Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie auta

IP: *.cec.eu.int 12.09.06, 14:55
czy ktos z Was moze ubezpieczal auto w firmie Plumhoff& Partner SPRL?
Chce miec pewnosc, ze w razie czego ubezpieczyciel zajmie sie wszystkim..

Obserwuj wątek
    • Gość: czym czym sie niby ma zajac ubezpieczyciel? IP: *.cec.eu.int 12.09.06, 15:44
      aaaa ... wystawieniem kwitu ile masz przelac?

Bo reszta w belgii zajmuje sie klient.
      • dyzurna Re: czym sie niby ma zajac ubezpieczyciel? 12.09.06, 19:16
        tez mnie ten temat ciekawi, ostatno w banku powiedzieli mi ze ubezpieczenie
        bedzie kosztowalo okolo 2000 euro , niemalze tyle co auto
        • do.ki Re: czym sie niby ma zajac ubezpieczyciel? 12.09.06, 20:24
          dyzurna napisała:

> tez mnie ten temat ciekawi, ostatno w banku powiedzieli mi ze ubezpieczenie
          > bedzie kosztowalo okolo 2000 euro , niemalze tyle co auto

Niemozliwe.

- no chyba ze masz historie 3 wypadkow rocznie przez ostatnie 5 lat.
          - no chyba ze usilujesz wykupic ubezpieczenie omnium (polskie autocasco) dla
          auta o wartosci 2000 euro, nie wiadomo po co.
    • Gość: Do Ani Re: Ubezpieczenie auta w Belgii IP: 32.106.94.* 12.09.06, 19:54
      W Belgii, jest super firma "Actel Direct" - wcale nie droga.

www.actel.be/fr/index.htm
    • do.ki a nie prosciej znalezc sobie brokera? 12.09.06, 20:25
      Ten znajdzie najkorzystniejsza oferte, i nie w jakichs szemranych firmach. Od
      tego nie uciekniecie, im dluzej sie zyje, tym bardziej sie obrasta w ubezpieczenia.
      • dyzurna do do ki 12.09.06, 21:03
        podajac jakie kupujemy auto , i ze jest ono naszym 1 autem facet wyliczyl ze to
        moze kosztowac okolo 1500-2000 euro :( wszystkio bede wiedziala w tym tyg. ale
        tak nam powiedzial
        • dyzurna Re: do do ki 12.09.06, 21:05
          aha no i zadnego wypadku nie mielismy of course.
          • Gość: anbxl popieram do.ki IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.09.06, 22:15
            Zdoswiadczenia czym wieksza i znana firma-tym lepiej.W Belgii jest tego mase-
            wszedzie trzeba placic wiecej lub mniej,a potem wszedzie jak trzeba to ciezko
            odzyskac kase na ktora jest sie ubezpieczonym.Nigdy nie ubezpieczajcie sie w
            jakis sprl etc.Ja polecam ubezpieczalnie pocztowa-nie maja swoich biur jako
            biur i pewnie dlatego moim zdaniem sa najtansi i naprawde dzialaja dobrze takze
            jezeli chodzi o assistence.Wczesniej bylam w Touring club-nie polecam-roznie to
            bylo.N/t pocztowej ubezpieczalni info na kazdej poczcie lub www.post.be
        • Gość: Sofi to nie ma znaczenia IP: *.cec.eu.int 13.09.06, 09:05
          czy dotychczas mialas wypadek czy nie, skoro jest to wasze pierwsze autko, to
          chyba jasne ze znizki za bezwypadkowa jazde ci nie dadza.
          Ubezpieczyciel rozumuje prosto: skoro pani dotychczas nie miala samochodu -> to
          znaczy ze nie prowadzila samochodu -> takze wypadku spowodowac nie mogla -> ale
          znizka nalezy sie tylko tym co jezdzili i nie spowodowali.

A co do kwoty: no nie wydaje mi sie mozliwe zeby skladka byla rowna wartosci
          auta. W takim wypadku wniosek jest prosty: nie ubezpieczac w ogole.
          • sil.bi Re: to nie ma znaczenia 13.09.06, 09:10
            Polecam Atelia (jest to broker AXA). Skladki w omnium umiarkowane, obsluga jak
            dotad bez zarzutu no i juz wyprobowane przy stluczce i naprawianiu szkody z
            ubezpieczenia. Nie musialam nawet ani razu pojawiac sie u nich w
            biurze,wszystko zalatwione przez telefon plus faks z jednym moim podpisem.
            • sofi75 he,he - a moze male 'thx' sil.bi? 13.09.06, 17:09
              :)
        • do.ki Re: do do ki 13.09.06, 17:08
          No to moze po prostu sie nie dogadalicie i policzyl wam skladke za nowe, a
          przeciez nie kupiliscie nowego za 2000, nie?

Uzywanego i tak nie warto ubezpieczac.
    • migotunia Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 08:44
      Mielismy ubezpieczenie w Winterthur - znana firma, skladki wysokie. Tyle tylko
      ze jak jakis Francuz wjechal nam w samochod to aby wyciagnac od nich pieniadze,
      to juz nie bylo tak milo. Po calym cyrku jaki Winterthur zafundowal,
      zrezygnowalismy z ich uslug.
      Przeszlismy do Generali - znana firma, wysokie skladki. Maja tam totalny
      bajzel, pomimo zaplaty ubezpiecznenia przez kilka miesiecy nie dostalismy
      polisy - musielismy jezdzic do ich przedstawiciela aby nam wypisywal recznie.
      Informacji od nich zero, skladki duze. Zalatwienie czegos u nich graniczy z
      cudem. Jako ze placac im kupe kasy nie mamy zamiaru dodatkowo wszystkiego sami
      pilnowac, zmienilismy ubezpieczyciela. Bez przesady zeby olewali klientow
      ktorzy maja pelne ubezpieczenie i placa rocznie ponad 2000 eur.
      Dzieki znajomemu dostalismy kontakt do pana, ktory zajmuje sie ubezpieczniami.
      Pan przyjechal do nas, wszystko nam wyjasnil, obliczyl. Za to samo ubezpiecznie
      za nasz samochod bedziemy placic u niego kilkaset euro mniej. Wszystkie
      dokumenty dostalismy natychmiast. Obsluga bez zarzutu. Firma nazywa sie P&V
      Assurances.
      • do.ki Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 17:06
        2000 euro skladki rocznie to moge zaplacic za samochod wart 25000-30000.

Lata cale ubezpieczalem sie w Argencie i bylem zadowolony z poziomu uslug, ale
        bylo drogo. Teraz przeszedlem do Axa. Taniej, a co do jakosci- odpukac, nie
        korzystalem.
        • Gość: anbxl Re: Ubezpieczenie auta IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 18:04
          Ja place za OC+ assistance,samochod 7 letni bez stluczki 4x po 100euro na
          poczcie
          • Gość: paff Re: Ubezpieczenie auta IP: *.3-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 18:26
            to ten kradziony, za ktorego cie policja zatrzymala? ;D
            • Gość: anbxl Re: Ubezpieczenie auta IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 22:03
              paff to nie kradziony tylko prezent od meza na urodziny,a ze juz wiekowy to w
              planie nowy.A policja zatrzymala mnie,bo jakis cymbal w 1994 nie wyrejestrowal
              z policyjnego rejestru tablic-wowczas kradzionych,ja ten samochod (renault to
              moim zdaniem najgorszy wybor) i te tablice mialam duzo pozniej,a swoja droga
              masz niezla pamiec
        • migotunia Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 19:06
          Axa ma podobne stawki jak Generali. Podali nam identyczne sumy jak Generali,
          ponad 2000 wiec nie sa konkurencyjni, przynajmniej dla mnie.
          • do.ki Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 19:48
            migotunia napisała:

> Axa ma podobne stawki jak Generali. Podali nam identyczne sumy jak Generali,
            > ponad 2000 wiec nie sa konkurencyjni, przynajmniej dla mnie.

Mnie jest wszystko jedno, i tak rozmawiam tylko z brokerem, nie z
            ubezpieczycielami. I minimalnie tansze ubezpieczenie nie jest dla mnie powodem
            do wypowiadania umowy. Z Argenty zrezygnowalem dopiero gdy roznica przekroczyla
            500 euro rocznie, to jest ok 25% ceny polisy (a bylem ich klientem przez 10
            lat). Konkurencyjnosc nie polega na zbijaniu ceny, tylko na zapewnianiu jak
            najlepszego serwisu.
            • dyzurna do pif paffka 13.09.06, 21:51
              pif paff ma wyjatkowe poczucie humoru ;DD
              • Gość: pavvvvvv nocom ej co sie czepiasz IP: *.217-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 22:01
                wyjatkowe w znaczeniu 'Positively Outrageous'? aa to dziekuje ;D

BTW w Belgii najlpiej jest uzyc brokera ubezpieczenowego - wtedy broker sciga
                ubezpieczyciela jak masz szkode do zwrotu.

Ostanio Fortis mi oddal kase zanim warsztat wystawil rachunek ;) co sie stalo?
                pan fannkofon wjechal w drzwi na parkingu ale mial pecho bo tam akurat wracalem
                do autka ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka