Dodaj do ulubionych

firma Bakker Detachering

IP: *.cucoo.com 21.08.06, 11:42
czy ktos slyszal o tej firmie?Prosze o info.dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:23
      Firma ta działa w polsce pod nazwą Polned sp.zoo, ma siedzibę w Żorach, firma
      polned posiada zezwolenia ( certyfikaty 1266) na pośrednictwo pracy, ale Baker
      Detachering jest firmą zarejestrowaną prawdopodobnie w Holandii a więc nie
      posiada zezwoleń na pośrednictwo i certyfikatów ministerstwa. Mam dzisiaj w
      Katowicach w hotelu spotkanie kwalifikacyjne ale chyba ta cała firma to jakieś
      oszustwo.
      • Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 21.08.06, 12:45
        CZesc!dzieki za odzew,ja tez dzisiaj mam umowione spotkanie na 17-ta w k-cach
        nie bardzo chce mi sie tam jechac ale jestem ciekawa co tam bedzie.wybierasz
        sie tam?
        • Gość: Paweł Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:50
          ja mam spotkannie o 19, też sie zastanawiam czy jechac, podejrzana ta firma.
          • Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 21.08.06, 13:22
            moze warto tam isc,zeby sie czegos wiecej dowiedziec i nie koniecznie sie
            angazowac co ty na to?
          • Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:53
            Pawle prosze napisz jak było na spotkaniu w sprawie pracy z tej firmy?
    • Gość: paris Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:07
      ktos moze wymienic sie informacjami na temat tej firmy ? mój gg 7579495
    • Gość: ania338 Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:43
      Miesiąc temu wróciłam z pracy za pośr. tej firmy. Moim zdaniem to dobra firma.
      Wiem że niektórzy narzekali na warunki mieszk. i luki w pracy, ale ja byłam
      b.zadowolona.Troche sie tylko dziwie ze sa jakies rozmowy wstepne.. bo ja
      pojechałam tam zapisując sie telefonicznie i to wszystko.Mieszkanie było za
      darmo, blisko do centrum i nad jezioro, szefowie w pracy byli super,wiekszosc
      Polaków nawet była bardzo kulturalna.Wszystkie domki lub mieszkania
      umiejscowione są na płn. Holandii niedaleko jez.IJsselmeer. To zależy chyba na
      jaką prace firma rzuca, ale może warto spróbować..?:)
      • Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:21
        proszę napisz jak ta firma wypłaca wypłaty czy co miesiąc czy co tydzień
      • Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:24
        Aniu proszę odpisz czy wyjechałas na polski paszport i jak długo tam pracowałaś
        • Gość: Ania338 Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:47
          Ja tam wyjechałam na niem. paszport. Byłam tam 6 tyg. ale mieszkałam też z
          osobami,które pojechały na polski paszport. Podobno ta firma ma umowę z jakąś
          szkoła wyższą i przyjmuje studentów tej uczelni na polski paszport.Zaliczki tam
          są 100 euro na tydzień, raz można wziąc 300 euro,reszta jest wpłacana na konto
          tak do 2-3tyg. od chwili zakonczenia pracy.Pierwszą zaliczke dostaje sie po
          2tyg. ale jak potrzebujesz wcześniej to możesz dostać po tygodniu,trzeba tylko
          wypełnić druczek.
          Pozdrawiam:)
          • Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 08.09.06, 11:43
            Aniu!Ale ta firma nie jest zarejestrowana w Polsce!CZy w takim razie nie jest
            to ryzyko jechac z tą firmą.Jeśli byś mogła napisać jak pokrótce wygląda cała
            procedura to będę bardzo wdzięczna, i czy konto zakładają oni czy we własnym
            zakresie.Zgóry dziękuję!
            • ania338 Re: firma Bakker Detachering 09.09.06, 00:47
              hm..jadąc tam nie wiedziałam nic o tej firmie,przypadkowo poznałam 2
              osoby,które poleciły mi ją, dali mi telefon, zadzwoniłam, było miejsce,szefowa
              umówiła mnie na busa i pojechałam.Przejazd był płatny, ale nie pamiętam
              dokładnie ile kosztował.Bus się spóznił tak, że na miejscu byłam o 3 w nocy,a o
              6 trzeba było jechać do pracy. To był chyba największy minus tego wyjazdu.
              Zakwaterowali mnie na jednym z domków, po 3 tyg.przeniesli na inny, ale ten
              drugi był lepszy więc byłam zadowolona. Telefonicznie zobowiązałam się,że
              zostanę na 6 tygodni, umowę o pracę podpisywałam dopiero chyba po tygodniu lub
              kilku tygodniach.Nie wiem jak to wyglądało w przypadku długoterminowych umów na
              rok lub 2 lata-mówili że podpisywali jakieś kontrakty ale kiedy i gdzie to nie
              wiem.Konto miałam już wcześniej założone..raczej nie sądze,żeby firma zajmowała
              się kontami. Mniej wiecej 1-2 tyg.przed wyjazdem prosi się kierowcę / dużo
              spraw załatwiają kierowcy,są opłacani przez firmę-tzn. rozwożenie ludzi to ich
              praca np. spod mojego zakładu pracy busy jezdziły co godzine/o druczek gdzie
              wpisuje się swoje dane i numer konta. Pieniądze przelewają tak do 2 tyg. od
              chwili wyjazdu.
              Czy to jest ryzyko..myśle, że nie..Nie mogę się wypowiadać za wszystkich
              pracowników, ale osoby z którymi mieszkałam i pracowałam były zadowolone. Wiele
              z nich deklarowało że przyjedzie znowu. Dużo było młodzieży, studentów.
              Nie mogę też ręczyć że wszystkie posunięcia tej firmy są dobre.Osobiście
              dla mnie przed wyjazdem do każdej firmy istnieje ryzyko dopóki nie mam
              pieniędzy w kieszeni:)ale jak już wpływaja na konto tzn. że firma jest ok. Nie
              podejrzewam aby praca tam była aż tak ryzykowna, żeby obawiać sie np. braku
              wypłaty..w każdym razie będąc tam nie słyszałam o czyms takim. Jeśli mogę
              jeszcze w czyms pomóc to szybko pytajcie bo jutro wyjeżdzam i nie będę w necie
              jakis czas:)ale myśle że nie ma sie czego bać.Powodzenia!
              • Gość: benita Re: do ani338 IP: *.cucoo.com 18.09.06, 08:59
                dziękuje za wszystkie udzielone informacje,barzo mi pomogły w podjęciu decyzji
                o wyjeździe.Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia.
                • Gość: mania Re: do ani338 i benity IP: *.stk.vectranet.pl 18.09.06, 10:59
                  Bardzo proszę przedstawcie mi info odnosnie tej pacy gdzie,przy czym
                  itd.Ewentualnie proszę o podesłanie linka z ofertą.Z góry wielkie
                  dzieki.....Pozdrawiam.
            • Gość: teresa Re: firma Bakker Detachering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 10:50
              Witaj Benita.
              Proszę napisz czy wyjeżdzasz do pracy z tej firmy i na jaki paszport polski czy
              niemiecki?
              • Gość: benita Re: firma Bakker Detachering IP: *.cucoo.com 19.09.06, 07:55
                cześć dziewczyny!jest to praca na polski paszport na razie byłam na rozmowie
                kwalifikacyjnej do 2-3 tygodni mam dostac odpowiedź oto nr tel tej firmy 32
                4356622 lub 602.857.851.powodzenia!
                • Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:11
                  Witam.Napisz proszę co mówili na rozmowie kwlifikacyjnej jakie są warunki
                  mieszkaniowe oraz płacowe po jakim czasie jest pierwsza wypłata i na jak długo
                  można tam pracować, przy czym będziesz pracować.Proszę napisz wszystko co
                  wiesz.Dziękuję
                  • Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 19.09.06, 14:22
                    wejdź na ich strone bakkerdetachering.com. trzeba mieć założone konto bo na nie
                    jest przekazywana wypłata,ale co tydziń wypłacają zaliczke 100e,pierwsza po 2
                    tyg ,potracaja z konta ubezpieczenie w wysokości 10e na tydzień,kontrakt 6
                    mies,praca przy produkcji sałatek warzywnych,na rozmowe trzeba zabrac ze sobą
                    paszport do zeskanowania wcelu uzyskania pozwolenia na prace na ktore czeka sie
                    ok 5 tygodni, to tyle reszte znajdziesz na stronie acha zakwat jest bezpłatne
                    natomiast przejazd w jedną stronę kosztuje 60e lub płatne w zlotych.
                • Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:20
                  Dziękuję za wszystkie wiadomości, tylko mam jeszcze jedno pytanko bo do końca
                  nie zrozumiałam chodzi mi po jakim czasie jest pierwsza wypłata na konto po
                  miesiącu czy po 2 tygodniach a może jeszcze później.Bo o zaliczkach wiem że co
                  tydzień wypłacają.Teresa
                  • Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 20.09.06, 12:42
                    kurcze,teraz juz sama nie wiem,ale chyba 1-wsza wypłata po miesiącu,a tak z
                    ciekawości zapytam Cię dzwoniłaś do tej firmy,decydujesz się na wyjazd?
                    • Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:23
                      Dzwoniłam tam i ta pani mówiła ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam że wypłata
                      jest po 10 tygodniach chyba że ja cos źle usłyszałam to jest 2,5 miesiaca
                      czekania, właśnie zastanawiam się co robić czy to uczciwa firma jak myślisz? a
                      Ty sie decydujesz na wyjazd i te warunki?
                      • Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 20.09.06, 14:20
                        no cóż,na razie nie mam wyjścia i czekam na odpowiedź a potem zobacze może
                        znajde między czasie coś lepszego grunt to niepoddawać sie,na razie,hej!
                        • Gość: teresa Re: do benity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:28
                          Witam Cię.Wiesz już cos w sprawie wyjazdu miałas telefon?napisz proszę czy masz
                          jakies nowe wieści
                          • Gość: benita Re: do teresy IP: *.cucoo.com 28.09.06, 08:49
                            Cześć Teresa!Sorry że dopiero teraz odpisuje(internet mi szwankuje)niestety
                            nadal czekam na telefon ,jak będę miała jakieś wieści zaraz dam Ci
                            znać.Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka