gavis 05.09.06, 18:44 Kurierow do roznoszenia porannej gazety.Poniedzialek-piatek w nocy 01.00- 07.00.Znajomosc jezykow obcych mile widziana,ale nie jest wymagana. Stala dobrze platna praca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: under Re: Legalna praca w Danii IP: 194.192.195.* 06.09.06, 08:58 w jakim miescie? czy trzeba pozwolenie, co z zakwaterowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Legalna praca w Danii IP: *.unknown.tele.dk 06.09.06, 11:53 Czy moge prosic wiecej informacji na temat tej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Legalna praca w Danii IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.09.06, 13:58 chciałabym się dowiedzieć coś wicej na temat tej pracy, jak się z Tobą skontaktować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: Legalna praca w Danii IP: *.bajtnet.lca.pl 06.09.06, 16:50 Proszę o więcej informacji andrzej_pro@wp.pl Obecnie w Polsce rozwoże prasę od godz.2-9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon Re: Legalna praca w Danii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 07:24 proszę o więcej informacji na forum ,albo na moj adres ;kustra1@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobus Re: Legalna praca w Danii IP: *.stk.vectranet.pl 24.11.06, 15:22 a jak ta praca dokladnie wyglada i jakie zarobki lokum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobus Re: Legalna praca w Danii IP: *.stk.vectranet.pl 24.11.06, 15:24 jak by co to moj Email 22Bobus22@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw79@o2.pl Re: Legalna praca w Danii IP: *.ztpnet.pl 24.11.06, 20:19 Byłbym zainteresownay ta praca.Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
petera731 Uwaga To Przekręt 27.11.06, 15:29 gavis napisał: > Kurierow do roznoszenia porannej gazety.Poniedzialek-piatek w nocy 01.00- > 07.00.Znajomosc jezykow obcych mile widziana,ale nie jest wymagana. > Stala dobrze platna praca. Ja osbiście wiem z własnego doświadczenia,że ta oferta to wałek.Praca jest w Kopenhadze.Roznoszenie gazety darmowej(tak jak u nas Metro i inne)Wałek kręcą Szwedzi do spółki z Polakami(m.in.Takimi jak ten,który zamieścił ten anons) Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia333 Re: Uwaga To Przekręt 03.12.06, 16:20 niedawno powróciłem z kopenhagi do domu byłem tam jako pracownik budowlany na budowach są przekręty ale nie w firmach gazeciarskich można tam zarobić nawet do 8000 tys na miesiąc jeden szkopół to mieszkanie przed okresem świątecznym bo po nowym roku drzwi sa otwarte załatwcie mi tam teraz mieszkanie a pojade bez wachania. Odpowiedz Link Zgłoś
petera731 Re: Uwaga To Przekręt 04.12.06, 08:18 Czyżby kolejny naganiacz?Jadzia i piszesz o sobie w rodzaju żeńskim????Byłem tam i pracowałem w firmie gazeciarskiej.Teksty o tym,że można zarobić nawet 8000pln sprzedają własnie naganiacze.Zachodniopomorska prokuratura w środę 29.11.2006 otrzymała doniesieńie o przestępstwie.Sam fakt,że dotyczy to pracy w Danii nie jest tak istotny,jak to,że werbują do pracy tam Polacy i to im trzeba złoić skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Uwaga To Przekręt IP: *.puck.net.pl 05.12.06, 12:31 Czesc , mozesz opisac dokladniej na czym tam walek polega bo ostatnio cos czesto widac ogloszenia z tym roznoszeniem gazet w Danii . Pozdrawiam,. Odpowiedz Link Zgłoś
petera731 Re: Uwaga To Przekręt 06.12.06, 09:16 Gość portalu: xyz napisał(a): > Czesc , > mozesz opisac dokladniej na czym tam walek polega bo ostatnio cos czesto > widac ogloszenia z tym roznoszeniem gazet w Danii . > Pozdrawiam,. Proszę uprzejmie. Jedziesz do Kopenhagi.Odbiera Cię Polak.Zawozi do wynajetego mieszkania,gdzie będziesz mieszkał wraz z innymi racującymi tam Polakami.Przykładowo siedem osób w dwupokojowym mieszkaniu.Zazwyczaj jest to mieszkanie położone na obrzeżach Kopenhagi lub w mieścinie przylegającej.Płaca za mieszkanie jest ustalona na 2000 koron duńskich za miesiąc od osoby(czyli 14.000 dk za mieszkanie.Zdzierstwo,bo w centrum Kopenhagi koszt mieszkania to maks 10.000) Nie jasne są zasady rozliczania pracy.Niby jest to 101.50 dk/godz.Jednak jak się przekonałem wygląda to tak,że dostajesz rejon,w którym masz roznieść gazety (od drzwi,do drzwi.Wrzucając do mieszkania,przez wlot w drzwiach)Ktoś wyliczył,że dziesięć klatek,po 6 pięter każda,3 mieszkania na piętrze,zajmie Ci pół godziny.Więc zarabiasz za ten rewir 50 koron. W rzeczywistości musiałbyś być speedy gonzales,żeby dotrzeć tam i zrobić to w takim czasie.Oczywiście jest to praca"legalna"Jednak na zgłoszeniu do ichniego urzedu zatrudnienia pracodawca nie wpisuje Twojego faktycznego adresu pobytu,ale adres firmy.Plastikowa karta pozwolenia na pracę przychodzi więc na adres firmy.Oni Ci jej nie wydadzą,bo wiedzą,że odejdziesz i zatrudnisz się gdzieś indziej.Itd. Sam rozważ czy chciałbyś jechać w takie warunki. Pozdrawiam. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunshine Re: Legalna praca w Danii IP: 213.199.192.* 08.12.06, 10:32 No dobrze. A co powiecie na to samo ogłoszenie tylko że w Odesse. W przeliczeniu na euro wychodzi 8,75 za godzinę na rękę. Praca w tempie 12dni i 2 dni wolne, 12 dni i 2 dni wolne i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
petera731 Re: Legalna praca w Danii 08.12.06, 14:11 Gość portalu: sunshine napisał(a): > No dobrze. A co powiecie na to samo ogłoszenie tylko że w Odesse. W przeliczeni > u na euro wychodzi 8,75 za godzinę na rękę. Praca w tempie 12dni i 2 dni wolne, > 12 dni i 2 dni wolne i tak dalej. Ogłoszenie to ukazuje się w wielu miejscach.Jest to ten sam wałek.Firma (piszę polskimi znakami,więc nad U nie ma kropek) Kuhl Distribution(własciciel Johan Kuhl)jest pracodwcą,ale naganiaczy ma w wielu miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
harrisongs Re: Legalna praca w Danii 11.12.06, 17:01 To ogłoszenie przez pewien czas widniało na stronie pośrednika Kontakt International Rzeszow ale z tego co mi wiadomo to właścicielem wcale nie jest Johan Kuhl<> Odpowiedz Link Zgłoś
petera731 Re: Legalna praca w Danii 13.12.06, 14:13 harrisongs napisał: > To ogłoszenie przez pewien czas widniało na stronie pośrednika Kontakt Internat > ional Rzeszow ale z tego co mi wiadomo to właścicielem wcale nie jest Johan Kuh > l<> Nie wiem jak jest w ogłoszeniach,ale wiem jak było"na żywo" na miejscu.Jak jechałem tam,wiedziałem tylko,że będę pracował dla szwedzkiego pośrednika.Jest w sumie wiele niedomówień.Ja dałem się złapać,bo załatwiał pracę człowiek,któremu ufałem. Zresztą zrobicie jak będziecie uważać.Będziecie mogli mieć pretensje sami do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc.janek Re: Legalna praca w Danii IP: 82.139.20.* 13.12.06, 12:46 ile za godzine co w standardzie i jakie minimum wymagane po ilu przyjazd do polski? zakwaterowanie palonko mile widzane i duzo panienek.elo ziom z małopolski,PCP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie ziom Re: Legalna praca w Danii IP: *.uml.lodz.pl 13.12.06, 14:39 W standarcie karimata na podłodze.Tyra od nocy doswitu.Na hasz ci starczy ale jedyną panienką na którą cie bedzie stać to twoja graba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunshine Re: Legalna praca w Danii IP: 213.199.192.* 13.12.06, 14:53 Rzeczywiście najbezpieczniej jest się wziąć w garść;) zarobki 101,60 dk na czysto za godzinę. Ps. nie jestem naganiaczem. To są moje wiadomości. Moim celem nie jest wyjazd za granicę za wszelką cenę także prześwietlam oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
petera731 Re: Legalna praca w Danii 15.12.06, 08:36 Gość portalu: sunshine napisał(a): > Rzeczywiście najbezpieczniej jest się wziąć w garść;) zarobki 101,60 dk na czys > to za godzinę. > Ps. nie jestem naganiaczem. To są moje wiadomości. Moim celem nie jest wyjazd z > a granicę za wszelką cenę także prześwietlam oferty. 101.60 minus podatek.To raz.Poza tym ta kwota była wyliczana w dość pokrętny sposób.Ktoś policzył,że dany rejon,w którym trzeba roznieść gazety można "zrobić" w 15 minut,więc automatycznie dostaniesz za niego 1/4 ze 101.60 choć w rzeczywistości trzeba by być speedy gonzalesem żeby zrobić to w takim czasie.Realnie zajmie Ci to koło godziny,więc tyrasz za około 30 koron na godzinę.Za taką stawkę nawet Turkowi nie chciałoby się wstać z łóżka.Wiem,co mówie,bo byłem tam i pracowałem przy gazetach.Oni własnie żerują na zdesperowanych imigrantach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunrise Re: Legalna praca w Danii IP: 213.199.192.* 15.12.06, 15:35 Sam miałem okazję wyjechać właśnie do Danii. Podpisałem umowę ale okazało się że mój niedoszły pracodawca znalazł sobie kogoś innego o czym zostałem w porę poinformowany. Na szczęście nie straciłem żadnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś