Dodaj do ulubionych

OT: Co zrobic??

15.01.07, 14:11
Zadam pytanie, bynajmniej wcale nie teoretyczne, jakie mogłoby się pojawić na
oralu:
Przeprowadziłem się do nowego biura, na wyższe piętro. Mam teraz sam dla
siebie 22qm, z widokiem na katedre kolońską w oddali. Ponieważ jest do dosyć
duży metraż załatwiłem sobie u Hausmeistra taki mały stoliczek okrągły, do
tego fotelik, sprawiłem sobie ekspres do kawy Senseo (taki na saszetki) no i
luz blues, siedzę sobie przy oknie, patrzę na katedrę i gęsi w sąsiadującym
gospodarstwie rolniczym i piję sobie kawę. Ale moi koledzy z piętra zraz do
wyczaili i teraz schodzą się do mnie w kółko, bo kawa z mojego ekspresu niby
lepsza i ładny widok. Ani sobie kurna w spokoju teraz w pracy nie mogę
poczatować, ani sie trochę przespać, jak na dworcu się czuję. Co tu zrobić,
żeby ograniczyć te wizyty i nie wyjść na socjalną szuję???
Obserwuj wątek
    • Gość: ciocia dobra rada Re: OT: Co zrobic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:17
      sprzedalabym ekspres (z zyskiem oczywiscie) i zaslonila zaluzje! powodzenia,
      dasz rade;)
    • puks01 Re: OT: Co zrobic?? 15.01.07, 15:00
      :)
      - wywieszka o godzinach uzytkowania ekspresu,
      - kawki tematyczne,
      - zaproszenia imienne,
      - wnioski z akceptacja dwoch osob polecajacych, deklarujacych cesje swych
      uprawnien do spozywania kawy przez tydzien,
      - w ostatecznosci przynudzanie, sugestia przychodzenia z ciastem, podawanie
      paskudnej kawy, wietrzenie biura, wymiana ekspresu na 'ten gorszy' lub
      przeprowadzka...
    • mojzeszowicz Re: OT: Co zrobic?? 15.01.07, 16:41
      Niech Ci sie ekspres na jakis czas zepsuje, a ty zacznij chodzic do nich na kawe.

• byly_eurokrata Re: OT: Co zrobic?? 15.01.07, 17:07
        Propozycja Puks z rekomendacjami byla chyba najbardziej biurokratyczna :_), ale
        wykorzystalem fakt immanentnego biurokratom lenistwa i zaczalem wymagac, by
        delikwent po kazdej kawie chodzil do kuchni przeplukiwac wszystkie przyrzadu z
        ekspresu, a poniewaz ja jestem na samym koncu korytarza i do pomieszczenia
        kuchennego jest troche daleko, to chyba im sie nie bedzie chcialo......:-)))
    • Gość: anbxl Re: OT: Co zrobic?? IP: *.77-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.01.07, 18:00
      Byly ja tez dosc czesto chodze do kolezanki na Senseo (ale na jej wyrazne
      zaproszenie).Choc pijam tylko DowEgberts rozpuszczalna to ta kawa z patch
      Senseo rowniez DE jest wysmienita...Tu w Belgii to juz stara sprawa,choc u nas
      tylko dyrektorska sekretarka ma ten express,a powiedz kto placi za saszetki czy
      robisz kilka kaw z jednej???
      • byly_eurokrata Re: OT: Co zrobic?? 15.01.07, 18:07
        w Niemczech Senseo jest w sprzedazy tez od kilku lat. Saszetki oryginalne sa
        tylko z firmy Douwe Egberts.
        Akurat zostalo nam jeszcze troche z imprezy swiateczenje, ale co poniektorzy
        juz zapowiedzieli, ze sobie kupia wlasne i beda do mnie "tylko na zrobienie
        kawy" przychodzic. Ale chyba juz ich troche odstraszylem tym myciem! :_)
    • Gość: pav Re: OT: Co zrobic?? IP: *.174-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 15.01.07, 20:57
      > jak na dworcu się czuję

pytanie zawiera czesc odpowiedzi: wporwadz peronowki ;)

Serdecznosci
      PD
      • byly_eurokrata Re: OT: Co zrobic?? 15.01.07, 21:44
        Pav, ty czesto troche gledzisz trzy po trzy, ale czasem musze przyznac nawet
        cos wymyslisz! :)
        Postawie skarbone, dla stalych klientow wprowadze miesieczne i olewam EPSO, na
        tej nieopodatkowanej fusze (dobrze odmienilem slowo "fucha"???) lepiej wyjde
        niz na epsim AD5...;-)
    • asiunia.lux Re: OT: Co zrobic?? 15.01.07, 21:42
      Wez zamknij sie od srodka na klucz, a na dzwiach przyczep zolta karteczke:
      "Wracam za 10 minut, poszedlem nakarmic gesi resztkami ze sniadania" i bedziesz
      mial spokoj na pol dnia... ;))
      • byly_eurokrata Re: OT: Co zrobic?? 15.01.07, 21:53
        Asiunia, zapominasz ze ja w niemieckiej sluzbie publicznej pracuje a nie w
        unijnej. Tu na wszystko sa przepisy, ktorych trzeba przestrzegac. Gesi sa za
        plotem, tzw. poza terenem mojego urzedu. Zeby pojsc je karmic musial bym sie
        wylogowac z elektronicznego systemu rejestracji czasu pracy, bo to jest
        obowiazkowe przy opuszczaniu terenu. A to by znaczylo, ze bym je karmil w
        WOLNYM czasie a nie w czasie pracy = NIKT by w taka karte nie uwierzyl!!!
        • Gość: asiunia Re: OT: Co zrobic?? IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 15.01.07, 21:57
          Na, so ein Sch%@*!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka