Gość: ania.. IP: *.cec.eu.int 12.09.06, 14:55 czy ktos z Was moze ubezpieczal auto w firmie Plumhoff& Partner SPRL? Chce miec pewnosc, ze w razie czego ubezpieczyciel zajmie sie wszystkim.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czym czym sie niby ma zajac ubezpieczyciel? IP: *.cec.eu.int 12.09.06, 15:44 aaaa ... wystawieniem kwitu ile masz przelac? Bo reszta w belgii zajmuje sie klient. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: czym sie niby ma zajac ubezpieczyciel? 12.09.06, 19:16 tez mnie ten temat ciekawi, ostatno w banku powiedzieli mi ze ubezpieczenie bedzie kosztowalo okolo 2000 euro , niemalze tyle co auto Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: czym sie niby ma zajac ubezpieczyciel? 12.09.06, 20:24 dyzurna napisała: > tez mnie ten temat ciekawi, ostatno w banku powiedzieli mi ze ubezpieczenie > bedzie kosztowalo okolo 2000 euro , niemalze tyle co auto Niemozliwe. - no chyba ze masz historie 3 wypadkow rocznie przez ostatnie 5 lat. - no chyba ze usilujesz wykupic ubezpieczenie omnium (polskie autocasco) dla auta o wartosci 2000 euro, nie wiadomo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ani Re: Ubezpieczenie auta w Belgii IP: 32.106.94.* 12.09.06, 19:54 W Belgii, jest super firma "Actel Direct" - wcale nie droga. www.actel.be/fr/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki a nie prosciej znalezc sobie brokera? 12.09.06, 20:25 Ten znajdzie najkorzystniejsza oferte, i nie w jakichs szemranych firmach. Od tego nie uciekniecie, im dluzej sie zyje, tym bardziej sie obrasta w ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna do do ki 12.09.06, 21:03 podajac jakie kupujemy auto , i ze jest ono naszym 1 autem facet wyliczyl ze to moze kosztowac okolo 1500-2000 euro :( wszystkio bede wiedziala w tym tyg. ale tak nam powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: do do ki 12.09.06, 21:05 aha no i zadnego wypadku nie mielismy of course. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl popieram do.ki IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.09.06, 22:15 Zdoswiadczenia czym wieksza i znana firma-tym lepiej.W Belgii jest tego mase- wszedzie trzeba placic wiecej lub mniej,a potem wszedzie jak trzeba to ciezko odzyskac kase na ktora jest sie ubezpieczonym.Nigdy nie ubezpieczajcie sie w jakis sprl etc.Ja polecam ubezpieczalnie pocztowa-nie maja swoich biur jako biur i pewnie dlatego moim zdaniem sa najtansi i naprawde dzialaja dobrze takze jezeli chodzi o assistence.Wczesniej bylam w Touring club-nie polecam-roznie to bylo.N/t pocztowej ubezpieczalni info na kazdej poczcie lub www.post.be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi to nie ma znaczenia IP: *.cec.eu.int 13.09.06, 09:05 czy dotychczas mialas wypadek czy nie, skoro jest to wasze pierwsze autko, to chyba jasne ze znizki za bezwypadkowa jazde ci nie dadza. Ubezpieczyciel rozumuje prosto: skoro pani dotychczas nie miala samochodu -> to znaczy ze nie prowadzila samochodu -> takze wypadku spowodowac nie mogla -> ale znizka nalezy sie tylko tym co jezdzili i nie spowodowali. A co do kwoty: no nie wydaje mi sie mozliwe zeby skladka byla rowna wartosci auta. W takim wypadku wniosek jest prosty: nie ubezpieczac w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: to nie ma znaczenia 13.09.06, 09:10 Polecam Atelia (jest to broker AXA). Skladki w omnium umiarkowane, obsluga jak dotad bez zarzutu no i juz wyprobowane przy stluczce i naprawianiu szkody z ubezpieczenia. Nie musialam nawet ani razu pojawiac sie u nich w biurze,wszystko zalatwione przez telefon plus faks z jednym moim podpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: do do ki 13.09.06, 17:08 No to moze po prostu sie nie dogadalicie i policzyl wam skladke za nowe, a przeciez nie kupiliscie nowego za 2000, nie? Uzywanego i tak nie warto ubezpieczac. Odpowiedz Link Zgłoś
migotunia Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 08:44 Mielismy ubezpieczenie w Winterthur - znana firma, skladki wysokie. Tyle tylko ze jak jakis Francuz wjechal nam w samochod to aby wyciagnac od nich pieniadze, to juz nie bylo tak milo. Po calym cyrku jaki Winterthur zafundowal, zrezygnowalismy z ich uslug. Przeszlismy do Generali - znana firma, wysokie skladki. Maja tam totalny bajzel, pomimo zaplaty ubezpiecznenia przez kilka miesiecy nie dostalismy polisy - musielismy jezdzic do ich przedstawiciela aby nam wypisywal recznie. Informacji od nich zero, skladki duze. Zalatwienie czegos u nich graniczy z cudem. Jako ze placac im kupe kasy nie mamy zamiaru dodatkowo wszystkiego sami pilnowac, zmienilismy ubezpieczyciela. Bez przesady zeby olewali klientow ktorzy maja pelne ubezpieczenie i placa rocznie ponad 2000 eur. Dzieki znajomemu dostalismy kontakt do pana, ktory zajmuje sie ubezpieczniami. Pan przyjechal do nas, wszystko nam wyjasnil, obliczyl. Za to samo ubezpiecznie za nasz samochod bedziemy placic u niego kilkaset euro mniej. Wszystkie dokumenty dostalismy natychmiast. Obsluga bez zarzutu. Firma nazywa sie P&V Assurances. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 17:06 2000 euro skladki rocznie to moge zaplacic za samochod wart 25000-30000. Lata cale ubezpieczalem sie w Argencie i bylem zadowolony z poziomu uslug, ale bylo drogo. Teraz przeszedlem do Axa. Taniej, a co do jakosci- odpukac, nie korzystalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Ubezpieczenie auta IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 18:04 Ja place za OC+ assistance,samochod 7 letni bez stluczki 4x po 100euro na poczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paff Re: Ubezpieczenie auta IP: *.3-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 18:26 to ten kradziony, za ktorego cie policja zatrzymala? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Ubezpieczenie auta IP: *.75-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 22:03 paff to nie kradziony tylko prezent od meza na urodziny,a ze juz wiekowy to w planie nowy.A policja zatrzymala mnie,bo jakis cymbal w 1994 nie wyrejestrowal z policyjnego rejestru tablic-wowczas kradzionych,ja ten samochod (renault to moim zdaniem najgorszy wybor) i te tablice mialam duzo pozniej,a swoja droga masz niezla pamiec Odpowiedz Link Zgłoś
migotunia Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 19:06 Axa ma podobne stawki jak Generali. Podali nam identyczne sumy jak Generali, ponad 2000 wiec nie sa konkurencyjni, przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: Ubezpieczenie auta 13.09.06, 19:48 migotunia napisała: > Axa ma podobne stawki jak Generali. Podali nam identyczne sumy jak Generali, > ponad 2000 wiec nie sa konkurencyjni, przynajmniej dla mnie. Mnie jest wszystko jedno, i tak rozmawiam tylko z brokerem, nie z ubezpieczycielami. I minimalnie tansze ubezpieczenie nie jest dla mnie powodem do wypowiadania umowy. Z Argenty zrezygnowalem dopiero gdy roznica przekroczyla 500 euro rocznie, to jest ok 25% ceny polisy (a bylem ich klientem przez 10 lat). Konkurencyjnosc nie polega na zbijaniu ceny, tylko na zapewnianiu jak najlepszego serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavvvvvv nocom ej co sie czepiasz IP: *.217-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.09.06, 22:01 wyjatkowe w znaczeniu 'Positively Outrageous'? aa to dziekuje ;D BTW w Belgii najlpiej jest uzyc brokera ubezpieczenowego - wtedy broker sciga ubezpieczyciela jak masz szkode do zwrotu. Ostanio Fortis mi oddal kase zanim warsztat wystawil rachunek ;) co sie stalo? pan fannkofon wjechal w drzwi na parkingu ale mial pecho bo tam akurat wracalem do autka ;D Odpowiedz Link Zgłoś