09.06.06, 18:04
jest ktoś kto może pomóc załatwić pracę w Holandii?
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: holandia IP: *.elpos.net 09.06.06, 20:01
      A co umiesz robić?
      • pia.ed Re: holandia 09.06.06, 20:45
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=41976607
        • Gość: Roberto Kowalsky Re: holandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 15:57
          Ja umie dobrze kraść i jestem naprawde dobry w tym fachu, daj mi szanse a sie
          przekonasz
    • dagzg Re: holandia 22.03.14, 16:06
      Chciałabym ostrzec przed oszustem, który wyłudza pieniądze na wyjazd do prazy do Holandii. Nie znam nazwiska tego pana, znam tylko numer telefonu – jest to numer hiszpański – pan przebywa w Hiszpanii, najprawdopodobniej w Maladze. Ze względu na to, że nie znam jego danych, po prostu opiszę metody działania, może komuś wyda się to znajome.
      1. Znalazłam ogłoszenie o treści:
      Pracownik magazynu - Utrecht
      Holandia -
      Branże: Produkcja, Praca za granicą
      Firma:ND NDRLAND - Utrecht
      Opis stanowiska pracy:
      Oferujemy pracę osobom zainteresowanym krótko- lub długoterminowym zatrudnieniem w Holandii. Pracujemy dla grupy kapitałowej AB Nederland, która istnieje na holenderskim rynku pracy od ponad 40 lat. (Posiadamy takze inne ofert prace , przy kontakcie telefonicznym mozna uzyskac szczegoly)
      Dla naszego klienta w Holandii poszukujemy osób do pracy przy (przyjamuje bez wczesniejszego doswiadczenia) :
      PAKOWANIU KOSMETYKÓW
      Do zadań należy m.in.:
      - kontrola jakości
      - pakowanie
      - naklejanie etykiet
      Wymagane jest:
      - ukonczone 18 lat
      - dowod osobisty lub paszport (WAZNY)
      - chec i umiejetnosc pracy w zespole
      - dyspozycyjność na min. 5 – 6 tygodni
      Oferujemy:
      - legalną pracę
      - zakwaterowanie
      - ubezpieczenie
      - wyjazd bezplatny z Polski do Holandii
      Osoby zainteresowane prosimy o kontakt telefoniczny pod numer telefonu +34611297327 w celu zapisow i informacji.

Ogłoszenie to pojawiło się na kilku stronach. Zadzwoniłam pierwszego dnia – pan poprosił, żeby dzwonić „jutro po 9:30, wtedy będzie dostępny”. Następnego dnia o 9:30 zadzwonił do niego mój chłopak i po uzyskał od niego następujące informacje: wyjazd z dworca pks o 9:30 29.marca, przejazd darmowy. Praca od poniedziałku do soboty 10 godzin dziennie. Stawka godzinowa ok. 7,30€ na godzinę. Zakwaterowanie zapewnione. Chłopak powiedział, że musi to ze mną skonsultować (szukamy pracy dla nas dwoje) i za godzinę oddzwoni. Godzinę później zaczęłam próbować się dodzwonić. Była godzina 10:30. Po ok. 50 próbach, w końcu odebrał telefon. O 21.15...
      2. Poinformował mnie, że potrzebuje nasze dane – numery dowodów osobistych i daty urodzenia, oraz adres, na który ma przesłać dokumenty (umowę i ubezpieczenie). Oraz... że musimy wpłacić po 150€ od osoby jako kaucję zwrotną za mieszkanie. Mieliśmy pójść do banku BGŻ następnego dnia rano i czekać na telefon...
      3. Pomimo tego, że doskonale wiedzieliśmy, że takich rzeczy się nie powinno robić (czyli wysyłać pieniędzy bez żadnego zabezpieczenia), poszliśmy do banku. Punktualnie o umówionej godzinie otrzymaliśmy smsem dane osoby, której mamy zapłacić 1020zł za pomocą MONEYGRAM: Henry Uvaldo Coronel Gaona, nr dokumentu ID x-2667492n, Hiszpania, Malaga. Pan ponownie punktualnie, zgodnie z umową zadzwonił o umowionej godzinie abym mogła mu podać numer przekazu pieniężnego. Tego samego dnia popołudniu miał zadzwonić potwierdzić odbiór pieniędzy. Musiałam zadzwonić sama, bo telefonu od niego się nie doczekałam, ale odebrał i potwierdził odbiór. Podczas tej rozmowy obiecał, że wieczorem po godzinie 21 dostaniemy maila ze zdjęciami miejsca, w którym będziemy mieszkać oraz dokładne dane adresowe...
      4. Oczywiście żaden mail nie doszedł. Na moje smsy brak odpowiedzi. Następnego dnia po ok. 20 próbach połączenia, w końcu odebrał. Powiedział, że miał problem z internetem i nie miał jak wysłać. Dzisiaj naprawią wiec na pewno po 21 mail przyjdzie. Mówił jeszcze o rzekomym smsie, którego wysyłał do osób które czekały na maila (którego oczywiście nie dostałam). Potwierdził również nadanie dokumentów kurierem.
      5. Kolejnego dnia ponownie po conajmniej kilkunastu próbach połączenia odebrał i przywitał mnie słowami „już właśnie wysyłam! Dosłownie za 15-20 minut dostanie pani tego maila, bo dopiero teraz podłączyli mi internet!”. Odpowiedziałam, że ok, ale musi zrozumieć mój niepokój bo boję się, że stracę pieniądze. Odpowiedział, że dużo pracuje i oprócz mnie ma jeszcze 50 takich osób, które czekają na mailla...
      6. Po dwóch godzinach czekania, znowu zaczęłam dzwonić. Niestety tym razem już nie udało mi się dodzwonić, a maila nadal brak. Moja cierpliwość się skończyła i wysłałam do tego pana smsa, w którym napisałam, że „jeśli do jutra do południa nie dostanę maila i skanu potwierdzenia nadania przesyłki z dokumentami kurierem, napiszę o tej sprawie na forach internetowych, a dane Hiszpana, któremu nadałam przekaz zgłoszę na policję.” Oczywiście nie otrzymałam ani maila, ani odpowiedzi na smsa. Tak się zakończył 6. Dzień nerwów związanych z tą sprawą.

UPRZEDZAM, PAN POTRAFI WZBUDZIĆ ZAUFANIE, JEST BARDZO KONKRETNY, SYMPATYCZNY I BARDZO UPRZEJMY I MIŁY MŁODY MĘŻCZYZNA !!! NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŹĆ!!!
      Na tą chwilę nie wiem jak sprawa się zakończy, ale nie mam już nadziei, że ten pan sie jeszcze ze mną skontaktuje... Uważajcie, nie bądźcie tak naiwni jak ja, nie dajcie się nabrać na obietnice.
      • janu.szko Re: holandia 24.04.14, 14:21
        LUDZIE !!!
        CZY WY NIE MACIE WYOBRAŹNI ?!
        KTO WYSYŁA PIENIĄDZE NIEZNANEJ OSOBIE ?!
        ZASTANÓWCIE SIĘ 500 RAZY ZANIM POPEŁNICIE KOLEJNY TAKI BŁĄD !!!
      • nasza-holandia.pl Re: holandia 17.10.14, 17:12
        Swoim zachowaniem niestety, ale złamałaś wszystkie zasady zdrowego rozsądku. Wystarczyło poczytać portale o pracy w Holandii (najbardziej popularne to niedziela, wiatraczek, nasza-holandia, poloniusz) gdzie bez problemu znalazłabyś sprawdzone biura pośrednictwa pracy. Szkoda że nie zastanowiło Cię że Hiszpan załatwia pracę w Holandii, szkoda że wysłałaś pieniądze w ciemno, których tak naprawdę nigdy już nie odzyskasz, a dane Hiszpana które tu podałaś najprawdopodobniej są fikcyjne.
      • urbanskaewa Re: holandia 25.10.14, 15:53
        Że tak powiem klasyka gatunku. Patent ciągle działa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka