Dodaj do ulubionych

BXL-Zaventem ku info

IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.06.06, 21:50
Dzis czekajac na metro (oj jak tego nie cierpie,ale coz znow auto out poraz x
w tym roku)wyczytalam,ze z GARE DE LUX zatrzymujac sie na Schuman'ie jezdzi
do Zaventem (na lotnisko)autobus linia 11 i 12 (godziny do sprawdzenia na
przystanku)i,ze 10 przejazdowa karta kosztuje tylko 21 euro.Do kupienia na
stacjach metro i pewnie w autobusie.To jest ku info,moze komus sie przyda....
Obserwuj wątek
    • Gość: Texas Re: BXL-Zaventem ku info IP: 88.147.1.* 06.06.06, 22:23
      > Dzis czekajac na metro (oj jak tego nie cierpie,ale coz znow auto out poraz x
      > w tym roku)wyczytalam,ze z GARE DE LUX zatrzymujac sie na Schuman'ie jezdzi
      > do Zaventem

Przystanek jest na Placu Luksemburg, a nie dworcu.

Pzdr:)
      • Gość: anbxl Re: BXL-Zaventem ku info IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.06.06, 22:25
        No to chyba logiczne,przeciez z dworca lux autobusy nie odjezdzaja tylko
        pociagi :-)))No powiedzmy,ze przystanek jest przed dworcem :-)))
        • Gość: Texas Re: BXL-Zaventem ku info IP: 88.147.1.* 06.06.06, 22:30
          > No to chyba logiczne,przeciez z dworca lux autobusy nie odjezdzaja tylko
          > pociagi :-)))No powiedzmy,ze przystanek jest przed dworcem :-)))

Szkopul tkwi w tym, ze nie:) Przed dworcem jest inny przystanek i to nie z
          niego odjezdza 12. Autobus na lotnisko zatrzymuje sie na samym placu (przy
          dawnym przejsciu "na skroty" do Parlamentu:)

Pzdr:)
          • Gość: anbxl Re: BXL-Zaventem ku info IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.06.06, 22:35
            A biennnnnnnnnnnn a wiec dzieki za info,bo o tym nie wiedzialam i pewnie innym
            sie przyda-mnie mniej-nie ta dzielnica i nie cierpie komunikacji publicznej w
            BXL
            • jakubsky Re: BXL-Zaventem ku info 07.06.06, 09:25
              jak zapewne samej BXL tylko wstyd Ci sie do tego pryznac, ze zalujesz, ze sie tu sprowadzilas, no ale coz, jak sie polskiego jedzienia nie je, nie rozmawia z murzynami, bo sa be i ma wieksze mniemanie o sobie niz krol Karol z krolowa Karolina to sie tak na koncu wychodzi...

• Gość: paff Re: BXL-Zaventem ku info IP: *.3-136-217.adsl.skynet.be 07.06.06, 20:10
                bo panie doktorze wychodzi sie jak sie nie jedzie a jechac mozna np.
                komunikacja miejska ;)
              • Gość: anbxl Re: BXL-Zaventem ku info IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.06.06, 21:03
                ty chyba pijesz do mnie,ale zle trafiles,bo ja akurat jem czasem polskie
                jedzenie (to moja rodzina go nie lubi),nie mieszkam w BXL (bbbeeeeeeeeeeeee
                kiedys mieszkalam blisko twojego bloku i pewnie ten moj ex blok widzisz z okna -
                tez beeeeeeeeee).Murzyna mam nawet w rodziniçe (maz mojej siostrzenicy i tez
                chemik :-)))A wiec cos zle studiujesz moje posty,no ale moze masz dzis zly
                dzien no i kazdy ma prawo do swojego zdania,a ufff autko dzis odebralam,tak nie
                lubie jezdzic ani tramwajem ani metrem ani autobusem,bo sa przepelnione i
                czesto cuchnace,no ale to nie znaczy,ze ty musisz tego nie lubic :-))A post byl
                wylacznie ku info bo 2.10 euro za dojazd na lotnisko to naprawde niewiele
                • Gość: Emilia2006 Re: BXL-Zaventem ku info IP: *.28.102.228.coditel.net 07.06.06, 21:45
                  Tylko ze:
                  Po co jechac autobusem i stac w korkach jak jest pociag za 2.60 i czy wogole
                  cena tu odgrywa jakakolwiek role? (A tak dla wiadomosci to na tej linii miedzy
                  Luxembourg a Rue de Geneve okolice NATO) Eurokraci jezdza za darmo po pokazaniu
                  badge.

W porownaniu z Polska to problem smrodu w transporcie publicznym w Brukseli to
                  pestka. Moj head of unit i dyrektor tez czesto jezdza metrem nie mowiac o
                  reszcie smiertelnikow.
                  • Gość: Texas Re: BXL-Zaventem ku info IP: 88.147.4.* 07.06.06, 21:58
                    > Po co jechac autobusem i stac w korkach jak jest pociag za 2.60

Gwoli scislosci bilet na pociag kosztuje 2,80 EUR:) i tez uznaje
                    jego "wyzszosc" nad autobusem.
                    Zwlaszcza, ze anbruxl zapomniala naisac, ze cena 2,10 EUR obowiazuje przy
                    kupnie 10 przejazdow, a nie jednorazowej podrozy.

> W porownaniu z Polska to problem smrodu w transporcie publicznym w Brukseli
                    to
                    > pestka.

Pelna zgoda:)

Pzdr;)
                    • Gość: paff smord w autobusie a pochodzenie IP: *.3-136-217.adsl.skynet.be 07.06.06, 23:37
                      to smrod niezleznie do miejsca - a obu paniom serdecznie wspolczuje wiosek, z
                      ktorych pochodza - w wiekszosci autobusow w Pl nie czulem smordu. Ale widac nie
                      jestesmy z tej samej wiochy ;)
                    • Gość: matt Re: BXL-Zaventem ku info IP: 87.65.179.* 09.06.06, 21:22
                      Gwoli scislosci, na pociag tez mozesz kupic 10 przejazdow na lotnisko (KeyCard
                      za 15 EUR) i wychodzi po 1.50 wtedy
                      • Gość: texas Re: BXL-Zaventem ku info IP: 88.147.6.* 09.06.06, 22:15
                        Dzieki, nie znalam tego rozwiazania:)

Pzdr;)
                  • sil.bi Re: BXL-Zaventem ku info 07.06.06, 22:11
                    > W porownaniu z Polska to problem smrodu w transporcie publicznym w Brukseli
                    to
                    > pestka.

Polemizowałabym. No chyba że to w gdyńskich autobusach jakoś nadzwyczajnie
                    pachniało;-). A bardziej śmierdzącym metrem niż w Bxl nigdy nie jechałam.
                    • logoo Re: BXL-Zaventem ku info 14.06.06, 12:26
                      >>>A bardziej śmierdzącym metrem niż w Bxl nigdy nie jechałam

To polecam przejazdzke subwayem nowojorskim. Dodatkowa atrakcja: dwadziescia
                      stopni cieplej niz w brukselskim i szczury na peronach.

Ale i tak nie ma fajniejszego miasta niz Big Apple.

• byly_eurokrata Re: BXL-Zaventem ku info 14.06.06, 13:04
                        Nie narzekaj na nowojorskie, tam jest przynajmniej wesolo. Pamietam jak
                        jeden "motorniczy" linii 1 zapowiadal przystanki w stylu i mowil np. jest tu
                        fajne muzeum, ale po co komu do muzeum, jedzcie dalej nasza linia, gdzie
                        zndajdziecie takiego milego motorniczego jak ja itd.
                        Albo wchodzi bezdomny z zaczyna spiewac "You need somebody to lean on", po 20
                        sek. czarne malolaty przerywaja i mowia "bracie, ty w ogole nie ptrafisz
                        spiewac, my za ciebie sprawe zalatwimy", jeden przejmuje spiewanie, dwoch
                        innych zbiera dla goscia pieniadze zachecajac pasazerow do datkow grozbami, ze
                        koles bez glosu innaczej zaraz znowu zacznie spiewac.
                        Czyli jednym slowem zawsze action a nie nuda jak w belgijskim. A ze szczur
                        przebiegnie to co tam
                  • Gość: logo Re: BXL-Zaventem ku info IP: 212.190.72.* 08.06.06, 10:37
                    Emilka, wez nie sciemniaj, mozna jezdzic dwunastka na badge'a miedzy
                    Luxemburgiem a rue Geneve??? A gdzie to jest napisane?

• Gość: mayael Re: BXL-Zaventem ku info IP: *.cec.eu.int 14.06.06, 10:53
                    Wydaje mi sie, ze twoje informacje sa niescisle. Za darmo liniami 21 & 22 moga
                    jezdzic tylko eurokraci z Komisji.
                • Gość: Texas Re: BXL-Zaventem ku info IP: 88.147.4.* 07.06.06, 22:01

> nie
                  > lubie jezdzic ani tramwajem ani metrem ani autobusem,bo sa przepelnione

Gwarantuje Ci, ze Chinczycy do wg Ciebie przepelnionego metra wsadziliby
                  jeszcze z kilkadziesiat osob:)
                  Tam mozna rzeczywiscie mowic o tloku, ale w Brukseli, zwlaszcza gdy sie
                  rozsadnie wybierze godziny dojazdow nie mozna narzekac:)

Pzdr;)
                  • Gość: anbxl Re: BXL-Zaventem ku info IP: *.124-200-80.adsl.skynet.be 07.06.06, 22:31
                    Post-temat byl ku info,bo tak tu chodzi o 10przejazdowke-wydawala mi sie tania
                    jak na linie bxl-Zaventem,ale oczywiscie moge sie mylic bo nie jezdze,znam cene
                    taxi-duza roznica....
                    Co do przepelnienia i smrodu-to pewnie zalezy z ktorej strony BXL jezdzicie-ja
                    g woli info mam na mysli trase simonis-clemenceau i tramwaj chyba 55 w strone
                    Scharbeek-nie jestem jakas tam paniusia,ale tylko w ciagu tych 2 dni ktos
                    probowal dwukrotnie otworzyc mi torebke.Kazde lubi co chce albo musi lubic co
                    ma-wole korki w tunelu i moja drynde (bo ciagle cos)-skarbonke
                    • sil.bi Re: BXL-Zaventem ku info 08.06.06, 09:07
                      Niestety,wydaje mi sie,ze strona Brukseli nie ma tu nic do rzeczy. W kazdym
                      metrze smierdzi i basta. Wez na przyklad 'prestizowa' stacje Arts-Loi, w
                      europejskiej dzielnicy, ze skrzyzowaniem dwoch linii (wiec jak na Bxl to duza
                      stacja), a wprost ocieka brudem, a w smierdzacym zaduchu nie da sie wytrzymac
                      dluzej niz 5 minut. Dlatego zgadzam sie z Anbxl,ze juz lepiej stac w korkach w
                      tunelach;-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka