Dodaj do ulubionych

AD/60/06 - EPSO update

IP: *.249-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.11.06, 13:13
Na glownej stronie EPSO (europa.eu/epso/index_en.htm) mozna przeczytac
w dziale "Notice for candidates":
Updated:
27/11/2006 EPSO/AD/53-62/06

Czyli teoretycznie EPSO dodalo jakies uaktualnione informacje dla naszego
konkursu (AD/60/06), ale w profilu nic nowego nie ma...

Ktos cos wie?

Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: AD/60/06 - EPSO update IP: 62.121.128.* 29.11.06, 13:24
      przypuszczam, że chodzi tylko o to:
      europa.eu.int/eur-lex/lex/JOHtml.do?uri=OJ:C:2006:286A:SOM:EN:HTML
      • Gość: kkkk Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.249-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.11.06, 13:48
        chyba nie o to, gdyz notice to candidates powinno byc w profilu a u mnie nic nie
        ma....
        • Gość: gość Re: AD/60/06 - EPSO update IP: 62.121.128.* 29.11.06, 14:02
          niby tak, ale skoro nikt nic nie ma w profilu, a to jest jedyna nowość w
          ogólnie dostępnej informacji o "ongoing competitions", to może o to właśnie
          chodzi.
          niezbadane są ścieżki EPSO...
    • wiksadyba1 Re: AD/60/06 - EPSO update 29.11.06, 23:04
      Jak ja patrzyłem, to zmienili tylko czas, tam gdzie już jakieś wydarzenia miały
      miejsce:)
    • Gość: kasia Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.10.15.vie.surfer.at 29.11.06, 23:40
      chodzi o to:
      europa.eu.int/eur-lex/lex/JOHtml.do?uri=OJ:C:2006:286A:SOM:DE:HTML
      a wy juz po? bo mnie niektorymi pytaniami zagieli zupelnie (o czym w innym watku
      pisze). a u was (jesli po) to jakie wrazenia?
      • Gość: mm Re: AD/60/06 - EPSO update IP: 193.190.134.* 30.11.06, 01:38
        Hej Kasia

A jakie pytania mialas? mnie najbardziej zagielo pytanie: polow jakiej ryby
        jest zabroniony w UE? wieloryb, rekin, losos, swordfish. podobno poprawna odp
        jest wieloryb- czyli wg terminologii unijnej wieloryb jest ryba? :)

pzdr
        michal
        • Gość: zzzzzz Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.cec.eu.int 30.11.06, 08:55
          I nad tym sie trzeba bylo zastanawiac? :)

Nie wiem ale ten temat jest w mediach od lat. Dzieci w szkole o tym ucza.
          Grenlandia caly czas z tym ma problem......

Wiedza ogolna poprostu.
          • arise4 Re: AD/60/06 - EPSO update 30.11.06, 11:19
            Gość portalu: zzzzzz napisał(a):

> I nad tym sie trzeba bylo zastanawiac? :)
            >
            > Nie wiem ale ten temat jest w mediach od lat. Dzieci w szkole o tym ucza.
            > Grenlandia caly czas z tym ma problem......
            >
            > Wiedza ogolna poprostu.

I z wiedzy ogolnej bania ! Bo wieloryb nie jest RYBA !!!!
        • Gość: lea Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.dsl.club-internet.fr 30.11.06, 09:41
          to byl raczej rekin
          • rszwajca5 Re: AD/60/06 - EPSO update 30.11.06, 10:17
            Toutes les espèces de baleines sont protégées par la directive «Habitats»1,
            l'acte principal de la législation européenne visant à protéger les habitats
            naturels et la faune sauvage
            • Gość: lea Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.dsl.club-internet.fr 30.11.06, 10:29
              masz racje, sprawdzilam, w przypadku rekinow zabroniono specjalnej techniki
              polowu ("finning") polegajacej na usuwaniu pletw i wyrzucaniu reszty ciala do
              morza
        • Gość: kasia Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.10.15.vie.surfer.at 30.11.06, 10:53
          hej
          poczytaj sobie o tym w watku "pytania", w ktorym wiekszosc doszla do wniosku, ze
          moje pytanie to latwizna, bo wystarczylo bylo pomyslec.
          no wiec wychodze na bezmyslnego ciolka. ale co zrobic, takie sa juz prawa blogow.
          • arise4 Re: AD/60/06 - EPSO update 30.11.06, 11:23
            Gość portalu: kasia napisał(a):

Nie przejmuj sie Kaska, niektorzy z tych czepiajacych sie juz kilka razy
            podchodzili do preselekcji, niby zdawali, ale dalej nie przechodzili, bo z cala
            pewnoscia zle odpowiadali na pewne proste dla innych pytania. :]
            • Gość: zzzzzz Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.cec.eu.int 30.11.06, 14:47
              Pudlo
              Ci czepiajacy sie siedza na A7 i przygotowuja do A9
              :)))

A gdzie w poprzednim moim poscie napisalem ze wieloryb to ryba??

Dwoja z czytania ze zrozumieniem:)
          • Gość: zabulka29 Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.upc.chello.be 30.11.06, 17:54
            hej kasiu!

nie przejmuj sie komentarzami "wszystkowiedzacych". Wiedz, ze sa tu na forum i
            tacy, ktorzy maja wiele watpliwosci co do swojej wiedzy i ktorzy uczciwie
            przyznaja, ze maja tu i owdzie luki (i bede je mieli zawsze czy zdadza egzamin
            czy tez nie). To naszej wartosci nie umniejsza, a wrecz przeciwnie. Niektorzy
            zrozumieja co mam na mysli i Ci wlasnie sie dla mnie licza.
            A na egzaminie liczy sie rowniez szczescie, ktorego Ci z calego serca zycze.

pozdrawiam wszystkich watpiacych.
        • arise4 Re: AD/60/06 - EPSO update 30.11.06, 15:14
          Gość portalu: mm napisał(a):

mnie najbardziej zagielo pytanie: polow jakiej ryby
          > jest zabroniony w UE? wieloryb, rekin, losos, swordfish. podobno poprawna odp
          > jest wieloryb-

Eh, drogi, droga zzz, jeszcze jedna dwoja ! Czytanie ze zrozumieniem !

Teraz powaznie, bronie tych, ktorzy zdawali juz i mowia o tym egzaminie, bo byc
          moze maja b. wysokie wyniki, a tu dziela sie tylko watpliwosciami albo
          niescislosciami w testach.
          • naufragio kompromis: Rekin + Wieloryb= Rekin Wielorybi 30.11.06, 20:58
            A moze szanofnej komisji chodzilo o rekina wielorybiego(Rhincodon typus)
            pl.wikipedia.org/wiki/Rekin_wielorybi :)???
            N.
            • caryca1 Re: kompromis: Rekin + Wieloryb= Rekin Wielorybi 02.12.06, 22:27
              no przeciez wiadomo ze wieloryb to taka wielka ryba....tylko nie do konca...

Cholera mi wychodzi ze to ten ssak wielorybi...... wszystkie inne lowimy....
              ale tak czytajac po francusku (poziomu C2 pewnie nie mam) ale cos mi sie wydaje
              ze we francuskim jest takie slowko na ryby ze ten wieloryb tam wpada.... w
              jakim jezyku sa te testy ukladane????
    • amberka2 Re: AD/60/06 - EPSO update 03.12.06, 09:50
      Mam jedno pytanko dot. testow werbalno-numerycznych.
      Czy do tekstu i tabelki jest jedno pytanie czy cztery (jak to mialo w wersji
      papierowej)

Z fory dziekuje za odp.
      • Gość: dziamdzia Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 11:33
        Niestety jeden tekst to tylko jedno pytanie :(

Pod tym względem jest trudniej niz w wersji papierowej, choć moim zdaniem i tak
        jest wygodniej bo nie trzeba przepisywac odpowiedzi do arkusza, no i jst
        kalkulator :)))
        • amberka2 Re: AD/60/06 - EPSO update 03.12.06, 11:38
          Dziamdzia bardzo dziekuje za odpowiedz.

Oj to naprawde szkoda:( Mam pare bardzo starych testow gdzie byla tylko jedna
          odpowiedz do tekstu wiec musze sobie pocwiczyc. Stary system bardziej mi
          dopowiadal. No ale c'est la vie...

• Gość: dziamdzia Re: AD/60/06 - EPSO update IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 11:52
            Aha, i jeszcze jedno dośc ważne info: werbali jest 20 i one są na początku
            tekstu, a pytan numerycznych tylko 10.

Ja założyłam ze będzie pół na pół i czytalam jak najszybciej żeby koniecznie
            zdązyć z liczeniem :(

Ktoś tu mądrze napisał, nie wiem czy w tym watku, co by najpierw uporac sie z
            testami numerycznymi, bo tam przynajmniej jest 100% pewnosc dobrej odpowiedzi, a
            potem zaatakowac werbale.

W każdym razie powodzenia na testach :)))
            • amberka2 Re: AD/60/06 - EPSO update 03.12.06, 12:05
              Nie dziekuje -jezeli chodzi o powodzenie:)

ale bardzo dziekuje za cenne informacje.
              Tobie zycze przejscia do nastepnej rundy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka