drugapolowaeurokratki 19.04.06, 13:33 Moze ktos wie jak wysokie sa podatki dla Contract Agents (FGIV)? No i inne dodatkowe oplaty? Przypuszczam, ze zblizone do dawnych Auxi i Temporary Z gory dzieki za info! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapitan_ameryka Re: Contract Agent - jakie podatki? 19.04.06, 13:35 Ty, a po ch.. ci wiedziec jakie podatki? Przeciez i tak dostajesz pensje netto do lapki, wiec o co krzyk? No chyba, ze ciekawosc cie zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
drugapolowaeurokratki Re: Contract Agent - jakie podatki? 19.04.06, 16:26 Jestem ciekaw bo mi proponuja kwote brutto a ja gapa zapomnialem spytac o netto :(( I bez przeklenstw - to jest forum kulturalnych ludzi !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Contract Agent - jakie podatki? IP: *.netcologne.de 19.04.06, 16:36 odpowiedz jest w miare prosta: jesli masz "punkt ciezkosci" zycia poza belgia/luksemburgiem i przysluguje ci przez to expatration allowance, to brutto = mniej wiecej netto. Odpowiedz Link Zgłoś
drugapolowaeurokratki Re: Contract Agent - jakie podatki? 19.04.06, 16:41 I dalej schody :( Podano kwote z 16% za rozlake ale dzieki daje to jakis obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Contract Agent - jakie podatki? 19.04.06, 16:48 Kogos pojebalo z tymi brutto - mysle o tych co ci je podaja. Co do jobow - i tak jest autocenzura wiec nie ma problemu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: Contract Agent - jakie podatki? IP: *.netcologne.de 19.04.06, 16:49 to odejmij te 16%, oczywiscie tylko orientacyjnie, bo expatriation allowance to mniej wiecej tyle, co wszystkie oplaty na kase chorych, skladki emerytalne, podatki itd. Chyba ze chcesz wiedziec kwote dokladnie co do 50 euro, to musisz poprosic swoja pierwsze polowe zeby ci w pracy na kalkulatorze komisji zamieszczonym w intranecie wyliczyla dokladnie co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Contract Agent - jakie podatki? 19.04.06, 17:06 Hohoho... konkurs na kontrakty trwa a kolega juz ma prace? Tak ot tak, po prostu, bez niczyjej pomocy? Dziwi mnie czemu nikt nie krzyczy, ze sie nie da, ze konkurs MUSI byc + inne bzdury na ten temat. Ja osobiscie gratuluje - tak trzymac i pokazac idiotom, ze mozna! Odpowiedz Link Zgłoś
drugapolowaeurokratki Re: Contract Agent - jakie podatki? 19.04.06, 18:54 Bo chyba myslimy o roznych konkursach. Ten nowej kategorii przez Porta trwa (chociaz niektoryz przeszli juz dwa etapy!!) natomiast w ubieglym roku bylo klikanascie malych konkursow na CA - oglaszanych na stronach konretnych DG - Google Wazna Rzecz !!!!!! Co do znajomosci nie znam nikogo ani w tym DG (poznalem na testach!!!) ani w "Kadrach". I co zatkalo? Poza tym praca jeszcze nie od dzis :( Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Contract Agent - jakie podatki? 19.04.06, 20:17 Jak moglo mnie zatkac, jak ja o tym juz od dawna wiem??? I nie tylko ja, ale praktycznie 95% wszystkich kontraktowych. Zreszta jak by mnie zatykalo to bym nie gratulowal no nie? Czytaj uwazniej ;P Ps Ja kontrakowym nie jestem. Normalny jestem, konkursowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_karola Re: Contract Agent - jakie podatki? IP: *.sympatico.ca 19.04.06, 22:46 Nie wiem o jakich znajomosciach pisze kapitan z Ameryki.Jade na drugie spotkanie na stanowisko contract agent - project manager.Pokrywaja mi (dwukrotnie) koszty biletu, hotel i.td.Zaprosili mnie z Kanady.Po prostu wyslalam swoje c.v.Zostaly juz tylko trzy osoby i to ostateczne spotkanie bedzie z dyrektorem organizacji.Pierwsze bylo przed piecioosobowa komisja.Zadnych znajomosci.Po prostu pracuje na podobnym stanowisku w Kanadzie. Moja znajomosc polskiego nikogo tam nie interesowala.Nie wiem tylko czy finansowo bedzie mi sie to oplacalo.Chyba, ze dostane te 16%.Przyjemnie tez jest zmienic otoczenie. Tabele z zarobkami dla FGIV mozna znalezc na EPSO (brutto i netto). Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Contract Agent - jakie podatki? 20.04.06, 09:48 Wy ku.. nie potraficie czytac czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś