Gość: Ex_Eneko_ex post IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:59 Zielone kartki przyszli, są...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:04 no to Eneko zycze, cobys zdal, nie dlatego, ze taki jezdem ten tego wspanialomyslny, tylko coby dla nas z AD5 wiencej wolnych miejscow zostalo! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:16 Dzięki, ale muszę Cię rozczarować, bo zamierzam ubiegać się o zatrudnienia na dwa etaty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:22 kolego Eneko, z biurokrata pan nie wygra! ;-) Na mocy prawa powielaczowego osoby, ktore zdaly na AD7 i AD5, NIE sa przyjmowane na nizsze stanowisko, musza sie ubiegac od razu o wyzsze, byla juz o tym mowa na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:29 Coś nie bardzo chce mi się wierzyć w taką zasadę, a jeśli to prawo powielaczowe to najprościej je zignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:32 to "prawo powielaczowe" nie jest takie pozbawione sensu, bo wiadomo, ze laureat zarowno na AD5 jak i AD7 ew. stanowisko AD5 bedzie traktowal co najwyzej jako poczekalnie, zeby przy najblizszej okazji uciec na AD 7...... Oczyiscie zaraz pojawia sie glosy, ze sa widelki itd. , ale z tego co wiem, nie w sekcjach jezykowych NMS.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:37 Nie bardzo rozumiem, taki laureat zatrudni się na AD5 i co? Czekają go sankcje jakieś? O jakie widełki chodzi (nie jestem w temacie). Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:45 eneko, to moja interpretacja, ale pare osob na tym forum wypowiadalo sie w tym tonie: - jestem laureatem konkursu tlumaczy AD5 oraz - prawnikow AD7. Wyobraz sobie, ze jeste szefem jezykowej sekcji polskiej, gdzie sa tylko etaty AD5, bo na razie innych nie ma. Masz do zatrudnienia takiego Eneko, ktory zdal dwa konkursy, wiec wiesz z gory, ze ten Eneko przyjdzie najpierw na tlumacza, ale jak sie tylko pojawi gdzie indziej wakat na AD7, to on bedzie tam aplikowal i jak mu sie uda, odplynie w sina dal a ty jako HoU bedziesz musial wdrazac do pracy nowego czlowieka. Tutaj akurat jest specyficzna sytuacja, bo jeden konkurs jezykowy, drugi prawniczy. W scicsle administracyjnych unitach posady administratorow sa definiowane jesli chodzi o zarobki w oparciu o tzw. widelki, czyli mozliwa jest cala rozpietosc od AD5 do AD7. Czyli jest wakat na prawnika w np. DG Enterprise, to pisza vacancy AD5-9. Jak spelniasz warunki AD7, to przyjmuja cie od razu na AD7, zdales konkurs na AD5, przyjmuja cie (na to samo stanowisko) "tylko" na AD5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:54 Dzięki, ale tutaj jest jak sam zwróciłeś specyficzna sytuacja, właściwie chodzi o dwa zupełnie odmienne stanowiska, już nawet na stronie EPSO dokonano ich rozwodu. Myślę więc, że zarówno ja, jak i inni "podwójni", (którym jeszcze raz gratuluję) nie mają się co martwić. Ech, przypomina się niezapomniany Jean-Claude van Damme w "Double Impact".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:06 Na a poza wszystkim biorę dwa etaty, więc nikt na tym nie straci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 10:07 a ja ci mowie, ze bierzesz "tylko" AD7, bo AD5 nie dostaniesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:14 Że niby mam czekać kolejne 2-3 lata? Veto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszlaeurokratka Re: Wyniki AD42 IP: *.crowley.pl 07.12.06, 13:12 Ja tez nie przyjmuje do wiadomosci, ze sukces w ad42 ma mnie pozbawic etatu w ramach ad5/05. dla pocieszenia: odpadlam juz z 26/05, a na preselekcje 60/06 nie dostalam urlopu. Wiec sytuacja nie moze sie juz bardziej skomplikowac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:56 Tak trzymać, ciekawe ile nas jeszcze jest mądrych cielątek ;) A gdyby tak po pół etatu? Odpowiedz Link Zgłoś