Dodaj do ulubionych

Dzwon do PL za darmoche !!

IP: *.cec.eu.int 24.01.06, 11:34
Czek it aut:

www.voipstunt.com/en/index.html

PS. Za darmoche na stacjo of kors;)

Obserwuj wątek
    • sil.bi Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 12:05
      Dodam, ze darmowe dzwonienie jest ograniczone do 1 minuty, ale to zawsze cos:-
      ). Swego czasu cos podobnego oferowal Voipbuster. Pozniej wprowadzili oplaty,
      ale wciaz jest bardzo tanio, taniej niz np. przez Skype.
      • Gość: internauta Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.cec.eu.int 24.01.06, 14:16
        Owszem - 1 minuta jest na testy. Potem kupujesz za 10 ojro i dalej dzwonisz za
        darmoche!:)

Uwaga - kredyt (te 10 ojro) po 120 dniach przepada wiec lepiej i tak je wygadac
        na komorki i inne niedarmowe nr-y.
    • gruby76 Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 13:06
      rzeczywiście fajowość :)
      • Gość: voipstunt Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:43

- pisze ze minimalny kredyt jest za 5 Euro (czy on takze jest na okres 120 dni?)
        - podobno sa limity dzienne (1 godzina dziennie), ale zawsze mozna sie
        przelogowac na inneg konto
        - podobno z Norwegii mozna dzwonic do Polski bez wplaty depozytu po 40 minut
        dziennie z jednego loginu (wiec moze i z innych krajow?)
        • Gość: byly_eurokrata Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.netcologne.de 24.01.06, 16:10
          sorry, ale jak to mowil jeden moj kolega, sa ludzie, ktorzy nawet
          zapalki "zalatwiaja" zamiast jest kupowac.
          Czy normalnego epsy nie stac na zwykle rozmowy do Polski. Nie pamietam jak jest
          w belgii, ja ze stacjonarnego w niemczech place na stacjonarny w polsce 5
          centow za minute, to jest 3 euro na godzine = mniej niz paczka papierosow
          dziennie.
          • Gość: mczapl Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: 212.190.72.* 24.01.06, 16:11
            W Belgacom 1 min do Polski kosztuje ok. 60 centow o ile dobrze pamietam cennik.
          • sil.bi Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 16:24
            Byly, dziwie sie, ze akurat Ty podnosisz te kwestie. Tania telefonia
            internetowa to nie jest zalatwianie sobie czegokolwiek, tylko korzystanie z
            tanszej opcji. Twoje rozumowanie wydaje mi sie bledne,bo w praktyce oznacza np.
            to, ze jesli widze w sklepie dwa identyczne rodzaje jablek w roznej cenie, to
            powinnam kupic te drozsze tylko dlatego, ze jestem epsem. Przesadzasz.
            • Gość: byly_eurokrata Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.netcologne.de 24.01.06, 16:32
              silbi, w idealnych warunkach jest tak, ze produkt tani jest gorszej jakosci,
              produkt drogi lepszej. Telefonia internetowa jest pod wzgledem jakosci do d....
              i zupelnie nieporownywalna do rozmowy przez normalna linie telfoniczna. Kazdy
              ma swoja filozofie wydawania pieniedzy. Ja jestem np. wygodny i wole zuplacic
              kilka centow wiecej, bez koniecznosci kombinowana przy rozmowach. I uwazam ze
              przynajmniej przy niemieckich relacjach cenowych skorka (telefonowanie darmowe
              przez 1 min, potem na nowo wybieranie nr i znowu 1 min i tak dalej) nie jest
              warta wyprawki i ze epsa - w przeciwienstwie np. do szukajacego pracy na czarno
              polskiego kafelkarza - na taka odrobine "luksusu" stac.
              Ty mowisz natomiast o czyms innym, ze ten sam (ajkosciowo) produkt ma dwie
              rozne ceny. Wtedy oczywiscie kupuje sie tam gdzie tanie. To jasne. Chyba ze
              znowu z wygodu kupujesz drogo za rogiem bo nie chce ci sie jechac 3 km dalej,
              zeby kupic tanie, ale to inna historia
              • sil.bi Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 16:38
                Nie jestem ekspertem od technicznych kruczkow telefonii, ale jakosc rozmow
                przez Skype'a czy wlasnie Voipbuster jest wedlug mnie bardzo dobra i wowczas
                nie widze powodu do przeplacania.
                W swoim pierwszym poscie na ten temat skrytykowales epsia postawe, w drugim
                piszesz juz o tym, co dla Ciebie jest wygoda i 'odrobina luksusu'. nie sadzisz,
                ze to dziwne wymagac takich samych zachowan od wszystkich?
                • Gość: byly_eurokrata Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.netcologne.de 24.01.06, 16:44
                  zarzucasz mi brak logiki, ale ciagle porownujesz jablka z gruszkami.
                  Ja znam telefonie internetowa od dluzszego czasu i uwazam, ze jakosc nie jest
                  taka sama. To jest tak jakby mowic, ze do pracy na Schumannie z Anderlechtu
                  mozna jechac fiatem uno albo volvem, ze droga taka sama, to po co za volvo
                  przeplacac ;-)

Oczywiscie kazdy niech robi jak uwaza, ja tylko sie dziwie, po co na sile
                  oszczedzac na groszowych sprawach. Jak mowie, mnie rozmowa do polski kosztuje 5
                  centow za minute ze stacjonarnego. Wiec przy takiej cenie mozliwosc
                  zaoszczedzenia nawet 50% czyli 2,5 centa za minute dalaby mi oszczednosci
                  miesieczna rzedu moze 2 euro. Dlatego moj osad, ze po co tak kombinowac. Ale
                  jak ktos ma zylke sporotwa do oszczedzania za wszelka cene, to prosze
                  • sil.bi Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 16:56
                    Niech zatem argumentem bedzie to, ze dzwoniac ze stacjonanrego w Belgii musisz
                    zaplacic za rozmowe do Polski przynajmniej 30 c, a to dla niektorych duzo.
                    Czesc osob nie ma telefonu stacjonarnego w domu, wiec telefonowanie Skypem z
                    komputera jest przy okazji wygodniejsze niz bieganie do arabskiej budki
                    telefonicznej. Co do jakosci, jak wspomnialam, nie zamierzam wyrokowac, bo sie
                    na tym nie znam. Btw, porownanie z fiatem uno nawet mi sie spodobalo;-), ale
                    nadal nie uwazam telefonowania taniej za kombinowanie.
                  • Gość: mczapl Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: 212.190.72.* 24.01.06, 16:57
                    Ty natomiast za bardzo generalizujesz.
                    Podam ci przyklad z wlasnego podworka. Moja mama jest osoba bardzo gadatliwa i
                    gdy dzwoni do mnie nie potrafi mowic krocej niz 1,5 godziny. Gdybym uzywal
                    Belgacomu, zaplacilbym fortune. Przekonalem ja do uzywania skype i ostatnio
                    dowiedzialem sie wszystkiego co slychac u blizszych i dalszych znajomych.
                    Rozmowa trwala rowno 3 godziny. Gdybym uzywal Belgacomu zaplacilbym 180 min *
                    0,6 euro = 108 euro. Dzwoniac przes skype nic nie zaplacilem. Czy uwazasz, ze
                    jestem dusigroszem?
                    • jakubsky Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 17:23
                      mczapl, sepem nie jestes, ale masz szkockie obywatelstwo :)
                  • Gość: Kalina Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.cec.eu.int 24.01.06, 16:58
                    Tu sie zgodze z bylym eurokrata.
                    Moze zaoszczedzisz te 5 euro albo nawet 20 na miesiac. Ale czy jest sens bawic
                    sie w to dla takiej sumy?

Bo jakosc owszem jest OK ale napewno nie az tak dobra jak normalny telefon.
                    Wiem cos o tym bo mieszkalam w kraju gdzie minuta do Polski kosztowala ponad 4
                    euro wiec alterntywne sposoby na dzwonienie mnie interesowaly.
                  • Gość: asiunia Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.pt.lu 24.01.06, 17:02
                    >mnie rozmowa do polski kosztuje 5 centow

To dobry jestes, bo ja to nawet blednego pojecia nie mam ile mnie jeden impuls
                    kosztuje. Od lat kazdy kaze mi zalozyc skypa, zeby moc telefonowac ze mna
                    gratis, a ja jeszcze czasu nie znalazlam zeby sluchawki sobie kupic!
                    Na porownamnie tych wszystkich taryf tez pewnie z pol dnia trzeba stracic wiec
                    ja pozostaje przy swojej opcji: place rachunek jaki mi przysylaja na koniec
                    miesiaca i nie interesuje sie reszta. A czy zaplace 60 czy 100 ojro to
                    naprawede roznicy nie widze.
                  • Gość: brublox Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.brutele.be 24.01.06, 17:14
                    Wez pod uwage, ze w BE po prostu nie oplaca sie miec stacjonarnego i coraz
                    wiecej ludzi z takowego rezygnuje na rzecz komorki...
                    Ci, ktorzy mowia, ze kiedys ze skype'a korzystali i jakosc do D.. tez moze
                    dobrze by zrobili biorac pod uwage rozwoj przepustowosci lacz internetowych.
                    Jakosc ogolnodostepnego voip na przestrzeni ostatniego roku znacznie sie
                    polepszyla i polepszac bedzie.. Niekotrzy ISP juz oferuja pakiet Internet, TV +
                    telefon, gdzie ten ostatni jest w technologii VoIP...
                  • pan.boczek Bzdura! Bzdura! Bzdura! 09.03.06, 09:28
                    Piszesz, ze z technologia VoIP jestes za pan brat i potrafisz odroznic jakos
                    poloczenia VoIP od tradycyjnego polaczenia telefonicznego. piszac, ze placisz 5
                    centow za minute przyznajesz, ze nie korzystasz z polaczenia Belgacomu (ktore
                    wynosi tak jak ktos napisal ok. 60 centow). musiales podpisac umowe z tanim
                    providerem (tri stars, five stars czy jak to sie tam nazywa), a to jest nic
                    innego jak wlasnie VoIP. podobnie z kartami-zdrapkami. to sa polaczenia VoIP.
                    wiec chyba jednak nie masz takiego wyczulonego ucha, skoro dzwoniac za 5 centow
                    na minute nie zauwazyles zadnej roznicy od polaczenia za 60 centow. albo po
                    prostu tej roznicy prawie nie ma...
              • jakubsky Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 17:29
                nie zgadzam sie z bylym
                nawet epsy umieja liczyc (vide numerical na egzaminach, jakos trzeba uzbierac ten wymagany procent).
                i fakt bycia epsem - lepszym niz kafelkarz nie ma tu nic do rzeczy
          • jakubsky Re: Dzwon do PL za darmoche !! 24.01.06, 17:26
            Eurokrato,
            nie mieszaj dwoch systemow placenia za polaczenia za telefon
            - niemieckiego ze wszystkimi vorwahlami
            i
            - belgijskiego, z gory zaplanowanego jako drogi

kto umie liczyc ten wybierze tansza oferte

• Gość: byly_eurokrata Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.netcologne.de 24.01.06, 18:24
              ok, krotkie podsumowanie z mojej strony, dlaczego w ogole sie wtracilem: u mnie
              w pracy nie mozna dzwonic prywatnie z telefonu sluzbowego, bo "wyjscie na
              miasto" jest zablokowane. Dlatego wiekszosc osob uzywa tzw. calling cards jak
              pilnie musi zadzwonic. Najtansza calling card oferowala rozmowy na nr
              stacjonarne za 3 centu/min. Ale z jakichs tam powodow operator musial te kare
              wycofac. Alternatywna karta jest 100% drozsza, bo rozmowa kosztuje 6 centow za
              minute. W pracy zawrzalo, na korytarzach dyskusje, jaka to drozyzna itd. Mialo
              sie wrazenie, ze ludzi o zarobkach powiedzmy bylej unijnej kategorii B od ust
              beda sobie musieli odejmowac, zeby sobie pozwolic na telefon. Wreszcie nerwy mi
              puscily i pytam sie goscia, ktory najwiecej biadoli, ile on miesiecznie przez
              te karte dzwonil. Okazuje sie, ze gora 30 minut. Czyli ta drozyzna to 90 centow
              MIESIECZNIE wiecej.
              Moje uwagi dotyczyly bardziej takich osob, ktore uprawiaja sztuke dla sztuki.
              Jak ktos codziennie dzwoni 1 godz. do Polski, to na pewno innaczej musi
              kalkulowac.
            • pan.boczek Re: Dzwon do PL za darmoche !! 09.03.06, 09:32
              te niemieckie vorwahle to tez nic innego jak VoIP.
          • Gość: Bruxa Re: Do Eurokraty (byłego) IP: *.cec.eu.int 09.03.06, 10:24
            Z Niemiec i dzwonisz za 5 c do Polski?
            Juz rok temu było to dowodem nieudolności (bez obrazy), bo mozna było za 2 lub
            taniej :-)))
    • Gość: szymbi Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.cec.eu.int 25.01.06, 11:42
      A ja polecam inny model telefonii. Jest to telefonia internetowa, o jakości
      zwykle nie odbiegającej od stacjonarnej. ALE: dzwonię z mojego telefonu
      stacjonarnego, który wpięty jest do routera internetowego, zakupionego u
      providera usługi. Router ten ma przypisany numer z jednej z polskich
      stacjonarnych stref numeracyjnych. SKUTEK: Ja dzwonię ze stacjonarnego do
      Polski za 3,5 ct/min, a do mnie można się z Polski zadzwonić płacąc polską
      taryfę lokalną lub ewentualnie międzymiastową, jeśli ktoś dzwoni z innej strefy
      numeracyjnej niż moja. Moja rodzina bardzo sobie chwali, że nie jest skazana na
      kontakty tylko z mojej inicjatywy :)

Jakby ktoś był zainteresowany szczegółami, służe na priva (szymbi na gazeta).
      • Gość: szymbi Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.cec.eu.int 25.01.06, 12:02
        mała korekta - właśnie sprawdziłem cennik i była obniżka, aktualna cena
        połączeń to 3 ct/min.
      • Gość: spin Re: Dzwon do PL za darmoche !! IP: *.cec.eu.int 09.03.06, 10:27
        a daj spokój z takim koszmarem... Akurat zaporową cenę na połączenia dla mamusi
        lub teściowej baaardzo sobie chwalę...
    • ja_texas Art. bezpieczenstwo VoIP a Skype 09.03.06, 09:00
      www.gsmmania.pl/article.php?story=20060308222338412
      Pzdr:)
      • Gość: m Re: Art. bezpieczenstwo VoIP a Skype IP: 213.189.186.* 09.03.06, 21:23
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka