Dodaj do ulubionych

Zakup pianina

26.09.06, 09:20
Interesuja mnie opinia forumowiczow na ten temat.
Czeka mnie zakup w przyszlym tygodniu a nie znam tutejszego rynku. Opcjii
jest sporo; nowe, leasing, uzywane ale jak i gdzie i na co uwazac itp;
Wszelkie rady mile widziane.

Jak do tej pory to mam rady nauczyciela pianina ale chce je troche
zweryfikowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: robinh Re: Zakup pianina IP: 193.109.212.* 26.09.06, 10:40
      znam jeden sklep niedalego metra Louise ,wypozyczałem tam Clavinovę, bardzo
      fajne miejsce. Po szczegoly napisz na: wicehrabia@gmail.com
      • emilia2006 Re: Zakup pianina 26.09.06, 10:55
        Dzieki.
        Slep to i ja znam.
        Hanlet specjalizuje sie w pianinach i juz tam bylam.
        Ale dzieki za oferte pomocy.
        • Gość: robinh Re: Zakup pianina IP: 193.109.212.* 26.09.06, 11:02
          sama grasz czy dla dzieci?
          • emilia2006 Re: Zakup pianina 26.09.06, 11:31
            Cala rodzina:)))

Dziecko bedzie sie uczyc metoda Suzuki a to zaklada ze i rodzice albo
            przynajmniej jeden rodzic musi w tym uczestniczyc aktywnie.
            Ja sie uczylam tym sposobem na skrzypcach (amatorsko i zaczynalam majac ponad
            30 lat)i bardzo mi sie to podoba.
            • Gość: robinh Re: Zakup pianina IP: 193.109.212.* 26.09.06, 11:41
              ciekawe. Gdzie mozna przeczytac o tej metodzie? Ja ucze sie od czasu studiow na
              pianinie, staram sie codziennie cwiczyc. Gratuluje, skrzypce to naprawde ciezki
              orzech dla doroslego od zera
              • emilia2006 Re: Zakup pianina 26.09.06, 11:52
                Na google wpisz i ci wyjdzie duzo z tego.

Metoda ma i sporo entuzjastow i oponentow. Oponentami sa przewaznie nauczyciele
                innych metod bo aby uczyc metoda Suzuki taki nauczyciel musi przejsc bardzo
                dlugie i kosztowne szkolenie i nie kazdy chce w to inwestowac.

Fakt jest ze nauczyciel zeby to mialo sens musi byc dobrze w tym wyszkolony.
                A co do skrzypiec to ja w zasadzie brzdakalam (jak tekla w Maja)no ale relaks
                byl dla mnie i o to chodzilo.
                • adm-adm Re: Zakup pianina 26.09.06, 12:45
                  mamy z tego sklepu, w "leasing" tj przez trzy lata placilismy jakas smieszna
                  sume miesieczna za "wynajem"...i nagle okazalo sie ze sie splacilo:)) bylo
                  milo, bezbolesnie i skutecznie. ostanio podobnego zakupu dokonalismy dla
                  kolezanki- tyz sie sprawdza. polecam sklep i metode:))- placenia
                  a powiedz kto bedzie was tym Suzuki uczyl?
    • Gość: Casio Re: Zakup pianina IP: *.consilium.eu.int 26.09.06, 12:10
      Nie wiem, czy to cie interesuje, bo byc moze interesuje cie tylko zwykle
      pianino, ale ja (wyksztalcona na normalnym, "drewnianym" pianinie i
      fortepianach) kupilam w zeszlym roku w sklepie interenetowym rodzaj pianina
      elektronicznego (normalny rozmiar klawiatury), na stojaku (ja mam zelazny, ale
      sa tez drewniane, ktore upodabniaja instrument do klasycznego pianina), z
      bardzo realistycznie brzmiaca barwa fortepianu (+ 120 innych), reagujacymi na
      silniejszy lub slabszy dotyk klawiszami - bardzo podobnie jak w fortepianie. I
      jestem bardzo zadowolona. Wazy to kilkanascie kilo, gra super, mozesz podlaczyc
      sluchawki (nawet dwie pary) zeby nikomu nie przeszkadzac wieczorami. Ma pedaly,
      stojak na nuty. Poza tym sporo innych opcji, typu harmonizacja, rytmizacja
      (jesli nie chcesz to nie musisz z tych opcji korzystac, ale sa). Kupilam we
      Wloszech i zaplacilam kilkaset euro taniej niz zaplacilabym w Brukseli. Z
      przesylka. Jesli cie to interesuje to daj znac, podam ci namiary.
      • Gość: robinh Re: Zakup pianina IP: 193.109.212.* 26.09.06, 12:58
        mozesz podac namiary tego sklepu? wicehrabia@gmail.com
        • Gość: polmac Re: Zakup pianina IP: *.28.113.90.coditel.net 26.09.06, 13:39
          Pare miesiecy temu kupilam pianino z Kolonii. Ja bylam osobiscie(no bo warto tez
          poprobowac klawiature i inne rzeczy:-)), ale mozna zamowic rowniez przez
          internet. Klasyczne, cyfrowe pianina, fortepiany, doradztwo.
          www.musicstore.com in Cologne, probably the biggest in Europe. Powodzenia!
          P.S. Oczywiscie jesli mozna wiedziec:-), jakiej narodowosci jest nauczyciel
          fortepianu?
          Pozdrawiam
          • Gość: casio Re: Zakup pianina IP: *.consilium.eu.int 26.09.06, 15:56
            A ja wyprobowalam w Brukseli i bylam gotowa do negocjacji ceny, ale nie podjeli
            wyzwania, wiec kupilam we Wloszech (z przesylka, torba i stojakiem wyszlo
            duuuuzo taniej w Niemczech, UK i tu). W Leuven jest tez duzy sklep (a wlasciwie
            dwa czy trzy) z instrumentami i mozna sobie pograc.
      • Gość: gugu Re: Zakup pianina - do Casio IP: *.cec.eu.int 27.09.06, 11:03
        Casio, a mozna zapytac o cene takiego pianina? Zastanawialam sie nad kupnem
        normalnego, ale wlasciwie chetnie oszczedzilabym sasiadow, dlatego mozliwosc
        podlaczenia sluchawek szczegolnie mnie przekonuje...
        • Gość: casio Re: Zakup pianina - do Casio IP: *.consilium.eu.int 27.09.06, 13:21
          Ja zaplacilam ok. 600 E za instrument (w Brukseli, taki sam - ponad 800 albo
          ponad 900, nie pamietam juz).
          Casio privia 310
          • Gość: gugu Re: Zakup pianina - do Casio IP: *.cec.eu.int 27.09.06, 16:42

Dziekuje bardzo :)
    • Gość: polmac Re: Zakup pianina IP: *.28.113.90.coditel.net 26.09.06, 14:04
      + tansze niz w BXL.
    • Gość: paff biedni sasiedzi ;( IP: *.11-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.09.06, 15:21
      mam nadzieje, ze nie cwiczysz po 22?
      • jakubsky dlaczego zostalem doktorem... 26.09.06, 23:27
        ...swego czasu zakupilem perkusje, pierwszego czadu dalem w jakas niedziele
        wielkanocna, to sasiedzi fakt prosili abym odpuscil...
        potem, po jakims roku pani matka kazali albo zabrac sie za nauke do matury albo
        grania na tym zlomie (jak to niejeden raz nazywala) - w razie wybrania
        pierwszej opcji zlom mial byc sprzedany...
        ... z braku innych rozrywek zrobilem doktorat;))))))
        • Gość: paff noale emilcia chyba mature jusz ma? IP: *.11-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.09.06, 23:45
          to po co zlom? zeby wk... somsiaduff ;D
    • Gość: polmac Re: Zakup pianina IP: *.28.113.90.coditel.net 26.09.06, 20:38
      Ok,ok moze i we Wloszech tansze sa:-)...nie wiem. Fakt, ze wybor jest bardzo
      duzy. Dla mnie osobiscie wazne jest zeby klawiatura byla taka jak w fortepianie
      akustycznym (WEIGHTED KEYS),no i barwa, dotyk zeby byly przynajmniej zblizone do
      naturalnego dzwieku akustycznego fortepianu. Pulpit, pedaly to podstawa.
      Popieram Casio, ze moze w twoim przypadku byloby lepiej kupic cyfrowe pianino
      ktore ma wiele innych funkcji (demo, nagrywanie, metronom, barwy innych
      instrumentow, sluchawki-czyli granie po 22:-),i inne efekty...). Jak juz umiesz
      troche grac, korzystanie z tych opcji, moze dostarczyc wiele przyjemnosci.
      P.S. W sklepie muzycznym 'powinna' byc zatrudniona osoba ktora wszystko
      wytlumaczy i doradzi.
      • Gość: polmac Re: Zakup pianina IP: *.28.113.90.coditel.net 27.09.06, 00:18
        It's never too late to start again !!!.....

...wk somsiaduff:P
        Pozdr
        • Gość: P.Aff Re: Zakup pianina IP: *.14-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 27.09.06, 13:26
          no albo somsiady som guhe i im brzdakanie nie przeszkadza ;)
          • Gość: polmac Re: Zakup pianina IP: *.28.113.90.coditel.net 27.09.06, 14:30
            No chyba ze ktos brzdaka:p
            Juz wystarczy...:-)
            • paw_dady Re: Zakup pianina 27.09.06, 16:59
              Gość portalu: polmac napisał(a):

> No chyba ze ktos brzdaka:p
              > Juz wystarczy...:-)

brzdakanie to pierwszy etap kazdego domoroslego mocarta ;)
              • Gość: polmac Re: Zakup pianina IP: *.28.113.90.coditel.net 27.09.06, 17:16
                :D
                Zzzzzzzzzzzzgadza sie,
                bardzo czesto, nie tylko pierwszy etap:-)
                Juz mialam nie pisac na temat...
                Arrivederci
                • paw_dady Re: Zakup pianina 27.09.06, 18:28
                  Gość portalu: polmac napisał(a):

> Arrivederci

praszczaj jak mawial tolek banan ;)
    • kapitan_ameryka Re: Zakup pianina 27.09.06, 18:29
      A kiedy mi zagrasz na tym fortepianie ;-)
      • emilia2006 Re: Zakup pianina 27.09.06, 22:46
        No jak postepy beda podobne jak ze skrzypcami to na 1 listopada juz jakis marsz
        zagram albo nokturn:)

Kapitan a ty poza nerwami to na czym jeszcze grasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka