Dodaj do ulubionych

A gdzie forum europracownicy w szklarniach,itp.?!

15.04.06, 23:36
Rozumiem, że dla takich ludzi nie warto zakładać forum;/
Bezsens! Czytając wypowiedzi niektórych ,,życzliwych,, w stosunku do ludzi,
którzy szukaja prace w ogrodnictwie (szklarniach) polach itp. to nasuwa mi
się myśl. Ci ludzie mieli albo ogromne szczęście albo bogatych rodziców.
Ludzie, nie wszyscy urodzili się w czepku i w wiekszoci musza zarobic na
swoje studia, i dalsze kształcenie się. A gdzie w naszej pieknej polskiej
rzeczywistości rozdają za darmo dyplomy??? Po pierwsze trzeba płacić za
studia, stypendium nie wystarcza. I do tego patologia. Nie każdy miał w domu
rodzinnym idealne warunki do nauki. Po przejsciach musi zbierac sie sam! A
nikt pieniedzy pod nogi nie rzuca!
Dlatego posze o więcej wyrozumiałości dla ludzi, którzy pytają się tutaj o
pracę. Jeśli ktoś wie, to może jakies linki, podpowiedzi a nie większe
kłody!!!

I pomyslcie,ze kiedys mysleliście o takch jak Wy:
,,zasrani urzędnicy im więcej kasy tym główka wyżej,,

Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
Obserwuj wątek
    • Gość: byly_eurokrata Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: *.netcologne.de 16.04.06, 00:19
      dejmona, nie przesadziaj, wiekszosc ludzi na tym forum pochodzi z normalnych
      rodzin a nie za takich z "denver klanu". To ze ktos szuka pracy nawet przy
      dojeniu krow do zadna hanba. Ale wysylanie postow na forum ewidentnie do tego
      sie nie nadajace, troche swiadczy o autorach postow, bo wystarczy POBIEZNIE
      rzucic okiem na tytulu watkow i kazdy rozsadnie myslacy czlowiek dojdzie do
      wniosku, ze to niewlasciwe forum na takie pytania. Mozna je raczej zadac
      o "krok wczesniej" na forum "unia europejska".
      oczywiscie tytul naszego forum jest mylacy, ale w wieszkosci szybko sie pojawia
      info bywalcow, ze na tym forum raczej nie mozna oczekiwac zbytniej pomocy w
      znalezieniu pracy.
      • Gość: PaVue lysy IP: *.13-136-217.adsl.skynet.be 16.04.06, 00:36
        przypominam ze to podorum forum praca wiec jakby co t ozazalenia do mczapla
        jako moderatora ;D
        • Gość: byly_eurokrata Re: lysy IP: *.netcologne.de 16.04.06, 00:48
          zanim mczapl zostal adminem to niniejsze forum juz mialo swoja mylaca nazwe,
          trzeba je bylo nazwac eurokraci albo eurourzednicy i bylby spokoj. Ciekawe kto
          bedzie mial cierpliwosc pod koniec maja, zeby tlumaczyc co 2 dni ludziom
          piszacym "szukam pracy dorywczej na wakacje", ze im tutaj w 99.,9% nikt nie
          bedzie w stanie pomoc
          • paw_dady Re: lysy 16.04.06, 01:03
            Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a):

> zanim mczapl zostal adminem to niniejsze forum juz mialo swoja mylaca nazwe,
            > trzeba je bylo nazwac eurokraci albo eurourzednicy i bylby spokoj.

wole eurotrudnie bardziej odpowiada prawdzie ;)

> Ciekawe kto bedzie mial cierpliwosc pod koniec maja, zeby tlumaczyc co 2 dni
            ludziom piszacym "szukam pracy dorywczej na wakacje", ze im tutaj w 99.,9%
            nikt nie bedzie w stanie pomoc
            >

a czmu nie eurppracownik to europracowniek a nie rpaconik komisji czy rady
            europy ;)

PS zreszta czyz ty ni chciale wyjechac do luxa a tu z dojeniem ot taka gratka ;)
            • Gość: byly_eurokrata Dojenie krow IP: *.netcologne.de 16.04.06, 12:12
              paw_dady napisała:
              > PS zreszta czyz ty ni chciale wyjechac do luxa a tu z dojeniem ot taka
              gratka ;

Bo ja mam taka traume z dziecinstwa: spedzalem wakacje jako brzdac u cioci na
              wsi. I jako jakis 10-latek uparlem sie, ze tez chce sprobowac wydoic krowe.
              Poniewaz juz wtedy mialem dwie lewe rece, nic z tego oczywiscie nie wyszlo. Po
              chwili zirytowana krasula obrocila leb w moja strone, popatrzyla sie na mnie z
              politowaniem, wierzgla noga i w tym momencie zrozumialem raz na zawsze, ze
              wlasnemi recami to ja nigdy na chleb nie zarobie. Tak sie ciekawie sklada, ze
              pare dni pozniej byl w telewizji jakis film mlozdiezowy o synu ambasadora
              hiszpanskiego na jakies tam nudnej placowce. I wtedy dostalem drugiego
              Schlüsselerlebnissu: postanowilem zostac dyplomata (w dialekcie
              pawim "trutniem"). I to nie zart. Wszyscy inni chlopcy w tym wieku mowili, ze
              chca zostac pilotem, strazakiem, lekarzem albo cos w tym stylu a ja mowilem, ze
              chce byc ambasadorem. No coz panie dziejku, to byli czasy, ze w kraju rzadila
              komuna i kariere w dyplomacji mogli zrobic jedynie partyjne apartczyki. Wiec
              musialem zmodyfikowac troche moje plany, ale jakims tam trutniem, tu i owdzie
              nawet miedzynarodowym, zostalem. Ale od krow nadal trzymam sie z daleka.
              Na tym koncze tegoroczna opowiastke o wyzszosci swiat wielkanocy nad swietami
              bozego narodzenia.
              • paw_dady toz to logiczny ciag ;) 16.04.06, 20:43
                > wsi. I jako jakis 10-latek uparlem sie, ze tez chce sprobowac wydoic krowe.

a potem

> chce byc ambasadorem.

to logiczny ciag - do dojenia krwoy do dojenia systemu ;)

Caluski
                PD
      • dejmona Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 16.04.06, 12:51
        Ja nie każe nikomu brać udziału w poszukiwaniach pracy dla danej osoby.
        Poprostu proszę o więcej wyrozumiałości a nie dodawanie komentarzy typu,,To nie
        to forum,, czy ,, Tutaj tylko urzednicy,,.Wszyscy jesteśmy ludzmi, i to ,ze
        ktoś ma wyższa pozycję udało mu sie owszem gratuluje ale nie pogardzajcie
        ludzmi z nizszych sfer, którzy starają się znaleść dodatkowa prace na wakacje.
        Oni też kiedyś jesli im się tylko uda będą tacy jak WY!Jeśli ktoś, wie to ja
        wcześniej napisałam niech poda link lub skieruje na inne forum a nie zamieszcza
        postów wyśmiewających i gardzących praca w ogrodnictwie czy nawet dojeniu krów.
        Ja pracowałam w Luxemburgu na winobraniu czy w Holandii w ogrodnictwie i wcale
        nie czuje sie z tego powodu gorsza!A nawet lepsza poniewaz znam teraz oba
        języki :) A ponoc ciężko jest się ich uczyć.
        Więc, jesli ktoś kiedys zamieści post w takiej sprawie, to jeśli ktoś ma wpisać
        głupi, krzywdzący komentarz to lepiej niech wogóle umilknie!

Jest forum dla ludzi pracujacych na wyspach a dlaczego nie ma forum dla ludzi
        pracujących cięzko fizycznie w Niemczech, Holandii, Luxemburgu czy Belgii.?
        Jesteśmy gorsi? Bo ja już nie rozumie...
        Czy lepsza pozycja człowieka zawsze musi skłaniac do zachowywania sie
        nieprzyjemnie dla kogos kto tylko stara się zapewnic sobie lepszy byt i jeżdzi
        za chlebem?
        • Gość: byly_eurokrata Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: *.netcologne.de 16.04.06, 13:00
          Dejmona, my sie jakos kompletnie nie rozumiemy. Uwazam ze info typu "to nie to
          forum" jest jak najbardziej neutralne i uprzejme, bo to po prostu wskazowka, ze
          trzeba szukac gdzie indziej.
          Trudno wymagac od urzednika instytucji unijnych, ktory nie ma praktycznie
          zadnej stycznosci z tzw. normalnym rynkiem pracy, zeby dawal linki na strony,
          gdzie takie oferty pracy sa, bo on tego z reguly sam nie wie.

Jezeli jest potrzeba takiego forum (a przypuszczam ze istnieje, w belgii jest
          np. belgia.net) szukajacych pracy, to sadze, ze mozna napisac do admina
          dzialu "forum" gazety wyborczej i takie forum z pewnoscia mozna uruchomic.
          Sadze, ze dla osoby z inicjatywa to nic trudnego. Internet ma to do siebie, ze
          dla kazdej grupki osob, jest jakis odpowiedni kacik. Akurat ten kacik nie jest
          za bardzo odpowiedni dla osob szukajacych pracy na wolnym rynku, bo tutaj
          ludzie wymieniaja poglady na problemy ich nurtujae (szukanie mieszkania,
          interpretacja przepisow unijnych, rady jak zdac egzamin kwalifikacyjny itd. ).
          Nie rozumie, dlaczego tak ryczaltowo "bluzgasz" na ludzi, ktorzy w 99% nie sa
          absolutnie w stanie pomoc studentowi szukajacemu pracy na wakacje, bo sami na
          przyklad nie wiedza, jak znalezc prace dla bezrobotnego malzonka.
          Jakas straszna frustracja przez ciebie przemawia, ale nie powinnas jej
          wyladowywac na niewinnych osobach typu np. Asiunia, ktora - jak moge cie
          zapewnic - zupelnie bezinteresownie pomogla jednemu mojemu znajomeu, chociaz
          nie zna ani mnie ani jego osobiscie. Pomogla, bo to byla jej dzialka i miala
          odpowiednia ku temu wiedze.
          • dejmona Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 16.04.06, 13:22
            Przeprasza nikogo nie bluzgam. Ale koleżanka o ,,nicku,, Asiunia akurat
            przedstawia to o czym tu pisze,, bezsensowne posty,, Skoro taka dziewczyna
            pomocna to dlaczego taka ,,humorystyczna,, wstawka? Jesli chodzi o posty
            typu ,,to nie to forum,, miałam na mysli gorsze przedstawienia tej formy. Bo
            brzmi to jak ,, Dla Ciebie tu nie ma miejsca tu tyko ludzie wykształeceni a nie
            robole,, Przykre to jest:(
            Swoim postem nikogo nie chce obrażać bo własnie ja zwracam sie o nie obrażanie
            i nie umniejszanie jeszcze bardziej godnosci człowieka. Wystarczy chyba ,ze
            pracuja ciezko na swoje studia, utzymanie. I czasami pracuja poniożej swojej
            godnosci traktowani przez ludzi jak psy.Prawda? Wracając do kolezanki
            przyznam ,ze poniosło mnie troszke. Ale chyba nie ma prawa robic sobie zartów z
            tego. Owszem moze i komus pomogła, ale tutaj swoimi postami tylko szkodzi. Tak
            jakby smiała się,ze ktos się meczy jedząc suchy chleb i jeszcze dodając do tego
            ziarno goryczy, a sama w tym czasie wcina szynke....Jesli komuś ublizyłam to
            przepraszam...
          • Gość: gosc Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: *.access.telenet.be 16.04.06, 14:27
            Belgia net to stronka dla Polonii belgijskiej,i nikt nie bawi sie w podzialy na 'roboli' i 'urzedasow'.
            Np; EPSO tez maja wstep,pomimo ze sami lubia sie izolowac od "plebsu".
          • majster_od_tapet Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 17.04.06, 15:53
            > Nie rozumie, dlaczego tak ryczaltowo "bluzgasz" na ludzi, ktorzy w 99% nie sa
            > absolutnie w stanie pomoc studentowi szukajacemu pracy na wakacje, bo sami na
            > przyklad nie wiedza, jak znalezc prace dla bezrobotnego malzonka.
            > Jakas straszna frustracja przez ciebie przemawia, ale nie powinnas jej

moze to po prostu jajniki dzialaja na mozg?
    • Gość: asiunia Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 16.04.06, 08:13
      > Ludzie, nie wszyscy urodzili się w czepku

Ja na przyklad przez ciecie cesarskie...

• dejmona Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 16.04.06, 12:38
        I o takich własnie ,,życzliwych ,, ja Ty Asiula tutaj piszę.Nie wiem, co
        chciałaś pokazać swoim postem. Jakoś mnie nie rozśmieszył, a wydajaje mi się,
        iż chciałas wyjść na osobe z poczuciem humoru. Nie wyszło;/
        Cesarksie? No właśnie miałaś łatwiej...Nie męczyłas się z wyjściem na świat. A
        inni meczą się aby czegos dokonać. I podejrzewam, że również nie miałaś bogatą
        rodzinke, która córeczke zagłaskała i teraz wyszło. Biedna....
        • Gość: asiunia Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 16.04.06, 16:17
          >wydajaje mi się, iż chciałas wyjść na osobe z poczuciem humoru.

Nie chcialam tylko jestem;) A gdybys Ty tez miala choc odrobine to bys sie
          usmiechnela, a nie obrazala.

Do reszty nie bede sie ustosunkowywac bo to po prostu brednie.
          A zreszta byly_eurokrata probuje Ci po ludzku wytlumaczyc o co chodzi, ale
          skoro nie chcesz zaczaic....
    • ma_wi99 Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 16.04.06, 16:50
      No, coz... tak to wlasnie wyglada, jak ktos wpada na to forum z gotowa koncepcja
      na temat kto co mysli, jakie ma odniesienie do reszty swiata i
      • paw_dady nie mow zem upierdliwy 16.04.06, 20:44
        ma_wi99 napisał:

> sie sprzedaje zwierzeta", tylko migiem skoczy wydoic kanarka i wroci z zadanym
        > przez klientke towarem. Czyz nie tak to powinno byc?

drobna niescislosc: kanarki wyciska sie do herbaty nie doi ;)
      • dejmona Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 17.04.06, 03:14
        osoba wchodzi do sklepu zoologicznego i grzecznie prosi o litr
        > mleka, to kulturalny sprzedawca-europejczyk nie powie "pani pomylila sklepy,
        tu
        > sie sprzedaje zwierzeta",

Czy Ty w wyrafinowany sposób przypadkiem mnie nie obrażasz????
        Ok, nie to forum... Przepraszam ,ze obraziłam szlachte...My małe człowieczki
        gó.. mamy do gadania. Tylko wyzwiska (w łagodny i ,KULTURALNY aczkolwiek
        domyslny)sposób nam pozostały....:(Pomiatanie, umniejszanie, a tylko dlatego,ze
        chcemy wykształecenia i na portalu Gazeta.pl nie ma dla nas miejsca
        a ,,Europracownicy,, nami gardza;/ Chore;/
        Własnie dlatego do cholery jest tutaj mój post o założenie forum dla zwykłych
        ludzi!!! Droga ma-cos tam... Owszem ponosło mnie troszke i sie zagalopowałam w
        wypowiedziach ale Ty nie reprezentujesz nic więcej poza mną..No może ładniej
        sie wypowiedziałaś....Pewnie reszta przyzna gratulacje i fanfary...
        I nie desdemona.... Bo mój login nie ma nic z tym związanego jesli chcesz ja
        zmienie Twój ...ma-wi99 mała kur...wi w 99%...pasuje???
        -(a wiec takze EUROpejskiej) oborze ma
        > pelne prawo domagac sie tutaj "profesjonalnej obslugi".
        To był cios po niżej pasa... A żeby Ciebie tak bieda dopadła głupia krowo....!
        Bo już nie mam słów!

Przepraszam :))))
        • kapitan_ameryka Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 17.04.06, 11:25
          Jak ci brakuje zwyklego forum jak ty to nazywasz to se zaloz i nie pie..o
          tym jak to ci zle.
      • Gość: mczapl Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: 212.190.72.* 20.04.06, 15:13
        Napisze do admina forum by nasze forum "Europracownicy" przesunal do dzialu
        Polonia. Wowczas jego nazwa bedzie mniej mylaca.

A co do nazwy EPSO, to jest to nazwa uzywana w wyszukiwaniu naszego forum, wiec
        twoje uwagi sa jak najbardziej aktualne.

Co do sformulowan typu "tu nie to forum", to chcialbym odpowiedziec jako jeden
        z autorow takich komunikatow.
        Nigdy nie mialem na celu obrazanie kogokolwiek tego typu sfolmulowaniami.
        Jedynym celem bylo pozbawienie zludzen osoby zadajacej pytanie o prace oraz
        zaoszczedzenie jej czasu. Juz wielokrotnie sie wypowiadalem, ze nigdy nie
        czulem nie czuje i nie bede sie czul lepszy od osob nie pracujacych w
        instytucjach europejskich.
        • kapitan_ameryka Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 20.04.06, 15:18
          Gość portalu: mczapl napisał(a):

> Napisze do admina forum by nasze forum "Europracownicy" przesunal do dzialu
          > Polonia. Wowczas jego nazwa bedzie mniej mylaca.
          >

Pojebalo cie? Czlowieku, jak to wpadnie do tamtego worka to nie opedzisz sie od
          oszolomow, ktorzy beda wpadac na goscinne wystepy!
          • Gość: mczapl Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: 212.190.72.* 20.04.06, 15:22
            To jaki dzial proponujesz?
            • kapitan_ameryka Proste 20.04.06, 15:25
              Zmiana nazwy forum z Europracownicy na EPSOpracownicy.

Dalej, stosowna zmiana w dziale UE - skad "nasze" forum zostalo wyodrebnione,
              na powyzsza nazwe.

A na forum glownym, tzn menu forum na GW moze zostac tak jak jest - EPSO - bo
              jest dobrze.

A w polu gdzie jest napisane kto jest opiekunem dodac cos w tym stylu:
              Forum pracownikow Instytucji UE Komisja, Parlament i inne.

Cos takiego poroponuje.
              • Gość: mczapl Re: Proste IP: 212.190.72.* 20.04.06, 15:31
                Pomysl niezly, choc widze jedno ale - sprosrod nas tylko ok. 5 osob pracuje w
                EPSO - reszta pracuje poza.

Poczekam az sie pomysl ulezy. Jezeli do wtorku 25.04 nie bedzie protestow, w
                srode zaczne dzialac w sprawie zmiany naszego forum.
                • kapitan_ameryka Re: Proste 20.04.06, 15:38
                  Gość portalu: mczapl napisał(a):

> Pomysl niezly, choc widze jedno ale - sprosrod nas tylko ok. 5 osob pracuje w
                  > EPSO - reszta pracuje poza.

Kolega chyba zbyt doslownie bierze tresc EPSO, albo szare komorki nie pracuja
                  na odpowiednich obrotach po lenistwie swiatecznym :)

Epso, epso - a jak sie tu dostalismy? Via epso. Kontraktowi troche inaczej, ale
                  chyba sie nie obraza, poza tym nie przesadzajmy!

> Poczekam az sie pomysl ulezy. Jezeli do wtorku 25.04 nie bedzie protestow, w
                  > srode zaczne dzialac w sprawie zmiany naszego forum.

Za duzo nie ma tez co myslec, bo sie okaze ze co wpis to opinia i gucio z tego
                  wyjdzie.

Trzymaj to zdala od dzialu Polonia!!!
                • puks01 Re: Proste 20.04.06, 15:53
                  A może Forum Epsów - pracowników instytucji UE?
                  Albo Forum im. Epski Zenobii? )))
        • ma_wi99 Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 20.04.06, 15:31
          Czesc,

wydaje mi sie, ze dzial Polonia tez moze byc nienajszczesliwszym miejscem, bo
          tam wlasnie zaglada wiele osob niemajacych nic wspolnego z rekrutacja do
          Instytucji Europejskich, lecz poszukujacych pracy wlasnie zagranica poprzez
          indagowanie rodakow juz tam bedacych na wyzej wskazany temat.

Przegladajac jednak "zestaw" dzialow oferowanych przez GW trudno jest znalezc
          miejsce ewidentnie przeznaczone do ulokowania tworu jakim jest EPSO, tak wiec z
          dwojga zlego wydaje mi sie, ze Polonia moglaby byc lepszym dzialem niz Praca...
          Chociaz sam nie wiem i wydaje mi sie, ze konsultacja z uczestnikami tego forum
          bylaby wskazana.

Innym pomyslem mogloby byc umieszczenie jakiegos "political correct" komentarza
          w strefie info forum, ze osoby szukajace pracy poza instytucjami UE nie znajda
          tu wiele dla siebie. W koncu Wasza stefa info jest prawie pusta, wiec linijka
          czy dwie takiej adnotacji moglyby wiecej pomoc niz zaszkodzic (nie mowiac juz o
          tym, ze nikt nie bedzie dyskutowal z naglowkiem, jako tworem bezosobowym ;-)

A przy okazji
    • kapitan_ameryka [...] 16.04.06, 18:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dejmona [...] 17.04.06, 03:15
        • kapitan_ameryka [...] 17.04.06, 11:24
    • epska_zenobia Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it 17.04.06, 14:40
      a nie moznaby po prostu wstawic jakiegos malego intro miedzy FAQ a wszystkie
      posty. Wyboldowac - Pracujemy dla Unii Europejskiej, czy cos takiego, nie
      posredniczymy w zalatwianiu pracy w rolnictwie, budownictwie, etc.

najprostsze rozwiazanie, ale nie wiem czy wykonalne
      • Gość: g Re: A gdzie forum europracownicy w szklarniach,it IP: *.217.145.47.coditel.net 20.04.06, 22:00
        a gdyby nazwac forum "Eurokraci"? ;-) lub wariacja na temat...

niezbyt mylace, a moze paru oszolomow z forum UE sie pojawi? niezly z nich
        ubaw, chociaz czasem szlag moze trafic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka