, 5 piętro, p.513
tel. +48 71 78 22 988, fax. +48 71 78 22 994, info@staz.org, www.staz.org
=========================================================================
Posiadamy aktualne - LEGALNE - oferty wyjazdów do pracodawców holenderskich w
branży hotelarskiej, produkcji donic z tworzywa, zbiorach papryki i
pomidorów, produkcji karmy dla psów i kotów oraz uprawie roślin
egzotycznych.

Zapewniamy podróż w obie strony, zakwaterowanie. Wynagrodzenie: 4,50 Euro/h,
minimum 8h pracy dziennie. Okres stażu/pracy 3 miesiące.

Wymagana znajomość języka angielskiego, języka niemieckiego przynajmniej w
stopniu komunikatywnym. Ważny paszport.
Oferta kierowana jest dla absolwentów szkół średnich oraz studentów i
absolwentów wyższych uczelni.

Masz pytania? Przyjdź, zadzwoń, zapytaj! Zapraszamy na naszą stronę
internetową! www.staz.org
Obserwuj wątek
    • Gość: Morgoth Re: HOLANDIA -PRACA IP: 212.75.100.* 16.11.05, 23:26
      Hehe, 4,50 EUR/h, ale stawka:):):)

> Posiadamy aktualne - LEGALNE - oferty wyjazdów do pracodawców holenderskich w
      > branży hotelarskiej, produkcji donic z tworzywa, zbiorach papryki i
      > pomidorów, produkcji karmy dla psów i kotów oraz uprawie roślin
      > egzotycznych.

> Oferta kierowana jest dla absolwentów szkół średnich oraz studentów i
      > absolwentów wyższych uczelni.

Dobre.....:)
      • Gość: Morgoth Re: HOLANDIA -PRACA IP: 212.75.100.* 16.11.05, 23:28
        Absolwenci wyższych uczelni do zbierania pomidorów!

:):):)
        • bamaza42 Re: HOLANDIA -PRACA 17.11.05, 10:33
          Mysle, ze Twoje uwagi sa conajmniej nie na miejscu....pomysl czasem, zanim cos
          chlapniesz...!!!
        • tomi_22 i co z tego? 17.11.05, 10:39
          Matolku. Lepiej zbierac pomidory zarabiajac cos w ten sposob, niz siedziec na
          dupie i biadolic na zycie.
          • bamaza42 Re: i co z tego? 17.11.05, 10:48
            widze, Tomi, ze sie zgadzamy...:))
    • Gość: GOŚĆ X. Re: HOLANDIA -PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:51
      zawsz możesz odbyć staż w Polsce ,NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA ,A TAK NA MARGINESIE
      JAK SIĘ KOŃCZY STUDIA TO NIE ODRAZU ZOSTAJE SIĘ DYREKTOREM ,NIESTETY TYTUŁ
      MAGISTRA NIE OZNACZA ŻE AUTOMATYCZNIE ZARABIA SIĘ TYSIĄCE ,ALE ŚWIEŻO UPIECZONY
      MAGISTER TAKIE MA WRAŻENIE ,ŻE MU SIĘ TO NALEŻY,NIESTETY TROCHĘ INACZEJ TO
      WYGLĄDA W REALNYM ŚWIECIE ,SAMO WYŻZE WYKSZTAŁCENIE W TEJ CHWILI NIE
      WYSTARCZA,TRZEBA JESZCZE CZYMŚ SIĘ WYKAZAĆ W PRAKTYCE JEST TEŻ FORUM POST
      PT.KTO ILE ZARABIA .POLECAM TROCHĘ POKORY SIĘ PRZYDA
    • Gość: GOŚC X Re: HOLANDIA -PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 11:19
      MINIMALNA PENSJA BRUTTO W HOLANDII WYNOSI DLA OSÓB W WIEKU 23 LAT I WIĘCEJ
      1264,80 EURO PO ODJĘCIU ZOOBOWIĄZAŃ Z TYTUŁU ZUS I PODATKÓW ZOSTAJE OKOŁO 900
      ĘURO PRZY 40 GODZ.TYGODNIU PRACY Z TEGO STUDENT W ODRÓŻNIENIU OD POLSKIEGO
      STUDENTA SAM MUSI OPŁACIĆ ZAKWATEROWANIE I TAKIE SĄ REALIA DLA OSÓB
      ZACZYNAJĄCYCH SWOJĄ KARIERĘ W ŻYCIU ZAWODOWYM ,Z TYM ŻE PŁACA MINIMALNA W
      POLSCE JEST TROCHĘ INNA
      • Gość: Morgoth Re: HOLANDIA -PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:19
        Polska jest jedynym krajem, gdzie absolwenci wyższych uczelni godzą się na
        zbieranie pomidorów za stawkę poniżej pensji minimalnej.

Do GOŚCIA X:
        1. Jeżeli minimalna pensja netto wynosi 900 EUR a tydzień 40 godzin to stawka
        4,50 EUR za godzinę jest poniżej minimalnej pensji. Przelicz to jeszcze raz.

2. Magister nie zostaje od razu dyrektorem, ale powinien pracować/odbywać staże
        w swojej dziedzinie żeby stopniowo awansować a nie zbierać pomidory.

3. PRZESTAŃ GOŚCIU KRZYCZEĆ.
        • bamaza42 Re: HOLANDIA -PRACA 17.11.05, 12:32
          Czytanie ze zrozumieniem sie znowu klania....chyba nikt nie traktuje zbierania
          pomidorow jako staz zawodowy po studiach..no, chyba ze po SGGW...to sa oferty
          pracy wakacyjnej, jak rozumiem - dla studentow i po studiach...to przeciez
          normalne, sama w czasie studiow jezdzilam na "saksy", zarobki nie wiem, czy
          siegaly minimalnej placy - najprawdopodobniej nie, ale dla mnie to bylo duzo -
          po powrocie z jednych wakacji np. kupilam moj pierwszy samochod...A to jest
          oferta oficjalna, legalna (o ile wszystko, co pisza o sobie na stronie www jest
          prawda), z zakkwaterowaniem...kiedys sie jezdzilo do pracy w Holandii u
          rolnika - z namiotem...Zupelnie nie rozumiem Twojego zdziwienia i oburzenia -
          jest jedo wytlumaczenie - jestes baaaardzo mloda osoba, ktora baaaardzo
          niewiele o zyciu wie i rodzice wszystko "zalatwiaja"...bo jak nie, to nie
          powiem, co mysle....
          • Gość: Morgoth Re: HOLANDIA -PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:42
            Czytanie ze zrozumieniem...

1. Pisałem o absolwentach wyższych uczelni a nie studentach. Nie obchodzi mnie
            co robiłaś na studiach. To normalne że studenci sobie dorabiają w wakacje.

2. Nie jest to staż zawodowy ani praca (bo poniżej pensji minimalnej). Nie jest
            to też praca wakacyjna, jak twierdzisz, bo absolwenci nie mają czegoś takiego
            jak wakacje. Pisz z sensem.

3. Nie jestem oburzony tą ofertą, tylko rozbawiony. Czytaj ze zrozumieniem.

4. Ciekawe jak doszłaś do tego, że rodzice mi wszystko załatwili. Mylisz się,
            do wszystkiego doszedłem sam. Pracowałem też rok za granicą, ale za przyzwoitą
            pensję.
            • Gość: paw_dady sie czepiasz morgocik ;o) IP: *.133-200-80.adsl.skynet.be 17.11.05, 12:58
              absolwent to moze byc wodka lub kuptowy film. albo glab po kolejnej
              pseudouczelni typu szkola biznesu-handlu-marketingu-i czegos tma jeszcze. I kto
              takiego abslowenta zatrudni?

ogrodnik
            • bamaza42 Re: HOLANDIA -PRACA 17.11.05, 13:08
              Gość portalu: Morgoth napisał(a):

> Czytanie ze zrozumieniem...
              >
              > 1. Pisałem o absolwentach wyższych uczelni a nie studentach. Nie obchodzi
              mnie
              > co robiłaś na studiach. To normalne że studenci sobie dorabiają w wakacje.

Oczywiscie ze normalne i tak tez ta oferta jest adresowana...nawet do
              maturzystow...

>
              > 2. Nie jest to staż zawodowy ani praca (bo poniżej pensji minimalnej). Nie
              jest
              >
              > to też praca wakacyjna, jak twierdzisz, bo absolwenci nie mają czegoś takiego
              > jak wakacje. Pisz z sensem.

Pisze jak najbardziej z sensem...nie widze natomiast sensu w Twoim
              rozbawieniu...Jest to jak najbardziej praca wakacyjna - tak jak kiedys "saksy"
              (ale Ty pewnie nie wiesz co to znaczy...), tyle, ze teraz legalna - kiedys, jak
              sie jezdzilo zza "zelaznej kurtyny" (tego pojecia tez pewnie nie znasz...), nie
              bylo mowy o pracy legalnej...

>
              > 3. Nie jestem oburzony tą ofertą, tylko rozbawiony. Czytaj ze zrozumieniem.

Oj czytam, czytam....uwierz mi...
              >
              > 4. Ciekawe jak doszłaś do tego, że rodzice mi wszystko załatwili. Mylisz się,
              > do wszystkiego doszedłem sam. Pracowałem też rok za granicą, ale za
              przyzwoitą
              > pensję.

Jak doszlam?...wystarcza mi Twoje poglady i rozbawienie, ze kogos moze
              zadowolic taka oferta....jak ktos zarobi w czasie wakacji ok. 2-3 tys euro...to
              oplaci za to np. nastepny rok nauki, akademik, itp...smieszne, nie?
    • Gość: stazprojekt Re: HOLANDIA -PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:27
      jeśli chodzi o zakwaterowanie jest na wysokim poziomie osoby odbywające staże
      zakwaterowane są albo w domach prywatnych lub na ośrodkach
      np.www.goudsbewrg.nl ,www.bloemketerp.nl
    • Gość: stazprojekt Re: HOLANDIA -PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:29
      www.goudsberg.nl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka