Dodaj do ulubionych

Forum Luxemburg

26.09.06, 20:48
"Aby pisać na forum, należy sie uprzednio zarejestrować. Procedura
rejestracji jest bardzo prosta, wystarczy kliknąć tutaj, wypełnić i wysłać
formularz. Rekomendujemy rejestrowanie się pod tymi samymi nickami, których
używaliście na forum Luxembourg-Luksemburg, co pozwoli osobom, które znają
się jeszcze z tamtego forum, na szybkie odnalezienie się w nowej
rzeczywistości. Rejestracja będzie wymagała akceptacji przez Administratora
forum, ale promocyjnie, do końca września wymóg ten zawieszamy. Liczymy, że
czas ten wystarczy, by wszyscy uczestnicy forum Luxembourg-Luksemburg
przenieśli się tutaj, szczególnie, że forum Luxembourg-Luksemburg planujemy w
związku z nową inicjatywą najpierw zawiesić, a w dalszej przyszłości zamknąć"

...zamknac... Szkoda:(
Obserwuj wątek
    • Gość: wazne pytanie Re: Forum Luxemburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:07
      A kto bedzie adminem?
      • asiunia.lux Re: Forum Luxemburg 26.09.06, 21:12
        Nie wiem. Dla mnie nieistotne. Mi sie nie podoba, ze "Rejestracja będzie
        wymagała akceptacji przez Administratora". Na takich forach sie nie udzielam...
        • Gość: paff Re: Forum Luxemburg IP: *.11-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.09.06, 21:14
          asiunia i tak cie wszyscy kochaja - nawet ci co tu pytaja ciagle o metki (niem
          mettenwurst) czy doplaty z EU ;)
        • Gość: eubulus Re: Forum Luxemburg IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 27.09.06, 11:18
          Mi tez jakos nie lezy to nowe forum.
          Troche forma przerasta tresc.
          • Gość: mczapl Re: Forum Luxemburg IP: 212.190.74.* 27.09.06, 11:26
            W Brukseli mamy nieco inne podejscie. Nawet jezeli uda sie uruchomic
            www.europracownicy.pl to nasze forum gazetowe pozostanie niezmienione. Z zasady
            nasze forum jest i pozostanie miejscem na ktorym kazdy moze pisac bez
            zalogowania i akceptacji, choc oczywiscie ma to swoje ciemne strony...
            • eubulus Re: Forum Luxemburg 27.09.06, 16:08
              Takie wlasnie forum jak to mi osobiscie sie podoba
              i to dobrze, ze takim je utrzymacie:
              proste, bez fajerwerkow, przejzyste, jedno klikniecie
              i wszystko w zasiegu reki. Chodzi przeciez o zrodlo
              informacji.

P.S Chociaz nie przekonalem sie do nowego forum luksemburg
              to jednak chyle czola przed jego Tworca bo pomysl i wykonanie
              same w sobie sa b.dobre. Postep to postep.
        • Gość: mal Re: Forum Luxemburg IP: 212.190.74.* 27.09.06, 14:31
          Asiunia,
          popieram, nie bede sie nigdzie logowac. moze jeszcze zrobimy sobie jakies karty
          czlonka ze skanem zdjecia, liniami papilarnymi i czipem. Bez przesady, bez
          paranoi,
          a ta nowa stronka nie jest zla, tylko... charakteru brak,
          ja tam sie definitywnie przenosze na forum bxl, dla bezdzietnych jednak
          bardziej interesujace! pozdrowienia z lux
          • Gość: zenek z puszczy Re: Forum Luxemburg IP: *.cust.tele2.lu 27.09.06, 14:51
            Gość portalu: mal napisał(a):

> Asiunia,
            > popieram, nie bede sie nigdzie logowac. moze jeszcze zrobimy sobie jakies
            karty
            >
            > czlonka ze skanem zdjecia, liniami papilarnymi i czipem. Bez przesady, bez
            > paranoi,

Mamy przez to rozumiec, ze w pracy nie logujesz sie do intranetu, nie logujesz
            sie do poczty internetowej, a prywatnego email takze masz bez loginu. Nie masz
            identyfikatora w pracy, nie masz swojego kodu na telefon, nie masz Pinu w
            komorce, twoj samochod jest bez imobilajzera itp.

Ciekawe. Na jakiej planecie zyjesz?
          • Gość: radecki Re: Forum Luxemburg IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.09.06, 20:41
            > popieram, nie bede sie nigdzie logowac

popieram, dlatego sie nigdy tam nie udzielalem
      • Gość: kajapapaja Re: Forum Luxemburg IP: *.cec.eu.int 27.09.06, 11:39
        ci sami co na "starym" forum - jak się orientuję
        • Gość: hmm Re: Forum Luxemburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:46
          Ale ze Asiunia nie wie...
    • Gość: delux Re: Forum Luxemburg IP: *.cust.tele2.lu 27.09.06, 12:27
      Dziwne te pytania, logowanie jest na chwile obeca - WOLNE. Wiec o co chodzi?
      • asiunia.lux Re: Forum Luxemburg 27.09.06, 13:26
        Tomi, ja o nic nie pytam, tylko stwierdzam, ze szkoda, ze forum na Gazecie
        przestanie istniec. W takiej formnie jakiej jest teraz mi sie nie podoba (to co
        powiedzial ebulus -czy jakos tam) i jeszcze koniecznosc logowania za pozwolenim
        administratora... Kit, ze w tej chwili logowanie jest wolne (promocyjnie:/),
        chodzi o fakt.

Nie mniej jednak uwazam, ze inicjatywa takiego portalu jest swietna, wyobrazam
        sobie, ze duzo pracy i wysilku w to wladowaliscie, aby zaczelo dzialac i
        zapewne bede Was podczytywac:), ale udzielac sie nie bede...

• luxteam Re: Forum Luxemburg 27.09.06, 13:26
      Wyjasniajac dotychczasowe watpliwosci:

1) Rejestracja przez admina (jak dotad zawieszona i na razie nie bedziemy tego
      odwieszac) ma byc wprowadzona wylacznie po to, by ustrzec sie przed wlamaniami
      ze strony robotow spamerskich. Nie chodzi tu o zadna segregacje
      • Gość: mil.ka Re: Forum Luxemburg IP: *.cec.eu.int 27.09.06, 15:55
        1) Rejestracja przez admina (jak dotad zawieszona i na razie nie bedziemy tego
        > odwieszac) ma byc wprowadzona wylacznie po to, by ustrzec sie przed wlamaniami
        > ze strony robotow spamerskich.

Ale chyba nikt tam nie pisze z e-maila - wiec automaty spamerskie nie maja co
        zbierac...
        Komentarz: Tego chyba nie chce nikt, bo to prowadzi do totalnej entropii i nasz
        > e
        > (znaczy
        • Gość: rzadki gosc Re: Forum Luxemburg IP: *.cust.tele2.lu 27.09.06, 16:52
          hmm, forum brx nie zalozylo sobie wlasnego forum, bo to co jest to jest hoho
          jakie stare, i prawie w ogole nie ma na nim zycia. A szoda. Pewnie jak zawsze
          jest paru napalencow, ale tysiace krytykujacych.

Negocjacje, o czym mowisz, bo nie rozumiem?

Trudno sie pytac kazdego o zgode. Ci ktorzy zalozyli luxforum, tez sie nikogo
          nie pytali. Zalozyli i tyle. A co gorsza, zalozyzla ja osoba, powszechnie
          znienawidzona. I czy ktos o tym potem w ogole pamietal? Nie. To moze tak, skoro
          je zalozyli bez pytania, to pewnie moga sobie je zamknac rowniez bez pytania. I
          tyle.

I ty wylazi polaczkowo. Nie wazne, ze chce sie ludziom zrobic dobrze, nie. Dla
          was jak zawsze jest wazne kto to robi, a dlaczego ona/on. A do cholery z tym.
          Wazniejsze jest chyba, ze jest to dla wszystkich, zeby ulatwic nam znalezienie
          informacji. I zeby miec cos wlasnego. Czesi maja swoja strona, bardzo ladna
          zreszta. Taka strone maja Litwini. Ale tam nie ma takich jalowych dyskusji
          obrazonych pan.

A propos, moj kolega Litwin przewidzial, ze Polacy jak to Polacy zaraz beda
          szukac dziury w calym i pewno przy tym wszystkim znowu sie pokloca i beda sie
          szarpac. Az mi glupio bylo. Ale przyznaje mu racje. Ale na szczescie, jestescie
          w znakomitej mniejszosci:)))

• Gość: mil.ka Re: Forum Luxemburg IP: *.cec.eu.int 27.09.06, 17:06
            Jesli to bylo do mnie, to chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.

Nie przeszkadza mi nowy portal, tylko to, ze nie mam juz mozliwosci wyboru:
            zostac przy dotychczasowym czy zapisac sie na nowy. Szczegolnie to, ze stare
            forum zostalo zablokowane.
            Jesli nowe bedzie lepsze od starego, to samo przetrwa, ludzie tam przyjada, a
            stare umrze naturalnie.

• asiunia.lux Re: Forum Luxemburg 27.09.06, 22:33
            Gość portalu: rzadki gosc napisał(a):

> A co gorsza, zalozyzla ja osoba, powszechnie znienawidzona. I czy ktos o tym
            potem w ogole pamietal?

Tak, ja pamietam. Do dzis.

> skoro je zalozyli bez pytania, to pewnie moga sobie je zamknac rowniez bez
            >pytania.

Sluszna racja! Bez cienia watpliwosci!

Ale skoro piejesz (miedzy innymi) do mnie to juz Ci odpowiadam: ja chcialam
            swoim postem jedynie zakomunikowac, iz SZKODA, ze forum na GW przestanie
            istniec, bo mi sie podobalo i lubilam sie tam udzielac. W takiej formie jakiej
            jest teraz - nie podoba mi sie wcale, wiec nie bede sie udzielac.
            Nie powiedzielam i nie mysle ani nic wiecej, ani mniej. Nie mam pretensji do
            nikogo, ze forum zostalo zawieszone, ze zostalo przeniesione i nie krytykuje
            nikogo za jego forme. To, ze mi nie odpowiada to wcale nie znaczy, ze jest zle!
            Wiec prosze mi tu bez pochopnych wnioskow i tekstow o "polaczkowie" itp. bo to
            jest banalne i smieszne conajmniej.

A uwagi eubulusia z ostatniego jego postu sa warte (przynajmniej)
            przemyslenia...

BTW: eubulus - co z drabina, o ktorej kiedys gadalismy? ;))

• Gość: eubulus Re: Forum Luxemburg IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.09.06, 10:53
              > BTW: eubulus - co z drabina, o ktorej kiedys gadalismy? ;))

Asiunia - okazalo sie, ze robota, do ktorej
              potrzebna mi byla ta drabina odsunela sie w czasie
              ale caly czas (chyba) jest aktualna a ja pamietam
              o Twojej propozycji.
              Mialem Ci o tym powiedziec na schueberfouer, bo sie
              widzielismy, ale jakos mi wylecialo.
              W kazdym razie milo ze pamietasz.
              P:)
        • Gość: anka Re: Forum Luxemburg IP: *.cec.eu.int 27.09.06, 17:03
          Skoro jakiś team otworzył jakieś forum i nim administrował, to może je również
          zamknąć. Ja tak to przynajmniej rozumiem. A forum brukselskie prywatnym forum
          nie jest, w przeciwieństwie do lux, więc trochę nietrafne to porównanie.
      • Gość: eubulus Re: Forum Luxemburg IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 27.09.06, 17:18
        Jezeli logowanie sie jest takie wazne
        to dlaczego niektorzy zwolennicy logowania
        ukrywaja sie pod roznymi nickami na tym forum?
        Mysle ze niektorzy z nich wchodza w sklad opiekunow
        nowego forum luksemburg.
        Jakas niekonsekwencja czy czegos nie rozumiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka