Dodaj do ulubionych

Wyniki AD42

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:59
Zielone kartki przyszli, są......
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:04
      no to Eneko zycze, cobys zdal, nie dlatego, ze taki jezdem ten tego
      wspanialomyslny, tylko coby dla nas z AD5 wiencej wolnych miejscow zostalo! ;-)
      • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:16
        Dzięki, ale muszę Cię rozczarować, bo zamierzam ubiegać się o zatrudnienia na
        dwa etaty ;)
        • byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:22
          kolego Eneko, z biurokrata pan nie wygra! ;-) Na mocy prawa powielaczowego
          osoby, ktore zdaly na AD7 i AD5, NIE sa przyjmowane na nizsze stanowisko, musza
          sie ubiegac od razu o wyzsze, byla juz o tym mowa na forum
          • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:29
            Coś nie bardzo chce mi się wierzyć w taką zasadę, a jeśli to prawo powielaczowe
            to najprościej je zignorować.
            • byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:32
              to "prawo powielaczowe" nie jest takie pozbawione sensu, bo wiadomo, ze laureat
              zarowno na AD5 jak i AD7 ew. stanowisko AD5 bedzie traktowal co najwyzej jako
              poczekalnie, zeby przy najblizszej okazji uciec na AD 7......

Oczyiscie zaraz pojawia sie glosy, ze sa widelki itd. , ale z tego co wiem, nie
              w sekcjach jezykowych NMS....
              • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:37
                Nie bardzo rozumiem, taki laureat zatrudni się na AD5 i co? Czekają go sankcje
                jakieś? O jakie widełki chodzi (nie jestem w temacie).
                • byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 09:45
                  eneko, to moja interpretacja, ale pare osob na tym forum wypowiadalo sie w tym
                  tonie:
                  - jestem laureatem konkursu tlumaczy AD5
                  oraz
                  - prawnikow AD7.

Wyobraz sobie, ze jeste szefem jezykowej sekcji polskiej, gdzie sa tylko etaty
                  AD5, bo na razie innych nie ma. Masz do zatrudnienia takiego Eneko, ktory zdal
                  dwa konkursy, wiec wiesz z gory, ze ten Eneko przyjdzie najpierw na tlumacza,
                  ale jak sie tylko pojawi gdzie indziej wakat na AD7, to on bedzie tam aplikowal
                  i jak mu sie uda, odplynie w sina dal a ty jako HoU bedziesz musial wdrazac do
                  pracy nowego czlowieka.

Tutaj akurat jest specyficzna sytuacja, bo jeden konkurs jezykowy, drugi
                  prawniczy.
                  W scicsle administracyjnych unitach posady administratorow sa definiowane jesli
                  chodzi o zarobki w oparciu o tzw. widelki, czyli mozliwa jest cala rozpietosc
                  od AD5 do AD7.
                  Czyli jest wakat na prawnika w np. DG Enterprise, to pisza
                  vacancy AD5-9.
                  Jak spelniasz warunki AD7, to przyjmuja cie od razu na AD7, zdales konkurs na
                  AD5, przyjmuja cie (na to samo stanowisko) "tylko" na AD5.
                  • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:54
                    Dzięki, ale tutaj jest jak sam zwróciłeś specyficzna sytuacja, właściwie chodzi
                    o dwa zupełnie odmienne stanowiska, już nawet na stronie EPSO dokonano ich
                    rozwodu. Myślę więc, że zarówno ja, jak i inni "podwójni", (którym jeszcze raz
                    gratuluję) nie mają się co martwić.
                    Ech, przypomina się niezapomniany Jean-Claude van Damme w "Double Impact"....
    • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:06
      Na a poza wszystkim biorę dwa etaty, więc nikt na tym nie straci ;)
      • byly_eurokrata Re: Wyniki AD42 07.12.06, 10:07
        a ja ci mowie, ze bierzesz "tylko" AD7, bo AD5 nie dostaniesz ;-)
        • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:14
          Że niby mam czekać kolejne 2-3 lata? Veto!
          • Gość: przyszlaeurokratka Re: Wyniki AD42 IP: *.crowley.pl 07.12.06, 13:12
            Ja tez nie przyjmuje do wiadomosci, ze sukces w ad42 ma mnie pozbawic etatu w
            ramach ad5/05.
            dla pocieszenia: odpadlam juz z 26/05, a na preselekcje 60/06 nie dostalam
            urlopu. Wiec sytuacja nie moze sie juz bardziej skomplikowac ;-)
            • Gość: Ex_Eneko_ex post Re: Wyniki AD42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:56
              Tak trzymać, ciekawe ile nas jeszcze jest mądrych cielątek ;) A gdyby tak po pół
              etatu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka