Dodaj do ulubionych

nowe plany konkursowe EPSO 2006/2007

IP: *.cec.eu.int 17.07.06, 14:24
europa.eu/epso/competitions/forward-planning-17-07_en.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: kontraktowiec Re: IP: *.cec.eu.int 17.07.06, 14:34
      a czy 1 semestr 2006 nie jest juz czasem za nami?
      i gdzie te konkursy?
      • Gość: poinformowana Re: IP: *.cec.eu.int 17.07.06, 14:35
        next week :)
        • Gość: kasiabru Re: IP: *.cec.eu.int 17.07.06, 14:53
          a ja slyszalam, ze nasze deskowe konkusy beda ogloszone dopiero na jesieni.
          Zreszta maja i tak ogrniczyc liczbe wakatow w instytucjach...
          • byly_eurokrata Re: 2 semestr 17.07.06, 15:12
            W niemieckiej i francuskiej wersji jest "DRUGI semestr 2006" a nie pierwszy
            • Gość: kasiabru Re: 2 semestr IP: *.cec.eu.int 17.07.06, 15:17
              a mi tu wlasnie kolezanka potwierdza, ze konkurs dla sekretarek z NMS bedzie
              ogloszony w przyszlym tygodniu. cos sie tu nie zgadza....
              • mona811 Re: 2 semestr 17.07.06, 15:26
                Ukie poinformował mnie, ze konkursy będą ogłoszone niebawem.. egzamin odbędzie
                się na komputerach na przełomie listopada/ grudnia. Z innych źródeł wiem, ze
                egzamin będzie z kategorii: Administracja, prawo, ekonomia i mikroekonomia..
                Pre-selection ponoć ma się składać tylko z numeryków/werbali i ogólnej części o
                unii, w kolejnych etapach będą sprawdzać wiedzę merytoryczną. To tyle wpadło mi
                w ucho:-))
                Pozdr.
              • Gość: akuku Re: 2 semestr IP: *.234-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.07.06, 15:27
                chyba sie zgadza bo ile sie nie myle 2 semester zaczyna sie od lipca????
                • Gość: poinformowana Re: 2 semestr IP: *.cec.eu.int 17.07.06, 15:45
                  mowie wam ze next week to nie wierzycie...
                  • Gość: akuku Re: 2 semestr IP: *.234-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.07.06, 16:06
                    a EPA bedzie (european public administration)?
              • Gość: gosciowa Re: 2 semestr IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 17:04
                jak to sie nie zgadza?...teraz NMS to juz nie my, tylko Bulgaria i Rumunia...
            • Gość: gosciowa Re: 2 semestr IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 17:02
              ...w angielskiej tez jest 2 polowa (2nd ....to chyba drugi?...)
              • Gość: TR Re: IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 17:07
                gosciowa - jestes nie na biezaco - najpierw byl 1 semestr
                pozniej z,ienili na 2 bo zobaczyli glupote swa
    • mrumru74 Re: nowe plany konkursowe EPSO 2006/2007 17.07.06, 15:51
      Czy ktos wie jakie zawody kryja sie pod:
      Administrators in the fields of
      information, communication,
      PR and information
      management

• Gość: kontraktowiec Re: - IP: *.cec.eu.int 17.07.06, 16:19
        jakie zawody:

medioznawca, specjalista ds PR
        • pszemcio Re: - 18.07.06, 14:03
          bo jak nas zredukuja o 1700 dusz to nie pozostanie nam nic innego jak piar ;(
        • kiniox Re: - 18.07.06, 15:57
          Administrator in the field of information to jest ... bibliotekarz po prostu :-)
          • Gość: C Re: - IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 16:02
            Kinia no nie przesadzaj chyba to nie o to chodzi ;))
            • kiniox Re: - 18.07.06, 16:05
              O to chodzi, o to chodzi :-) Nareszcie! Ile można słuchać o konkursach dla
              tłumaczy i finansistów? W końcu czas na nas - zakonserwowanych, pokrytych
              kurzem tradycjonalistów z bursztynowym wisiorem na piersiach :-)
              • byly_eurokrata Re: - 18.07.06, 16:07
                a to nie chodzi o takich, co siedza za biurkiem przy wejsciu i warczą na
                każdego wchodzącego "czego"?? A potem kierują na drugie piętro uprzejmie
                informując "tam pan poczeka, ja będzie gotowe, to się pana wezwie"????
                • kiniox Re: - 18.07.06, 16:08
                  No, to mi pojechałeś po życiorsie...
                • sil.bi Re: - 18.07.06, 16:13
                  Byly,sadzisz,ze w recepcji zatrudniaja A? To chyba rzeczywiscie dawno tu u nas
                  nie byles;-). Z warczeniem to tez stare info,teraz wszyscy sa milutcy.
                  • byly_eurokrata warczenie 18.07.06, 16:18
                    to był żart tylko, już za moich czasów wszyscy byli super mili, i oczywiście
                    nie A
              • mgrysia bibliotekarze wszystkich krajów... 18.07.06, 18:00
                Pokryci kurzem, ale jak trzeba, to ho, ho! Kto poznał w życiu paru
                bibliotekarzy, to wie, że jest to branża zastraszająco wszechstronnie
                poinformowana... Kiniox coś o tym wie ;-) Pozwolę sobie jeszcze dodać, że zawody
                dziennikarsko-podobne też miewają czasami coś wspólnego z informacją :-)
                • kiniox Re: bibliotekarze wszystkich krajów... 18.07.06, 18:14
                  Hej, mgrysiu! Dziennikarze to światowi ludzie przecież :-) Ja zaś do kurzu i
                  bursztynowego wisiora mogę jeszcze dorzucić powyciągany stary sweter;-
                  ) .....nie mogłam się powstrzymać :-)
          • mrumru74 Re: - 18.07.06, 16:09
            Tak sobie wlasnie myslalam.
            • mrumru74 Re: - 18.07.06, 16:12
              ze to chodzi o bibliotekarzy
              • Gość: kasiabru poczekajmy jeszcze troche IP: *.cec.eu.int 18.07.06, 17:05
                i sie wreszcie dowiemy. ja produkuje teraz ksiazki i po cichu mysle, ze moze to
                bedzie akurat w zblizonej dziedzinie. Komunikacja to nic innego jak
                communication albo press officers w unitach 'Communication', wspolpracujacych z
                rzecznikami prasowymi komisarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka