Gość: benita IP: *.cucoo.com 21.08.06, 11:42 czy ktos slyszal o tej firmie?Prosze o info.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:23 Firma ta działa w polsce pod nazwą Polned sp.zoo, ma siedzibę w Żorach, firma polned posiada zezwolenia ( certyfikaty 1266) na pośrednictwo pracy, ale Baker Detachering jest firmą zarejestrowaną prawdopodobnie w Holandii a więc nie posiada zezwoleń na pośrednictwo i certyfikatów ministerstwa. Mam dzisiaj w Katowicach w hotelu spotkanie kwalifikacyjne ale chyba ta cała firma to jakieś oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 21.08.06, 12:45 CZesc!dzieki za odzew,ja tez dzisiaj mam umowione spotkanie na 17-ta w k-cach nie bardzo chce mi sie tam jechac ale jestem ciekawa co tam bedzie.wybierasz sie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:50 ja mam spotkannie o 19, też sie zastanawiam czy jechac, podejrzana ta firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 21.08.06, 13:22 moze warto tam isc,zeby sie czegos wiecej dowiedziec i nie koniecznie sie angazowac co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:53 Pawle prosze napisz jak było na spotkaniu w sprawie pracy z tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paris Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:07 ktos moze wymienic sie informacjami na temat tej firmy ? mój gg 7579495 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania338 Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:43 Miesiąc temu wróciłam z pracy za pośr. tej firmy. Moim zdaniem to dobra firma. Wiem że niektórzy narzekali na warunki mieszk. i luki w pracy, ale ja byłam b.zadowolona.Troche sie tylko dziwie ze sa jakies rozmowy wstepne.. bo ja pojechałam tam zapisując sie telefonicznie i to wszystko.Mieszkanie było za darmo, blisko do centrum i nad jezioro, szefowie w pracy byli super,wiekszosc Polaków nawet była bardzo kulturalna.Wszystkie domki lub mieszkania umiejscowione są na płn. Holandii niedaleko jez.IJsselmeer. To zależy chyba na jaką prace firma rzuca, ale może warto spróbować..?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:21 proszę napisz jak ta firma wypłaca wypłaty czy co miesiąc czy co tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:24 Aniu proszę odpisz czy wyjechałas na polski paszport i jak długo tam pracowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania338 Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:47 Ja tam wyjechałam na niem. paszport. Byłam tam 6 tyg. ale mieszkałam też z osobami,które pojechały na polski paszport. Podobno ta firma ma umowę z jakąś szkoła wyższą i przyjmuje studentów tej uczelni na polski paszport.Zaliczki tam są 100 euro na tydzień, raz można wziąc 300 euro,reszta jest wpłacana na konto tak do 2-3tyg. od chwili zakonczenia pracy.Pierwszą zaliczke dostaje sie po 2tyg. ale jak potrzebujesz wcześniej to możesz dostać po tygodniu,trzeba tylko wypełnić druczek. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 08.09.06, 11:43 Aniu!Ale ta firma nie jest zarejestrowana w Polsce!CZy w takim razie nie jest to ryzyko jechac z tą firmą.Jeśli byś mogła napisać jak pokrótce wygląda cała procedura to będę bardzo wdzięczna, i czy konto zakładają oni czy we własnym zakresie.Zgóry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
ania338 Re: firma Bakker Detachering 09.09.06, 00:47 hm..jadąc tam nie wiedziałam nic o tej firmie,przypadkowo poznałam 2 osoby,które poleciły mi ją, dali mi telefon, zadzwoniłam, było miejsce,szefowa umówiła mnie na busa i pojechałam.Przejazd był płatny, ale nie pamiętam dokładnie ile kosztował.Bus się spóznił tak, że na miejscu byłam o 3 w nocy,a o 6 trzeba było jechać do pracy. To był chyba największy minus tego wyjazdu. Zakwaterowali mnie na jednym z domków, po 3 tyg.przeniesli na inny, ale ten drugi był lepszy więc byłam zadowolona. Telefonicznie zobowiązałam się,że zostanę na 6 tygodni, umowę o pracę podpisywałam dopiero chyba po tygodniu lub kilku tygodniach.Nie wiem jak to wyglądało w przypadku długoterminowych umów na rok lub 2 lata-mówili że podpisywali jakieś kontrakty ale kiedy i gdzie to nie wiem.Konto miałam już wcześniej założone..raczej nie sądze,żeby firma zajmowała się kontami. Mniej wiecej 1-2 tyg.przed wyjazdem prosi się kierowcę / dużo spraw załatwiają kierowcy,są opłacani przez firmę-tzn. rozwożenie ludzi to ich praca np. spod mojego zakładu pracy busy jezdziły co godzine/o druczek gdzie wpisuje się swoje dane i numer konta. Pieniądze przelewają tak do 2 tyg. od chwili wyjazdu. Czy to jest ryzyko..myśle, że nie..Nie mogę się wypowiadać za wszystkich pracowników, ale osoby z którymi mieszkałam i pracowałam były zadowolone. Wiele z nich deklarowało że przyjedzie znowu. Dużo było młodzieży, studentów. Nie mogę też ręczyć że wszystkie posunięcia tej firmy są dobre.Osobiście dla mnie przed wyjazdem do każdej firmy istnieje ryzyko dopóki nie mam pieniędzy w kieszeni:)ale jak już wpływaja na konto tzn. że firma jest ok. Nie podejrzewam aby praca tam była aż tak ryzykowna, żeby obawiać sie np. braku wypłaty..w każdym razie będąc tam nie słyszałam o czyms takim. Jeśli mogę jeszcze w czyms pomóc to szybko pytajcie bo jutro wyjeżdzam i nie będę w necie jakis czas:)ale myśle że nie ma sie czego bać.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: do ani338 IP: *.cucoo.com 18.09.06, 08:59 dziękuje za wszystkie udzielone informacje,barzo mi pomogły w podjęciu decyzji o wyjeździe.Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: do ani338 i benity IP: *.stk.vectranet.pl 18.09.06, 10:59 Bardzo proszę przedstawcie mi info odnosnie tej pacy gdzie,przy czym itd.Ewentualnie proszę o podesłanie linka z ofertą.Z góry wielkie dzieki.....Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:50 Witaj Benita. Proszę napisz czy wyjeżdzasz do pracy z tej firmy i na jaki paszport polski czy niemiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 19.09.06, 07:55 cześć dziewczyny!jest to praca na polski paszport na razie byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do 2-3 tygodni mam dostac odpowiedź oto nr tel tej firmy 32 4356622 lub 602.857.851.powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:11 Witam.Napisz proszę co mówili na rozmowie kwlifikacyjnej jakie są warunki mieszkaniowe oraz płacowe po jakim czasie jest pierwsza wypłata i na jak długo można tam pracować, przy czym będziesz pracować.Proszę napisz wszystko co wiesz.Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 19.09.06, 14:22 wejdź na ich strone bakkerdetachering.com. trzeba mieć założone konto bo na nie jest przekazywana wypłata,ale co tydziń wypłacają zaliczke 100e,pierwsza po 2 tyg ,potracaja z konta ubezpieczenie w wysokości 10e na tydzień,kontrakt 6 mies,praca przy produkcji sałatek warzywnych,na rozmowe trzeba zabrac ze sobą paszport do zeskanowania wcelu uzyskania pozwolenia na prace na ktore czeka sie ok 5 tygodni, to tyle reszte znajdziesz na stronie acha zakwat jest bezpłatne natomiast przejazd w jedną stronę kosztuje 60e lub płatne w zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:20 Dziękuję za wszystkie wiadomości, tylko mam jeszcze jedno pytanko bo do końca nie zrozumiałam chodzi mi po jakim czasie jest pierwsza wypłata na konto po miesiącu czy po 2 tygodniach a może jeszcze później.Bo o zaliczkach wiem że co tydzień wypłacają.Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 20.09.06, 12:42 kurcze,teraz juz sama nie wiem,ale chyba 1-wsza wypłata po miesiącu,a tak z ciekawości zapytam Cię dzwoniłaś do tej firmy,decydujesz się na wyjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:23 Dzwoniłam tam i ta pani mówiła ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam że wypłata jest po 10 tygodniach chyba że ja cos źle usłyszałam to jest 2,5 miesiaca czekania, właśnie zastanawiam się co robić czy to uczciwa firma jak myślisz? a Ty sie decydujesz na wyjazd i te warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 20.09.06, 14:20 no cóż,na razie nie mam wyjścia i czekam na odpowiedź a potem zobacze może znajde między czasie coś lepszego grunt to niepoddawać sie,na razie,hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:28 Witam Cię.Wiesz już cos w sprawie wyjazdu miałas telefon?napisz proszę czy masz jakies nowe wieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 28.09.06, 08:49 Cześć Teresa!Sorry że dopiero teraz odpisuje(internet mi szwankuje)niestety nadal czekam na telefon ,jak będę miała jakieś wieści zaraz dam Ci znać.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś